Ziua Logo
  06:15, joi, 1 iunie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-04-19

vasile, the monk (...@yahoo.com, IP: 86.121.3...)
2008-04-20 10:52
Simply, just a mean liar

Basescu minte:
1. Gusa nu are 40 de ani si nu a facut scoala la Moscova ci in USA.
2. Dupa clasificarile pe care le citeaza nici Ungaria si nici Polonia nu au universitati in top european 100. El afirma contrariul, ca ultimul ageamiu. Aceste tari au cate doua universitati (clasate pe locurile 350-400) in topul mondial. Siret, acuza voalat profesorii pentru clasarea noastra in topul mondial. Uita sa spuna care sunt criteriile de clasificare in sistemul Shanghai, in primul rand conteaza nivelul cercetarilor stiintifice. Dar nu se poate face cercetare scuipand in palme, fara o dotare moderna.
Halal consilieri are presedintele, ca sa-i gasim o scuza;sau poate ingroasa dinadins, pentru a fi mai convingator. Presedintele este evident, unul dintre produsele de cea mai proasta clasa, practic un rebut, al sistemului nostru de invatamant. In rest, nu sunt primele minciuni din cariera sa politica si va minti mai departe, pana cand minciunile vor deveni adevaruri, in mintile confuze ale majoritatii romanilor

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.129...)
2008-04-20 15:41
Re: Simply, just a mean liar

D-le, treaba asta cu cercetarea este o mare gogorita cam peste tot in lume ... Rolul universitatilor este in primul rand sa asigure educatia superioara necesara si nu sa faca cercetare ... Cercetarea este numai o consecinta si o motivare daca doriti dar nu ar trebui sa fie un scop in sine ! Cercetarea ar trebui sa fie facuta de oameni specializati (care se numesc cercetatori !) in niste centre specializate in asa ceva (numite centre sau institute de cercetare !!!). Cercetarile trebuie initiate de niste nevoi clare din industrie iar mai aproape trebuie sa fie de cei care comanda astfel de cercetari si nu de teoreticieni ! Cum pe de alta parte cercetarile din univeristate nu trebuie sa urmareasca numai cerintele din industrie deoarece rolul lor teoretic si de cercetare fundamentala impune directii de cercetare inedite care se concretizeaza in studii de dotorat de exemplu. Ce sa ajuns insa sa se faca la noi ?! Se fac doctorate in care se studiaza lucruri existente, care sunt daca se poate si in productia de serie ... La noi ca la nimeni !!! Iar cercetarea adevarata se face in tarile dezvoltate in aceste centre de cercetare finantate de industrie pe bani reali si cu teme de cercetare concrete. Profesorii sigur ca pot avea ceva de spus dar cu rol consultativ (daca aia din industrie nu pot intelege argumentele stiintifice ale profesorilor este alta treaba ...) dar decizia ar trebui sa fie a luia care da banul !!!

catani (...@yahoo.com, IP: 79.114.165...)
2008-04-20 16:12
Re: Simply, just a mean liar - Care industrie, care cercetare, Liviu?

De acord cu tine. Si as adauga, parafrazandu-l pe colegul de gasca al pres-ului incult, numit si "excelenta sa", care referindu-se la flota facuta disparuta in neant ne intreba: "Care flota?", care industrie? care cercetare?". Inafara de forta de munca prost calificata si si mai prost platita Romania nu mai apare cu nimic. se importa din greu produse agricole, industriale si de consum. S-a ales praful si de industria numita usoara: textile, pielarie, etc desi aveam traditie si produceam lucruri care erau si mai bune si aveau piata de desfacere aici.
Si apoi oamenii dotati ptr cercetare nu raman intr-o tara in care sunt umiliti in fiecare clipa, chiar daca ar fi platiti regeste.


La 2008-04-20 15:41:32, Liviu2002j a scris:

> D-le, treaba asta cu cercetarea este o mare gogorita cam peste tot in
> lume ... Rolul universitatilor este in primul rand sa asigure educatia

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.130...)
2008-04-20 21:29
Re: Simply, just a mean liar - Care industrie, care cercetare, Liviu?

La 2008-04-20 16:12:18, catani a scris:

> Si apoi oamenii dotati ptr cercetare nu raman intr-o tara in care sunt
> umiliti in fiecare clipa, chiar daca ar fi platiti regeste.
>
Da, asta este o alta chestie pe care capitalistii nostri de carton nu o inteleg !!! Ca un cercetator pasionat ar sta chiar si pe bani mult mai putini dar sa-l lase sa faca treaba ... La noi insa s-a ajuns intr-un asemenea hal ca efectiv daca te vad ca stii ceva si esti capabil iti interzic sa mai lucrezi !!! Prefera sa te vada ca stai si sa te plateasca decat sa faci ceva si sa le incurci lor socotelile in care au promis ca nu vom fi decat piata de forta de munca ieftina si de desfacere ...

Ce oameni or fi astia care au accepat atat de usor sa-si bata joc de natia lor ? Cum or fi crezand ei ca vor fi apreciati si luati in calcul cu adevarat, ca oameni de la egal la egal vreodata ?! De aceea sunt si atat de multi nostalgici pentru ca Ceausescu de bine de rau le dadea aceasta demnitate si peste tot pe unde mergea a fost tratat destul de bine ... Oamenii simteau asta si ajungea si la ei putina demnitate, dar acum se simt toti presuri !!!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00882 sec.