Ziua Logo
  Nr. 4496 de joi, 26 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-03-26


Comentarii: 2, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

skydiver
2009-03-27 09:14:12

Republique de Moldavie

Din pacate pt romanii de peste Prut, tare mi-e ca tot comunistii vor iesi in frunte. Multi din cei tineri sunt plecati din tara, iar restul sunt puternic rusificati. Alcoolicul de Voronin a dus tara in saracie crunta. Acolo criza nu are nici un efect din simplul motiv ca nu are ce sa afecteze. Tara e preponderent agrara, fara resurse, infrastructura, industrie, turism (ce industrie aveau e dincolo de Nistru). Am vizitat Chisinaul si prima senzatie a fost ca m-am intros in timp, undeva in anii 90. Interesul Rusiei nu este unul economic in acest spatiu si pur strategic, ca e o zona tampon intre UE si fostul spatiu sovietic. Voronin stie ca daca pierde puterea e mort asa ca a inceput deja cu strategii de intimidare, expulzare. Iar daca moldovenii de peste prut nu se trezesc urgent o sa ajunga polul saraciei din europa -daca deja nu sunt.

Igor
2009-03-27 14:35:30

De acord, skydriver!

Ai prezentat un tablou absolut autentic al starii de lucruri actuale in Basarabia. Dar, cu 1 mln de pensionari rablagiti, care au trait toata viata lor in frica, fara nici un efort mintal, cu cateva parale in buzunar, acum au o frica de moarte, ca "nimeni nu o sa ii conduca". Acesti batrani, care, exceptie prasitul, zarzavaturile, si niscaiva inceletniciri, nu sunt in stare de nimic, au o frica de moarte, sa fie lasati pe cont propriu. Si, sa nu uitam, ca sunt peste o treime din electorat. Mai adaugam la acestia inca vre-o juma de milion de alolingvi, si avem, practic jumatate. Apropo, jumatatea, care sunt niste votanti foarte fideli - primii din simplu motiv, ca este unica iesire in "lume", altii, pentru ca Romania este ura inascuta. Ceealalta jumatate constituie - aproape juma din juma, plecati peste hotare, si ce ramane? Corect - 1/4. Ca sa fim mai optimisti, din prima jumate, sa zicem, o treime s-au trezit. Acum, totul depinde de iesirea la vot. Sper, ca se va putea acapara guvernarea de opozitie. Teama mi-e de 2 lucruri. 1 - riscul de falsificare masiva a voturilor de catre actuala guvernare bolsevica , si 2 - probleme, ca la vecinul nostru, Ukraina, cand va fi chestiunea de alegere a presedintelui, deoarece in RM el se alege de Parlament, si, apropo, cu 3/5 din voturi, pe care nu o sa le aiba nimeni. Cat despre criza, intradevar, nu sunt afectati doar acei ce nu au nimic, iar acestia sunt pensionarii si golanii, care, sunt fidelii bolsevicilor. Noi, acei, care ne mai descurcam cum suntem in stare in aceste conditii, suntem prea putini. Iar milionul de peste hotare, lipsit de dreptul de vot, cred, va vota in proportie de pana la 10%. Iata si tabloul real...


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Macel pe hoitul Doi s-un sfert (3902 afisari)
 Miza politica: Reinvierea D.A. (3350 afisari)
 Miliardar si ginerele lui Dinca "Te leaga" (2503 afisari)
 UE sare la gatul SUA (2451 afisari)
 Pitcovici si afacerile cu droguri (2359 afisari)
 Raport NASA: Lumea este amenintata in 2012 de o puternica furtuna solara cu efecte devastatoare (5400 afisari)
 Nastase: S-ar putea ca Puiu Popoviciu sa primeasca o oferta interesanta - sa cedeze actiuni pentru ca "astfel de greseli" sa nu se mai repete  (2719 afisari)
 S-a facut de cacao: Un arbitru din Romania a facut pe el in timpul unui meci de fotbal (VIDEO) (2327 afisari)
 A cautat o viata intreaga un soldat care i-a salvat viata in cel de-al Doilea Razboi Mondial (2069 afisari)
 Suflete pereche sau nu? Un test matematic v-ar putea furniza raspunsul! (1752 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00578 sec.