Ziua Logo
  Nr. 4508 de joi, 9 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-04-09
srelu (...@yahoo.com, IP: 79.114.231...)
2009-04-09 21:19
Ma scuzati ca nu am urmarit clipul, nu ma intereseaza

Pana una alta eu nu pricep cum poti sa te intitulezi alteta regala si sa candidezi la presedintie. Monarhia si republica sunt mutual exclusive.

Cum poti sa alegi presedinte al Romaniei pe cineva care neaga functia de presedinte, intitulandu-se alteta regala ?

Cum sa poti sa pui (la o adica, daca se schimba vremurile) suveran al tarii pe unul care a negat monarhia, candidand la presedintie ?

Facem piruete politice care insulta bunul simt. E demagogie pura, din setea pentru putere.

--------------------------------------------------------

Ma uit la regele Mihai. Un om demn, de inalta tinuta morala, rezervat si serios, nu se implica in nimic din ce i-ar putea stirbi imaginea. Comportament de REGE ADEVARAT.

Ar putea fi pe prima pagina a tuturor revistelor de scandal ? Ar putea fi invitatul principal al talk showurilor ? Ar putea fi in centrul unor scandaluri ? Nu. N-ar putea. Nu regele Mihai.

Pe el n-o sa-l vedeti tunand si fulgerand in numele unor principii dubioase ca Iliescu, n-o sa-l vedeti platind polite ca Constantinescu, n-o sa-l auziti atacandu-si adversarii ca Basescu. Regele este REGE, se comporta ca atare, se vede pe el ca a fost educat sa fie sef de stat si sa reprezinte statul cu demnitate. Dintre toti sefii de stat ai Romaniei in viata, el are cea mai decenta si serioasa tinuta.

Nu acelasi lucru se poate spune despre printul Radu, care a picat in familia regala doar datorita casatoriei. Se vede lipsa educatiei regale, cum are prilejul se repede la ciolan chiar daca sansele sale sunt minuscule, chiar si daca trebuie sa suceasca si sa perverteasca bunul simt de nu mai stii daca e republican sau monarhist.

---------------------------------------------

Dinastia Hohenzollern-Sigmaringen a fost instaurata in Romania datorita faptului ca toti cei care ar fi putut conduce tara erau compromisi si nimeni nu-i mai voia. O asemenea incapacitate este posibil sa se repete si intr-un viitor mai mult sau mai indepartat. Deocamdata nu e cazul dar poate veni ziua in care sa mai avem nevoie de monarhie.

Eu cred ca membri casei regale au DATORIA sa pastreze despre ei o imagine care sa ii pastreze posibili candidati valabili la conducerea tarii. Eu, simplu cetatean, o singura voce din multime, IL SOMEZ pe printul Radu sa-si retraga candidatura imediat si adopte o conduita demna de un posibil monarh viitor. De asemenea IL ROG pe regele Mihai sa faca ordine in propria-i casa regala.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum face misto noul KGB de noi si UE (3023 afisari)
 CNN a ignorat protestele de la Chisinau (2513 afisari)
 Ce a vazut presa internationala (2361 afisari)
 Moldova lor, Moldova noastra si Moldova Europei (2343 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2205 afisari)
 Ploiesti: Angajata unei banci a pozat sexy la serviciu! (FOTO) (2525 afisari)
 De ce s-a oprit Voronin inainte de vot la cimitirul Doina din Chisinau?  (2011 afisari)
 Frumoasa Mischa Barton, nud in Cosmopolitan! (FOTO) (1604 afisari)
 The Economist: Autoritatilor de la Chisinau le este mai usor sa se lupte cu bau-bau-ul sovinismului romanesc, decat sa isi apere guvernarea dezastruoasa (1597 afisari)
 Miron Cozma: Becali e un mafiot. Nu putea face bani fara acceptul mediului politic (1526 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00670 sec.