Ziua Logo
  20:21, marti, 19 ianuarie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Actualitate

2009-11-17
BULA-NESCU din canada (...@excite.com, IP: 67.70.19...)
2009-11-18 14:23
Cindva m-am simtit mindru

Cindva m-am simtit mindru de a fi Roman. A fost o ocazie UNICA si s-a intimplat pe data de 21 August, 1968 in urma discursului lui Nicolae Ceaushescu prin care condamna vehement invazia Cehoslovaciei.
Si daca este sa-l citez pe Pribeagul, atunci pot afirma ca marii capi mondiali de la presedinti ai Statelor Unite la Regina Marii Britanii, s-au napustit ca sa-l viziteze gazduiaca si sa il suporte.
Romania isi incepuse un program economic industrial fara precedent in toata istoria ei si daca pe parcursul lui s-a avut de suferit, atunci hai sa ne uitam putin cu sinceritate la cea ce au reprezentat marinimoasele "credite" occidentale si efectul lor peste economia romaneasca si viata cetateanului de rind.
Cind romanii tremurau si isi cumparau "adidasi" pentru masa cea de toate zilele, acelasi occident stringea shurubul si pretindea ca aceste "credite" (a se citi datorii) sa fie platite; si in final au fost platite dar pentru Ceaushescu a fost prea tirziu.
Acum nimic nu s-a schimbat spre bine. Romania este obligata sa-si distruga bucata cu bucata tot ce a avut, de la uzina si fabrica la capacitatea de a-si produce propriile ei alimente (in tara care era grinarul europei si mare producatoare de produse alimentare), Romania este obligata sa faca datorii mult mai mari decit pe vremea lui Ceaushescu in timp ce pungashi, profitori, ipocritzi, jecmanitori si lichele se aciuiaza precum capushele la toate nivelele, pretind ca sint romani, profaneaza si se imbuiba pe spinarea acestei natii si profita de naivitatea si bunul simt al romanului de rind. Scuzelele de rigoare, dar mindria de a mai fi roman m-a parasit de mult.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00724 sec.