Ziua Logo
  Nr. 4416 de marti, 16 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-12-16


Comentarii: 11, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Changeman
2008-12-16 21:13:18

Domnului ( taranist )Ciuhandu

Wilhelm Tell
2008-12-17 00:29:24

O asteptam de 19 ani!

Se va intampla acum minunea??? Nu-mi prea vine sa cred!

I Rosca
2008-12-17 01:01:32

Invitatie/ semnal

Invitatie/ semnal
Pe 18 decembrie 2008 ora 10, la sediul Asociatiei "21 Decembrie" din Bucuresti, str Batistei 24A (in spatele hotelului Intercontinental), asociatia CIVES va lansa proiectul "Solidaritate justitiara", dedicat operationalizarii combaterii injustitiei din Romania, prin judecarea crimelor regimului comunist si post-comunist si despagubirea celor ce au suferit de pe urma lor. Daca doriti sa stiti cum intentionam sa actionam, pentru a decide daca ne veti sprijini, intervenind intr-una din cele cinci sectiuni ale proiectului (cercetare juridica si meta-juridica pentru optimizarea argumentatiei- in cazuri tip, cercetare de teren si documentara- pentru intarirea probatoriilor, asistenta pentru lansarea si instrumentarea anchetelor si proceselor, difuzare a rezultatelor cercetarilor si actiunilor si presiuni civice pentru ameliorari structurale si legislative, organizarea unui sistem de coordonare a actiunilor justitiare) puteti asista la prezentarea din 18 decembrie, sau urmari ulterior dezvoltarea proiectului pe Internet (programul va fi expus in curind la adresa www.procesulcomunismului.com iar derularea lui va fi coordonata cu ajutorul forumului www.piatauniversitatii.com)

Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar, presedinte CIVES, purtator de cuvint al Comitetului pentru Reprezentarea Victimelor Comunismului

STRUL
2008-12-17 01:09:44

UN ACT DE JUSTITIE TIRZIU INFAPTUIT ESTE UN ACT DE INJUSTITIE

multi din sfintii bisericii crestine inainte de a fi declarati sfinti s-au facut remarcati prin crime ingrozitoare fata de comunitatea crestina.Ei au fost totusi declarati sfinti ulterior,deoarece intr-un anumit moment al vietii lor s-au schimbat,au regretat ce au facut si din prigonitoti ai crestinilor au devenit nu numai aparatori ai lor ci si martiri ai cauzei crestine.Iuda este odios nu pentru ca a tradat pe Isus (tradari au fost si inaintea lui Isus si dupa el)ci pentru ca a preferat sa se sinucida din remuscari decit sa se schimbe.Dupa 20 de ani,acei tortionari si comunisti odiosi s-au schimbat,i-a schimbat in primul rind virsta,dar mai ales evolutia social-politica.O masura cum ar fi legea lustratiei nu isi va atinge obiectivul,deoarece majoritatea covarsitoare din ei sunt deja pensionari iar cei care inca mai activeaza reprezinta un pericol mult mai mic decit alte plagi care fac ravagii,cum ar fi CORUPTIA dar mai ales PROSTIA.Legea lustratiei ar percepe-o ca o razbunare a celor victoriosi (La Nuremberg,Goring a avut un ascendent moral fata de instanta care il judeca,pentru ca era instanta invingatorului,si isi ironiza acuzatorii) Legea lustratie este depasita de realitate,ISTORIA i-a condamnat pe securisti,pe comunisti,daca penal nu prea li se mai poate face nimic (prescriptia)moral,prin legea lustratiei (ea nu poate prevedea sanctiuni civile,deoarece intra in conflict cu Conventia Europeana care interzice dicrimiari pe criterii politice)nici atit.
Taranistii (PNT)au intrat in viata politica tragind in muncitori (1929)si au iesit din viata politica tragind in muncitori (1933).Facem o lege a lustratie si pentru ei,ca mai sunt citiva care mai traiesc ?

cercetas
2008-12-17 03:13:11

Timisoara este Capitala de Suflet a Romaniei, si a ramas in istorie cu un gest capital

bineinteles burghezia bolshevica este si a fost suficient de puternica ca sa conduca cum vrea muschii eii mineresti treburili tarii

cercetas
2008-12-17 03:14:48

Re: UN ACT DE JUSTITIE intarziat 19 ani ESTE o crima majora, dincolo de omenesc

iar burghezia comunista, toti niste criminali

La 2008-12-17 01:09:44, STRUL a scris:

> multi din sfintii bisericii crestine inainte de a fi declarati sfinti
> s-au facut remarcati prin crime ingrozitoare fata de comunitatea
> crestina.Ei au fost totusi declarati sfinti ulterior,deoarece intr-un
> anumit moment al vietii lor s-au schimbat,au regretat ce au facut si
> din prigonitoti ai crestinilor au devenit nu numai aparatori ai lor
> ci si martiri ai cauzei crestine.Iuda este odios nu pentru ca a
> tradat pe Isus (tradari au fost si inaintea lui Isus si dupa el)ci
> pentru ca a preferat sa se sinucida din remuscari decit sa se
> schimbe.Dupa 20 de ani,acei tortionari si comunisti odiosi s-au
> schimbat,i-a schimbat in primul rind virsta,dar mai ales evolutia
> social-politica.O masura cum ar fi legea lustratiei nu isi va atinge
> obiectivul,deoarece majoritatea covarsitoare din ei sunt deja
> pensionari iar cei care inca mai activeaza reprezinta un pericol mult
> mai mic decit alte plagi care fac ravagii,cum ar fi CORUPTIA dar mai
> ales PROSTIA.Legea lustratiei ar percepe-o ca o razbunare a celor
> victoriosi (La Nuremberg,Goring a avut un ascendent moral fata de
> instanta care il judeca,pentru ca era instanta invingatorului,si isi
> ironiza acuzatorii) Legea lustratie este depasita de
> realitate,ISTORIA i-a condamnat pe securisti,pe comunisti,daca penal
> nu prea li se mai poate face nimic (prescriptia)moral,prin legea
> lustratiei (ea nu poate prevedea sanctiuni civile,deoarece intra in
> conflict cu Conventia Europeana care interzice dicrimiari pe criterii
> politice)nici atit.
> Taranistii (PNT)au intrat in viata politica tragind in muncitori
> (1929)si au iesit din viata politica tragind in muncitori
> (1933).Facem o lege a lustratie si pentru ei,ca mai sunt citiva care
> mai traiesc ?
>

bolovan gheorghe
2008-12-17 07:08:32

putin spus!!!

Pentru cei 4 milioane de securisto-comunisti autodeclarati in '89 o lege a lustratiei nu rezolva nimic ,criminalii astia trebuie executati pe loc fara judecata exact dupa procedurile aplicate de ei in anii '50.Sa nu uitam ca 100% din cei ce populeaza justitia ,organele de represiune,administratie,politica sint securisto-comunistii lui Ceausu si progeniturile lor.Uitati-va cum pcr si utc ingenuncheaza din nou tara.

Dalida
2008-12-17 07:32:08

Un act de justitie

Poate ca de data asta,aripa mai tanara din PSD,va sti ce are de facut si cum sa inlature toti "baietii smecheri si BARONII" din PSD.
Daca nu,nici PSD-ul si nici PNL_ul,nu vor mai fi favorite,data viitoare.Cred ca este timpul trezirii la realitate,la dreptate si la munca,nu la furat.Si mai sti,poate ii si scuturati putin,pe astia de au furat pana au decimat toate padurile si bogatiile TARII ROMANESTI.Uite UDMR-ul ,ce plange!!!!

Changeman
2008-12-17 10:13:50

Opinia "crestina" a lui Strul care moare de grija umana pentru securisti

"Dupa 20 de ani,acei tortionari si comunisti odiosi s-au schimbat,i-a schimbat in primul rind virsta,dar mai ales evolutia social-politica.O masura cum ar fi legea lustratiei nu isi va atinge obiectivul,deoarece majoritatea covarsitoare din ei sunt deja pensionari iar cei care inca mai activeaza reprezinta un pericol mult mai mic decit alte plagi care fac ravagii,cum ar fi CORUPTIA dar mai ales PROSTIA"

S-au schimbat ??! ! Ei nu zau ! Cine si ce pe lumea asta face din caini ...porumbei si din securisti ...sfinti ?! Strul ?! Oare cum convingi un caine care a inhatat un os sa-l dea jos din gura ? Citindu-i din Biblie ?
Cat umanism, cata empatie, cata intelegere , cata compasiune pentru bietii pensionari-tortionari cu pensii uriase.
Singurul leac in cazul lor este sapa si lopata, vor fi ce-au fost ( si mai mult decat atat ) pana la ultima suflare . Si stii la fel de bine acest lucru, asa ca mai bine taci.

Vasile I
2008-12-17 10:31:19

Incremeniti in transee

Nu vreau sa amintesc care au fost imprejurarile si actiunile care s-au desfasurat la Timisoara. In orice caz, nimeni dintre protagonisti nu erau fete mari. D-l Ciuhandu, vazand ca PNT-urile nu mai conteaza in viata politica a Romaniei, trebuie sa caute solutii. De aceea a recurs la reincalzirea aceleiasi ciorbe reci si vechi. Taranistii si unii simpatizanti ai lor au idei putine si fixe: comunistii, securitatea si inca vreo doua. Ei au disparut practic de pe scena istoriei tocmai pentru ca au ramas incremeniti in transeele luptei cu aceste himere. Prin 1974, undeva intr-o jungla de prin Asia de Sud-Est, a fost gasit un sublocotenent japonez, Onoda, care, dupa aproape 3 decenii inca se considera in razboi si se comporta ca atare. N-a fost in masura sa inteleaga faptul ca razboiul se terminase de atata amar de vreme si a ramas un om pierdut pentru ceilalti semeni. Asa se intampla cu astfel de oameni.
Este cazul ca noi, romanii, daca tot nu-i putem executa pe securisti si comunisti, cum ne propune un forumist, sa ne apucam de treaba si s-o lasam mai moale cu vrajba. Nemtii nu i-au executat pe SS-isti si pe nazisti, ci i-au integrat in noul tip de societate si, de aceea, dupa mai putin de un deceniu, nu numai ca se refacusera, dar erau deja in avangarda civilizatie si progresului economic si tehnic. Si, cu rabdare, a venit si reunificarea. La noi, perpetuarea vrajbei, dupa doua decenii, ne tine separati si, in plus, in loc sa ne strangem la matca si sa ne gospodarim, ne-am raspandit prin toata lumea in cautarea binelui capului. Probabil ca multi dintre noi se simt mai bine ca slugi si probabil ca aceasta este opera elitelor noastre politice si intelectuale, care numai elite nu pot fi numite. Cand insa aceste elite cauta doar binele personal .....

ionion
2008-12-17 11:08:09

Legea Lustratiei in Romania ? NET NET NET ! scurt pe doi !

auzi dom'le ce indrazneala.


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ceausescu ameninta URSS cu bomba atomica (5978 afisari)
 Guvernul Emil Boc (4831 afisari)
 Dreptate pentru generalul Iulian Vlad (4205 afisari)
 Efectul "draga Stolo" (3761 afisari)
 De ce s-a retras Stolojan (3604 afisari)
 Cu un san la vedere, Halle Berry ingroasa numarul vedetelor victime ale erorilor vestimentare (4122 afisari)
  Al Treilea Razboi Mondial incepe inainte de Craciun, iar Obama nu va apuca sa fie investit  (3731 afisari)
 Jennifer Aniston, prinsa ca poarta sfarcuri false! (3346 afisari)
 Atentie, bestiile se dezbraca! (3276 afisari)
 Avion ce efectua o cursa spre New York, disparut la 35 de minute dupa decolare (3263 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01302 sec.