Ziua Logo
  Nr. 4479 de vineri, 6 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2009-03-06
vamid (...@yahoo.com, IP: 194.126.185...)
2009-03-07 09:13
cretini rusi

zen, cretin rus, jdinu si alte gunoaie si frustrati de pe forum.
In 1944 nemernici ca voi (gen Iliescu) i-au primit pe rusi cu flori in 1944 si apoi s-au facut cozile lor de topor. Lepadaturi si tradatori de neam si tara ce sunteti.

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.126.148...)
2009-03-07 10:02
Re: cretini rusi

La 2009-03-07 09:13:36, vamid a scris:

> zen, cretin rus, jdinu si alte gunoaie si frustrati de pe forum.
> In 1944 nemernici ca voi (gen Iliescu) i-au primit pe rusi cu flori in
> 1944 si apoi s-au facut cozile lor de topor. Lepadaturi si tradatori
> de neam si tara ce sunteti.
============================================================

........Modalitatea de inrobireUniunea Sovietica a folosit cel de-al Doilea Razboi Mondial pentru a consolida un vast imperiu colonial comunist in Europa si Asia. Si-a atins acest scop concomitent cu reparatiile propriilor devastari suferite in razboi, cu doar una sau doua izbucniri de opozitie si cu costuri minime in bani si oameni. Ocazional a reusit sa aiba parte de un sprijin nedorit din partea aliatilor sai recenti care de altfel s-au opus atat filosofiei, cat si intentiilor sovietice. In jumatate de generatie, URSS a stabilit un imperiu care include aproape toate teritoriile aflate sub stapanirea tarilor si unele teritorii care nu au fost niciodata controlate de regimul tarist. Datorita acestei baze imperialistice, URSS joaca acum un rol in afacerile internationale de care s-a apropiat doar o singura data - in 1815 - sub predecesorii sai taristi. Un veritabil centru comunist, a carui stapanire se intinde pe doua continente, atinge trei oceane si apasa inimile tuturor oamenilor liberi........

Romanii au aflat repede ca instrumentul activ al dominatiei sovietice vor fi comunistii romani. Pozitiile de conducere din Partidul Comunist Roman au fost imediat preluate de comunistii intorsi din exilul in URSS. Doi dintre cei mai proeminenti au fost Vasile Luca, un ungur, si Ana Pauker, o evreica. Emil Bodnaras, un ofiter al armatei care dezertase in URSS la inceputul anilor '30 s-a intors clandestin inainte de lovitura de stat din 23 august pentru a organiza o forta de gherila comunista. Alti comunisti pregatiti de sovietici care au primit pozitii de raspundere au fost Gheorghe Gheorghiu Dej, un muncitor feroviar, si Teohari Georgescu, un tipograf, amandoi fiind eliberati din inchisoare in urma loviturii de stat. Cu exceptia Anei Pauker, vaduva unui membru al unei familii evreiesti bine cunoscute in Romania de a carui moarte in URSS se spune ca era responsabila, acesti oameni erau necunoscuti opiniei publice romanesti. Singurul lider comunist care nu suferise o indoctrinare sovietica era ministrul justitiei, Patrascanu. Subminarea efectiva a statului roman a fost incredintata acestor comunisti, care actionau sub conducerea directa a elementului sovietic din Comisia Aliata de Control. Prezenta Armatei Rosii a inhibat o opozitie efectiva din partea majoritatii romanilor........

http://www.ziua.ro/display.php?id=240114&data=2008-07-12

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.126.148...)
2009-03-07 10:20
Re: cretini rusi

La 2009-03-07 09:13:36, vamid a scris:

> zen, cretin rus, jdinu si alte gunoaie si frustrati de pe forum.
> In 1944 nemernici ca voi (gen Iliescu) i-au primit pe rusi cu flori in
> 1944 si apoi s-au facut cozile lor de topor. Lepadaturi si tradatori
> de neam si tara ce sunteti.
============================================================

1.Capul plecat sabia nu-l taie
2.Nu ne vindem tara -o dam pe gratis

............Unirea fusese facuta, dar situatia Romaniei era extrem de incerta. De la 1 martie, incepuse demobilizarea armatei. Conditiile de pace impuse de germani erau draconice si umilitoare. Dobrogea urma sa revina Bulgariei, lasand Romania fara iesire la mare. Fasii importante de la granita cu Transilvania erau, de asemenea, pierdute. Visul Marii Uniri parea o utopie. Cei care crezusera in el erau blamati pentru atragerea tarii intr-o aventura iresponsabila. Edificator in acest sens este un pasaj din fascinantele memorii ale lui Eugen Arthur Buhman, la acea data seful serviciului PTTR al Casei Regale: "Delegatia trimisa la Bucuresti pentru tratativele de pace cu partea ocupata a tarii aduce stirea ca P. Carp, Beldiman, Lupu Costache, Virgil Arion, Stere, Nenitescu au declarat ca nu mai recunosc pe Regele Ferdinand ca Rege al Romaniei si cer sa se aduca o noua dinastie germana. La Palat, vestea a produs o adanca impresie. Nimeni n-are curajul s-o spuna in gura mare, dar in oras se comenteaza deschis. In ultimul timp am avut prilejul sa constat ca o buna parte a opiniei refugiatilor in Moldova este astazi mai mult impotriva suveranilor decat pentru dansii. In special Regina este privita ca autoarea spirituala a razboiului. Regina stie asta si este, natural, demoralizata. Scriind aceste randuri, nu pot sa nu-mi aduc aminte de grelele invinuiri aduse Coroanei, acum un an, pentru ca nu se decidea mai repede a intra in razboi si tot asa nu pot uita manifestatiile frenetice cu care a fost primita mobilizarea. Si asta se numeste opinie publica!"

Cateva luni mai tarziu, evolutiile de pe frontul de vest au schimbat miraculos soarta razboiului si pe cea a Romaniei. In 1920, Tratativele de pace de la Paris au consfintit unirea cu Basarabia, dar si pe cea cu Bucovina si cu Transilvania.
..............

Miruna MUNTEANU

Ziua, 29 martie 2008

http://www.gid-romania.com/Articolb.asp?ID=4621


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tratamente la secret (5823 afisari)
 Axa raului trece prin Rusia (3242 afisari)
 Basescu si Asociatii (1821 afisari)
 Tradatorul Floricel era pasionat de armata (1786 afisari)
 Chiliman bun de plata in scandalul Cathedral Plaza (1491 afisari)
 O eleva de 12 ani s-a pozat goala si a trimis fotografiile colegilor (FOTO) (4994 afisari)
 Cum arata Michelle Obama alaturi de primul ei iubit! (FOTOGRAFII INEDITE) (3544 afisari)
 Soferul Tarzan a ajuns vedeta internationala, dupa ce a condus ca un nebun (VIDEO) (3061 afisari)
 Socant: Fetita violata cu acordul mamei - "Le dadea bani si bautura si il lasau la mine in pat"  (2509 afisari)
 Cotidianul ucrainean Segodnia: Romania a decis sa dea gata Ucraina (1310 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01795 sec.