Ziua Logo
  19:35, duminica, 24 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-11-28


Comentarii: 39, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

parerea mea
2009-12-02 06:07:50

nici nu-i de mirare ca vede numai mineri in fata ochilor, doamnei i s-a spart casa

si poate hotii aveau lampase.

Doamne iart-o ca nu stie ce vorbeste. Si se bucura ca are iar partid unic.

Petre S
2009-12-02 07:15:20

Aveti perfecta dreptate, stimata DOAMNA!

Dar stati linistita Doamna, canaliile securiste n-o mai duc mult. Ii paste pe toti Targoviste ca si pe celalalt Ceausescu.

Dumitru Iuga
2009-12-02 07:34:51

Stimata doamna,

Ati facut parte din constructiile abile ale fostei securitati care se pregatea sa-l inlature pe Ceausescu de la putere. Voluntar sau involuntar - numai dvs stiti asta sau cand vor fi scoase de la naftalina anumite arhive - ati slujit echipa care urma sa-l propulseze pe Ion Iliescu in varful piramidei politice. Stiti bine, ca, practic, in demersurile dvs publice nu v-ati opus niciodata comunismului ca regim totalitar ci doar unor excese ale lui Ceausescu in poltica lui absurda de daramare a satelor romanesti. Faptul ca aveati o legatura sigura cu occidentul a convenit de minune securitatii care v-a permis astfel mediatizarea excesiva in apus - trebuia sa aiba si Romania rezistentii sai, nu? Nu se putea sa apara in balconul CC - eului colonelul Gheorghe Vasile, daca ma intelegeti ...
Este in regula ... v-ati implinit mandatul ... A sosit vremea sa va retrageti in atmosfera senectutii la care va cam obliga varsta si sa lasati pe bietii romani in pace ... Si eu l-am cunoscut personal pe Corneliu Coposu la domnia sa acasa ... Sa-l lasam in pace acolo unde este acum si sa nu-i tulburam linistea cu fantome care l-ar face sa se intoarca cu spatele la noi, acolo in mormant ...

Pyrrhon
2009-12-02 08:20:15

domnule dumitru iuga

Am serioase indoieli ca sunteti Dumitru Iuga. L-am cunoscut personal pe Dumitru Iuga - si vreau sa spun ca acel om nu ar putea sa sustina pe un dobi, Traian Basescu, de factura lui Ceausescu, cu educatie militara si porniri dictatoriale.

jan dinu
2009-12-02 08:25:55

-CLUJENII - pe buna dreptate i-a pus porecla - gaina fiarta -

Posesoarea unei distinctii franceze primita de curind i-ar fi
trebuit acestei femei mai mult discernamint in opiniile ei ..
eventual un preconsult cu specialistii (ori fostii dizidenti )
ramashi cu verticalitate pentru sfaturi inainte de-a vorbi
public la - televiziunea lui Felix - Crescent Voiculescu - bine stiut
de toata lumea ce-a invirtit in trecut ..dar mai ales astazi !
Intrarea ei in scena ,vine la fel ca atunci cu ani in urmacind "povatuia "
populatia Romaniei s-a voteze cu ILIescu ..impotriva lui VADIM ...
(copilul de trupa al emanatului )..
Deci madamma nu numai ca n-a avut caracterul ..pauvazat al
falsei aureole de -anticomunista - dar acum ishi demasca
----- chipul mizerabil de prostituata ----- de clienta folosita
atunci cind situatia o cere ...raspunzind cu promtitudine la
shantajul celor care-i are dosarul...
Oare cine sunt aceia ...nu-i greu de raspuns !
Normal urmashii lui ILIESCU ,...noroc ca - BABA - e pe duca ...naturala ...!
Jan Dinu

Remi
2009-12-02 09:02:54

Doamna Cornea este o persoana respectabila, chiar daca greseste


Nu pot fi de acord cu demonizarea dnei Cornea, cu toate ca greseste grav, dupa parerea mea, in caracterizarea demonstratiilor populare din marile orase ale tarii.

Prefer sa NU ii atribui intentii necurate. Doina Cornea a fost un personaj important al dizidentei romanesti.

La urma urmei, dinsa precizeaza, semi-involuntar, ca se refera la "CEEA CE AM VAZUT LA TELEVIZIUNI". La cum manipuleaza Antenele + Realitatea imaginile, exact ca Tudor Caranfil la TVR"L" in 1990, cind Piata Universitatii parea umpluta cu aurolaci nu cu demonstranti stimabili, nu e de mirare ca si un om cinstit se poate pacali.

Dna Cornea, voi continua sa va stimez. Rusine sa ii fie nu dv., ci mass-media care v-a prezentat imagini atit de unilaterale, de deformate, cu comentarii atit de tendentioase, incit v-a determinat sa nu mai judecati bine ce vedeti.

Remi
2009-12-02 09:05:36

Sa citez si eu


N-am prea reprodus articole de la altii, ca pot sa ma exprim si singur. Voi face o exceptie cu acest mic articol de pe Hotnews.ro, pentru ca exprima bine ce gindesc si eu:

De ce nu imi risc votul pentru dl. Geoana

Exista trei motive pentru care nu imi voi risca votul pentru dl. Geoana.

Primul este pentru ca nu stiu daca Mircea Geoana isi va folosi puterile de presedinte al Romaniei in mod discretionar sau nu. Suspendarea presdintelui Romaniei in primavara lui 2007 cand PSD-ul condus de dl. Geoana a orchestrat totul. Motivele suspendarii au fost infirmate de catre Curtea Constitutionala inainte de votul din parlament si, ulterior, au fost infirmate in mod categoric si de catre electorat. Mircea Geoana nu si-a prezentat demisia pentru ca a scurtcircuitat, in mod gratuit si inutil, activitatea institutiilor pentru o perioada de circa 2 luni. Suspendarea unui presedinte al tarii nu este un lucru banal, ci unul extrem de grav. Sentintele Curtii Constitutionale, dar mai ales sentinta electoratului, ar fi fost motive suficiente pentru ca liderul PSD sa iasa definitiv din politica. Dl. Geoana a demonstrat ca nu intelege nici democratia, dar nici Constitutia.

Desigur, se poate spune ca dl. Geoana nu a fost si nu este decat o marioneta a unor sforari priceputi precum Ion Iliescu. Si atunci, de ce sa-l votam pe Geoana? Pentru ca Romania sa fie condusa din umbra? Si de catre cine?

Al doilea motiv este ca dl. Geoana risca sa faca multe compromisuri grave. Pe ce ma bazez? Pe cariera domniei sale de lider PSD.

PSD-ul dlui. Geoana il tine la loc de frunte pe Ion Iliescu, personaj ce inca nu a raspuns inca pentru crimele din decembrie 1989, personaj ce a ajutat la falimentul Romaniei din 1996.

Tot PSD-ul dlui. Geoana il are in conducere pe Adrian Nastase. In ultimii 5 ani, buna parte din activitatea parlamentara a PSD a fost dedicata apararii lui Adrian Nastase. Parlamentul s-a transformat timp de 5 ani in judecatorie, dar o judecatorie care tine, fatis, partea acuzatului. Acuzat, culmea, de Procuratura Romaniei.

Tot in PSD-ul dlui. Geoana mai gasim diferite alte personaje precum Marian Oprisan sau Radu Mazare.

Dl. Geoana nu numai ca nu s-a indepartat de Ion Iliescu sau de Adrian Nastase, ci i-a acceptat si sustinut in fruntea PSD.

Ce fel de presedinte va fi dl. Geoana. Cum vor fi influentate numirile pe care le va face in justitie, de exemplu? Cred ca Romania va da nu doi, ci 100 de pasi inapoi in ceea ce priveste independenta justitiei si a statului de drept in Romania.

Al treilea motiv este confuzia generala in domeniul economic ce va fi inspirata de ideile dlui. Geoana. Nu ma refer doar la exotismul premierii cu 25.000 de euro pentru romanii ce se intorc in tara.

Ma refer in primul rand la rolul PSD-ului condus de dl. Geoana in gaurile negre din economie pentru care Romania a avut nevoie sa apeleze la FMI pentru un imprumut de 20 de miliarde. Cine a promovat in 2007 legi populiste precum legea pensiilor, nesustenabila? Atentie, nu ma refer la promisiuni de campanie electorala, ci doar la legi populiste si iresponsabile promovate cu mult timp inainte de alegeri si care au dus la problemele structurale grave de azi.

Nu, nu pot sa-l votez pe Mircea Geoana. Este prea riscant.

Stefan Caliga
2009-12-02 09:13:21

Doina Cornea ramane ea insasi

Doamna Doina Cornea ramane ea insasi,,, un Om mare ascuns intr-o fiinta plapanda la care te impresioneaza doua trasaturi esentiale: lumina ochilor si un zambet greu de definit dar mereu datator de speranta.
Aceasta este plapanda fiinta care a indraznit sa infrunte Regimul criminal ceausist.
Atat timp cat exista oameni puternici ca Doamna Doina Cornea romanii trebuie sa fie optimisti.

Remi
2009-12-02 09:17:26

Re:

La 2009-12-02 09:13:21, Stefan Caliga a scris:

> Doamna Doina Cornea ramane ea insasi,,, un Om mare ascuns intr-o
> fiinta plapanda la care te impresioneaza doua trasaturi esentiale:
> lumina ochilor si un zambet greu de definit dar mereu datator de
> speranta.
> Aceasta este plapanda fiinta care a indraznit sa infrunte Regimul
> criminal ceausist.

Frumos spus. Si eu am multa admiratie pentru dinsa.

Asta nu inseamna ca, la virsta senectutii, nu s-a putut insela in estimarea situatiei de fapt de astazi (nu de pe vremea lui Ceausescu), pe baza unui bombardament de informatii distorsionate fara rusine.

Stefan Bogdan
2009-12-02 09:40:32

Tot respectul

Doamna Doina Cornea este un model de apreciat si de urmat..e fantastica viziunea dumneaei mereu realista si rationala..in fata oamenilor ca dumneaei ..jos palaria !

Remi
2009-12-02 09:45:21

Re:


Nu pot sa nu-mi imaginez toate balacaririle care ar fi intimpinat-o pe dna Cornea de la aceleasi surse "respectuoase" daca indraznea sa confrunte linia PSD-nl.

nelloti
2009-12-02 09:53:33

JOS COMUNISMUL!!!!

Stimata doamna.Daca un om care a condamnat comunismul, este un presedinte disperat , iar unul care a ucis oameni si sperante este demn de a fi cinstit (Iliescu,psd,Geoana,etc,,) atunci si dumneavostra v-au spalat creierul. Pacat, erati un simbol. Va rog sa nu mai pronuntati niciodata numele Corneliu Coposu .

danie1
2009-12-02 10:00:50

Re: domnule dumitru iuga

La 2009-12-02 08:20:15, Pyrrhon a scris:

> Am serioase indoieli ca sunteti Dumitru Iuga. L-am cunoscut personal
> pe Dumitru Iuga - si vreau sa spun ca acel om nu ar putea sa sustina
> pe un dobi, Traian Basescu, de factura lui Ceausescu, cu educatie
> militara si porniri dictatoriale.
>
fara indoiala ca nu este d i dar are dreptate in totalitate.

Gargantua
2009-12-02 10:07:34

Re: Doina Cornea ramane ea insasi

Intr-adevar. Ramane o masca onorabila pentru comunismul iliescist, ca si in decembrie, acum 20 de ani!

La 2009-12-02 09:13:21, Stefan Caliga a scris:

> Doamna Doina Cornea ramane ea insasi,,, un Om mare ascuns intr-o
> fiinta plapanda la care te impresioneaza doua trasaturi esentiale:
> lumina ochilor si un zambet greu de definit dar mereu datator de
> speranta.
> Aceasta este plapanda fiinta care a indraznit sa infrunte Regimul
> criminal ceausist.
> Atat timp cat exista oameni puternici ca Doamna Doina Cornea
> romanii trebuie sa fie optimisti.
>

coscaru
2009-12-02 10:20:23

pai tot tov chiorul organiza mineriadele

tot acest cretin imbecil aducea minerii la Bucuresti ,le punea la dispozitie garnituri de tren , singurul opozant un inginer de la regionala Craiova a fost destituit de chiorul infractor. acesta banda de cretini (pd) in 1997 se aflau la Darmanesti si instigau salariatii impotriva guvernului Ciorbea pt ca aveau de ales ori privatizarea ori lichidarea .pdl -istii sunt adevaratzii comunisti ,din tzara .vedeti pe ce principii functioneaza partidul.

Socrate
2009-12-02 10:25:43

Tov Nelloti, e tarziu. Trebuia sa strigati lozinca asta in 1988 * Re: JOS COMUNISMUL!!!!

La 2009-12-02 09:53:33, nelloti a scris: Propaganda portocalie

Ereticul
2009-12-02 10:48:57

@ Remi

"nu stiu daca Mircea Geoana isi va folosi puterile de presedinte al Romaniei in mod discretionar sau nu"

Daca la Geoana nu stim, la Basescu avem certitudinea ca le-a folosit dupa cum "a vrut sufletelul" unora si altora dintre apropiatii sai.

"Geoana il tine la loc de frunte pe Ion Iliescu, personaj ce inca nu a raspuns inca pentru crimele din decembrie 1989."

De apreciat loialitatea lui Geoana, chiar daca iliescu ar fi trebuit sa raspunda demult pentru crimele sale. Si nu este vina lui Geoana ca cei care ar fi trebuit si au avut si posibilitatea sa-l judece si condamne pe iliescu n-au facut-o.

"gaurile negre din economie pentru care Romania a avut nevoie sa apeleze la FMI"

Din pacate aceste gauri negre sunt in prezent salariile si pensiile. "Astuparea" lor inseamna somaj si moarte pentru romani.

"Cine a promovat in 2007 legi populiste precum legea pensiilor, nesustenabila?"

Fiecare formatiune politica poate sa sustina si sa promoveze orice proiect de lege considera bun. In cazul de fata problema nu este a celor care au propus legea, problema este a celor care au votat-o. Sa ne amintim ca si Basescu a promis profesorilor o marire de salariu cu 50%, pe care a recunoscut-o ulterior drept greseala?

Mihai Cezar
2009-12-02 11:02:18

Re: -CLUJENII - pe buna dreptate i-a pus porecla - gaina fiarta -

La 2009-12-02 08:25:55, jan dinu a scris:

> Posesoarea unei distinctii franceze primita de curind i-ar fi
> trebuit acestei femei mai mult discernamint in opiniile ei ..
> eventual un preconsult cu specialistii (ori fostii dizidenti )
> ramashi cu verticalitate pentru sfaturi inainte de-a vorbi
> public la - televiziunea lui Felix - Crescent Voiculescu - bine stiut
>
> de toata lumea ce-a invirtit in trecut ..dar mai ales astazi !
> Intrarea ei in scena ,vine la fel ca atunci cu ani in urmacind
> "povatuia "
> populatia Romaniei s-a voteze cu ILIescu ..impotriva lui VADIM ...
> (copilul de trupa al emanatului )..
> Deci madamma nu numai ca n-a avut caracterul ..pauvazat al
> falsei aureole de -anticomunista - dar acum ishi demasca
> ----- chipul mizerabil de prostituata ----- de clienta folosita
> atunci cind situatia o cere ...raspunzind cu promtitudine la
> shantajul celor care-i are dosarul...
> Oare cine sunt aceia ...nu-i greu de raspuns !
> Normal urmashii lui ILIESCU ,...noroc ca - BABA - e pe duca
> ...naturala ...!
> Jan Dinu
>
>
iara tu??? bai violentule si barabarule ...astia sunteti voi ..politica pumnului in gura ....e democratie ba (asa tre' sa vb. cu astia ca tine)...mergi la vot duminica si gata ...lasa gargara...de asta ne arde noua acum de violente stradale...nesimtitilor manipulatori!

irlanda
2009-12-02 11:12:39

Lui Jan Dinu

Mai bine o gaina fiarta decit un pitecantrop ca tine.Ma intreb cam ce faceai tu prin toamna lui 89.Probabil ca pupai tabloul lui Ceausescu iar in decembrie i ii faceai criminal si tradatori pe cei de la Timisoara.Daca nu depasisei virsta maturitatii cu atit mai mult esti un pitecantrop ,dar si ala reusea sa distinga binele de rau.

Ereticul
2009-12-02 11:31:18

Re: JOS COMUNISMUL!!!!

Doina Cornea s-a distantat instantaneu de FSN si iliescu atunci cand i-a inteles manevrele murdare si manipularea. Nu am nici un motiv sa nu-i acord credit in continuare, atunci cand se distanteaza si de manevrele murdare al actualului presedinte.

coscaru
2009-12-02 11:54:58

pt avortonul jan dinu ,tu esti anticomunist ?

bai boule , limbricul imbecil boc ce este atunci ? nu va e rusine cu o asemenea aratare ? aceasta creatura va reprezinta pe voi , acest juma de buletin fara creier ? voi racnitzi jos comunismul ? D-na Doina Cornea reprezinta anticomunismul . pe cand voi reprezentatzi rau absolut .

semill
2009-12-02 11:55:57

are dreptate cand zice ca,...

...ce vede la tv ii aduce aminte de mineriade,dar doamna cornea vede cei ce realitatea si antenele arata si nu arata adevaru ci doar opinia lui iliescu care zicea ca acei sunt niste galagiosi sau asa ceva

http://www.youtube.com/watch?v=BEdTROWToBs

http://www.youtube.com/watch?v=lhGY3_deHgY

Solitude
2009-12-02 12:27:11

!

Piracetam, 3x1/zi.

R.R
2009-12-02 12:27:54

Basescu disperat!

Iata ca Basescu dupa ce si-a facut manea si apare pe la OTV acum face ce face si calca in picioare memoria celor ucisi la Timisoara. Pentru faptele astea nu te salveaza sau voteaza nici tatamare. Este o rusine adusa intregii Romanii. Pedelistii dau inca o data dovada ca nu stiu sa piarda si nu stiu sa se poarte civilizat. CIne vrea sa voteze astfel de specimene sa o faca, au unul voi vota Mircea Geoana!

costy
2009-12-02 12:46:26

ce a vazut doina Cornea "la televiziuni" este exact ce vedea poporul roman la tvr "libera"....

....in zilele cand GOLANII demonstrau in PU.
Televiziunea criminalului ilici transmitea tigani care-si faceau
afacerile pe langa piata, drogati care-ti cadeau in greata, legionari
care-si incasau zecile, sutele de dolari, imorali care-si dezlantuiau
sex-orgiile, si chiar avorturi, prin corturi etc.

La vremea aceea Doina Cornea plangea si demasca manipularea,
azi saluta acelasi gen de manipulare a "televiziunilor libere"!

La vremea aceea era unul din adversarii cei mai inversunati ai
ciumetelui rosu, ilici, azi a devenit unul din colaboratorii lui.

Nu ma mira ca putinul care a mai ramas din Doina Cornea
anului 90, poate sa gandeasca, azi, la fel ca bolsevicul ilici,
declaratiile acestora referitoare la cei care au iesit in strada
la Timisoara protestand pt. profanarea orasului simbol
de propriul primar "taranist" fiind aproape identice.

Doamne, vino, Doamne ...sa vezi ce-a mai ramas di oameni!!!
Roxana
2009-12-02 12:56:41

Este " eleganta " si eleganta...

costy
2009-12-02 13:03:35

Re: pt avortonul jan dinu ,tu esti anticomunist ?/// Jan are cata dreptate, numai ca s-a

La 2009-12-02 11:54:58, coscaru a scris:

> bai boule , limbricul imbecil boc ce este atunci ? nu va e
> rusine cu o asemenea aratare ? aceasta creatura va reprezinta
> pe voi , acest juma de buletin fara creier ? voi racnitzi jos
> comunismul ? D-na Doina Cornea reprezinta anticomunismul . pe
> cand voi reprezentatzi rau absolut .
>
----
...exprimat cam dur.

Usor cu pianul pe scari, cotzcare. Doina Cornea nu mai
este in stare sa se reprezinte pe ea, insasi, calcand de cativa
ani in toate baltile ce-i ies in cale!
Si doara promis ca-si va tine gura si nu va mai reactiuna
dupa cum o pacalea unul ca spanu, insa ce mai conteaza
o idiotenie in plus....

costy
2009-12-02 13:20:51

Re: Re:

La 2009-12-02 09:45:21, Remi a scris:

>
> Nu pot sa nu-mi imaginez toate balacaririle care ar fi intimpinat-o pe
> dna Cornea de la aceleasi surse "respectuoase" daca indraznea sa
> confrunte linia PSD-nl.
>
>

O mica realizare trebuie, totusi, consemnata, Remi.
Pesedistii, fosta aripa dura a FSN-ului, au ajuns s-o
aclame, in ceasul al 12-lea, pe Doina Cornea!

Pacat ca Golanii, unii din ei, se simt tradati de
"batranetea", vezi ca stiu sa ma exprim elegant!, acesteia...

costy
2009-12-02 13:24:08

Re: Doamna Cornea este o persoana respectabila, chiar daca greseste

La 2009-12-02 09:02:54, Remi a scris:

>
> Nu pot fi de acord cu demonizarea dnei Cornea, cu toate ca greseste
> grav, dupa parerea mea, in caracterizarea demonstratiilor populare
> din marile orase ale tarii.
>
> Prefer sa NU ii atribui intentii necurate. Doina Cornea a fost un
> personaj important al dizidentei romanesti.
>
> La urma urmei, dinsa precizeaza, semi-involuntar, ca se refera la
> "CEEA CE AM VAZUT LA TELEVIZIUNI". La cum manipuleaza Antenele +
> Realitatea imaginile, exact ca Tudor Caranfil la TVR"L" in 1990, cind
> Piata Universitatii parea umpluta cu aurolaci nu cu demonstranti
> stimabili, nu e de mirare ca si un om cinstit se poate pacali.
>
> Dna Cornea, voi continua sa va stimez. Rusine sa ii fie nu dv., ci
> mass-media care v-a prezentat imagini atit de unilaterale, de
> deformate, cu comentarii atit de tendentioase, incit v-a determinat
> sa nu mai judecati bine ce vedeti.
>
>
>

As inclina sa ma altur dta, insa dna Cornea nu este la
prima aruncare a nucii in perete si nici nu stie sa se tina
de cuvant!!!, a promis ca-si va tine gura si nu va mai
cadea in ispita in care a fost tarata de Ziua, prin spanul
acesteia...
De ce ne-a mintit, dna Cornea!?

costy
2009-12-02 13:40:53

Re: pai tot tov chiorul organiza mineriadele// da, cotzcare, asa o fi, insa....

...la vremea accea "cretinul imbecil" aducea minerii ca sa
elibereza Capitala de legionari, sper ca esti multumit ca ti-am
dat dreptate, iar ieri a adus minerii la Timisoara sa elibereze
orasul simbol de "taranistul" tradator si leprele penale
pesedisto-liberale!
Deci, "chiorul infractor" a evoluat, in timp, in bine pe cand
voi - toata gasca imorala a sistemului ticalosit - ati
evoluat atat de mult ....ramanand acelasi monolit de
neclintit!

..........


La 2009-12-02 10:20:23, coscaru a scris:

> tot acest cretin imbecil aducea minerii la Bucuresti ,le punea la
> dispozitie garnituri de tren , singurul opozant un inginer de la
> regionala Craiova a fost destituit de chiorul infractor. acesta
> banda de cretini (pd) in 1997 se aflau la Darmanesti si instigau
> salariatii impotriva guvernului Ciorbea pt ca aveau de ales ori
> privatizarea ori lichidarea .pdl -istii sunt adevaratzii
> comunisti ,din tzara .vedeti pe ce principii functioneaza
> partidul.
>

Europeanul
2009-12-02 14:24:14

Re: ce a vazut doina Cornea "la televiziuni" este exact ce vedea poporul roman la tvr "libera"....

La 2009-12-02 12:46:26, costy a scris:

> Nu ma mira ca putinul care a mai ramas din Doina Cornea
> anului 90, poate sa gandeasca, azi, la fel ca bolsevicul ilici,
> declaratiile acestora referitoare la cei care au iesit in strada
> la Timisoara protestand pt. profanarea orasului simbol
> de propriul primar "taranist" fiind aproape identice.
>
> Doamne, vino, Doamne ...sa vezi ce-a mai ramas di oameni!!!

1. Piata Operei apartine tuturor timisorenilor, indiferent de culoarea lor politica (asta numai asa, ca sa clarificam cateva detalii marunte)

2. Ai fost cumva un martor ocular la evenimentul de ieri petrecut in Timisoara? Esti sigur ca afirmarile si asocierile pe care le faci sunt corecte?


Solitude
2009-12-02 14:28:02

Stimata Doamna

"In 1 Decembrie, marti seara, am avut una dintre cele mai triste seri din ultimii ani. V-am auzit la "Realitatea TV" comparand manifestatia din Piata Operei din Timisoara cu o mineriada: adica timisorenii ar fi minerii, dornici sa restabileasca ordinea cu batele, manipulati cu iscusinta de agenti infiltrati.

Am trecut cu un zambet peste nefericita analogie, dar ceea ce mi-a fost dat sa aud mai departe m-a umplut de uimire si amaraciune: ati calificat lumea adunata in piata pentru a protesta impotriva unor gesturi politice provocatoare, ca fiind "oameni de slaba calitate". Cum ati ajuns la aceasta concluzie, urmarind doar cele cateva secvente pe care televiziunile de stiri le-au difuzat cu zgarcenie? Dupa … "fizionomie, dupa cum aratau", ati argumentat cu seninatate.

Stimata doamna, am rezonat intotdeauna la mesajele publice pe care le-ati transmis, rare dealtfel, fiindca presa din Romania v-a neglijat pe nedrept opiniile. Va rog sa va amintiti cum ani de zile ati fost ridiculizata de o fituica toxica asa cum este "Romania Mare". Nu ideile v-au fost batjocorite acolo, nu curajul v-a fost luat la bani marunti, nu idealurile v-au fost contestate, fiindca decredibilizarea se face cu mijloace primitive si detestabile. V-au fost ridiculizate infatisarea, vocea, imbracamintea, varsta, statura. Ati fost "executata" dupa … fizionomie.

M-a durut ca ati aplicat aceeasi grila timisorenilor mei. Poate unii dintre noi nu avem mereu haine bune cand iesim sa strigam in Piata Operei "Jos comunistii!". Poate unii dintre noi am imbatranit si nu mai suntem frumosi. Poate am obosit in anii cand ceream nu doar libertate si democratie, ci aveam in plus exigente candide ca punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara.

Se vor fi vazand frunti brazdate, la douazeci de ani de la Revolutie, in orasul intrat in buzunarul unor mafii si fratii cu tentacule in politica, unde numai acel loc a mai ramas al nostru: Piata Operei. L-am aparat ani de zile fiindca a fost si a ramas pentru noi spatiul privilegiat, kilometrul zero al sperantelor noastre. In decembrie 1989, cand am iesit cu zecile de mii, aratam prost. Eram hraniti prost, imbracati prost. Eram mai toti "oameni de slaba calitate". In decembrie 2009, printre "oamenii de slaba calitate" se aflau prieteni de-ai mei, candva si prieteni ai dumneavoastra, erau vecinii mei, erau timisorenii.

Stiu ca pentru taberele si gastile politice dispuse oricand la un "pupat Piata Independentei" timisorenii nu exista. Dar ma intreb cum de timisorenii nu mai exista pentru Dumneavoastra, cum ati ajuns sa contestati, cu argumente luate din cateva secvente fugare, fara informatii (fiindca televiziunile nu se mai simt de mult datoare sa ofere publicului informatii), posibilitatea ca niste oameni sa se indigneze, sa judece cu propriul cap, sa reactioneze liber de orice apartenenta de partid? Nu mai credeti in "spiritul Timisoarei", pe care l-ati glorificat candva? Va asigur ca el nu s-a stins.

O timisoreanca, pentru conformitate Brindusa Armanca"

Hantzy
2009-12-02 14:57:39

Re: !

La 2009-12-02 12:27:11, Solitude a scris:

> Piracetam, 3x1/zi.
************
Scrie-i lui Geoana ca-ti trimite prin posta!

Ereticul
2009-12-02 15:19:41

Re: Stimata Doamna

"posibilitatea ca niste oameni sa se indigneze, sa judece cu propriul cap, sa reactioneze liber de orice apartenenta de partid?"

Posibilitate redusa, din moment ce seful filialei PDL a declarat pe posturile de televiziune ca "a dat ordin sa nu poarte nimeni niimic portocaliu la miting".

Rams
2009-12-02 18:10:21

Re: Este " eleganta " si eleganta...

Rams
2009-12-02 18:25:12

costy are dreptate...

katrina
2009-12-02 18:54:01

sustinatorii lui Basescu

Sustinatorii Baselului sunt intr-adevar numai unul si unul. La toate mitingurile sale din tara , a adus adevarate gherile de militanti impotriva mafiei din Romania. Ce nu le-a spus domnia sa fanilor sai, este faptul ca el e primul mafiot in stat, el este cel ce fura, cel ce bea pe banii nostri.

jan dinu
2009-12-02 19:13:32

Re: Lui Jan Dinu---- /// bah asta - asta n-am timp de tine cu explicatii ..ndc...

La 2009-12-02 11:12:39, irlanda a scris:...

> Mai bine o gaina fiarta decit un pitecantrop ca tine.Ma intreb cam ce
> faceai tu prin toamna lui 89.Probabil ca pupai tabloul lui Ceausescu
> iar in decembrie i ii faceai criminal si tradatori pe cei de la
> Timisoara.Daca nu depasisei virsta maturitatii cu atit mai mult esti
> un pitecantrop ,dar si ala reusea sa distinga binele de rau.
>

Giurgiu Crisan
2009-12-02 20:15:58

Re: Stimata doamna,

La 2009-12-02 07:34:51, Dumitru Iuga a scris:

> Ati facut parte din constructiile abile ale fostei securitati care se
> pregatea sa-l inlature pe Ceausescu de la putere. Voluntar sau
> involuntar - numai dvs stiti asta sau cand vor fi scoase de la
> naftalina anumite arhive - ati slujit echipa care urma sa-l
> propulseze pe Ion Iliescu in varful piramidei politice. Stiti bine,
> ca, practic, in demersurile dvs publice nu v-ati opus niciodata
> comunismului ca regim totalitar ci doar unor excese ale lui Ceausescu
> in poltica lui absurda de daramare a satelor romanesti. Faptul ca
> aveati o legatura sigura cu occidentul a convenit de minune
> securitatii care v-a permis astfel mediatizarea excesiva in apus -
> trebuia sa aiba si Romania rezistentii sai, nu? Nu se putea sa apara
> in balconul CC - eului colonelul Gheorghe Vasile, daca ma intelegeti
> ...
> Este in regula ... v-ati implinit mandatul ... A sosit vremea sa va
> retrageti in atmosfera senectutii la care va cam obliga varsta si sa
> lasati pe bietii romani in pace ... Si eu l-am cunoscut personal pe
> Corneliu Coposu la domnia sa acasa ... Sa-l lasam in pace acolo unde
> este acum si sa nu-i tulburam linistea cu fantome care l-ar face sa
> se intoarca cu spatele la noi, acolo in mormant ...
> -------------------------------------------------------------------------------------------------
esti culmea prostiei si a impertinentei; Doina Cornea -securista !!! Am mai vazut cazuti din Luna,dar chiar asa de dobitoci inca nu.
Bine ca la-i cunoscut pe Coposu si te lauzi aici , duce-te-ai dupa el !


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00826 sec.