Ziua Logo
  Nr. 4534 de joi, 14 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2009-05-14
sorge din romania (...@yahoo.com, IP: 77.81.208...)
2009-05-14 19:07
Numai la unguri se dubleaza tot !

Probabil ca au probleme cu invatarea limbii unguresti chiar a celor mici .Nu mai zic si de cei batrini .

Charismaticul din Bihor (...@gmail.com, IP: 89.123.144...)
2009-05-14 22:49
Re: Numai la unguri se dubleaza tot !

:p precizez ca nu sunt ungur, din start, ca sa nu umpleti aiurea o pagina cu antimaghiarisme...
1. Ungaria NU ESTE UNICA natiune care isi dubleaza/sincronizeaza filmele, aruncati un ochi pe satelit si vedeti oricare canal german.
Capodopera "Iisus din Nazaret(h)" (nu comentati daca se scrie sau nu asa, depinde de religia fiecaruia si nu vreau sa jignesc pe nimeni nici sa producem material aiurea de comentariu numai pe tema asta) deci, prima data cand a fost difuzata pe canalele romanesti a fost preluat de pe televiziunea italiana RAI si erau clar afisate aceste 3 litere peste imagine.Si azi, canalele Italiene RAI,Italia 1, Canale 5 si altele care sunt si se pot receptiona la noi, sunt dublate.
Eu din 92 de cand am acces, incepand de la canalele germane,franceze, italiene am vazut dublat tot.Parca pe M6 din cand in cand mai prindeam rar ceva nedublat.Pe Arte mai era si subtitrat in limba in care era dublat, adica in franceza.Cine nu crede, sa verifice si sa nu arunce cu pietre asa fara motiv si sa faca misto de o alta tara ca ai ei cetateni ar avea dizabilitati.Faceti bine si iesiti din tara si vedeti inca la primii km parcursi diferenta intre dezvoltarea Ungariei fata de cea inceata a Romaniei care mai are ani buni s-o ajunga din urma si asta garantat nu din cauza ca ungurii ar fi mai inapoiati mintal.
Apoi la filme si desene animate in caz ca exista o inscriptie, o sigla sau ceva, apare subtitrat peste film traducerea.
2.ungurii au primit numeroase premii pentru calitatea si profesionalismul cu care fac dublarea filmelor, se intra atat de bine in pielea personajelor si se imita atat de bine emotional incat traiesti filmul la maxim, cei care dubleaza fiind actori profesionisti si nu citesc sec de pe o foaie de hartie si intoneaza cum pot ce au de spus.Chiar si acum cand este mai mult de lucru si nu se mai poate aloca atata timp cat in trecut din cauza volumul evident marit de lucru, calitatea nu a scazut.Au fost filme in care, a iesit mai bine decat in original sa se intre in pielea personajelor, caz si la Brazilieni sau unde in care Knight Rider a iesit si mai dinamic si mai comic intr-o masura.
3 pro:.avantajele unei dublari corecte sunt ca poti urmari orice detaliu subtil al filmului si nu pierzi timp cu subtitrarea, vezi tot, intelegi tot.Sunt destule filme care undeva in fundal sunt elemente care nu le vezi din prima, ca e mai subtil filmul, ca simplu exemplu - Blair Witch project
4. contra: si aici va spun avantajele ce le-am avut cand ma uitam la Cartoon Network pe satelit si puteam din frecventa audio sa selectez mai multe dublari inclusiv franceza... dar in fine, in engleza am ascultat si am invatat foarte mult !
teoretic, exista o limita in fiecare om la care incepe sa inteleaga mai bine nedublat sau dublat. Dar la copiii care nu pot inca citi bine si destul de rapid, nu prea are rost sa le subtitrezi, e extrem de logic, nu?intr-un fel e bine ca ei tre sa citeasca de pe ecran dar pierd esenta.In speta, la emisiunile sa zicem pt cei de peste 8 ani cand presupun ca toata lumea poate citit mai repede si clar, este foarte indicata deja subtitrarea.Este bine ca se introduce tot mai devreme invatarea limbii straine in procesul educativ al copilului...
Cine nu a inteles ce am scris, sa faca verificari de rigoare pe care canal extern vrea si sa nu comenteze numai sa se afle in treaba in necunostinta de cauza


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Razmerita in Armata (7003 afisari)
 Razboi Maia-Caramitru (2087 afisari)
 Manastirea Sfintilor Inchisorilor (1896 afisari)
 Meditatiile sapa in buzunarele parintilor (1732 afisari)
 Abureala (1546 afisari)
 Cei mai frumosi sani din lume! (FOTO) (3790 afisari)
 Asa arata Mariah Carey fara machiaj! (FOTO) (2259 afisari)
 Blonda de 19 ani, partenera de distractie pentru Radu Mazare (FOTO) (2220 afisari)
 Pedofil batut mar de doua fetite de 13 ani, pentru ca a incercat sa le violeze (1835 afisari)
 Ministrul Muncii propune ca 11 instituții să nu intre in Legea unică de salarizare, Boc se opune (1779 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00614 sec.