Ziua Logo
  10:51, joi, 11 august 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-06-11
chicago din IL (...@yahoo.com, IP: 24.13.9...)
2008-06-12 09:13
Incet-incet pe calea cea buna...

Era in 1991 cand se parea ca Imperiul sovietic se destrama. Atunci am crezut ca moldovenii vor vrea unirea fireasca cu Romania, dar am fost deceptionat sa constat ca cei mai multi nici nu voiau sa auda de asa ceva...

Am inteles si am acceptat ca lanturile cele mai infricosatoare nu sunt cele exterioare ci cele care iti subjuga mintea si sufletul. Indobitocirea propagandei comuniste avea nevoie de timp pentru vindecare.

In Moldova, ca si in Romania, nu este de ajuns ca unii vad mai departe. Trebuie ca numarul si influenta lor sa fie suficient de mare pentru a determina decizia politica.

De data asta se pare ca se intrevede o raza de speranta. Iata ca tinerii de peste Prut incep sa gandeasca. Va asigur ca proprii lor parinti ii urasc pentru asta. In Romania am vazut mai ales in primii zece ani dupa revolutie conflicte pe teme politice. Cei tineri isi implorau fara succes parintii sa nu-i nenoroceasca votand cu Iliescu-KGB. Faptul ca suntem deja in NATO si UE este un miracol avand in vedere optiunea maselor largi, populare.

In concluzie, nu va asteptati ca Romania sa ajute Moldova sa iasa din sfera de influenta sovietica. Romania insasi este divizata. Ea a fost aproape imbrancita inainte de un imperatin istoric; dar cati nu se uita cu jale inapoi?

Un cuvant despre interese:

Eufrosina, acesti tineri nu vizeaza interesele Romaniei, ci ale lor si ale Moldovei. Asa si trebuie sa fie. Citindu-ti comentariul imbecil m-am gandit ca am doua posibile explicatii: ori esti din cale-afara de idiot or esti de o parsivenie cutremuratoare. Tu pur si simplu ii acuzi pe acei tineri, mai ceva ca acei ce i-au arestat. Te rog linisteste-ma si spune-mi ca prima presupunere este valabila in cazul tau.

Eufrosin din Romania (...@bugmenot.com, IP: 89.137.9...)
2008-06-12 11:12
Re: Incet-incet pe calea cea buna...

Comentariul tau este sub orice critica. Daca sincer crezi ca tinerii Romani arestati in Moldova isi urmaresc doar propriile interese, o scurta vizita pe sit-urile lor, ar trebui sa-ti disperseze misconceptiile:

http://desteptarea.info/forum/

http://www.curaj.net/?p=3949#more-3949

Linisteste-te singur!> Un cuvant despre interese:

> Eufrosina, acesti tineri nu vizeaza interesele Romaniei, ci ale lor si
> ale Moldovei. Asa si trebuie sa fie. Citindu-ti comentariul imbecil
> m-am gandit ca am doua posibile explicatii: ori esti din cale-afara de
> idiot or esti de o parsivenie cutremuratoare. Tu pur si simplu ii
> acuzi pe acei tineri, mai ceva ca acei ce i-au arestat. Te rog
> linisteste-ma si spune-mi ca prima presupunere este valabila in cazul
> tau.
>
>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00691 sec.