Ziua Logo
  Nr. 4396 de sambata, 22 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Economic

2008-11-22

Comentarii: 18, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

NormanFinkel5
2008-11-24 01:31:08

Ca sa vezi ce surpriza pt FMI, n'asa? ...

http://www.youtube.com/watch?v=-jTpQSLCq_Q

David Rockefeller, cel cu "Consiliul pt Relatii Externe -C.F.R.", Nashul lui New-Order:

A) multzumind PRESEI ASERVITE ca a tacut 40 de ani si a pastrat secretul ca ASTIA CATZIVA vor sa demoleze NATZIUNILE si sa introduca Dictatura Globala. Ca deobicei careva "a uitat" microfonul deschis si l-a prins in flagranti:

http://www.youtube.com/watch?v=uN79iTsvZP0&feature=related

B) Tot el laudandu-se 11 luni inainte de 11 sept 2001 ca vor fi atentate in USA si ca va fi CRIZA MONDIALA si ca banii vor fi IN CIPs, sanatatea ta la fel, EXISTI in computerele lor. Si daca PROTESTEZI... te switch-OFF si "esti mort" :

http://www.youtube.com/watch?v=7nD7dbkkBIA&feature=related

1984 al lui ORWELL se contureaza deja ..

knowbothsystems
2008-11-24 01:39:44

Dar unull din acesti experti nu spun doua detalii asteptate de glob :

Unde s-a inceput CRIZA, la marile banci- In Anglia sau SUA?
Pentru ca o stire, parca in Ziua, dadea ca sigura o info. alarmanta--ca nu se spune lumii, ca toate finantele ei sint manipulate de dar 4 mari banci toate cu central la Londra, si de acolo sucursalele lor directe sau prin intermediari, raspindite pe tot globul (deci, inclusiv peste ocean?).

Doi, Cine sint profitorii crizei, ca trebuie sa existe citiva mari, din cei care asteapta sau poate chiar au provocat criza...ca sa profite de ea.
Nu ma refer la agenti imobiliari-care profita prin consecinta. Ii suspectez pe cei in domeniu bancar mai degraba-cei care au rotogolit credite imob asigurate si re-re-re asigurate pina s-a rupt suveica....

Pentru ca, asta stiu, in criza Pestii mari inghit pe cei mici cazind, in orice domeniu - servicii carti de credit ( si cel la a mea vindut altuia in criza de dupa' 90), bancar, imobiliar, auto, transport, import, export, orice alte servicii, etc.

Eu vreau sa-i stiu pe PROFITORII MARI de criza. Aceia stiau ca vine. Cunoscindu-i globul, ne putem feri de o viitoare criza- daca stim de unde, cum, chiar cind vine--o evitam noi globul proactive, nu asteptind a o corecta postactive...ca acum...
Si ca in' 90 cind alta criza de acelasi gen a fost peste ocean, tot sub reps generata sub Bush tatal-vicepres dar terminind mandatul 2-Regan, cind a pus de 'razboi in golf' (desigur, golf Persic).

Atunci, un coleg-amer born mi-a explicat pe stiinta noastra (de curiosi in stiinte exacte) dece aparuta criza, cam asa : reps au teoria lor despre piata libera-- i-ai frinele toate, las-o sa zburde libera, deci crestere economica bazata pe consum mai mult decit pe pus de slujbe, si deci consum de bani din imprumuturi la banci si la carti de credit...Pentru ca, n-ai grija, Piata Imobiliara va salva piata libera dela o criza, dela cadere.

Dar... teoria ca teoria, practica omoara pina si globul , nu doar 'ne omoara'..pe noi romanii, zicem. .
Si atunci in '90, si acum in '08, piata imobiliara a cazut ea insasi, in loc sa fie salvatorul pietii-libere. Pentru ca slujbele s-au pierdut, ratele nu s-au mai putut plati, bancile n-au mai avut bani lichizi... si cercul s-a inchis cu toti si toate in interiorul lu- case piedute bancilor pentru neplata rate, bani putini pentru vietuire nu toalete noi, cei saraci-fara resurse economisite suferind primii si mai mult si mai lung timp...dupa criza start.

Deci, Cine si Unde Exact s-a declansat criza, atunci si acum?
Ca nu cred, a venit din senin, doar din mecanismul pietii-gripat ca motorul masinii lasat fara ulei.
Nu cred asta, daca dupa ce criza vine, apar la clt profitorii de criza econ, insfacind ce-i intereseaza sa aduna mai mult-- dispar banciloe cazute/ vindute pe banuti, la fel case vindute sub valoare de banci cit sa acopere restul de imprumut neachitat, servicii carti de credit altor servicii, toate vindute-cumparate la preturi de...vai... criza economica.
Observam, criza a scasut toate preturile, acasa, la case, terenuri, petrol, masini...numai la serviciile cirpacilor meseriasi privati, nu..:)

Deci exista final profitori de criza economica, cum exista profitori in timpul crizei de necesare generata de razboi (sprofita cei ce vind materiale, arme, mincare, totul cerut la max.pentru si in razboi--- care cerere creste specula-pretul, ingrasa speculantii).
La fel si in criza economica! care sint aceia-ca ei stiau ca vine, sau i-au manipulat declansarea.
O fi FMI, o fi BM, sau ambele, sau bancile-mama finantelor globului centrate in Londra?
Zic or fi FMI, BM, ca ele stau la colt global sa dea credite tarilor lovite de criza, deja i-au dat Ungariei in jur, iar in '90 Asia bine lovita de criza dar si de credite luate dupa, ca tari. Si atunci amer disperati, pierzind slujba apoi casa, carti de credit blocate, sau ca servicii vindute altor servicii credit cards......cind de regula noul (proprietar) schimba si conditiile creditarii pe card, in bine sau in rau pentru posesor de card.

Invitatie bancarilor, postati daca stiti mai mult, sa invatam toti, dar mai ales ceilalti macar...din ale crizei meandre (spuse deja, repetate de specialisti ca cel din articol) DAR MAI ALES despre INCEPUTUL crizei--- de DECLANSARE a ei...de CINE exact.
Altfel, NU INVATA NIMIC, masele lovite de ea, multi chiar in moalele capului (ma refer la cei care isi pierd si slujba si acoperisul si n-au nici mari profesii cautate apoi de piata in refacerea de dupa criza.

Atunci, si probabil acum, iesirea din criza (si criza-motivul pierderii alegerilor de catre reps) sub democrati-Clinton, s-a facut prin investit ban public in (pus de) noi slujbe, facilitind patronii, privatul de catre stat.........metoda buna de aplicat si in tara, mai ales ca se intorc romani, multi poate.
Rezultatul-democratilor sub Clinton-mandat dublu a fost un excedent bugetar masiv.........acum, facut praf din nou de reps- investind in razboaie ( multi reps - patroni de mari firme fabricanti de ce trebuie statului in razboi, marfa cumparata de stat platita cu ban public, desigur.....si.. astfel refacut deficitul bugetar, ca acum din nou, sub Bush jr.

Geoana fanfaronul rosu stie el ceva , cam repeta masurile democratilor-Clinton luate atunci, Geoana le vrea pentru salvare de/ din criza. Nu e rau, dar oare poate--Geoana cel imbracat cum este tot in rosu si cu clabuci rosii la gura- care nu spun nimic decit propaganda rosie? a-la-Iliescu. In timp ce, Iliescu studiaza acum democratia si piata libera, ba ne da lectii-vai, doamne, nu lasa romanii prada lectiilor vulpoiului rosu...:::) ca nu stie ce zice, invatind doar frinturi democr/ piata libera, abia la inalta sa batrinete...:). Mai bine ascultam la...Isarescu decit blogistul Iliescu sau infocatul Ge-o-ana. Sigur liberalii pot faca mai mult decit amindoi ultimii la un loc care daca puteau o demonstrau in 18 ani din care 10 la volanul tarii; ceilalti 8, luati cite 4, ai firavei Drepte sculata din morti- una jumatate PNT disipati dar dupa ce... a platit marea datorie iliasca facuta la mare % dobinda ca orice comunisti dupa' 90, si a pus bazele cirmirii tarii spre vest si democratie;taranisti azi zdrobiti prin alianta cu rosiii-pd si anti-tara etnicii lui Bella-cel nascut in Romania dar uita sa-si respecte locul nasterii-semn de mari lipsuri la baza caracterului uman propriu. Ceilalti 4 ani-recenti, ai pnl, nu le zic 'ani rai' dupa un asa dezastru rosu de 63 - 4= 59 ani rosii dupa un razboi cu mari urme lasate;

Am facut istoria economica pe sleau a ultimilor 63 respectiv 18 ani.
Acum insa ne preocupa INTREBAREA COMPLEXA ca raspunsul ei CINE/ UNDE/ CUM/ Cind/ au declansat criza pentru glob ?
Care postator ghiceste mai bine ? Nu primeste nici un premiu decit multumiri dela toti curiosii......

MarianS01
2008-11-24 05:31:12

Privesc cu interes spre Franta.

La 2008-11-24 01:39:44, knowbothsystems a scris:

> Unde s-a inceput CRIZA, la marile banci- In Anglia sau SUA?
etc.

Multe si grele intrebari!

Cel putin aparent, criza a pornit din USA, credite imobiliare, si s-a propagat prin "produse toxice" in intreaga lume. Peste asta s-a adugat o criza de incredere intre banci si intre economia reala si banci. Toate astea s-au grefat pe mai vechi tare ale consumului pe credit.

Desigur, teoriile conspirationiste sunt la ordinea zilei si poate niciodata n-au avut mai multi adepti decat in aceasta perioada. Personal le privesc cu reticienta.

Crizele ultimilor 20 de ani au avut ca principali profitori fondurile de mare risc (hedge fund). Uneori au fost chiar factori declansatori ai crizelor (ex. marea criza asiatica si atacurile lui Soros) dar situatia era oricum explosiva.

Acum, pare-se, ochii privesc cu groaza spre marile fonduri suverane (sovereign fund) din tarile Golfului si Asiei de Sud-Est. Pana acum prezenta lor a fost benigna (detinere de actiuni, de obicei procentual putine, fara pretentii de imixtiune in administrare). Pe urmele lor, Franta isi infiinteza propriul fond suveran, de vreo 20 mld EURO, menit a contracara aceste fonduri si a ajuta intreprinderile fanion in caz de tentative de preluare.

Situatia Frantei mi se pare barometrica. Istoriceste, ea mereu s-a opus influentri anglo-saxone. In timpul lui Mitterand (1981) a facut ceea ce parea imposibil: nationalizarea celebrei Banque de Rothschild. Astazi, Sarkozy tuna si fulgera impotriva pietelor nereglementate, bancherilor etc. Restul lumii il priveste cu reticienta, ca pe un exaltat. De la Londra se intorc sageti ironice spre Sarkozy, preluate imediat de presa franceza.
http://www.iht.com/articles/2008/11/17/europe/politicus.php
http://www.lemonde.fr/archives/article/2008/11/21/sarkozy-en-capitaine-courage-par-christian-salmon_1121600_0.html

Ceea ce face si spune Sarkozy mi se pare in continuarea vechii politici franceze.

paraipan
2008-11-24 06:56:54

Unde s-a inceput CRIZA, la marile banci- In Anglia sau SUA?

La 2008-11-24 01:39:44, knowbothsystems a scris:

Ce a inceput acum nu este .... criza. D'alea ciclice. Nici macar colapsarea Financial Industry ca'n '29!
Acum asistam la reimpartzirea pirghiilor puterii, si drept consecintza la nasterea lumii cu centre de putere multipolare.
Tunurile bubuie. Poate nu le auzi, da' le vezi efectul devastator. Armate intregi au fost nimicite: Lehman Bros, Bear Stern, Fortis, RB of Scotland, GM, Ford, Chrysler. O groaza de Corpuri de Armata au fost .... evacuate / salvate: Merryl, Fany May, Fredie Mac, Renault, Peugeot-Citroen, Siemens. CITI trage eroic din toate pozitziile, da' vor trebui si ei evacuatzi, ca nu-si pot apara pozitziile. Masacru in Spania, UK. si China. Heavy losses in Germany and Russia. Japonia a arborat steagu .. alb (au luat punctul rosu ca sa se stie). O sa ma intrebi: "Bine, bine, da' cine face toate astea?". Raspunsul meu este .. nu io. Altzii .. niste .. unii.
Nu e criza baiete! E mai rau.

budulea taichii
2008-11-24 08:28:33

Re: Dar unull din acesti experti nu spun doua detalii asteptate de glob :

Paraipan are mari sanse sa aibe dreptate. Sa speram ca pana se linistesc tunurile economice sa nu inceapa alea adevarate.

iobagul roman
2008-11-24 08:34:32

Re: Ca sa vezi ce surpriza pt FMI, n'asa? ...

La 2008-11-24 01:31:08, NormanFinkel5 a scris:

> http://www.youtube.com/watch?v=-jTpQSLCq_Q
>
> David Rockefeller, cel cu "Consiliul pt Relatii Externe -C.F.R.",
> Nashul lui New-Order:
>
> A) multzumind PRESEI ASERVITE ca a tacut 40 de ani si a pastrat
> secretul ca ASTIA CATZIVA vor sa demoleze NATZIUNILE si sa introduca
> Dictatura Globala. Ca deobicei careva "a uitat" microfonul deschis
> si l-a prins in flagranti:
>
> http://www.youtube.com/watch?v=uN79iTsvZP0&feature=related
>
> B) Tot el laudandu-se 11 luni inainte de 11 sept 2001 ca vor fi
> atentate in USA si ca va fi CRIZA MONDIALA si ca banii vor fi IN
> CIPs, sanatatea ta la fel, EXISTI in computerele lor. Si daca
> PROTESTEZI... te switch-OFF si "esti mort" :
>
> http://www.youtube.com/watch?v=7nD7dbkkBIA&feature=related
>
> 1984 al lui ORWELL se contureaza deja ..
>
E trist,dara asa e-felicitari D-le N.F.--(pacat ca manelisti si aurolaci romani au cazut cu nasolul direct in cazanul de vopsea si cind fac pauze nu mai pot sa vada realitatea,mai ales ca le sunt aplicate zilnic prin presa scrisa si vizuala tot felul de spalaturi craniene-asi fi vrut sa zic pe creier,dar nu pot)

sty
2008-11-24 12:19:42

PTR NormanFinkel5

Vad ca esti foarte informat, din pacate ai dreptate.. ne asteapta o dictatura mondiala de tip fascist. Si politicienii nostrii is preocupati numai cu furatul in loc sa vada ce vine..
deja exista discutii interesante pe tema asta , un site favorit ptr mine este

www.abovetopsecret.com/today.php

Se pare ca solutia de a evita toate acestea este creerea de sisteme tip "barter" locale, care sa nu foloseasca banii creati de elitele globale. Elitele globale au putere DOAR pentru ca noi cei mici am decis sa o dam , de buna voie.

sty
2008-11-24 12:25:47

documentare

ceva interesant, aici

http://video.google.com/videoplay?docid=-515319560256183936&ei=woAqSazQKZT2iAKJ3pTjBg&q=money+masters

iar aici unul mai scurt (50 de minute) si usor de inteles:

http://video.google.com/videoplay?docid=-9050474362583451279&ei=AoEqSajrMoe2iAL9lontBg&q=money+as+debdt

din pacate ambele in limba engleza numai..

Europeanul
2008-11-24 12:45:21

Re: Dar unull din acesti experti nu spun doua detalii asteptate de glob :

La 2008-11-24 06:56:54, paraipan a scris:

>O sa ma
> intrebi: "Bine, bine, da' cine face toate astea?". Raspunsul meu este
> .. nu io. Altzii .. niste .. unii.

"nistie unii" nu sint evreii si nici masonii , asa cum sustin unii forumisti (apelul la teorii conspirative este o chestie mult mai comoda decat cautatul unor rapunsuri adecvate... la "niste" intrebari incomde)

Acei "altii" "niste unii" despre care vorbesti reprezinta mana ieftina de lucru din China, India, sud-estul Asiei si America Latina. Mai jos doar cateva exemple....

http://www.vw.com.cn/cds/?menu_uid=443
http://www.globalmanufacture.net/home/news/panasonic.cfm
http://www.japantoday.com/category/technology/view/japan-to-begin-trading-of-co2-free-electricity
http://www.iht.com/articles/2008/06/03/business/glob04.php
http://www.marketwatch.com/news/story/intel-breaks-ground-25-bln/story.aspx?guid=%7BA843359F-AED6-4BA7-A9EA-9E0372CFBB0D%7D
http://tmt.interfaxchina.com/news/931
http://www.ilocus.com/2007/08/chip_manufacturing_in_india_ca.html
http://www.supplychains.in/en/art/?549

Stirea proasta este ca managerii vor fi in continuare determinati sa decurga la masuri drastice... precum ar fi "reducerea cheltuielilor de productie"

http://www.zf.ro/business-international/investitiile-efectuate-cu-bani-imprumutati-limiteaza-spatiul-de-manevra-al-companiilor-europene-3210814/

http://www.economist.com/opinion/displayStory.cfm?story_id=12637043&source=hptextfeature

Pentru multe firme, resursele umane (imense) din India, China, sud-estul asiei reprezinta singura solutie (sau colacul de salvare, cm ar veni) Cati ingineri sau muncitori calificati din Franta, Germania, SUA sau UK accepta un salariu de $600 pe luna?
http://www.forbes.com/2007/02/16/ford-motorola-siemens-ent-manage-cx_kw_0216wharton.html

documentati-va si despre global imbalances (and wealth transfer)

.

flery99
2008-11-24 14:20:45

Incercare de explicatie a crizei

Problema crizei economice framinta pe toata lumea. S-a incercat deslusirea ei, au fost multe variante de interpretare. Dupa umila mea parere, lucrurile stau astfel:

Semnele unei crize de supraproductie au aparut inainte de caderea comunismului, cadere inceputa prin mijlocul anilor 80. Supraproductia din tarile supradezvoltate trebuia rezolvata prin penetrarea pe pietele din tarile socialiste, piete care trebuiau rapid inlocuite cu produsele supraputerilor. Dupa caderea comunismului, s-a reusit imediat acest lucru. A aparut un fenomen interesant, asa numitul dublu-export al valutelor tarilor puternice (dolari, marci, lire, etc). Va amintiti ca se duceau multi peste hotare cu marci,dolari (primul export), cumparau produse second-hand, le aduceau in tarile foste socialiste (al doilea export) unde le vindeau, faceau marcidolari,etc, plecau inapoi si asa mai departe.
Este un fapt minor, dar reprezinta ceva. Tarile foste socialiste au fost repede golite de valute. Apoi a aparut euro, ca o contra-unitate baneasca, din dorinta de a face ca dolarul sa nu fie puternic in Europa. Foarte multe societati din supradezvoltate, din dorinta de profituri uriase, au gasit, in tarile foste socialiste si asiatice, forta de munca ieftina, calificata, o stiinta a organizarii acceptabila , si au intemeiat societati in aceste tari. Spunem ca s-au externalizat in felul acesta productii din industrii diferite, dar mai ales din industria usoara. Va amintesc ca tigrii asiatici si marile dragon chinez au fost tinta marilor corporatii. Ce s-a intimplat in tarile puternice, de unde au plecat aceste societati in goana dupa profit ? Foarte multa forta de munca a ramas aparent somera,dar statele respective, simtind pericolul somerizarii, au inceput sa dea imprumuri cu dobinzi mici, asfel incit populatia sa nu simta lipsa banilor, s-au inventat tot felul de programe sociale,etc.In dorinta de a avea conditii de viata decente sau mai mult decit decente, populatia din aceste tari a luat imprumuturi mari, pe termen lung. Bancile au dat credite poulatiei, dar au si finantat societati ‘externalizate’, sperind ca banii cistigati prin ‘externalizare’ se vor intoarce inapoi. Se nasc intrebari simple, cu raspunsuri simple, pentru tarile puternice: cind da o banca faliment (depasind si rezerva minima obligatorie de prudenta) ? Raspuns : cind nu poate primi banii imprumutati. De ce nu poate primi banii inapoi ? Raspuns: debitorii n-au de unde. De ce n-au de unde ? Raspuns: pentru ca nu au unde sa lucreze. De ce n-au unde ? Raspunsuri posibile: fie productia nu are cautare (a aparut alta mai buna, mai ieftina, etc), fie , societatile unde lucrau s-a ‘ externalizat’ !
Iata un minunat raspuns ! Pe de alta parte, China, micii tigri asiatici, au facut o miscare pe care ‘externalizatorii’ n-au prevazut-o: au inceput sa produca articole de unica folosinta, la preturi de 1 euro !!(faimoasele produse de 38.000 lei), pe care au exportat-o in tari slabe (foste socialiste, dar si in tari puternice), asfel incit, populatia din tarile tinta a cumparat in dragi produse ieftine !! Urmarea: s-au prabusit industrii usoare in majoritatea tarilor tinta . Cine mai cumpara in Romania pantofi de Dragasani, Oradea, Timisoara , cu prêt de 1 milion sau mai mult, cind pe piata se gasesc cu 200 mii sau mai putin ? Foarte putini. Cu camasile la fel. Nu mai dau exemple. Am vazut la Paris tricouri de firma cu 50-60 euro pe Champs , dar si cu 2-3 euro pe strazile laturalnice. Productia din China,micii tigrii, etc, a facut ca la acest moment China sa aiba 1906 miliarde de dolari in plus, Rusia 700 si exemplele pot continua. S-a sperat, de marile banci, ca acesti bani, aflati ‘externalizati’ se vor intoarce la loc in banci. Surpriza: stau in banci chineze, rusesti, arabe, etc. Problema este ca China a investi foarte mult in Africa (acest lucru a pus pe ginduri administratia Americana si pe ceilalti mari) ducind acum la situatia ca armata chineza este puternica si poate apara interese chineze oriunde. Amintiti-va ca si Putin a spus acest lucru despre armata rusa.
Ce solutie exista la aceasta criza economica, transformata in criza bancara ?
Nu stiu, dar poate ca solutia Rugina este valabila: ginditi-va caa expertii americani au propus aparita monedei amero (din meta pretios) si atunci toti cei care au bani trebuie sa-I scoata pe piata. Mai putem discuta de investiile care trebuie facute in tarile in curs de dezvoltare, sarace, etc. Dar astea nu aduc decit probleme, nu profituri.

Europeanul
2008-11-24 14:41:46

Re: Incercare de explicatie a crizei

La 2008-11-24 14:20:45, flery99 a scris:

> Ce solutie exista la aceasta criza economica, transformata in criza
> bancara ?
> Nu stiu, dar poate ca solutia Rugina este valabila: ginditi-va caa
> expertii americani au propus aparita monedei amero (din meta pretios)
> si atunci toti cei care au bani trebuie sa-I scoata pe piata

desigur, daca privim "gold holdings" aurul, la prima vedere ar fi o solutie, dar din pacate numai temporara. Motivul? China, India etc au resurse umane (imense) pregatite... si care accepta sa lucreze si pentru mai putin (cati ingineri sau muncitori calificati in vest ar acepta un salariu de $500 pe luna?)

In vest, printre putinele solutii viabile "pe termen lung" se numara strinsul curelei: cresterea competivitatii prin reducerea drastica a cheltuielilor de productie.

Ridicarea a noi "ziduri" nu este o solutie viabila (Europa si Nordul Americii reprezinta doar o minoritate din populatia /si piata globala)


sty
2008-11-24 15:09:58

ptr flery99

un topic foarte interesant , adevarat. Parerea mea ca ceea ce mentionezi tu este numai partial responsabil pentru criza. Totul trebuia sa se intample mult mai lent, ceea ce vedem acum este insa rezultatul unei "inginerii" financiare. Ce a batut cuiele la sicriul economiei este de fapt felul de functionare a sistemului bancar din Vest - economia bazata pe cresterea perpetua a datoriei.
In america (si in Ro) in momentul cand primesti 100 $ , de fapt cei 100$ deja sant purtatori de datorie . FED-ul creeaza cei 100$ si ii pune pe piatza cu o anume dobanda. sa zicem 1 % , atunci cei 100$ de fapt poarta datorie din momentul care iese din FED . (FED - banca cu actionari privati, asta e alta poveste)

. Cum de fapt FED-ul a emis 100 $ (sa zicem electronici) deci nu exista pe piata 101$ pentru plata dobanzilor catre FED. Atunci , acel 1 $ este creeat tot de FED si emis pe piata ca inprumut... si acel 1 $ este si el purtator de datorie. Asta creeaza o datorie care creste perpetuum, si care pur si simplu nu poate fi oprita decat daca FED-ul emite bani cu dobanda de 0%..

flery99
2008-11-24 15:17:36

Pentru Sty

De acordt. Eu am incercat sa simplific foarte mult. Este interesanta discutia despre platile prin card. Credeti ca existenta banilor virtuali, sa faca bancile sa gindeasca altfel ? Nu sunt adeptul conspiratiei, dar nu inteleg cum o banca , componenta Federal Reserve, este lasata sa cada ?

sty
2008-11-24 16:15:34

PTR flery99

Nu sant un expert in finantze , dar din cate inteleg eu - FED-ul de fapt este in afara controlului din partea guvernului SUA. FED-ul a fost privatizat fraudulos la inceputul secolului (intr-un ajun de craciun ) iar actionarii sant "secreti" .

Legislatia protejeaza FED-ul in mod extrem, pana atat incat guvernul SUA nu are nici macar drept de audit asupra FED-ului. Recent FED-ul a refuzat sa dea socoteala pentru o suma de 2000 de miliarde de $ , care au fost creati din nimic si care nu se stie unde au ajuns.

Tehnic, cine este in spatele FED-ului conduce de fapt US, presedintele fiind acolo doar pentru semnaturi ..

din cate am inteles, vorbim de acelasi grup de interese in urmatoarele cazuri:

FED
banca centrala a Angliei (privata de asemenea)
Fondul monetar international
Banca mondiala
Clubul de la Roma
Grupul Bildenberg
Comisia Trilaterala

(un grup de 20-40 de banksteri , urmasi ai bankerilor care au inventat sistemele bancare europene incepand cu secolul 16 )

scopul pare a fi de fapt distrugerea monedei americane , in asa fel incat populatia sa accepte o moneda nord-americana , dupa modelul Euro.

Este o zicala : "follow the money" . Cine castiga cel mai bine din acest eveniment este probabil in spatele ingineriei...Europeanul
2008-11-24 16:36:44

Re: PTR flery99


The Federal Reserve System is run by the Board of Governors.

http://www.federalreserve.gov/

There are no shares and absolutely no mechanism for private ownership at this level. Board members are appointed by the US President and confirmed by the US Congress. Board members are also forbidden to have a financial stake or interest in any bank or other financial institution.

The law is set up where shares can only be owned by member banks within the Federal Reserve branches. But these are not typical corporate shares that entitle legal ownership. Rather, they bestow participation rights within the branch. Regardless the number of shares they own, each bank gets only one vote toward the branch Board of Directors who actually run the place. Only member domestic banks can own shares. No individuals or foreign entities.

The shares also do not entitle the bank to any profits of the branch bank. The shares do receive a standard 6% dividend. Otherwise, all Fed profit is turned over to the U.S. Treasury at the end of the year.

So who are the top shareholders? Since the law stipulates that the number of shares must be in proportion to the bank size, just look at the 10 biggest banks for the answer.

This involvement of commercial banks in the day to day running of the branches was an important compromise in 1913 between those that wanted 100% private central bank and those that wanted 100% public.

Today the US have a 100% public government agency at the top (The Board of Governors) being responsible for monetary policy and running of the system.La 2008-11-24 16:15:34, sty a scris:

> Nu sant un expert in finantze , dar din cate inteleg eu - FED-ul de
> fapt este in afara controlului din partea guvernului SUA. FED-ul a
> fost privatizat fraudulos la inceputul secolului (intr-un ajun de
> craciun ) iar actionarii sant "secreti" .
>
> Legislatia protejeaza FED-ul in mod extrem, pana atat incat guvernul
> SUA nu are nici macar drept de audit asupra FED-ului. Recent FED-ul a
> refuzat sa dea socoteala pentru o suma de 2000 de miliarde de $ , care
> au fost creati din nimic si care nu se stie unde au ajuns.
>
> Tehnic, cine este in spatele FED-ului conduce de fapt US, presedintele
> fiind acolo doar pentru semnaturi ..
>
> din cate am inteles, vorbim de acelasi grup de interese in urmatoarele
> cazuri:
>
> FED
> banca centrala a Angliei (privata de asemenea)
> Fondul monetar international
> Banca mondiala
> Clubul de la Roma
> Grupul Bildenberg
> Comisia Trilaterala
>
> (un grup de 20-40 de banksteri , urmasi ai bankerilor care au inventat
> sistemele bancare europene incepand cu secolul 16 )
>
> scopul pare a fi de fapt distrugerea monedei americane , in asa fel
> incat populatia sa accepte o moneda nord-americana , dupa modelul
> Euro.
>
> Este o zicala : "follow the money" . Cine castiga cel mai bine din
> acest eveniment este probabil in spatele ingineriei...
>
>
>
>
>

sty
2008-11-24 16:41:13

un video interesant aici

http://video.google.com/videoplay?docid=-5455605137215634518&ei=vbcqSZidD4qGiQLr78zoBg&q=barter

sty
2008-11-24 16:42:38

ptr Europeanul

ce zici de materialul asta ?

http://video.google.com/videoplay?docid=-515319560256183936&ei=woAqSazQKZT2iAKJ3pTjBg&q=money+masters


este destul de faimos pe net - sincer - e mai complicat decat pare.

flery99
2008-11-24 16:56:50

pentagonul fortelor

Si iar ajungem la ceea ce am postat de mult:

CINE PRODUCE BANII, DETINE PUTEREA
CINE DETINE PUTEREA, STABILESTE ADEVARUL
CINE STABILESTE ADEVARUL, CONTROLEAZA TRECUTUL
CINE CONTROLEAZA TRECUTUL, DETERMINA VIITORUL
CINE DETERMINA VIITORUL, PRODUCE BANII


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lumea in 2025 (3230 afisari)
 Exemplul ungar (2424 afisari)
 Partidul Securistilor Destepti (2420 afisari)
 Frumusete inecata in droguri si alcool (1652 afisari)
 Tariceanu incoltit de profesori (1446 afisari)
 Pamela Anderson, goală, la aniversarea lui Hugh Hefner (Video) (4601 afisari)
 Fost comandant de politie argentinian s-a impuscat in cap in timpul unui interviu (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE !!!)  (3411 afisari)
 Are 250 de kilograme si pozeaza nud pentru ca se crede sexy! (VEZI FOTO) (3129 afisari)
 Economistul-sef al FMI, despre criza financiara: "Ce-i mai rau abia urmeaza" (2596 afisari)
 Din dragoste pentru o femeie, tenismena Martina Navratilova a destramat o familie! (2468 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00844 sec.