Ziua Logo
  Nr. 4722 de miercuri, 30 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-12-30

Comentarii: 6, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

M_D_L
2009-12-30 10:19:44

"o eventuala reforma curriculara va genera si alte disponibilizari" !!!

Am auzit ca vor sa scoata din programa de la liceu majoritatea orelor de matematica si de fizica. Cica la matematica nu s-ar mai preda analiza matematica (ce se face in clasele a XI-a si a XII-a), iar la fizica deja s-au scos capitole importante (electrostatica, teoria cinetico-moleculara, campul magnetic, etc) si nu se mai poate preda materia coerent si logic. Macar sa le lase la clasele speciale, la nivelul la care se faceau pe timpul lui Ceausescu. Probabil vor sa ne indobitoceasca copiii, sa nu aiba habar de ce se foloseste curentul electric trifazat sau cum functioneaza echipamentele electronice. Vor sa nu ne mai revenim industrial in vecii vecilor, din lipsa de personal calificat. Au distrus si cartile existente in acest domeniu, ca si documentatiile tehnice ramase de la intreprinderile de stat. De exemplu, la uzina Electroputere din Craiova au vrut sa reia productia de locomotive electrice, dar n-au mai gasit nicio documentatie tehnica. Va dati seama cate documente referitoare la secrete industriale au fost aruncate la gunoi sau scoase afara din tara ? Pai numai in industria chimica si de medicamente, in cea de dispozitive semiconductoare, in metalurgie si constructii de masini, cata experienta tehnica se acumulase in timpul regimului comunist, cand industria a fost finantata puternic.

Daca vor sa scoata din programa orele de matematica si de fizica, eu propun sa ne unim fortele si sa deschidem scoli particulare, independente de influenta malefica a celor care conduc acum Romania. Sa alcatuim un grup de elita, care sa salveze ce se mai poate, cum erau personajele din filmul Fahrenheit 451, care se ascundeau prin paduri si invatasera pe dinafara cartile cititie, pe care "pompierii" urmareau sa le incendieze. Suntem supusi la o agresiune teribila si trebuie sa ne aparam.

M_D_L
2009-12-30 10:33:24

Re: "o eventuala reforma curriculara va genera si alte disponibilizari" !!!

Fahrenheit 451

http://www.youtube.com/watch?v=7cQ-yGCyjyM&feature=related

wyndsurf
2009-12-30 13:16:20

scoli particulare

Infiintarea de scoli si licee particulare ar fi o solutie buna la degradarea planificata a invatamantului preuniversitar. Exista inflatie de universitati particulare , de ce n-ar exista si scoli particulare? Pana acum exista doar incercari timide.

M_D_L
2009-12-30 15:40:51

Re: scoli particulare

La 2009-12-30 13:16:20, wyndsurf a scris:

> Infiintarea de scoli si licee particulare ar fi o solutie buna la
> degradarea planificata a invatamantului preuniversitar. Exista
> inflatie de universitati particulare , de ce n-ar exista si scoli
> particulare? Pana acum exista doar incercari timide.
>

Universitatile particulare sunt compromise total, atat prin cum se dau diplomele, cat si prin materialul cu care lucreaza. La particulari se duc toate cazaturile, cei care nu pot sa intre la invatamantul de stat, unde beneficiaza de gratuitate si diploma este recunoscuta automat. Universitatile particulare au ratat sansa de a dezvolta un invatamant de calitate si care prin concurenta creata sa contribuie la ridicarea nivelului si la facultatile de stat.

Licee particulare exista, dar eu stiu ca se face treaba serioasa numai la Liceul International de Informatica, cu sediul in Bucuresti (http://www.ichb.ro/international-successes.html). Din pacate taxele sunt foarte mari si numai copiii bogatanilor pot sa invete acolo.

Dar invatamantul trebuie sa se faca serios la stat si sa fie gratuit, ca in China sau in alte tari mari din Asia. Numai asa baza de selectie a tinerilor dotati intelectual va fi suficient de mare. Nu putem sa concuram economic cu superputerile economice din Asia, daca la ei toti tinerii pot sa-si continue studiile pana la ultima treapta de pregatire, gratuit, iar la noi copiii inteligenti din familiile sarace vor fi nevoiti sa lucreze ca muncitori, in timp de altii mai putin dotati vor fi cu diplome universitare. Meritocratia trebuie sa existe si in interiorul tarilor aflate in competitie economica, pentru ca altfel lupta intre ele cu arme inegale. Occidentul este in criza economica si pentru ca acolo invatamantul superior nu este gratuit. Trebuie ca statele sa se implice puternic si sa finanteze invatamantul superior, dar numarul de locuri sa fie limitat la comanda sociala si cei carora li se platesc studiile sa lucreze la stat pana la amortizarea cheltuielilor, sau firmele care ii angajeaza sa returneze statului sumele respective. Nu este corect sa se dea sute de mii de diplome, la toti cretinii, cum se face acum la noi, doar ca sa se mascheze somajul in randul tineretului.

Liviu2002j
2009-12-31 01:59:55

Nici nu mai sunt elevi ...

Iar finantarea "pe elev" (oriunde s-ar deplasa acesta "in spatiu") mi se pare de departe cea mai proasta alegere care favorizeaza minciuna si furtul caciulii ... Nu o sa se obtina niciodata calitate dintr-o astfel de mentalitate !

In ceea ce priveste reforma curriculara este la mintea cocosului ca va produce disponibilizari (mai ales daca se vor pastra numai cele 6-7 materii !) insa eu sper ca asta nu o sa-i reuseasca lui Basescu !!!

Liviu2002j
2009-12-31 02:17:26

Re: "o eventuala reforma curriculara va genera si alte disponibilizari" !!!

La 2009-12-30 10:19:44, M_D_L a scris:

> Am auzit ca vor sa scoata din programa de la liceu majoritatea orelor
> de matematica si de fizica. Cica la matematica nu s-ar mai preda
> analiza matematica (ce se face in clasele a XI-a si a XII-a), iar la
> fizica deja s-au scos capitole importante (electrostatica, teoria
> cinetico-moleculara, campul magnetic, etc) si nu se mai poate preda
> materia coerent si logic. Macar sa le lase la clasele speciale, la
> nivelul la care se faceau pe timpul lui Ceausescu. Probabil vor sa ne
> indobitoceasca copiii, sa nu aiba habar de ce se foloseste curentul
> electric trifazat sau cum functioneaza echipamentele electronice. Vor
> sa nu ne mai revenim industrial in vecii vecilor, din lipsa de
> personal calificat. Au distrus si cartile existente in acest domeniu,
> ca si documentatiile tehnice ramase de la intreprinderile de stat. De
> exemplu, la uzina Electroputere din Craiova au vrut sa reia productia
> de locomotive electrice, dar n-au mai gasit nicio documentatie
> tehnica. Va dati seama cate documente referitoare la secrete
> industriale au fost aruncate la gunoi sau scoase afara din tara ? Pai
> numai in industria chimica si de medicamente, in cea de dispozitive
> semiconductoare, in metalurgie si constructii de masini, cata
> experienta tehnica se acumulase in timpul regimului comunist, cand
> industria a fost finantata puternic.

Hai ca unii au fost si mult prea tampiti ... Au aruncat intr-o veselie documentatii tehnice pe motivul ca "nu se mai fabrica", fara sa faca o analiza si fara sa aiba o viziune de viitor ! Cum prin universitati se "topesc" dupa perioada de depozitare obligatorie lucrari de diploma sau dizeratie pe motiv ca "nu e loc" insa adevaratul motiv este sa se inlature orice urma de furt intelectual sau prostie crasa. Daca aceste lucrari ar fi fost conduse cu spirit de raspundere si ar fi fost originale atunci macar cele mai valoroase ar trebui pastrate ca sa constituie exemple si materiale de studiu pentru generatiile urmatoare !

> Daca vor sa scoata din programa orele de matematica si de fizica, eu
> propun sa ne unim fortele si sa deschidem scoli particulare,
> independente de influenta malefica a celor care conduc acum Romania.
> Sa alcatuim un grup de elita, care sa salveze ce se mai poate, cum
> erau personajele din filmul Fahrenheit 451, care se ascundeau prin
> paduri si invatasera pe dinafara cartile cititie, pe care "pompierii"
> urmareau sa le incendieze. Suntem supusi la o agresiune teribila si
> trebuie sa ne aparam.

Imi pare rau sa va spun ca eu unul nu m-as angaja la asa ceva deoarece cu siguranta as pierde banii ... Numai dupa un prim ciclu de "trecatori" prin scoala care, dupa o retragere initiala in jurul a 95% si probabil acelasi procent de actiuni in justitie ca sa-si recupereze banii dati in avans (ca ei de asta platesc ca sa distreze la scoala nu ca sa invete ceva ...), vor duce intr-un trist derizoriu acest ideal si va veti lecui de astfel de idei ! Numai invatamantul de stat poate suporta o astfel de scurgere in van a fondurilor alocate pe cap de elev furajat ... Elita despre care vorbiti d-tra este probabil constituita dintr-o mana de elevi din toata tara care ar putea fi stransa intr-o singura clasa (ceea ce se si intampla cu ocazia diverselor olimpiade !) si care ar putea fi finantata tot de la buget. Dar ce folos daca "grosul" ramane undeva sub-mediocru ?!!!


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ordin de lupta: Impuscati-va intre voi! (4686 afisari)
 Preda, armurierul de la Ciorogarla (1697 afisari)
 "Teroristul" din pom (1581 afisari)
 Europa 2010. Batalia pentru resurse (1535 afisari)
 Executie in China (1333 afisari)
 Un membru al echipei Carcotasilor, in coma din cauza gripei porcine  (3325 afisari)
 Tot personalul bugetar va fi reincadrat de la 1 ianuarie 2010 (2588 afisari)
 Doi banditi iranieni, eliberati din spanzuratoare de catre multimea furioasa, chiar in timpul executiei (VIDEO INTERZIS MINORILOR) (2533 afisari)
 Rusia vrea sa atace un asteroid care ameninta Pamantul (2508 afisari)
 Foto-soc: Cum va arata Madonna la 60 de ani (FOTO) (2260 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01862 sec.