Ziua Logo
  10:41, marti, 3 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Actualitate

2009-11-28


Comentarii: 5, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Wilhelm Tell
2009-11-29 17:15:07

Foarte bine!

Nu exista nici o limba moldoveneasca! Aceasta este doar o inventie a pseudolingvistilor stalinisti! Pe ambele maluri ale Prutului se vorbeste LIMBA ROMANA!!!

Ion Ionescu de la Brad
2009-11-29 21:34:19

Bravo! Inca o data basarabenii arata ca sunt buni romani! Daomne, nu ne-o ajuta asta si pe noi?

Impresionant de bine.

bigshotnews
2009-11-30 06:41:34

Moldovenii scapa de comunisti, noi ii votam din nou pe 6 dec.

Ce iti e si cu sincronizarea asta...

Igor
2009-11-30 09:33:24

Da, bihshotnews, intradevar e asa.

Si, nu au nici o scuza toti acei, care incearca sa "moaie treaba", vorba moldoveanului. Nu ii inteleg sub nici o forma pe acei, care se leaga cu fostii comunisti, deghizati astazi in socialisti, "pentru binele poporului roman". Vedeti actul demn de urmat al presedintelui Poloniei, care a promulgat legea cu privire la interzicerea comertului si pastrarii simbolurilor comuniste. Oare mai sunt greble multe in Romania pentru a sfarma odata si odata tidvele retardatilor si celor, ce nu au inteles nici dupa 20 ani crimele comunismului in fata umanitatii? Un comunist bun este un comunist mort, cineva spunea. Ideologia antiumana, care a dus la pierzanie peste 300 milioane de vieti omenesti pe tot intinsul acestei lumi, principiile generale ale careia sunt "idelaluri" virtuale, neacceptarea si extirparea opozitiei, debilizarea totala a maselor, saracie lucie, nu stiu ce sa mai adaog, oare multa vreme va fi opiul maselor? Treziti-va, frati romani, caci ne aruncati iarasi in bezdna, tragandu-ne la fund impreuna. Romanii trebuie sa aiba alta soarta...

acvila
2009-11-30 14:14:37

DESTEAPTA-TE MOLDOVA ! SUS ROMANE MOLDOVEAN !

Chiar daca in scolile romanesti, nu se mai acorda importanta cuvenita, materiei de studiu, Istoria Romaniei, considerata de unii Ministri ai Educatiei fara importanta,istoria noastra trebuie cunoscuta de urmasi..Marii conducatori de Tara, domnitori si Regi ai Romaniei, care au condus Tara si poporul ca astazi suntem o Tara si vorbim limba stramosului nostru, acestia nu-si mai au locul si spatiul cuvenit in manual.Mai mult spatiu au d-na Esca de la PRoTv. artistii Arsinel si Stela, si altii. Noi cei care suntem mai in varsta si am invatat si stim Istoria adevarata a Tarii, trebuie sa spunem celor tineri adevarata istorie si faptele glorioase ale conducatorilor de Tara si poporului pe care l-au condus in victorii pentru supravetuirea noastra ca neam si popor. Tanara generatie trebuie sa stie ca MOLDOVA a fost talpa Tarii.Datorita ei si conducatorilor ei, in frunte cu Stefan cel Mare si Sfant, conducatori de tara, devotati neamului nostru, am supravetuit atator lupte si greutati, pe care s-a reusit sa le invinga. Moldova si moldovenii, barbati curajosi, voinici si inteligenti au stat in frunte. De la voi a pornit cele mai importante evenimente, voi ati fost exemplu celorlalti romani, care v-au urmat.Asa sa amintim doar cele mai importante; Revolutia de le 1848, Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca din 1859,participarea hotaratoare pentru cucerirea Independentei Nationale din 1877, Marea Unire din 1918 la Romania Mare. Cu toate acestea fapte marete, fratii nostri romani moldoveni, au avut si au si in prezent parte numai de necazuri si saracie.Bolsevicii lui Stalin i-au imprastiat in toate colturile URSS-ului sa-i imputineze, sa-i slabeasca, iar in avutia lor au adus rusi. Dar n-a fost de-ajuns. S-a dorit si luarea limbii materne, a neamului lor romanesc, introducand pe sest asa zisa limba moldoveneasca si limba rusa ca limba oficiala.N-au reusit insa sa va ia gandul, credinta si sufletul de romani, traditiile si obiceiurile stramosesti, si altele. E greu de priceput, cum de la acesti oameni curajosi si patrioti, au obtinut comunistii sa le obtina votul, ca datorita lor, de fiecare data, comunistii au obtinut victoria in alegeri ? Speram ca de data aceasta sa fie altfel.Se doreste de uni politicieni, pentru a-si proteja averile si privilegiile, sa ne indrepre din nou spre Est la rusi.Oare asta sa fie si vointa voastra moldoveni ? Eu nu cred ca se uita asa usor tragediile si trecutul vostru. Sa va ajute D-zeu, sa va lumineze mintea, sa fiti iarasi in fruntea neamului nostru, cum ati mai fost, sa fiti pentru Tara, pentru democratie si spre Vest-ul Europei, unde am fost intotdeauna si unde ne este locul.Doamne ajuta !


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00579 sec.