Ziua Logo
  22:45, miercuri, 1 decembrie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-02-07

Comentarii: 23, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Giuseppe Cocos
2008-02-07 17:08:48

Bahhhh, saracu' Ceausescu

la cite nenorociri a facut si la citi oameni a nenorocit....sa fie si el putin torturat....ca sa vada cum e....

EuLupu
2008-02-07 17:30:05

De ce nu?

O ancheta forensica ar elucida misterul - atit pentru familia lui cit si pentru altii. Daca Ceausescu ar fi fost prins pe strada si omorit de oameni satuli de el ar fi fost altceva; omorit de cei pe care i-a ridicat si l-au servit cu "creditna" FARA un proces legal, deschis pentru toata lumea aduce a asasinare.

morkov
2008-02-07 17:46:10

Un motiv de bucurie in plus

Primul motiv: E mort.

Al doilea motiv: El a torturat destui, ani si ani. Faptul ca a fost torturat la randul sau cateva zile (ore) nu e decat o rasplata mica.

Al treilea: As fi facut eu treaba asta, insa ma bucur ca au facut-o altii pt mine.

cosor ion
2008-02-07 18:01:18

ceva este sigur

ceausescu nu a fost torturat de oamenii de pe strada,ba chiar cei din com.Vacaresti l-ar fi ascuns.daca sunt urme de tortura,inseamna ca a fost torturat in unitatea militara unde a fost judecat , inainte de-a fi procesul si executia.pina azi nu am auzit de aceasta Cerasela,dar mai sti,cite ne mai rezerva viitorul in legatura cu moartea acestor doi oameni,daca pot spune asa.cert este ca deshumarea este necesara,pentru elucidarea multor aspecte

Mihnea Apostol
2008-02-07 18:29:23

Tehnica de diversiune

Deputatul Pavelescu a explicat la postul B1 TV tehnica de diversiune intitulata "inecarea pestelui in apa". Cerasela Barjac, sau "Ziua", in momentul in care se paseaza pisica moarta de la Administratia Cimitirelor la Ministerul Apararii, aplica cu mare succes aceasta tehnica. Lansezi asa multe aiureli incat nu se mai poate distinge nimic, aceste aiureli te ametesc, faci a lihamete si inchei subiectul.

muceap
2008-02-07 18:57:31

dans macabru pe sfori de marionete

rollexul jupanului unde e!
butonii de camasha,lantzishorul aleia?

unde sunt obiecte recuperate de pe cadavre si care mai pastrau urme de singe si tzesuturi umane care pot dovedi cu ajutorul laboratorului cine sunt proprietarii?

e cineva care are nevoie de valuri,bani,subiecte senzatzionale?

asta e problema actuala a romanilor?

Cu putzina bunacredintza orice tribunal din Romania putea sa rezolve dosarul"Ceaushestilor"de ani de zile!...

Daca Justitzia functzioneaza in Romania!

ionion
2008-02-07 19:39:19

Mentalitate de orient a romanului : dinte pentru dinte, unghie pentrui unghie ! Am o intrebare :


In scara evolutiei lui Darwin romanul ce loc ocupa ?

Ene Viorel
2008-02-07 22:45:32

Cerasela...cerasela

Cerasela ,saraca nu are ,,certificatul de revolutionar" reavizat.
CE PACAT..ce pacat.
Aceasta amanta a domnului Gelu Voican Voiculescu face greva foamei pentru ...certificat drepturi,euro,spatii comerciale, pamant, etc
SI ATUNCI MINTE ,INVENTEAZA.
Tugulanii pun botul...
RUSINE

Giuseppe Cocos
2008-02-07 23:03:14

Re: ceva este sigur

Pai, daca il deshumeza poate mai am o sansa da-i trag doi pumni in mecla.

alamar
2008-02-07 23:23:19

Ceausescu...

Hm!..unghii smulse, semne de lovituri....Acestea nu sunt torturi....Nu cred ca militarii in termen sau ofiterii de armata de la Targoviste , ar fi smuls unghiile dictatorului...Civilii , de la ambasada rusa ,din Bucuresti ,ar trebui intrebati daca intr-adevar l-au torturat pe tov. Ceausescu...binenteles ca ma refer la...waterboarding...

Omul cu Picioare foarte Paroase
2008-02-07 23:37:24

Oh.. CE VESTE MINUNATA... !! Trebuie NEAPARAT sa le trimit la "..aia.." FELICITARI de Sf. Valentin..

..si sa se pregateasca ... ca avem Un Guvern + 322 Parlamentari candidatzi .. Ah.. si era sa uit - O CURTE CONSTITUTIONALA....

Sobru .
2008-02-07 23:53:10

Re: Oh.. CE VESTE MINUNATA... !! Trebuie NEAPARAT sa le trimit la "..aia.." FELICITARI de Sf. Valentin..

Asta o sa fie si soarta betivului. O sa se chinuie insa cateva luni bune pana o sa crape, nu cateva ore.

GICA CONTRA
2008-02-08 00:11:25

ASTA O TOT SPUN DIN 90 INCAOCE!

Da, criminilogii francezi au analizat hoitul aratat la televizor cu Ceuusescu cazut pe spate. Ochi albastri, cataracta, nodul de la crevata facut mai mare decit cel normal , nu urme de gloante. Apoi gloantele din peretii cazarmii de al Tirgoviste daca veti vedea reluarea asa zisei executii cu "slow motion" veti vedea fumigenele aruncate in iarba si cum gloantele se misca in pereti dovedind ca timpul cind s-a tras a fost diferit. Majoritatea sint trase la nivelul picioarelor. Au fost aratati cazuti nu si cum cad. Daca pentru Leana francezii spun ca singele ce iesise din ea avea cel putin vreo 4-5 ore de coagulare asta arata cit de mult circ, teatru macabru a fost atunci.

Sigur ca Ceausescu a fost cum a fost dar in niciun caz prosovietic. Rusii au pus in functie pe cine? Pe Iliescu fost coleg cu Gorbaciov la scoala partidului, apoi Petre Neulander Roman fiul lui Valter Roman si el rus evreu ca mai apoi Militaru fost spion rus si implicat in incercarea de lovitura de stat impreuna cu Gen. Ion Ionitza. Ar urma nea Mihaila sau mai exact Magureanau care lucrea pentru mai multe agentii externe anume ruso - ungare. Domnul Voican a lucrat la o intreprindere ce imi scapa numele dar era ceva cu metale pretioase si era ofiter de securitate. Toti acestia au fost desconspirati la timpul lor de Pacepa sau Liviu Turcu si nu numai.

Sa nu mai spunem ca fosta amanta a lui Voican care a ramas in Franta a spus ca nu a vazut nimic in hainele lui Ceausescu ca gloante etc. Nimic. Ba se spune ca aceasta persoana a mai sustras si niste bijuterii ale Elenei. Au murit dupa acest asasinat 11 generali de secu prinrtre care si cel care a condus helicopterul cu CEuasescu. UNii a fost "sinucisi"- ha! altii au fost omoriti cu tot felul de inscenari.

Sigur ca a construi in jurul gropii lui Ceausescu un perete de jumate de metru de ciment spune totul. CUi ii era frica sa nu fie penetrat mormintul? Ce ar fi descoperit? Pai din surse demne de incredere stiu ca Nicu cel mic a fost chmat, repet , chemat la Viena si de acolo s-a intors mort insa nimeni nu a reusit sa deschida sicriul unde ar fi trebuit sa fie Nicu Ceausescu.

AM spus de atunci din 90 ca Ceausescu nu putea muri in 3 zile. Trebuia doar descurajata masa de oameni care nu intelegeau nimic. Teroristii nu existau ci doar tot felul de scnearii. Se tragea dar nimeni nu dobora antena Televiziunii romane. Stiti bine ca se vehicula suma de 60 000 de morti anuntata de TV din SARAJEVo. Europa libera lucra ca o parabolica bine pusa la punct pentru cei ce trebuiau sa ia puterea.

In SUA a aparut un articol la nici o luna de la moartea lui Ceausescu emisa de CIA si unde scrie ca i s-a dat 45 de mil dolari pentru a furniza date despre radarul sovietic pe bazele carora a fost contruit avionul anti- radar Stealth. Evreii il apreciau apoi China care a fost admisa in ONU cu ajutorul Romaniei lui CEausescu. Arabii apoi, Fidel Castro, Coreea de Nord erau tari care doreau sa -l apere pe dictator. Chiar SUA era interesata sa ii dea un azil politic dat fiind teama ca Ceausescu va desconpira toate legaturile de spionaj facute cu americanii impotriva rusilor.

Ceausescu cred ca reusit sa fie preluat iar banii din contul lui au fost dat in schimbul fiului sau. Este o versiune. Ar putea fi si a doua unde nea Nicu a mierlit-o in beciurile KGB-ului unde a luat-o zdravan pentru a le da banii rusilor si tot ce stia despre tot spionajul romanesc. Marin Ceausescu s-ar fi spinzurat dar tot asa nu l-a vazut nimeni. S-a vehiculat ca Voiculescu fostul sef de PC ar fi fost cel care l-a omorit pe Marin Ceausescu. Oricum Ceausestii nu au fost inmormintati acolo.

Recent Voican care are o perversitate iesita din comun spunea " acum nu mai sint sigur daca mai sint acolo pentru ca orice se putea intimpla." CIta ordinarie.

IMportant este ca daca Ceausescu ar fi vorbit niciunul nu mai era in putere astazi. Sint la putere de ani de zile linia a doua comunisto - securista care a dus tara in paragina.

Deci Ceausescu ar fi trebuit executat ultimul. Cel putin credea in ceva si avea in jurul lui tot felul de lingatori lasi. Maurer, Apostol l-au lasat in funtie pe Ceausescu de frica rusilor si au crezut ca il vor manipula pe nea Nicu. Nu au reusit. Atunci ei , acestia care se cred intelectuali si au stiut adevarul la fel ca si intelectualitate romana unde au fost atunci in acele zile. Fiti sigur a ca de ei stie un om care este un letopiset in viata si acesta se numeste inca NECETATEAN ROMAN anume Paul Goma.

Asa ca am asistat la una din marile cacealmale ale istoriei . Revolutii controlate si mistificate.

Ratza
2008-02-08 00:18:23

Mai sunt si alte surprize!

Tortura este plauzibila pentru ca trebuia sa divulge ceva dar cine a fost cel torturat?

Virgil Ciuca
2008-02-08 01:46:54

Asasinat nu judecataChiar daca Ceausescu a facu destul rau, nimeni, indiferent de circumstante, nu avea dreptul sa-i insceneze o judecata si sa-l execute rapid si fara dovezi suficiente
Evenimentele din decembrie 89 au fost regisate din exterior cu complicitatea unor generali romani sub comanda lui Iliescu si Petre Roman
Lui Iliescu si lui Petre Roman trebuie sa li se zmulga si unghiile pana vor spune adevarul! Pentru cine si de ce au tradat Romania si poporul roman!

Marea gresala a lui Ceausescu a fost ca nu si-a executat sfetnicii care l-au impins la exagerari

Toti sfetnicii lui Ceausescu au lucrat sub comanda servivciilor de spionaj si teroare straine! De ce Pacepa nu ne spune nimic despre manipularea lui Ceausescu de catre serviciile secrete straine!

Si Ceausescu si Sadam trebuiau sa dispara in mod brutal, nefiresc, si au disparut! Oare odata cu ei a disparut si adevarul?

Avem obligatia sa facem totul pentru a afla adevarul!
Casa Alba a aprobat si impus tortura deci Petre Roman si Iliescu sunt primii care trebuiesc imediat supusi torturii pentru ca sa ne spuna adevarul

Virgil Ciuca

conopid
2008-02-08 05:16:25

Ceausesc parsiv e mort bine dar tovarasii din CC carel tot votau? Aia trebie taiati in bucati

nu apuca Ceausesc sa se voteze sirgurul, nu?Aia trebie taiati in bucati

acta_derbedeica
2008-02-08 08:45:19

Nici o legatura cu articolul

Locuiesc intr-o metropola din nordul SUA. Inaintea unei conferinte la care trebuia sa particip, m-am gindit sa-mi repar tocurile unei perechi de pantofi noi, dar cu tocuri oarecum uzate. In SUA nu se prea repara pantofi, dar exista o pantofarie (singura pe care am vazut-o in SUA) aproape de centrul turistic linga care locuiam. Si mai interesant, pantofaria este perete-n perete cu o librarie... COMUNISTA (!), tot singura de felul asta pe care am vazut-o in SUA. Cred ca si asta este o atractie turistica. Intru in pravalie, si am crezut ca fac infarct: meseriasul...leit Ceausescu. Nu am cuvinte suficiente sa va descriu asemanarea si socul meu. Statura, gesturile, chiar am avut impresia ca si-a dat seama de socul meu, si a fost la rindul lui stinjenit. I-a spus ceva cucoanei de linga el. Nu stiu in ce limba, dar parca era o limba pe care o intelegeam. Cred ca si altii ca mine au trait experienta ciudata, cind cineva vorbeste, intelegi ce spune, dar nu mai esti sigur in ce limba a vorbit. Uneori imi trebuie sa ma concentrez sa-mi dau seama daca unul vorbeste in romana sau engleza. Cred ca era totusi o limba, sau un accent Est-European. Un singur lucru era deosebit, era parca... ceva mai tinar, citiva ani. Nu vreau sa va sugerez ca era... cineva, dar cred ca multi conducatori de stat isi aranjeaza sosii.

elen
2008-02-08 09:59:22

Romanii

suntem singurul stat fost comunist care la caderea comunismului si-a asasinat liderul. asta spune multe despre noi, nu este asa?

mirapo
2008-02-08 10:51:23

cetateanu
2008-02-08 11:50:39

cauza mizeriilor de astazi

Faptul ca nu se stie ce s-a intamplat cu Ceausescu este cauza mizeriilor de astazi!
Populatia simte instictiv ca ceva nu este in regula, ca este manipulata si de aceea toti politicienii, fara exceptie, nu au credibilitate.
Trebuie sa se afirme intai ce a facut bun Ceausescu, ca o exorcizare! apoi se poate face procesul curat al comunismului. Altfel nu va fi credibil si vom ramane generatii la rand cu indoiala ca suntem permanent manipulati!

saccsiv
2008-02-08 13:40:19

CONTEXT GENERAL

Documentele sovietice fundamentale emise in februarie 1989 (Raportul Comisiei Bogomolov, Memorandumul Iakovlev si Memorandumul Sevardnadze) dezvaluie scenariul intocmit de Moscova pentru liberalizarea Estului comunist, scenariu pe care il putem urmari astazi prin analiza consecintelor, dar si prin evaluarea masurii in care a fost indeplinit. Mihail Gorbaciov a inteles, pe la inceputul anului 1987, ca nu va putea aplica programul de perestroika si glasnosti cu vechiul aparat de partid. Practic, el a dublat institutii ale aparatului de partid si de stat cu institute de analiza moderne, conduse de reformisti.

"Partidele conducatoare intarzie in mod cronic si negativ in reactia necesara la cursul evenimentelor socio-politice. Nici unul dintre ele nu s-a dovedit pana acum capabil sa preia initiativa" ( Memorandum Bogomolov Commission, "Changes in Eastern Europe and their Impact on the USSR", 01.02. 1989, Cold War International History Project, Wilson Center, SUA, p. 3. )
Modalitate de lucru pentru Romania : subversiune internationala, campanie anti-Ceausescu cu scopul izolarii, declansarea diversiunii, esuate, de la Iasi si apoi a celei reusite de la Timisoara, stimularea nemultumirii in conducerea PCR si a unei disidente anticeausiste in randul unor oameni de cultura, simultan cu marginalizarea opozitiei anticomuniste, actiunea de instigare si provocare de incidente sangeroase, infiltrarea de comandouri combatante sub acoperirea de turisti in tranzit, plasarea unor agenti in organismele revolutionare si in ministerele de forta, toate cu scopul de a controla revolta populara spre atingerea dezideratelor scenariului favorabil. Scopul esential era mentinerea Romaniei in sfera de influenta sovietica, in conditiile unei deschideri spre reforme de tip perestroika si glasnosti.
Astazi stim ca Franta a dat, cu ocazia intalnirii Gorbaciov-Mitterrand de la Kiev (6 decembrie 1989), asigurari ferme ca Vestul nu se va implica in exportul "valorilor occidentale" in tarile din Est. Aceste intelegeri - in contextul in care Romania fusese "repartizata" Frantei cu ocazia summitului NATO din noiembrie 1989 (Departamentul Securitatii Statului, (SIE), Nota 00257/815/ 13.11. 1989, inaintata de gen. col. Iulian Vlad lui Nicolae Ceausescu in ziua de 13 noiembrie 1989. )
Efectul intelegerilor realizate de URSS in Vest poate fi definit nu numai prin cererea expresa adresata de SUA lui Mihail Gorbaciov de a interveni militar in Romania, in decembrie 1989 - cerere refuzata de Moscova, deoarece avea inca in dezvoltare operatiunea neconventionala care oferea avantajul imaginii de "revolta spontana" romaneasca -, ci si prin dezinteresul major al cancelariilor occidentale pentru o patrundere substantiala a capitalului pe piata romaneasca si limitarea actiunii politice la declaratii favorabile FSN, vagi sau steril incurajatoare la adresa Opozitiei.

Tot la 1 februarie 1989, Departamentul International al CC al PCUS (DICCPCUS) inainta un memorandum lui Alexandr Iakovlev, care ne dezvaluie astazi alte proiectii timpurii ale scenariului de liberalizare a sistemului comunist european. Este un document transmis conducerii superioare, pana la Gorbaciov, pe linie de partid :
Memorandumul arata ca partidele comuniste infiintate de URSS pe model stalinist in statele ,eliberate" de Moscova sau cu participarea ei si-au epuizat rolul, iar in statele respective ,sistemul lor politic sufera inca si astazi de o lipsa a legitimitatii" , fiind vorba, evident, de efectele invaziei sovietice din 1944-1945 si ale cedarii acestor tari de catre Occident in sfera de influenta sovietica.
" In Romania persista atmosfera opresiva a cultului personalitatii al regimului autoritar al lui Ceausescu. Cautand sa izoleze tara de influenta noastra, el incearca acum sa se imbrace in hainele "luptatorului pentru puritatea socialismului" si indirect pune inainte argumente impotriva noastra. Sunt posibile unele eruptii de nemultumire in tara, dar este improbabil ca ele sa se raspandeasca in prezent. Situatia se va schimba, cel mai probabil, numai odata cu plecarea lui Ceausescu, care poate fi acompaniata de evenimente chiar dureroase"

http://saccsiv.weblog.ro/

EuLupu
2008-02-08 16:58:52

Re: Nici o legatura cu articolul

Pune repede adresa pantofariei cine stie, Doamne fereste, e mai bine sa-i trimita panofarului un client din Bucuresti..

La 2008-02-08 08:45:19, acta_derbedeica a scris:

>

EuLupu
2008-02-08 17:01:01

Re: Romanii

La 2008-02-08 09:59:22, elen a scris:
Nimic singeros...


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00767 sec.