Ziua Logo
  Nr. 4686 de sambata, 7 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Actualitate

2009-11-07
Stalinz din Moscova (...@yandex.ru, IP: 85.202.113...)
2009-11-07 18:02

Totushi oarecare recompensa de citeva sute milioane de urzici verde nu ar strica treaba...

Mache din Illinois (...@gmail.com, IP: 66.41.142...)
2009-11-08 02:19

La 2009-11-07 18:02:43, Stalinz a scris:

> Totushi oarecare recompensa de citeva sute milioane de urzici verde
> nu ar strica treaba...
>

Da' ce Staline, v-ati gandit cumva voi rusii sa le platiti drepturile de autor urmasilor lui Hugo Schmeisner?

Sper ca stiai ca rusii au copit arma germana SG44. Practic tehnicienii sovietici utilizand un numar mare de ingineri germani capturati, inclusiv pe Hugo Schmeissner au transformat-o dupa putintele industriei sovietice. Sergentul Kalasnikov a fost doar eroul proletar pe care l-au declarat de forma "inventator". Tot asa cum proletari semianalfabeti au fost declarati inventatorii automobilului Pobeda (copie identica a lui Opel Kapitan) sau ai paratului foto Zorki (copie identica a aparatului Leica).

In alta ordine de idei, dincolo de faptul ca drepturile intelectuale ale Rusiei asupra armei sunt discutabile, URSS a dat dreptul de fabricatie al armei tuturor tarilor socilaliste, fara data si cantitate limita...

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 194.90.163...)
2009-11-08 12:42

La 2009-11-08 02:19:39, Mache a scris:

> La 2009-11-07 18:02:43, Stalinz a scris:
>
> > Totushi oarecare recompensa de citeva sute milioane de urzici verde
> > nu ar strica treaba...
> >
>
> Da' ce Staline, v-ati gandit cumva voi rusii sa le platiti drepturile
> de autor urmasilor lui Hugo Schmeisner?
>
> Sper ca stiai ca rusii au copit arma germana SG44. Practic tehnicienii
> sovietici utilizand un numar mare de ingineri germani capturati,
> inclusiv pe Hugo Schmeissner au transformat-o dupa putintele
> industriei sovietice. Sergentul Kalasnikov a fost doar eroul proletar
> pe care l-au declarat de forma "inventator". Tot asa cum proletari
> semianalfabeti au fost declarati inventatorii automobilului Pobeda
> (copie identica a lui Opel Kapitan) sau ai paratului foto Zorki
> (copie identica a aparatului Leica).
>
> In alta ordine de idei, dincolo de faptul ca drepturile intelectuale
> ale Rusiei asupra armei sunt discutabile, URSS a dat dreptul de
> fabricatie al armei tuturor tarilor socilaliste, fara data si
> cantitate limita...
=========================================

Licenta a fost acordata si la tari in devenire" socialiste ":

Temuta arma aducatoare de moarte, sange si durere s-a nascut in Rusia, in 1947 in plin Razboi Rece. Mihai Kalasnikov, cel care i-a semnat actul de nastere, astazi in varsta de 88 de ani, a fost ofiter al armatei sovietice. Ideea i-a venit pe cand zacea pe patul unui spital militar, in urma unor rani serioase dobandite in exercitiul functiunii. La realizarea noului model de arma, el a folosit ca sursa de inspiratie eficientele arme de asalt germane StG-44. In 1949. arma botezata Kalasnikov, dupa numele inventatorului sau, a fost adoptata de Armata Rosie, iar incepand din 1964 a intrat in arsenalul tarilor ce faceau parte din Pactul de la Varsovia. Ulterior, Uniunea Sovietica le-a permis tarilor aliate sa o produca singure. Multe alte state au inceput sa copieze modelul, schimbandu-i denumirea si calibrul. Asa au aparut pe piata Galil, produsa in Israel, Valmet(Finlanda), Insas(India), MISR(Egipt), AMD65(Ungaria), 56-1(China), AKM(Cuba). Nici una dintre aceste tari nu a reusit insa sa egaleze productia AK-47, care a ramas pana astazi modelul cel mai raspandit din lume. AK-47 a semanat moartea in tari din Lumea a Treia, in multe dintre cazuri cei care le foloseau fiind armatele de copii. Asta fara a mai pune la socoteala Brigazile Rosii, care au folosit-o din anii 1970 pana astazi.
Nu este doar arma talibanilor. Peste 100 de milioane de exemplare vandute in ultimii 60 de ani. Kalasnikov(cunoscuta si sub denumirea de AK-17, Avtomat Kalasnikova model 1947) constituie arma de asalt cea mai raspandita din lume. Este folosita in peste 50 de tari si a fost protagonista majoritatii conflictelor din ultimii 30 de ani. Apare pe drapelul oficial al Mozambicului, grupului militar libanez Hezbolah si al armatei islamice din Irak. Carui fapt i se datoreaza succesul de peste 60 de ani? Motive sunt mai multe. Inainte de toate, cantareste putin: 3.8kg fara cartuse, 4.3 incarcata. Nu are recul violent, este precisa, usor de manuit si de intretinut. Se poate monta si demonta cu usurinta in 8 parti, in doar 50 de secunde. Este simplu de curatat si i se pot inlocui fara probleme piesele uzate. Este usor de transportat, de ascuns, de cumparat si de vandut pe piata neagra. Nu intamplator este arma preferata de teroristii si militiile din Lumea a treia. Pana si copiii reusesc sa o foloseasca. Cu efecte devastatoare. Astazi, arma care seamana moarte se fabrica in Rusia, in tarile "membre ale Pactului de la Varsovia", in China, Egipt, Irak, Israel, Finlanda, Coreea de Nord, India. Unul dintre motivele raspandirii sale, pe langa productia ramnificata pe intreg globul terestru, l-a constituit sfarsitul Razboiului Rece: milioane de arme din dotarea armatelor, existente in excedent, au sfarsit pe piata armelor. Fara a pune la socoteala inforitoarea piata neagra. Astazi, un Kalasnikov poate fi obtinut la preturi ce difera in functie de context: in unele zone ale Africii costa 12 dolari, in Irak 16 dolari, in Columbia, 3 000 de dolari.
Secretul lui AK-47:
AK-47 este o arma de asalt ce combina caracteristicile mitralierei(trage in rafala) cu cele ale pustii(trage foc cu foc). Este o arma usoara, ce permite soldatului sa traga in rafale si atunci cand este in miscare. AK-47 este usor de recunoscut, dupa incarcatorul in forma de banana. Poate trage un singur glont sau o rafala(incarcatorul are 30 de gloante). Teoretic, este in masura sa traga 650 de gloante pe minut(un incarcator se inlocuieste in cateva secunde). In realitate, o astfel de intensitate genereaza incalzirea armei. Viteza proiectilului unei arme AK-47 este de 700 metri pe secunda.


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cercetarea lasa Curtea de Conturi perplexa (4326 afisari)
 Generalul Eremia umilit de Basescu (4088 afisari)
 HAOS.RO (2243 afisari)
 Cabinetul Negoita varianta primarilor 80% (1939 afisari)
 Masacru la US Army (1756 afisari)
 Sex in sala de sedinte! Camerele de supraveghere nu au ratat nici un moment - VIDEO (6300 afisari)
 Basescu nu l-a lasat pe Mircea Dinescu sa vorbeasca la Cetate: Eu la un miting organizat pentru mine nu il las sa ia cuvantul (VIDEO) (4620 afisari)
 Monica Columbeanu catre partenerul sau de la "Dansez pentru tine": Dintre noi doi, tu esti retardatul! (4487 afisari)
  Sondaj CCSB: Basescu va castiga primul tur al alegerilor, dar va pierde in cel de-al doilea tur (3879 afisari)
 Sexy Jessica Alba, batuta cu o curea peste fund inainte de o partida de sex nebun (FOTO/VIDEO) (3651 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00792 sec.