Ziua Logo
  05:17, vineri, 14 iunie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-12-30
wyndsurf din bacau (...@yahoo.com, IP: 89.43.234...)
2009-12-30 13:16
scoli particulare

Infiintarea de scoli si licee particulare ar fi o solutie buna la degradarea planificata a invatamantului preuniversitar. Exista inflatie de universitati particulare , de ce n-ar exista si scoli particulare? Pana acum exista doar incercari timide.

M_D_L (...@email.ro, IP: 79.117.156...)
2009-12-30 15:40
Re: scoli particulare

La 2009-12-30 13:16:20, wyndsurf a scris:

> Infiintarea de scoli si licee particulare ar fi o solutie buna la
> degradarea planificata a invatamantului preuniversitar. Exista
> inflatie de universitati particulare , de ce n-ar exista si scoli
> particulare? Pana acum exista doar incercari timide.
>

Universitatile particulare sunt compromise total, atat prin cum se dau diplomele, cat si prin materialul cu care lucreaza. La particulari se duc toate cazaturile, cei care nu pot sa intre la invatamantul de stat, unde beneficiaza de gratuitate si diploma este recunoscuta automat. Universitatile particulare au ratat sansa de a dezvolta un invatamant de calitate si care prin concurenta creata sa contribuie la ridicarea nivelului si la facultatile de stat.

Licee particulare exista, dar eu stiu ca se face treaba serioasa numai la Liceul International de Informatica, cu sediul in Bucuresti (http://www.ichb.ro/international-successes.html). Din pacate taxele sunt foarte mari si numai copiii bogatanilor pot sa invete acolo.

Dar invatamantul trebuie sa se faca serios la stat si sa fie gratuit, ca in China sau in alte tari mari din Asia. Numai asa baza de selectie a tinerilor dotati intelectual va fi suficient de mare. Nu putem sa concuram economic cu superputerile economice din Asia, daca la ei toti tinerii pot sa-si continue studiile pana la ultima treapta de pregatire, gratuit, iar la noi copiii inteligenti din familiile sarace vor fi nevoiti sa lucreze ca muncitori, in timp de altii mai putin dotati vor fi cu diplome universitare. Meritocratia trebuie sa existe si in interiorul tarilor aflate in competitie economica, pentru ca altfel lupta intre ele cu arme inegale. Occidentul este in criza economica si pentru ca acolo invatamantul superior nu este gratuit. Trebuie ca statele sa se implice puternic si sa finanteze invatamantul superior, dar numarul de locuri sa fie limitat la comanda sociala si cei carora li se platesc studiile sa lucreze la stat pana la amortizarea cheltuielilor, sau firmele care ii angajeaza sa returneze statului sumele respective. Nu este corect sa se dea sute de mii de diplome, la toti cretinii, cum se face acum la noi, doar ca sa se mascheze somajul in randul tineretului.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00647 sec.