Ziua Logo
  Nr. 4500 de marti, 31 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

IT&C

2009-03-31

Comentarii: 10, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

srelu
2009-03-31 22:32:06

Parerea mea

Este foarte plauzibil ca sa se fi infiltrat calculatoare de la ambasade romanesti din strainatate.

China este atractiva pentru firmele occidentale din cauza fortei de munca ieftine si relativ bine calificate. Cu aceeasi oferta vine si Romania la concurenta cu China. Chinezii sunt in mod evidenta interesati sa deturneze eventualele investitii occidentale catre China in dauna Romaniei.

Eu cred ca este o mare greseala sa fie facute publice cazurile de spionaj. Mult mai bine ar fi ca respectivii sa fie intoxicati cu date false, sa li se ofere victorii marunte in cazuri cu miza mica si infrangeri zdrobitoare in cazurile cu adevarat importante. Nici macar nu am putea fi invinuiti ca facem ceva ilegal sau imoral.

Mie mi se pare ca chinezilor li s-a urcat la cap ideea ca ar fi cei mai grozavi de pe planeta in ceea ce priveste calculatoarele. Ei sunt cei mai mari producatori atat de hardware cat si de software.

Numai ca le scapa din vedere faptul ca ei fac doar partea de joasa calificare a jobului. Calculatoarele se fabrica pe baza de licente americane, programele sunt concepute in occident, lor le ramane doar munca de asamblare si/sau de implementare.

Adevaratele creiere care fac toata munca de cercetare si proiectare raman in occident, mai exact in SUA.

Microprocesoarele le proiecteaza Intel, Motorola, calculatoarele le proiecteaza IBM, Apple, Cray, sistemele de operare le proiecteaza Microsoft, Sun, Apple, etc.
Intrebare retorica, cate din companiile pe care le-am enumerat sunt chineze ?
Alta intrebare retorica, e vreuna americana printre ele ?

Este ca si cum muncitorii de pe santier s-ar crede mai destepti decat arhitectii care au proiectat cladirea.

In lumea calculatoarelor, cel mai bine pregatit ii poate duce de nas pe ceilalti. China este foarte departe de postura asta.
Chinezii pot incerca spionajul informatic, dar vor fi prinsi intotdeauna.

In ceea ce ii priveste pe canadienii care au descoperit cazul, eu am impresia ca ei de fapt sunt un paravan in spatele careia se acund importante institutii americane. Care stau de sase din umbra, avand grija ca mici firme canadiene sa afle afle ce se intampla, sa dea in vileag totul si sa traga semnale de alarma.

Charismaticul
2009-03-31 22:47:33

nu pe naiba

sa nu va zic eu cate atacuri vin din China in servere... vreti sa va arat Loguri din servere? Da, stiu ca pot fi de fapt calc cin China controlate din alte tari, dar ca idee, atacul vine de acolo

srelu
2009-04-01 00:01:52

Re: nu pe naiba

La 2009-03-31 22:47:33, Charismaticul a scris:

> sa nu va zic eu cate atacuri vin din China in servere... vreti sa va
> arat Loguri din servere? Da, stiu ca pot fi de fapt calc cin China
> controlate din alte tari, dar ca idee, atacul vine de acolo
>

Nu confunda atacurile diletantilor care tot ce pot face este sa iti faca harcea-parcea o retea de calculatoare de nu mai functioneaza nimic normal cu atacurile profesinistilor cand calculatoarele infectate nu prezinta nici un simptom vizibil dar obtin de la tine cam tot ce vor.

In general, hackerii sunt prosti de dau in gropi, nu au habar la modul serios de programare, daca ataca un calculator, acesta devine imediat inutilizabil. Dar nu din cauza faptului ca ei intentionau sa ti-l scoata din functiune ci din cauza faptului ca programele lor, gen "doua lulele, trei surcele" sunt pline de erori si dau calculatorul peste cap.

Evident, tu te prinzi imediat (ar fi si greu sa nu te prinzi daca nu-ti mai merge calculatorul). Iei imediat masuri, (devirusare, reinstalare, etc) asa ca de fapt hackerul nu mai apuca sa controleze nimic.

Daca te ataca un profesionist, cu programe bine scrise, calculatorul va continua sa functioneze norma, el va obtine tot ce doreste fara ca tu sa prinzi. Asa ceva se intampla foarte rar.

Imagineaza-ti spargatorul ca iti intra pe nesimtite in casa, iti deschide seiful, iti scoate banii, iti lasa in loc o cantitate echivalenta de bani fasi, il inchide la loc si se topeste fara urme. Nici nu realizezi ca s-a intamplat ceva. Cam asta ar fi profesionistul.

Imagineaza-ti alt spargator , care iti sparge geamul de la bucatarie cu tarnacopul, pica gramada peste vesela, il loc de seif arunca in aer usa frigiderului, incearca sa fuga prin dormitor, calca peste tine, se dezechilibreaza, pica in cap si moare. Cam asta e hackerul clasic.

Ma rog, chinezii care au umblat pe la calculatoarele nostre nu par a fi chiar diletanti, mai stiu cate ceva. Cat ? Cam atat cat vor americanii sa-i lase sa stie.

Ghita Bizonu'
2009-04-01 00:18:26

Re: Acm curiso. Singura mare putere cu care ne avem bine este China . De restu

nu sunt siguiur.
Si Licuricii asa cum stim bine is gata sa ne vanza oeicand au prilejul.

Osiris
2009-04-01 03:16:04

Personale

Sunt de acord cu aprecierile dv privind creativitatea tehnico-stiintifica. E in curtea Statelor Unite, in proportia cea mai mare, in raport cu toate statele, nu numai cu China.

Si cu contramasurile discrete.

Sunt prea multe coincidente, ca sa nu dea de gandit. Daca interesele unui stat o cer, atunci acesta nu ezita sa si le promoveze. Nu vreau sa spun totusi ca China ne e dusman. Departe de asta. Si atacul din toamna impotriva leului nostru a fost instrumentat de banci din tari prietene.

Pe de alta parte, in orice institutie chibzuita, sau in casa omului cu cap, calculatorul legat de net nu este folosit decat pentru un gen de operatii.

Protectia informatica este fundamentala, pentru oricine si orice, inclusiv pentru utilizatorul cinstit de net. Dar noi nu suntem constienti inca de asta, ca parte din carentele in educatie, pe care le avem.

NormanFinkel5
2009-04-01 03:36:36

Re: Parerea mea / Eh nicicare nu-i sfant, aia fura, astia fura,asta le este treaba sa fure secrete

A) Microprocesoarele le proiecteaza Intel, Motorola, calculatoarele le proiecteaza IBM, Apple, Cray, sistemele de operare le proiecteaza Microsoft, Sun, Apple, etc.
Intrebare retorica, cate din companiile pe care le-am enumerat sunt chineze ?

TOATE sunt chineze sau INDIENE, in USA nu se mai produc decat hartii fara valoare vopsite pe 2 parti si numite dollarei ........ sau nici atat, se produc daune materiale intregii lumi. Este vreun jidan enumerat la bancile alea? ... ?? Nix? :-)
B) Alta intrebare retorica, e vreuna americana printre ele ?
Este Adam OPEL firma GERMANA?
Mai este global-player IKEA firma scandinava? Dar VW germana? Cu ce arme MP-5 GERMANE umbla la ele trupele speciale SWAT americane? Cu ce teava de tun german 120mm L55 Rheinmetall umbla dupa ele tancurile americane si evreiesti ?
Palestinenii lui Arafat trageau cu M-16 americane in israelieni, o fi USA amicul arabilor? :-))

SIGUR ca fura chinezii, doar n-o sa spuna "-Da bai furaram si murim acu' da rushinie.".
Ma intreb de ce s-or fi excitand tzarile alea, ca doar proiectul ECHELON al CIA in Europa, FURA DE LE STINGE de la industria west-europeana. Chinezii nu fac decat sa-i copieze pe americani :-)))))
Astia itzi fura si adidasii din picioare si-i copiaza darmite DATE SECRETE.
De la americani au furat tot sistemul STINGER ba l-au facut si mai al dreacu decat era!:

China Hustles Stinger Tech to Pakistan

May 31, 2006: Pakistan is building, under license, the Chinese Qiang Wei-2 portable anti-aircraft missile. The Pakistan version, known as Anza Mark III, has some cosmetic differences. The missile is very similar in capability to the American Stinger. The Anza Mark III has a range of about five kilometers, and sensors that can defeat many anti-missile systems. China is believed to have used technology stolen from the Stinger for its Qiang Wei line of missiles. For this reason, there is fear that the new Pakistani missile may find its way to terrorists. The new missiles could be stolen, or obtained via bribes, despite the fact that it would be easy to identify the missiles as Pakistani. "

La 2009-03-31 22:32:06, srelu a scris:
> Este foarte plauzibil ca sa se fi infiltrat calculatoare de la
> ambasade romanesti din strainatate...........

avram
2009-04-01 08:35:23

Canadienii, un popor de salbatici.

Dupa ce am vazut imaginile prezentate la tv. privind modul salbatic in care sunt vanate focile in Canada ,nu poti sa-i consideri oameni pe acei vanatori canadieni si poporul din care fac parte ca un popor civilizat chiar daca se considera.La intoxicare sunt buni.

georgems
2009-04-01 08:42:16

Re: Parerea mea

La 2009-03-31 22:32:06, srelu a scris:

> Este foarte plauzibil ca sa se fi infiltrat calculatoare de la
> ambasade romanesti din strainatate.
>
> China este atractiva pentru firmele occidentale din cauza fortei de
> munca ieftine si relativ bine calificate. Cu aceeasi oferta vine si
> Romania la concurenta cu China. Chinezii sunt in mod evidenta
> interesati sa deturneze eventualele investitii occidentale catre
> China in dauna Romaniei.
>
> Eu cred ca este o mare greseala sa fie facute publice cazurile de
> spionaj. Mult mai bine ar fi ca respectivii sa fie intoxicati cu date
> false, sa li se ofere victorii marunte in cazuri cu miza mica si
> infrangeri zdrobitoare in cazurile cu adevarat importante. Nici macar
> nu am putea fi invinuiti ca facem ceva ilegal sau imoral.
>
> Mie mi se pare ca chinezilor li s-a urcat la cap ideea ca ar fi cei
> mai grozavi de pe planeta in ceea ce priveste calculatoarele. Ei sunt
> cei mai mari producatori atat de hardware cat si de software.
>
> Numai ca le scapa din vedere faptul ca ei fac doar partea de joasa
> calificare a jobului. Calculatoarele se fabrica pe baza de licente
> americane, programele sunt concepute in occident, lor le ramane doar
> munca de asamblare si/sau de implementare.
>
> Adevaratele creiere care fac toata munca de cercetare si proiectare
> raman in occident, mai exact in SUA.
>
> Microprocesoarele le proiecteaza Intel, Motorola, calculatoarele le
> proiecteaza IBM, Apple, Cray, sistemele de operare le proiecteaza
> Microsoft, Sun, Apple, etc.
> Intrebare retorica, cate din companiile pe care le-am enumerat sunt
> chineze ?
> Alta intrebare retorica, e vreuna americana printre ele ?
>
> Este ca si cum muncitorii de pe santier s-ar crede mai destepti decat
> arhitectii care au proiectat cladirea.
>
> In lumea calculatoarelor, cel mai bine pregatit ii poate duce de nas
> pe ceilalti. China este foarte departe de postura asta.
> Chinezii pot incerca spionajul informatic, dar vor fi prinsi
> intotdeauna.
>
> In ceea ce ii priveste pe canadienii care au descoperit cazul, eu am
> impresia ca ei de fapt sunt un paravan in spatele careia se acund
> importante institutii americane. Care stau de sase din umbra, avand
> grija ca mici firme canadiene sa afle afle ce se intampla, sa dea in
> vileag totul si sa traga semnale de alarma.
>
M-ai lovit in cap dse dimineata, te citez '' Chinezii sunt in mod evidenta interesati sa deturneze eventualele investitii occidentale catre China in dauna Romaniei. ''
Pai ma baiatule tu compari nivelul investitiiilor din Romania cu cele din China, ori habar nu ai ori ai impresia ca cei ce mai dau pe aici sant chiar prosti.Comparatia ta e ca puricele si elefantul, spalate pe fata cu apa rece poate-ti revii.

srelu
2009-04-01 10:29:12

Re: Parerea mea

La 2009-04-01 03:36:36, NormanFinkel5 a scris:

> A) Microprocesoarele le proiecteaza Intel, Motorola, calculatoarele le
> proiecteaza IBM, Apple, Cray, sistemele de operare le proiecteaza
> Microsoft, Sun, Apple, etc.
> Intrebare retorica, cate din companiile pe care le-am enumerat sunt
> chineze ?
>
> TOATE sunt chineze sau INDIENE

Esti pe langa subiect, chinezii le fabrica cu aparate facute in SUA si platesc taxe de licenta americanilor. Ca sa nu mai spun ca multe din fabricile din China sunt proprietatea americanilor.

Nu exista procesoare de conceptie chineza, japoneza, franceza sau orice altceva vrei tu, absolut toate sunt fabricate dupa licente americane.

In diverse domenii, americanii ocupa diverse pozitii in clasamentele mondiale, unele mai onorabile, altele mai putin. Dar in IT sunt pe locul intai, la o diferenta de cel putin 100 de locuri fata de urmatorul clasat (suna paradoxal, dar asa e).

La 2009-04-01 08:42:16, georgems a scris:

> M-ai lovit in cap dse dimineata, te citez '' Chinezii sunt in mod
> evidenta interesati sa deturneze eventualele investitii occidentale
> catre China in dauna Romaniei. ''
> Pai ma baiatule tu compari nivelul investitiiilor din Romania cu cele
> din China, ori habar nu ai ori ai impresia ca cei ce mai dau pe aici
> sant chiar prosti.Comparatia ta e ca puricele si elefantul, spalate
> pe fata cu apa rece poate-ti revii.
>

Daca te-am lovit in cap de dimineata, iti sugerez sa-ti faci intai un dus, sa bei o cafea, abia pe urma sa intri pe net.

China are o populatie de 1,3 miliarde de locuitori (poate s-a mai schimbat recent, nu stau sa caut acum). Pe planeta exista 6 miliarde de locuitori majoritatea lor putand concura cu succes oferta de munca ieftina a Chinei. Pentru atragerea investitorilor straini, China este in razboi cu toti, Vietnam, Tailanda, Peru, Singapore, Bulgaria, Mexic, etc, inclusiv cu Romania.

Chinezii nu sunt singurii care reusesc sa atraga capital strain. Razboiul acesta nu merge prea bine pentru chinezi, in acest razboi ceilalti obtin multe victorii marunte. Chiar daca sunt victorii mici, sunt numeroase si ca total al populatiei, tarile din lumea a doua si a treia surclaseaza China.

Nu ma refeream la un razboi romano-chinez ci la un razboi intre China si restul lumii.

NormanFinkel5
2009-04-01 18:05:57

Re: Parerea mea/ ramane parerea ta, ai dreptul la ea.


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 ONU reinvie cosmarul regiunilor autonome (3120 afisari)
 Miros de sange peste Romania (2018 afisari)
 Salarii nesimtite la DGA (2010 afisari)
 G-20 coace noua ordine economica mondiala (1672 afisari)
 Manipulari electorale de amploare la Chisinau (1658 afisari)
 Nevestei lui Ben Affleck i s-au rupt chilotii! (FOTO) (3147 afisari)
 Culisele achizitiei casei Ioanei Basescu din cartierul lui Popoviciu (2902 afisari)
 Iliescu despre executia lui Ceausescu: "Era chiar bine sa fi ramas in viata" (2248 afisari)
 Dans la stalp, in plina strada: Protagonista - o politista fericita ca a dat o amenda (VIDEO) (2202 afisari)
 A bagat divort, dupa ce si-a vazut sotul inseland-o cu o prietena pe Google Street View (2083 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01724 sec.