Ziua Logo
  16:34, joi, 13 iunie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Economic

2008-10-06
tzara din babadag (...@hotmail.com, IP: 78.96.114...)
2008-10-07 07:13
intrebare :

Dar cine va corecta scaderea nivelului de trai impusa de devalorizarea leului inaintea de orice crestere salariala? Nu ar fi mai simplu sa facem o grila asalariilor in euro in toate sectoarele, daca tot urmeaza sa trecem la euro? Asta ar preveni actiunile detrimentale ale speculatorilor si speculantilor si ar da romanilor o perspectva mai corecta despre citi bani valoreaza munca si viata lor...Apoi s-ar aseza mai corect si preturile la produsele de baza ( care stiti ca sunt controlate de un fel de monopol si din aceasta cauza sunt exagerate, romanii platind mai mult pe hrana decit parizienii , italienii sau spanioli...-ca acolo statul mai si intervine in interesul cetateanului...si uite ca le merge inca bine...) .
Un salariu de 2-300 de euro lunar 9 fata de 600 euro limita saraciei in Europa)..asta ne-ar invata sa fim mai productivi si mai harnici, nu???

Domnule isarescu, va respect ca pe un om matur , respobsabil si benefic , dar , de data aceasta cred ca interventia dvs este nenuantata..Ati lasat deliberat cursul sa derapeze brusc pentru a crea un pic de panica si a stopa orice discutie despre flosofia salariala in perspectiva viitorului buget. cred ca nu ar trebui sa fim prea toleranti cu mariel manevre financiare, ca acestea sunt cele care genereaza marile crize ...parca in sua crach-ul a fot provocat de angajati si sindicate , de micii actionari ...sau ce executivi si speculatori???

Am ajuns la concluzia deprimanta ca in roamnia singurul "plan" este tot a lu' ceaushesku- stringeti cureaua, mai puneti o haina pe voi iarna, stingeti liminili, nu mai vorbitzi pe la coltzuri si nu mai fiti nemultumiti, ca, dupa o politica inteleapta s, investitii si drenarea totala a resurselor catre industrie si patronate, copiii vostri (care vor mai supravietui) o vor duce foarte bine..uite ca ceashka a avut dreptate...eu, dupa tot sacrificiul parintilor si bunicilor si strabunicilor mei, o duc acum foarte bine, dar in alta tzara!
A mai fost si teoria citez: "mai bine sa mmoara acum 100 000 , ca sa traiasca apoi mai bine 1-2 milioane de insi ultraperformanti"...Da, numai ca noi continuam sa aplicam chestia asta zilnic si tot aia 1-2 milioane sunt unici beneficiari ai prosperitatii si progresului...

vazuta dinafara tzatra noastra arata ca o provincie jalnica, un fel de staul cu fete urite...Poate dvs. ati putea incerca sa explicati guvernatilor diferenta dintre economie si politica!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00698 sec.