Ziua Logo
  Nr. 4385 de luni, 10 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-11-10


Comentarii: 46, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Constantin Timoc
2008-11-11 00:14:25

Solutia: Respectarea doctrinei separarii puterilor in stat

Constantin Timoc
2008-11-11 00:18:13

Solutia: Alegerea primului ministru prin vot popular


Constitutia Roamniei nu respectat doctrina democratiei reprezentative

Constantin Timoc

Columbia University, M.S.E.E.

Candidat independent la Camera Deputatilor in colegiul electoral SUA, Canada, Australia, N. Zeelanda, etc.

Constitutia americana, ratificata in 1788, a respectat doctrina democratiei reprezentative numai in alegerea deputatilor (reprezentantilor) pentru ca acestia au fost si inca mai sunt alesi prin vot uninominal pe colegii electorale (districte). Este important de mentionat ca procedura de alegere a parlamentarilor (congressmen) este stabilita prin constitutie (nu prin lege, asa cum este in Romania) pentru ca parlamentul (congresul) sa poata modifica aceasta procedura numai dupa dezbateri indelungate -- prin amendamente constitutionale.

Doctrina democratiei reprezentative nu a fost respectata in constitutia americana originala (ratificata in 1788) in cazul procedurii de alegere a senatorilor pentru ca acestia erau numiti de legislativul fiecarui stat (nu erau alesi prin vot popular). Dupa mai mult de 100 de ani, legiuitorii americani au ajuns la concluzia ca, pentru a elimina actele grave de coruptie care apareau frecvent in numirea senatorilor, si procedura de alegere a senatorilor trebuie sa respecte doctrina democratiei reprezentative; aceasta a fost implementata in constitutie printr-un amendament (numarul 17, in 1913). Doctrina democratiei reprezentative este aplicata nu numai in constitutia federala ci si in alegerea conducatorilor la nivel statal, judetean (county) si local. Doctrina democratiei reprezentative, in cuvintele lui Jefferson (presedinte 1801-1808), este mentionata in felul urmator:

<<Un stat este cu atat mai democrat cu cat mai multi dintre conducatorii acestuia sunt alesi direct de catre popor<<.

Constitutia Romaniei este deficitara pentru ca nu contine o procedura de alegere a parlamentarilor, aceasta fiind stipulata prin lege iar legea poate fi modificata tocmai de cei ce sunt afectati de felul cum se fac alegerile.

Cu toate ca legea votului uninominal este un pas important inspre respectarea doctrinei democratiei reprezentative in sistemul de guvernamat din Romania, o deficienta a aceastei legi este faptul ca nu toti parlamentarii vor fi alesi direct de catre popor pentru a reprezenta interesele acestuia in Parlament.

Acest lucru se intampla din cauza ca, in conformitatea cu legile in vigoare, pentru a intra in parlament un partid trebuie sa treaca un prag electoral de 5%. Dezavantajul major al existentei pragului electoral in legile actuale este ca populatia unor colegii electorale nu va fi reprezentata de candidatii care au castigat in acele colegii ci de alte persoane care au ajuns parlamentari prin redistribuire. Cu toate ca introducerea pragului electoral in procedura de alegeri pare sa fie logica daca o privim din punctul de vedere a faptului ca acesata a fost introdus pentru a reduce numarul de pardide din Parlament si astfel, cred propunatorii acestui prag, ca se vor forma mai usor coalitii parlamentare Chiar daca acesta justificare a pragului electoral ar fi corecta, faptul ca exista posibiliatea ca populatia unui colegiu sa nu fie reprezentata de un candidat care a castigat in acel colegiu, incalca doctrina democratiei reprezentative.

O solutie a acesti probleme, inspirata din sistemul american, este eliminarea pragului electoral (in constitutia americana nu sunt prevazute praguri electorale). In felu acesta, interesele populatiei din fiecare colegiu vor fi reprezente in Parlament de candidatul ales in acel colegiu, nu de o alta persoana; astfel, s-ar respecta in mare masura doctrina democratiei reprezentative.

O alta deficienta majora a procedurii de alegere a parlamentarilor este atat durata de numai 30 de zile a campaniei electorale cat si faptul ca data alegerilor nu este stabilta prin constitutie ci este lasata la dispozitia legislativului si a guvernului sa stabileasca acest lucru. Aceasta deficienta in legile noastre este cauza principala a mentinerii incumbentilor la putere pentru ca alegatorii nu au la dispozitie timpul necesar de a cunoaste suficient de bine candidatii.

Daca am organiza lucrurile dupa sistemul american, atunci ar trebui sa nu limitam durata campaniei electorale si sa fixam data alegerilor printr-un amendament la constitutie. In felul acesta alegatorii vor avea timp sa-si cunoasca pe o perioada mult mai indelungata (1 sau 2 ani) candidatii si sa-l aleaga pe ce mai bun si astfel vor aparea multi oameni noi in Parlament pentru ca o campanie electorala intr-un colegiu se va putea face extrem de eficient din <<usa-n usa>> fara a fi nevoie de afise, bannere, reclame-TV, etc. Este foarte bine cunoscut (in advertising, "the media is the message") faptul ca o propaganda electorala din usa-n usa, daca aceasta se poate face, este mai eficienta decat cea facut numai cu reclame.

Inca o problema legata de alegerea parlamentarilor consta in numirea de catre conducerea fiecarui partid a candidatilor sai in loc ca acestia sa fie selectionati printr-un sistem competitiv de catre o parte din electorat.

Inspirandune din procedura de selectie a candidatilor in sistemul american, o campanie electorala va avea loc in doua faze. In prima faza, intr-un colegiu electoral, din fiecare partid vor concura mai multe persoane pentru ca unul dintre acestia sa fie ales candidatul partidului (nominalizat) de catre membrii partidului din colegiu (la americani aceasta faza se numeste <<primary<<). Dezbaterile dintre concurenti vor fi publice, durata acestei faze este nelimitata si nominalizarea candidatului se face cu circa 3-4 luni inainte de data alegerilor. In a doua faza, numai persoana nominalizata va continua campania electorala. Astfel, din fiecare partid se va selectiona in vazul tuturor alegatorilor, fara interventia conducatorilor partidului, cel mai competitiv candidat intr-un colegiu. Experienta americana arata ca o asemena procedura respecta doctrina democratiei reprezentative prin faptul ca interesele populatiei din fiecare colegiu vor fi reprezentate in Parlament de oameni mult mai capabili decat cei numit de conducerea partidului.

Referitor la impartirea tarii in colegii electorale, pentru a evita coruptia care apare cand <<cine-mparte, parte-s face<<, aceasta impartire poate fi facuta dupa modelul american unde legislativul fiecarui stat isi imparte statul sau in colegii electorale (districte). Deci, aplicand acest model la noi, consiliul judetean al fiecarui judet ar trebui sa imparta judetul sau in colegii electorale, nu parlamentul sau guvernul, cum a fost de data aceasta.

In legatura cu numarul de tururi de scrutin, in sistemul american, se foloseste procedura de alegere intr-un singur tur de scrutin pentru ca aceasta este mult mai simpla decat cea in doua tururi si nu incalca doctrina democratiei reprezentative in care interesele majoritatii alegatorilor dintr-un colegiu sunt reprezentate de catre candidatul care castiga alegerilor. Trebuie precizat, ca numai in cazul in care sunt doi candidati, majoritatea voturilor inseamna mai mult de jumatate din numarul total de voturi iar cand sunt mai mult de doi, atunci majoritatea inseamna numarul cel mai mare de voturi.

Ca parlamentar, in ianuarie 2009, voi sesiza Curtea Constitutionala si voi propune in Parlament legi si amendamente la Constitutie pentru a respecta doctrina democratiei reprezentative:

(a) Eliminarea pragului electoral
(b) Ridicarea restrictiei de durata a campanie electorale
(c) Impartirea in colegii electorale sa fie facuta de fiecare judet
(d) Alegeri cu un singur tur de scrutin
(e) Amendament pentru a include procedura si data alegerilor in
Constitutie
* * *
Pasadena, California

10 noiembrie 2008
....
2008-11-11 00:22:00

asa si?

Asta si trebuie facut. Cu asemenea secatura nu se poate actiona altfel.

GICU
2008-11-11 01:39:49

DIN CICLUL "MARI DEZINFORMARI"

Iata ca nea Baselu a reinceput campania electorala....
Am si eu o intrebare.....
Daca tot vrea sa puna prim-ministru pe cine vrea muschiul lui, DE CE DRACU MAI FACEM ALEGERI ??????

Adica, nu conteaza ce voteaza tot poporul, eu pun pe cine vreau eu prim-ministru ?????????????

Chiar asa de batuti in cap sintem sa nu vedem ce vrea sa faca ????

Iar nea TIMOC asta, e batut de soarele democratiei americate fix in crestetul capului....vrea campanie electorala permanenta....pai Baselu e de 4 ani in campanie ....si celalti la fel, daca ar fi si legala chestia asta s-ar parui zilnic pe fiecare televiziune in parte ......

Ca parlamentar va propune amendarea Constitutiei....prietene, intii citeste-o, si pe urma cere schimbarea.

Iar alegerea primului-ministru prin vot popular este modalitatea fireasca a unei monarhii constitutionale....nu a unei republici semiprezidentiale ca la noi....dar el candideaza, o sa fie si ales....vai de capul nostru.....uite cine vrea sa ne reprezinte....

Ioan Danila
2008-11-11 01:57:44

DOMNULE BASESCU, STATI LINISTIT. GUVERNUL ACESTA NU VA MAI EXISTA IN 2009.

cE E MAI IMPORTANT E CA NICI ALEGERILE PARLAMENTYARE NU VOR ACEA LOC. ELE VOR FI AMINATE PENTRU CA GUVERNUL ACTUAL ISI VA DA DEMISIA IN BLOC, NE PUTIND SA SUPORTE IN PLAN ECONOMIC MINCIUNILE UMFLATE SUPERFICIAL CA PE TIMPUL IMPUSCATULUI SI PRESIUNEA SINDICATELOR ISI VA SPUNE CUVINTUL IN ACEASTA DEMISIE.
tARICEANU SE VA DA LA FUND SI NICI NU VA INDRAZNI SA-SI MAI DEPUNA CANDIDATURA .
AVETI DE PARTEA DUMNEAVOASTRA TOATE PARTIDELE NEGUVERNAMENTALE SI MOLDOVA VA SUSTINE.

....
2008-11-11 02:04:04

Re: DOMNULE BASESCU, STATI LINISTIT. GUVERNUL ACESTA NU VA MAI EXISTA IN 2009.

Sperante de paduche.
Pe betivul blestemat numai cancerul il mai scapa de puscarie.
Apropo, curge apa la Vaslui?

activistul
2008-11-11 02:19:41

Dl. Danila are dreptate

Ne apropiem de o schimbare radicala, de un viitor in care parlamentarii nu vor mai dormii in fotolii, si se va lucra in mod mai coerent si NECORUPT pentru viitorul copiilor nostri, iar Traian Basescu, spre sau spre rau, va fi un element crucial in aceasta schimbare.

iobagul roman
2008-11-11 02:25:45

locul haiducului cia-ist

ar fi in bermude,dupa flota

....
2008-11-11 03:15:59

Re: Dl. Danila are dreptate

Aoleo.

Baietel vioi
2008-11-11 04:21:02

IOBAGI ...IO-SCOTI ,inutil efort ,ca tot tampit ...ramane, refulatul blogului.

PRESEDINTELE TARI trebuie sa actioneze in asa fel, incat STATUL sa fie functional permanent si in acest scop exista mecanismele si instrumentele necesare.FOLOSITI-LE DOMNULE PRESEDINTE ales si sustinut de POPORUL ROMAN ,care asteapta de la DUMNEAVOASTRA ....fermitate.

Danny
2008-11-11 05:00:34

Re: DIN CICLUL "MARI DEZINFORMARI"

La 2008-11-11 01:39:49, GICU a scris:

> Iata ca nea Baselu a reinceput campania electorala....
> Am si eu o intrebare.....
> Daca tot vrea sa puna prim-ministru pe cine vrea muschiul lui, DE CE
> DRACU MAI FACEM ALEGERI ??????

Ca sa se mire prostii !

srelu
2008-11-11 05:23:58

Re: DIN CICLUL "MARI DEZINFORMARI" - Din ciclul mari tampenii

danpop66
2008-11-11 05:47:02

Si sa mai lacrimam un pic!

campanie electorala de doi lei,lacrimogena,gen'prietenu meu Stolo,un te duci tu la tratament si ma lasi singur',cu scopul de a mari scorul PD minusL,care se pare ca nu e chiar asa de mare pe cat ar vrea marinarul ajuns presedinte cu voturile PNL

danpop66
2008-11-11 05:50:53

Pai daca,atunci cum?

Pai daca domnisoara Elena ,aleasa cu unanimitate de voturi sefa PD-L juniori, s-a imbarligat cu Hrebencelu"junior,atunci ce sa mai intelegem,decat ca exista o intelegere intre base si hrebe sa fie suspendat marineru'

Petre S
2008-11-11 05:51:05

Eu te-as supenda chiar acum...

...lepra securista! Mai exact de o craca te-as suspenda, Basescule. Ti se apropie si tie sorocul ca si licuriciului tau, nemernic ce esti!

crusho
2008-11-11 06:22:43

Bine ar fi. Tradatorii nationali trebuiesc incarcerati nu suspendati.

Vrajelile basecuristice ieftine nu o sa-l scape la nesfarsit.

Petre S
2008-11-11 06:31:49

Re: Solutia: Alegerea primului ministru prin vot popular

La 2008-11-11 00:18:13, Constantin Timoc a scris:

Mare idiot mai esti Costele. Si tu si colegul tau securist de la 3 Coceni. Dar va vine si voua randul cat de curand!

Hantzy
2008-11-11 07:26:45

Re: DOMNULE BASESCU, STATI LINISTIT. GUVERNUL ACESTA NU VA MAI EXISTA IN 2009.

La 2008-11-11 01:57:44, Ioan Danila a scris:

...
> tARICEANU SE VA DA LA FUND ...

Bre Danila, te pomini ca te bate oarece gand! Nu-i frumos!!!

Hantzy
2008-11-11 07:28:55

Re: Dl. Danila are dreptate

La 2008-11-11 02:19:41, activistul a scris:

> Ne apropiem de o schimbare radicala, de un viitor in care
> parlamentarii nu vor mai dormii in fotolii, si se va lucra in mod mai
> coerent si NECORUPT pentru viitorul copiilor nostri, iar Traian
> Basescu, spre sau spre rau, va fi un element crucial in aceasta
> schimbare.
>
///////////////////////
Wow! Mata, se pare, ca stii bine ce spui. Dar am o nelamurire:
Schimbarea radicala consta intre hotii tai si hotii mei, sau intre mafiotii tai si ai mei?!

Dalida
2008-11-11 07:39:29

FELIX si ceilalti,mai dati-va la o parte!

Cei care au fost imbuibati,dar cu fereala si au jecmanit tara pana in 89, sunt si acum.Dar acum,nu mai au retineri,doar suntem in democratie.
Acum este bagat in puscarie unul care a taiat 6 copaci,dar cei care au defrisat tara,pentru spagile luate dela Hassam si altii ca el,stau si suspenda presedintele tarii,ales nominal,prin votul tarii.Dca ii incurca pe oligarhii tarii,il dau la o parte dupa bunul lor plac si UE tace.Si UE are nevoie de gunoieri nu de oameni care sa castige un trai decent si sa-i ajunga pe ei.E mai mare nevoia de piete de desfacere,decat de egalitate si bunastare.Noi suntem natiunea aceea,de la est,balcanica,redusa care trebuie sa inghita orice iar guvernele Romaniei ne tin in mocirla,daca asta le aduce venituri.Si Felix si Tariceanu si HREBENCIUC,chiar si Geoana sunt pricopsiti pentru 3 generatii!Ce mai vor?

Hantzy
2008-11-11 07:47:39

Re: DIN CICLUL "MARI DEZINFORMARI" - Din ciclul srelu

paraipan
2008-11-11 08:12:35

Vorba lui Paul Carling

".. the owners of this country don't want citizens with critical thinking". D'asta'i Educatzia cum e. D'asta dascalii sint platitzi mizerabil. Si nu numai la RO. Peste tot. Ce va tot mistocaritzi? Nu vedetzi ca toate personajele apartzin aceleiasi echipe? Hrebengiuc - Secu, Geoana - Secu, Tericeanu - Secu, Voiculescu - Secu si ultimul cu voia Dvs ... Base - Secu.
Hai ca ma enervatzi! Noapte buna ca am zi grea miine.

gili
2008-11-11 08:20:07

He-he-he-he ! Io v-am spus ! O sa ne aduca in stare sa-l regretam pe nenica Ilici ...

Excelenta Sa vine sa intareasca mesajul transmis deja spre cei ce au urechi de auzit ...
Mai intii s adreseaza sponsorilor ... Flacai sariti cu paralele le pedei ca orice s-ar intimpla la alegeri io tot de acolo pui premier .
Apoi da si prin curtea nehotaritilor ... Baieti , stati acasa in ziua votului ca oricum tot de la pedei o sa fie guvernul . Mesajul este valabil si pentru alegtorii oricarui alt partid in afara pedelicilor .
Sufla vint in pinze si pedelico-peremeilor . Traducerea este limpede ... De la voi o sa fie governul . Capul sus ...
In concluzie , ceea ce afirma ca o sa faca Excelenta Sa nu este nici pe departe o surpriza , io am spus-o de acum doi ani , ci un lucru de asteptat de la un asa prezident dedicat ... Nu spui cui dedicat ca doara stie toata lumea .
Mai mult chiar , onorabilul vine si ne anunta ca in caz contrar este gata pentru a pune in executie o ... lovitura de stat .
Nu plec de la Cotroceni si ma folosesc de Curtea Constitutionala ...
Cum vine aia ?! Ce are a face Curtea Constitutionala ?! Orice ar spune Curtea Constitutionala nu poate obliga Parlamentul ca singura institutie a statului de la care emana Legea .
Vointa Parlamentului este suverana ... si nu poate fi frinta ... fie si de Curtea Constitutionala .
Iata ca ne-am straduit sa scapam de dracu Bombonelu si am dat peste ta-su Ba'secu . Si p'asta am spus-o . Ininte de a -l alege ...
Nu ca as avea vreo aplecare spre neispravitul Bombonel , da orsicitusi ... parca e cam mult sa ti se demonstreze zilnic de patru anisori ca se poate si mai rau decit cu dinsul , n'asa ?

Dinnu
2008-11-11 08:26:47

bashescu, mereu inafara legii

Asta habar n-are ca numeste un premier dupa ce se consulta cu partidele si se creiaza o majoritate. Degeaba incearca el sa-l puna pe stolojan sau udrea, daca acestia nu vor avea sustinere parlamentara.
Sigur, exissta si pozibilitatea ca un premier desemnat chiar din randul taberei castigatoare sa nu poata forma o majoritate. Deci, presedintele se consulta cu partidele pentru a gasi persoana potrivita, care are sustinerea necesara.
Altfel, iese haos si se arunca tara in aer. Sa nu uite ca pe 30 noiembrie , cetatenii sunt chemati sa determine acea majoritate. Ei mandateaza in final un partid, care la randul sau face aliante post-electorale, pentru guvernare.
In caz ca incalca aceste regului, bashescu poate fi suspendat de un parlament legitim ales. Si probabil ca de data asta si poporul se va lepada de el. E inadmisibil ca in plina criza sa te joci cu focul

Ghita Bizonu'
2008-11-11 08:48:30

Ave Traina , Sieg Heil Basescu !!

deci important este presu c arele el le hotaraste toate precum Lenuta lu Briceag zisa si Codoi.
votu nost nu are valoare ....
trebe sa0-i dan prezidelului parlamentu ce si-l doreste ca altfel blocheaza si forteaza anticpatele. Si din nou si din nou piana cand PDL , nu?
Asta imi aduce aminte ca maica-0mea imi povestea ca-n 46 la alegerile "democratice" la Ministerul Agriculuturii s-a votat in sediu. Si s-a votat din nou. Si din nou, Si li-sa zis "cat iese Ochiul nu iesiti voi din Sinister !!". Pe la 12 noaptea aiesit Soarele...
Si deci obligatoi sa votam Trandafiru , nu ? Ca latfel prezidelu nu are guberbu ce si-l doreste si blocheaza tot...
Si dupa ce-i ddam parlamentu si guvernu , guvernu va cere un prezidel pre masura : Traian cel Providential. Ca latfel te pomenseti ca n-s bune alegrile , nu?
Si putem modifica si constitutia : A Vie !! desi nu e doctor cette Megatrou.

Ein Bassesk, ein Wott , ein Parlament mort !!!
Idiotu ala de Brucan ot Daramoaia credea ca ne trebe 20 de ani sa ivatam dimacratia. Se pare ca ne-au trebuit 18 ani sa dorim din nou
Un Conducator !
un Partid !!
un Popor !!

Cititor
2008-11-11 08:51:17

Pentru " srelu "

Amice, degeaba incerci sa-l " desfiintezi" pe co-bloger-ul nostru GICU. De fapt tu esti mai marele dezinformator, bag de seama. Spui ca Regina Elisabeta a II a l-a numit, prin intermediului guvernatorului general al Canadei Michelle Jean, prim ministru pe Stephen Harper. Este adevart. INSA " uiti" (deliberat, fireste) sa amintesti ca Stephen Harper este seful partidului Conservator, partid ce a intrunit cele mai multe voturi populare in alegerile din octombrie. Cu alte cuvinte Elisabeta a II-a nu a numit prim ministru pe cine a " vrut muschii ei" ci pe cine a hotarat votul popular. Aici este diferenta intre o democratie adevarata si cea patronata de betivul national ajuns vremelnic la conducerea statului Roman.
As putea continua cu analiza " ilustrului" tau mesaj de mai sus, dar te sfatuiesc ceea ce spune ceva mai devreme " gili". O face cu bun simt si, sper, si spre intelesul tau!
Cat il priveste pe idolul tau , betivul mentionat mai sus, nu are sens sa-l mai bag in seama. Ipocrizia si lipsa lui de bun simt fac inutile orice comentariu!

Viorel
2008-11-11 09:09:23

gili
2008-11-11 09:19:57

Nu te-ai prins ...

El intelege prin consultare pur si simplu o formalitate , o intilnire la care sefii de partide toaca ce vor dinsii , nici nu-i musai sa-i asculte , iar apoi dinsul impune ceea ce a vrut din capul locului .
Adica ie ca si cum mergi la medic , asta ... te consulta , constata ca esti racit cobza , dar te taie pe burta sa-ti scoata splina .
Ce , poti sa zici ca nu ai fost ... consultat ?!
A , daca Parlamentul respinge de doua ori prepunerea prezidentului ...
Face o alta consultare , n'asa ?
Cu sefii celor doua camere .
Ma , de ce respingeti ma neispravitilor ce prepun io ?
Ie dreptul nostru , o sa zica astia ... Esti obligat sa pui unul agreat de noi .
Io ma ? Obligat de voi astia 322 ? ... O sa le raspunda dinsul ...
Bine , v-am consultat . Dizolv Parlamentul si la alegeri ...
Acuma io unul nu am nici cea mai mica indoiala ca Parlamentul nu o sa se puie in situatia de a fi dizolvat si o sa inghita premierul prepus de neica Ba'secu , n'asa ?

tovmatei
2008-11-11 09:24:19

gugutii

Bai gugutilor...voi stunteti cu salariile in pioneze si pantalonii in vine si...?
Pupati to bucile lui felix manjitul.
Nu va mai saturati.
Nici nu ma mira..cred ca cei ce au comentat aici (cu mici exceptii) sunt toti cititorii care au mai ramas ai ziarului ziua.

horiageo
2008-11-11 09:25:24

Disperare

El deja isi pregateste terenul pt cazul refuzului de a accepta un prim ministru ales democratic. Deja iar vrea sa se p.i.s.e.contra vantului, profitand de naivitatea celor ca Danila, Baietel vioi (ca Peni-sul ), retardatul Srelu etc, care nu vad ca ,,regele e gol''. Ba'secu este omul de scandal permanent . Daca nu exista scandal, il creaza el imediat.Ca cei patru presedinti de partide vor sa-l suspende ? Care ar fi problema ? Este constitutional asa cum constitutional este ca el sa impiedice orice activitate parlamentara sau guvernamentala. Constitutia din Romania este schioapa rau de tot.Exemplu :presedintele are anumite prerogative, limitate si insuficiente pt actualul franar al progresului ,Ba'secu, in schimb are atatea posibilitati sa batjocoreasca si sa interpreteze legile tarii, incat in ambitia lui de super putere ,este dispus sa sacrifice si poporul ,numai sa aiba el controlul absolut al tarii. Alt ex : I s-a dat pe mana procuratura, adica el alege sau aproba seful acestei institutii, ca si pe cel al DNA-ului.El ce face ,? O foloseste discretionar, impotriva adversarilor politici.Pana acum, la patru ani de haituiri asupra multor oameni politici (toti adversarii lui politici ) nu a putut demonstra absolut nimic din acuzatiile ridicole aduse acestor ,,cercetati'' de DNA, in schimb acestia au fost decredibilizati. De ce ? Pt ca un om ,,fara putere politica'', cum lasa el sa se inteleaga, abuzeaza de labilitatea sefilor acestei institutii si profita de acest aspect permanent.Nu-l intereseaza ce zice populatia. Stie ca populatia ,,vrea sange de parlamentar, de om politic''. El si haita lui care ii pupa varful pantofului sunt ,,cinstiti'', el nu se lasa inconjurat de oligarhi. Casuneanu, Udrea, Cocos, Umbrarescu, Costanda, Videanu, Cezar Preda etc, nu sunt oamenii lui care raspund in cor la orice semnal dat de acest atroce stapan.

Un Agricultor
2008-11-11 09:25:34

Pentru ....Vad ca .... ai seminte de dovleac in gavleaja. Sau .... sunt cacareze de oaie

Pune ma .... mana pe Constitutie si citeste doar cele 2 articole (85 si 103) referitoare la desemnarea premierului. Dupa aceea o sa constati ca esti un manipulator ieftin. Nu mai manca rahat.

Hantzy
2008-11-11 10:29:55

Re: Ave Traina , Sieg Heil Basescu !!

Randurile de mai jos merita un premiu:


>
> Ein Bassesk, ein Wott , ein Parlament mort !!!
> Idiotu ala de Brucan ot Daramoaia credea ca ne trebe 20 de ani sa
> ivatam dimacratia. Se pare ca ne-au trebuit 18 ani sa dorim din nou
> Un Conducator !
> un Partid !!
> un Popor !!
>

geek-a-contra
2008-11-11 10:36:22

si, ma rog....

.. care-i problema? au dreptul legal? au. daca au motive legale sa o faca in ce consta problema?

Goosie
2008-11-11 11:19:38

Paranoicul ahtiat de putere.

Marinarul mitocan si insetat de putere de la Cotroceni(ce prostie am facut ca am votat scursura asta de cea mai joasa speta) ar fi in stare sa arunce tara in haos, sa calce pe cadavrele celor care i-au fost credinciosi, numai ca sa-si atinga el unicul scop si unica obsesie: puterea absoluta in Romania.
Nu intamplator, nici un consilier care a plecat cu el la drum dupa alegeri nu a putut sa suporte caracterul infect al acestui specimen (nici nu poate fi numit om) ajuns, prin manipularea ordinara a unei industrii media aservite, un fel de "cel mai iubit fiu al poporului" pentru multimea indobitocita.
Mitocanul uita un mic amanunt: poti prosti pe unii tot timpul, ii poti prosti pe toti un timp, dar nu-i poti prosti pe toti la nesfarsit.
Cred ca mitocanul asta o va sfarsi ca si impuscatul pe care ar vrea sa-l copieze si cu care seamana tot mai mult in gandirea paranoica (cizmarul si marinarul).

Ghita Bizonu'
2008-11-11 11:27:46

Re: Ein Bassesk, ein DNA , kantsch Parlament !!

La 2008-11-11 10:29:55, Hantzy a scris:

> Randurile de mai jos merita un premiu:
>
>
> >
> > Ein Bassesk, ein Wott , ein Parlament mort !!!
> > Idiotu ala de Brucan ot Daramoaia credea ca ne trebe 20 de ani sa
> > ivatam dimacratia. Se pare ca ne-au trebuit 18 ani sa dorim din nou
> > Un Conducator !
> > un Partid !!
> > un Popor !!
> >
>
>

lumi
2008-11-11 11:49:17

a inceput campania prezidentiala?

Daca acum 4 ani a mers cu suvoiul de lacrimi pentru a prosti bietul electorat, anul viitor trebuie ceva "mai tare",:baciul ardelean si cu cel muntean ...pun de un atentat , poporul trebuie sa stranga randurile in jurul conducatorului iubit,Unicul , IL SUPREMO....bla bla bla

srelu
2008-11-11 12:34:54

Re: DIN CICLUL "MARI DEZINFORMARI" - Din ciclul cei mai mari microcefali

cornel.
2008-11-11 13:25:51

.


Era mai bine inainte sa vina 'marinarul' Ba'secu la putere. Mass-media nu era manipulata cu atata nerusinare ca acum. Toti isi exprimau sincer sustinerea pentru PSD si Ion Iliescu.

De asemenea parca in politica nu se folosea un limbaj atat de agresiv si jignitor ca acum: 'ministrul caltabos', 'razgandeanu', 'mafia ANRE', 'motanul Felix', 'revolutie=lovitura de stat', 'Iliescu-KGB' si altele...

Iar poporul era parca mai unit... In momente de criza, la chemarea perfect constituionala a Presedintelui, bravi mineri restabileau linistea... si n-am mai fi avut nici o data profesori nemultumiti sau cadre medicale tupeiste...

In plus parlamentarii pe care apasa greul conducerii n-ar mai fi trebuit sa renunte la mariri de salarii si pensii si la diurne... Si nici nu s-ar fi mai cheltuit o groaza de bani pe alegeri uninominale nejustificate...

Paranoicul care se afla acum in fruntea tarii si care are impresia ca toate partidele/politicienii ii vor raul ar trebui sa plece si sa lase tara asa cum era ... ca era bine...

stan patitu
2008-11-11 13:31:33

PENTRU CE SA MAI MERGEM LA VOT?

O DATA CE PRESEDINTELE FACE CE VREA DE CE A MAI MERGEM LA VOT? SUNTEM ATAT DE PROSTI? DA! PRESEDINTELE A SPUS CLAR CA FACE GUVERNUL CUM VREA EL. CONCLUZIA: NU MAI ARE ROST SA MERGI LA VOT CA TOT AIA E...

Hantzy
2008-11-11 13:47:36

Si eu tot copy/paste, srelule!

Hantzy
2008-11-11 13:51:54

Re: Ein Bassesk, ein DNA , kantsch Parlament !!

La 2008-11-11 11:27:46, Ghita Bizonu' a scris:

Du kennst sehr gut die deutsche Schreibweise! Ich bin begeistert. Aber nicht uebertreiben!

> La 2008-11-11 10:29:55, Hantzy a scris:
>
> > Randurile de mai jos merita un premiu:
> >
> >
> > >
> > > Ein Bassesk, ein Wott , ein Parlament mort !!!
> > > Idiotu ala de Brucan ot Daramoaia credea ca ne trebe 20 de ani sa
> > > ivatam dimacratia. Se pare ca ne-au trebuit 18 ani sa dorim din nou
> > > Un Conducator !
> > > un Partid !!
> > > un Popor !!
> > >
> >
> >
>
>

UNFORGIVEN
2008-11-11 14:01:43

Re: PENTRU CE SA MAI MERGEM LA VOT?

La 2008-11-11 13:31:33, stan patitu a scris:

> O DATA CE PRESEDINTELE FACE CE VREA DE CE A MAI MERGEM LA VOT? SUNTEM
> ATAT DE PROSTI? DA! PRESEDINTELE A SPUS CLAR CA FACE GUVERNUL CUM
> VREA EL. CONCLUZIA: NU MAI ARE ROST SA MERGI LA VOT CA TOT AIA E...
>

Mergem la vot pentru un eventual 51 la suta care sa puna stavila unei interpretari personale si dupa bunul plac a unei constitutii echivoce.

gili
2008-11-11 14:41:35

Pai aia vrea si neispravitul ... Sa nu mai mergem ...

Mai precis sa nu se mai duca astia de nu ar vota cu pedelicii , sau macar aleatii de la peremei .
Pina ieri eram hotarit sa nu ma duc , ca taranisti nu am de votat , iar liberalii , care ar fi fost a doua optiune , mi-au pus la deputati un neispravit .
Totusi atitudinea presedintelui de ieri , la care ma asteptam de altfel , dar pe care nu credeam totusi sa o si afiseze cu atita nonsalanta , m-a facut sa ma razgindesc ...
Punindu-si poalele in cap precum cele chivute , in direct si la ceas de maxima audienta , dinsul ne anunta ca este capabil chiar de lovitura de stat , bineinteles acuzind Parlamentul de o atare lucrare in conformitate cu naravul bolsevicilor de a se transforma din acuzati in acuzatori , n'asa ?
In concluzie voi merge la votare si voi da votul meu neispravitului pus de liberali.
Asta pentru simplul motiv ca neispravitul liberalilor este mic copil pe linga Excelenta Sa .

srelu
2008-11-11 19:20:38

Re: Si eu tot copy/paste, srelule! - Acum fa-ti curaj, citeste-l

horiageo
2008-11-11 19:40:17

vedeta ?

De ce dracu tot apare la tv ? Nu spune nimic, doar prostii de vaporean. El este buna sa povesteasca ce betii facea el inainte ,iar acum din doua trei sticle, se face manga. Cine ii da lui dreptul sa faca campanie , sa inflameze spiritele si asa agitate ,in mare parte tot datorita lui.Aseara, pitziflenderul ala tzucalar nesimtit ,Radu Moraru, zis Nasul (nasul cui, vai de mama lui de tzutzer pupator de cururi de stapan), i-a luat ,chipurile un interviu lui Ba'secu. De fapt se vedea ca intrebarile erau pregatite chiar de Zeus insusi.Mi-a venit sa vomit cand am vazut cat de obedient era caraghiosul acela. Oare nu are si el familie care sa-l vada cat este de slugarnic ? Iar ca-l vor suspenda pe Basescu zeu al bauturii, nici o problema, ca el sunt milioane de romani, dar ne trebuie si un presedinte inteligent si onest. Ne-am saturat de frecusuri de doi bani. Ne-am saturat de ineficienta acestui franar al evolutiei.

gili
2008-11-11 20:28:13

Re: vedeta ?

Da cine te-a pus vericule sa casti ochii la neispraviti ?!
Ce , nu ai telecomanda la tembelizor ?


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Aventurile francmasoneriei pe pamanturile romanesti (3255 afisari)
 Vracii crizei mondiale (2876 afisari)
 Contraatac iranian la Obama (2378 afisari)
 Vom avea prima minicentrala nucleara (1632 afisari)
 Trianonul de la Floresti (1495 afisari)
 La 42 de ani, Cindy Crawford apare intr-un pictorial ce taie respiratia barbatilor (FOTO) (3732 afisari)
 Fotografii inedite cu OZN-urile ce au survolat Franta! (3673 afisari)
 Din dragoste, s-a trezit din coma dupa 30 de ani (3618 afisari)
 Topul celor mai spectaculoase fraude cu fonduri UE: Un italian si-a cumparat Ferrari, iar un spaniol si-a deschis un bordel (2554 afisari)
 Bush s-a dezinfectat dupa ce i-a strans mana lui Obama (2260 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00910 sec.