Ziua Logo
  06:51, duminica, 28 mai 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-10-13

dorinteodor din bucuresti (...@zappmobile.ro, IP: 194.102.58...)
2009-10-14 09:39
invizibile, de la tine zici ce zici?

doua tari europene importante, care au trecut printr-o cumplita dictatura cu efecte dezastruoase pentru noi toti (germania lui hitler si italia lui mussolini) au ales republca parlamentara tocmai pentru a impiedica concentrarea puterii in mina unui singur om..... odata ce presedintele este ales de "popor", isi poate permite orice zicind ca poporul l-a ales. si s-a vazut ce tendinte dictatoriale si destabilizatoare a avut basescu..... nu este in interesul tau sa mai avem presedinte ales de "popor"....gindeste cu capul tau si nu uita de germania si italia fasciste amindoua....

invizibil din RO (...@yahoo.com, IP: 86.106.34...)
2009-10-14 10:14
Raspuns

1) teoretic in monarhie cred si eu acum. imediat dupa revolutie nu credeam pt ca m-am lasat dus de nas de media (tv + ziare) care il prezentau pe Iliescu salvatorul poporului iar Ratiu era vechiul "mosier" care vroia sa ne fure din nou libertatea castigata cu atata truda. si am muscat momeala. acum cred in monarhie sau macar am interesul de a ii da o sansa ca sa vad cum este. dar cu cine ? Radu Duda a renuntat. este trist ca a fost asa slab. putea macar sa mearga mai departe chiar daca lua sub 10%. era onorabil. acum imi este rusine ca am avut intentia sa votez un om lipsit de onoare , un om care s-a apucat de un lucru , ne-a luat mintea in "sorcova" cu povesti apoi a lasat-o balta si s-a apucat sa sustina un om politic de partid.
cu regele Mihai nu am tinut niciodata. nu l-am iertat niciodata pentru greselile trecutului. daca aveam un rege care si-ar fi iubit poporul ar fi preferat mai degraba sa moara decat sa lase puterea unor fascisti sau comunisti. el a preferat sa isi scape propria piele.

2) in republica parlamentara nu cred acum, si nu doresc asa ceva acum. si iti explic si de ce. deputatii si senatorii NU voteaza cum cred ei de cuvinta ci cum pe impune partidul (seful sau niste sefi de partid). sunt cativa sau unul la varf care iau decizii iar senatorii sau deputatii mici ii urmeaza precum oile. cand o sa vad un parlament unde fiecare senator sau deputat voteaza individual ca sa reprezinte propria judecata si interesele oamenilor din regiunea care l-au votat si NU INTERESUL SEFILOR de partid atunci voi crede intr-o republica parlamentara. deocamdata cei care nu vor sa voteze cum le zice partidul sunt dati afara din partid.
oricum votul uninominal pentru alegerea parlamentarilor este un MARE pas in fata pentru democratie si trebuie sa multumim celor care au initiat si au sustinut aceasta idee.

3) in afara discutiei: pt mine modelul de preferat pt un stat este modelul american. imi plac in special ideeile ca cetateanul de rand are acces mai direct in coordonarea justitiei (prin sistemul de judecata cu jurati) si in coordonarea politiei (prin alegerea primarului localitatii care la randului lui alege seful politiei).

La 2009-10-14 09:39:42, dorinteodor a scris:
> doua tari europene importante, care au trecut printr-o cumplita
> dictatura cu efecte dezastruoase pentru noi toti (germania lui hitler
> si italia lui mussolini) au ales republca parlamentara tocmai pentru a
> impiedica concentrarea puterii in mina unui singur om..... odata ce
> presedintele este ales de "popor", isi poate permite orice zicind ca
> poporul l-a ales. si s-a vazut ce tendinte dictatoriale si
> destabilizatoare a avut basescu..... nu este in interesul tau sa mai
> avem presedinte ales de "popor"....gindeste cu capul tau si nu uita
> de germania si italia fasciste amindoua....

Un carcotas (...@gmail.com, IP: 82.76.195...)
2009-10-14 11:08
Re: Raspuns

Se pare ca te-ai lasat bine dus de nas si ai muscat zdravan din momeala, de vreme ce sustii aberatia comunisto-securista conform careia Regele Mihai ar fi abdicat ca sa-si salveze pielea.

Se pare ca n-ai auzit pana acum niciodata ca, la intoarcerea de la Londra (unde participase la nunta viitoarei regine Elisabeta a II-a si unde a cunoscut-o pe viitoarea sa sotie, Printesa Ana de Bourbon-Parma) a fost chemat de urgenta la Bucuresti si fortat sa semneze actul de abdicare, sub amenintarea ca peste 1000 de studenti aflati in inchisori vor fi omoriti de guvernul comunist condus de Petru Groza si Gheorghe Gheorghiu Dej.

Mai pune mana pe o carte (dar nu din aia cu minciuni comunisto-securiste) si documenteaza-te inainte sa postezi aberatii.


La 2009-10-14 10:14:56, invizibil a scris:

> 1) teoretic in monarhie cred si eu acum. imediat dupa revolutie nu
> credeam pt ca m-am lasat dus de nas de media (tv + ziare) care il
> prezentau pe Iliescu salvatorul poporului iar Ratiu era vechiul
> "mosier" care vroia sa ne fure din nou libertatea castigata cu atata
> truda. si am muscat momeala.

> cu regele Mihai nu am tinut niciodata. nu l-am iertat niciodata pentru
> greselile trecutului. daca aveam un rege care si-ar fi iubit poporul
> ar fi preferat mai degraba sa moara decat sa lase puterea unor
> fascisti sau comunisti. el a preferat sa isi scape propria piele.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00689 sec.