Ziua Logo
  Nr. 4479 de vineri, 6 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2009-03-06
vamid (...@yahoo.com, IP: 194.126.185...)
2009-03-07 11:02
pericolul rus si slugile din Romania

Gorbaciov i-a macelarit pe georgieni la Tbilisi in 1988 cand au cerut libertate. In 1990 rusii au instigat kaghebistii abhazii si osetii impotriva Georgiei ,dupa modelul transnistrean. Georgienii au fost epurati etnic din aceste regiuni.

Apoi a fost impus ca presedinte al Georgiei Ed. Sevarnadze, fost sef al KGB al URSS si ministru de Externe sovietic. Coruptul Sevarnadze a falsificat alegerile iar manifestatiile de masa au fortat anularea rezultatului. Saakasvili a castigat apoi alegerile libere. In prezent Georgia vrea sa intre in NATO si UE pentru ca e dreptul sau, dar rusii vor sa-i mentina sclavi in Imperiu.

Apoi vin niste slugoi scarbosi ca jdinu cretin rus, zen si spun ca albul e negru si niste criminali kgb ca sevarnadze si putin sunt mai buni ca un tanar necomunist saakasvili. Huo bolsevicilor, afara din Romania!!!!!

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.126.148...)
2009-03-07 11:11
Re: pericolul rus si slugile din Romania

La 2009-03-07 11:02:01, vamid a scris:

> Apoi vin niste slugoi scarbosi ca jdinu cretin rus, zen si spun ca
> albul e negru si niste criminali kgb ca sevarnadze si putin sunt mai
> buni ca un tanar necomunist saakasvili. Huo bolsevicilor, afara din
> Romania!!!!!
=============================================================
CONSECINTE ASUPRA ROMANIEI ALE PACTULUI

MITROPOLIA BASARABIEI

La 23 august 1939 era semnat la Moscova, sub privirile lui Stalin, unul dintre cele mai infame tratate din istoria diplomatiei moderne: Tratatul de neagresiune sovieto-german, cunoscut si sub numele de “Pactul Ribbentrop-Molotov”.

In notele ultimative pe care le remite Romaniei, in 26 si 27-28 iunie 1940, URSS nu se multumeste sa ceara doar “inapoierea cu orice pret a Basarabiei” ci solicita si cedarea Bucovinei de Nord ca despagubire pentru “dominatiunea de 22 de ani a Romaniei in Basarabia”.

Daca am trece in revista modificarile teritoriale provocate de celebrul Pact, am constata ca aproape toate au fost anulate dupa implozia URSS-ului. Toate cu exceptia celor suportate de Romania, deoarece disolutia URSS-ului nu readuce Bsarabia la Romania, ci ofera R Moldova oportunitatea de a-si proclama suzeranitatea in 23 iunie 1990.

Anexionismul ruso-bolsevic nu s-a limitat insa doar la dimensiunea statal-teritoriala ci si-a conceput replici ideologice, istoriografice si spirituale. Aberantele teze ale moldovenismului, ale statului multietnic, ale limbii interetnice, absurdele alegatii ale “agresiunii romanesti asupra Moldovei”, precum si anexiunea bisericeasca intreprinsa de Biserica Ortodoxa Rusa asupra bisericii romanesti din Basarabia constituie pandante si adjuvante redutabile ale anexionismului teritorial.

Mitropolia Moldovei, sufragana patriarhiei ecumenice, este atestata inca din 1386, iar in anul 1401 Iosif I Musat devine mitropolit canonic al intregii Moldove. In timpul razboiului din 1806-1812, tarul Alexandru I fixeaza, pentru prima data, rolul fundamental al bisericii ruse in strategia expansionista a imperiului. Pentru ca planul anexarii/integrarii principatelor sa functioneze eficient era nevoie si de dominareapastorirea vietii spirituale a locuitorilor lor. Este infiintat astfel un exarhat subordonat sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse cuprinzind Mitropolia Moldovei si a Tarii Romanesti, scoase in mod samavolnic si in dispretul canoanelor bisericesti, de sub autoritatea Patriarhiei Ecumenice iar Mitropolitii Tarii Romanesti (Doritei Filiti) si Moldovei (Veniamin Costachi) sunt inlocuiti cu oameni fideli Rusiei. Prin Pacea de la Bucuresti, (din 6 mai 1812) care a incheiat razboiul ruso-turc dintre anii 1806-1812, partea Moldovei dintre Prut si Nistru denumita atunci, pentru prima data, in mod oficial, Basarabia este anexata de Rusia.

Urmind planul aservirii “spirituale” a Basarabiei, la 21 august 1813 administratia rusa a creat Arhiepiscopia Chisinaului si Hotinului, subordonata canonic Bisericii Ortodoxe Ruse, a carei jurisdictie cuprindea teritoriul dintre Prut si Nistru dar si regiunea de dincolo de Nistru ( Tiraspol, Dubasari, Oviodopol, Odessa). Fosta Episcopie a Hotinului, subordonata Patriarhiei Ecumenice a fost desfiintata iar parohiile ei inglobate in noua eparhie cu sediul la Chisinau.

De atunci si pina azi imixtiunea samavolnica a Bisericii Ruse in viata romanilor ortodocsi din Basarabia a avut cele mai nefaste consecinte. Din anul 1821, Biserica Rusa si administratia rusa n-au mai acceptat in fruntea Episcopiei Chisinaului si Hotinului, decit episcopi rusi. Acestia au sprijinit din rasputeri politica de rusificare, cel mai consecvent dintre ei, Episcopul Pavel Lebed (1871-1882) arzind cartile romanesti din biserici, prigonind sistematic preotii romani, ba chiar inchizind un numar impresionant de biserici (340) unde se slujea in limba romana.

Unirea Basarabiei cu Romania, la 1918, a condus, in mod firesc, si la reunificarea bisericeasca, hotarita de sinodul Bisericii Ortodoxe Romane la 30 decembrie 1919. La 22 iunie 1922 Sfintul Sinod al B.O.Romane infiinteaza in Basarabia 2 eparhii noi: Episcopia Hotinului si Episcopia Cetatii Albe. Luind act de dorinta Congresului eparhial din Basarabia, Sinodul B.O.Romane a hotarit la 15 noiembrie 1923 infiintarea Mitropoliei Basarabiei prin ridicarea Arhiepiscopiei Chisinaului la rangul de Mitropolie.

In 1940, dupa consumarea raptului sovietic al Basarabiei se reia politica anexiunii bisericesti. Este desfiintata Mitropolia Basarabiei si este creata, pornind de la structura fostei Eparhii a Chisinaului si Hotinului, Mitropolia Chisinaului dependenta de Patriarhia Moscovei. Apogeul prigoanei antiromanesti este atins in aceasta nefasta perioada(1940-1941; 1944-1990) in care politica de deznationalizare impletita cu cea de sovietizare se traduc in dislocari masive de populatie, romanii deportati in Urali fiind inlocuiti de populatii rusofone...............


http://www.basarabeni.ro/stiri.php?action=read&pagina=1098


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tratamente la secret (5823 afisari)
 Axa raului trece prin Rusia (3242 afisari)
 Basescu si Asociatii (1821 afisari)
 Tradatorul Floricel era pasionat de armata (1786 afisari)
 Chiliman bun de plata in scandalul Cathedral Plaza (1491 afisari)
 O eleva de 12 ani s-a pozat goala si a trimis fotografiile colegilor (FOTO) (4994 afisari)
 Cum arata Michelle Obama alaturi de primul ei iubit! (FOTOGRAFII INEDITE) (3544 afisari)
 Soferul Tarzan a ajuns vedeta internationala, dupa ce a condus ca un nebun (VIDEO) (3061 afisari)
 Socant: Fetita violata cu acordul mamei - "Le dadea bani si bautura si il lasau la mine in pat"  (2509 afisari)
 Cotidianul ucrainean Segodnia: Romania a decis sa dea gata Ucraina (1310 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00821 sec.