Ziua Logo
  Nr. 4609 de luni, 10 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-08-10

Comentarii: 4, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Socrate
2009-08-10 17:08:09

Hopa. Se pare ca Dan Nica este portocaliu sub acoperire

Asta explica si cum de l-a acceptat presedintele ca ministru de interne precum si numrul redus de voturi multiple depistate. Domnul Nica a fost responsabil cu musamalizarea. Inseamna ca in toaman, la prezidentiale, se va fura si mai vartos.
Cat despre inteleptele masuri ale guvernului, care or fi alea ????

naiv-prudent
2009-08-10 17:23:38

contradictie

sau masurile sunt credibile (si se pare ca FMI e de acord cu asta) si atunci planul anti-criza PSD e un bla-bla prezidential sau nu sunt credibile si atunci... Nica e cu picioarele pe pamant si nu are ambitii prezidentiale sau de sefie PSD (Geoana, Iliescu, VANGHELIE, Nastase si ar mai fi). Socrate era un filosof intelept; a baut cucuta si nu varsat cucuta in e-mail!

Gargantua
2009-08-11 13:56:13

Un ministru PSD, solidar cu guvernarea

Din pacate, colegii lui de partid se simt mult mai bine in opozitie, cu PNL-ul. Ghici, ciuperca, ce-i?

srelu
2009-08-11 14:37:51

Guvernantii inglodeaza tara in datorii fara eficienta economica

Normal banii acestia ar fi trebuit folositi pentru preintampinarea colapsului economic prin stimularea economiei nationale.

Banii acetia nu ar fi trebuit sa fie platiti pentru salariile celor care nu pot produce ci pentru dezvoltarea companiile viabile care pe urma sa poata oferi salarii meritate.

Problema este ca guvernul cheltuieste mai mult decat incaseaza. In mod normal ar trebui sa ia masuri pentru reducerea cheltuielilor. In paralel ar trebui sa adopta masuri de stimulare a economiei. Nu a facut nici una, nici alta.

Continuand sa-si creasca cheltuielile pe fondul scaderii incasarilor, au adus tara intr-o situatie financiara disperata. Pentru a-i ajuta sa iasa din impas, FMI le-a dat voie sa foloseasca imprumutul pentru consum (salarii + pensii). Rezultatul va fi ca nici de aici incolo nu vor adopta o politica economica rationala (de ce ar face-o, au baietii bani) asa ca la urmatoarele negocieri cu FMI situatia va fi si mai disperata.

Guvernantii nostri folosesc banii de la FMI pentru a evita reformarea sistemului ineficient in loc sa-i foloseasca pentru a dezvolta economia romaneasca.

Altfel politica economica a guvernului este un dezastru total. Cand au preluat puterea, se parea ca vom avea o crestere economica mai modesta. Dupa nu mult timp deja se vorbea de absenta oricarei cresteri. Nu pentru mult timp, deoarece guvernul a continuat aceeasi politica ineficienta si au aparut pe urma prognoze de scadere cu 1-2% pe urma de 3-4%.

Incompetenta economica a guvernantilor nostri a spulberat toate pronosticurile si a produs pana in acest moment o scadere economica de peste 8%.

Si lucrurile nu se opresc aici. Chiar si ajunsi dincolo de buza prapastiei, FMI le mai intinde o mana, pentru ca actualul tembelism economic sa poata continua in acelasi stil. Asa ca peste cateva luni vom vorbie probabil de scaderi de peste 10%.

Ideea de a stimula economia prin stimularea consumului functioneaza doar cat timp nu se produce o scadere a activitatii economice. Stimularea consumului se face tocmai pentru a preintampina deteriorarea economiei sau pentru a o impulsiona. Atunci cand ar fi trebuit, guvernantii nostri nu au facut-o.

In momentul in care scaderea s-a produs, nu se mai poate pune problema mentinerii consumului, acesta trebuie ajustat la noile realitati economice. Lucru pe care guvernantii nostri iar nu il fac.


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Esecul Traian Basescu (3720 afisari)
 Scufundarea Flotei (3193 afisari)
 Haremul ucigas cerseste clementa (1785 afisari)
 Turnul Babel la Cadastru (1673 afisari)
 Cameron Douglas risca inchisoarea pe viata (1392 afisari)
 Sex oral printre carucioarele de la hipermarket! - VIDEO INTERZIS MINORILOR (7654 afisari)
 La 12 ani, face sex cu zece barbati pe zi pentru a-si cumpara acadele (3293 afisari)
 BBC s-a facut de ras in Anglia! Au intrerupt rezumatul etapei pentru o tanara care statea pe WC (VIDEO)  (3234 afisari)
 Diplomat american filmat in Rusia in timp ce facea sex cu o prostituata (Video) (3049 afisari)
 Un Airbus a zburat cinci zile cu un mort la bord si nimeni nu a observat (2483 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00591 sec.