Ziua Logo
  18:28, joi, 28 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2009-01-16
srelu (...@yahoo.com, IP: 69.196.139...)
2009-01-17 02:50
Sarim dintr-o extrema in cealalta

E plina Romania de tot felul de personaje, chipurile importante, cu diverse functii si functioare prin diferite comitete si comitii, a caror singura activitate este prezenta pe statele de plata. Tipilor acestia daca le-ai pune in fata fotografii ale institutiilor la care "lucreaza" probabil nu le-ar recunoaste.

Pe de alta parte, sunt si oameni necesari societatii care pot face lucruri deosebite si care muncesc din zori si pana noaptea (de exemplu medici care lucreaza la mai multe institutii medicale). Tipii astia chiar lucreaza cu toata seriozitatea si fac o munca utila societatii, o munca pentru care nu exista suficienti specialisti, sau in unele cazuri ei sunt chiar unicate (de pilda, exista un singur medic capabil sa faca un anumit tip de interventii chirurgicale).

Pentru oamenii din aceasta ultima categorie eu nu am decat cel mai profund respect. A lua masuri impotriva lor inseamna a descuraja competenta si harnicia. Nemaivorbind de faptul ca in multe situatii agravarea si mai mult a situatiilor de criza acuta de personal va lovi serios interesele interesele societatii.

Masura propusa poate fi benefica, cu conditia sa permita o diferentiere a celor doua categorii si sa loveasca numai in trantori, nu in albinele lucratoare care fac miere la doua stupuri.

Sa fie declaratia ministrului o schimbare in stilul de lucru al guvernului ? Pana acum, intai se luau masuri abia pe urma se confruntau cu reactia societatii. De data asta se intampla invers, guvernantii au aruncat doar o pastila sa vada cum privesc diferitele componente ale societatii problema iar masurile vor veni ulterior, in cunostinta de cauza.
Daca e un nou stil de lucru care va fi urmat cu consecventa, e bine.

tzara din babadag (...@hotmail.com, IP: 78.96.114...)
2009-01-17 07:13
Re: Sarim dintr-o extrema in cealalta

La 2009-01-17 02:50:01, srelu a scris:

Aveti dreptate .
Confuzia care se face este voita ; una e sa fii "functionar" la stat si alta e sa fii profesionist de ceva angajat la stat (in cazul medicnei, medicii nici nu sunt , de fapt "angajatii statului" ci sunt retribuiti ce catre casa de asigurari )...

Sunt in principiu de acord cu faptul ca orice persoana care a ajuns la vista de pensie trebuie sa incaseze pensie (dar nu cu legile speciale de la noi!)...adica nu 'ia obligat" nimeni sa iasa la pensie, ci, pur si simplu, ii obliga legea....Ce politica de angajari si salarizare practica guvernul cu inlatii functionari si administratia centrala e una...iar ce politica se practica in zona asigurarii educatiei publice si sanatatii publice...e cu totul altceva.

iar eu nu inteleg cum pot fi atitea mii si zeci de mii de oameni ajunsi la virsta pensiei care lucreaza in administratia centrala?????dar nici cum s-au cheltuit anul trecut 6-7 miliarde de euro peste ceea ce s-a incasat...????
Nu inteleg cum se vor mnai da pensii in sistem public daca numarul angajatilor este in scadere , iar o parte din contributia pentru pensie a fost virata la privat ...???

Cred ca avem probleme grave, atit financiar fiscale, cit si legislative ...dar ...mai ales de moralitate!

Inteleg de ce dl.boc a simtit nevoia sa dea o ordonanta pentru ceva ce avea solutie legislativa...probabil pentru ca parlamentul ar fi continuat sa legifereze separarea cetatenilor in 2 clase...aia de sus, cu legi speciale, care pot munci pina la 180 de ani, si respectiv aia de jos- profesionistii de ceva, care trebuie musai sa aiba un singur venit, si ala foarte mic...si sa munceasca oricit demult e nevoie, dar fara plata ...

mai era vorba (dl. Geoana - preelectoral) de "lustrarea:" averilor ce nu pot fi justificate- adica plata catre stat a acelor sume ce trebuiau sa fie incasate ca taxe si impozite de catre diversi insi (ca cetrtateni vor deveni dupa fiscalizare)....???asta ar fi o sursa buna de bani pentru a compensa cele citeva miliarde de euro disparute in ultimii 4 ani...


« Rezultatele cautarii     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00657 sec.