Ziua Logo
  Nr. 4299 de vineri, 1 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-08-01

Comentarii: 17, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

M_D_L
2008-08-01 10:56:41

"Autoritatile locale sustin ca nu pot lua prea multe masuri pentru ca ursii sunt animale protejate"

Sunt tampiti ! Sa mute ursii la zeci de km distanta fata de oras si sa le asigure o parte din hrana. Cea mai proasta solutie ar fi sa-i omoare, dar sper sa nu-i lase cei din UE si organizatiile pentru protectia animalelor. Sa ceara fonduri si de la UE, ca de asta se dau eropenii mari iubitori de natura si de animale salbatice.

CHIORU
2008-08-01 11:00:14

stirea asta e la concurentza cu capu taiat in avtobusu din canada

ndc !!!

CHIORU
2008-08-01 11:02:30

vai de ei sarmanii ursi ori ii inchid in gradini cica zoologice (chin pt animale) ori

ori le vaneaza si le chinuie in "libertate".
lasatzi animalele in pace oamenii sunt mult mai scarbosi si mai periculoshi.

UNFORGIVEN
2008-08-01 12:20:26

CAM FANTEZIST URSU !

".....Ursul a incercat sa-l ingroape dar nu a putut si l-a lasat acolo...." Ce sa intelegem dintr-o asemenea afirmatie ?!? Ca ursul era un bun crestin sau ca ursul a fost OM, iar accidentul o crima!!!

Eufrosin
2008-08-01 12:37:24

Un urs mort

Trebuie degraba organizata o grupa de vanatori care sa aduca pielea ursului pe batz.
Aparatorilor "drepturilor animalelor" le-ar trebui o doza de urs pe pielea lor ca sa renunte la asemenea fantezii nocive urgent.
D-le M-D-L, daca te-ai gasi in situatia barbatului acelui, Dumnezeu sa-l ierte, spune-mi, ai vrea sa ai o pusca incarcata in maini, sau un telefon cu care sa chemi politia?

M_D_L
2008-08-01 13:09:49

Re: Un urs mort

La 2008-08-01 12:37:24, Eufrosin a scris:


> D-le M-D-L, daca te-ai gasi in situatia barbatului acelui,
> Dumnezeu sa-l ierte, spune-mi, ai vrea sa ai o pusca incarcata in
> maini, sau un telefon cu care sa chemi politia?
>

Dumneata esti cam limitat, in multe privinte. Nu stiu daca provine de la educatie, sau de la gene. Cred ca ai remarcat ca este o mare diferenta intre noi, chiar daca uneori criticam aceleasi lucruri.

Eufrosin
2008-08-01 13:30:15

Re: Un urs mort

Multumesc pentru aprecieri. Cred ca esti inca acru de la suturile pe care le-ai luat ieri de la Pacuras, desi putea fi desfintat atat de usor, asa ca te iert.
N-ai binevoit sa-mi raspunzi ce-ai prefera sa ai in maini la randez-vous cu ursul:
Pusca sau mobilul ?

Vezi, matale, asta se intampla atunci cand lasi sentimentele sa vorbeasca fara a le trece prin prisma bunului simt mai intai si sfarsesti prin a te face de ras.
Sanatate si numai bine.


La 2008-08-01 13:09:49, M_D_L a scris:

> Dumneata esti cam limitat, in multe privinte. Nu stiu daca provine de
> la educatie, sau de la gene. Cred ca ai remarcat ca este o mare
> diferenta intre noi, chiar daca uneori criticam aceleasi lucruri.
>

M_D_L
2008-08-01 13:58:14

Re: Un urs mort

La 2008-08-01 13:30:15, Eufrosin a scris:


> N-ai binevoit sa-mi raspunzi ce-ai prefera sa ai in maini la
> randez-vous cu ursul:
> Pusca sau mobilul ?
>
> Cred ca esti inca acru de la suturile pe care le-ai luat ieri de la Pacuras, desi >putea fi desfintat atat de usor, asa ca te iert.

Eu am vorbit de ce trebuie sa faca statul, prin institutiile sale, nu despre autoaparare in cazul in care te ataca ursul. Nu sunt de acod cu ucidera animalelor salbatice sub nici o forma, pentru ca au ramas extrem de putine si sunt pe cale de disparitie. In general nu agreez violenta, nici macar contra animalelor. Consider ca vanatoarea nu mai este o activitate "normala" in ziua de azi si numai persoanele cu anumite probleme psihice pot simti o placere prin uciderea unor animale care nu se pot apara. Este adevarat si ce spun evreii care duc o politica de descurajare a agresiunilor fata de animale, si anume ca cei care sunt sadici cu animalele, pot foarte usor sa se comporte la fel si cu oamenii. Ei se gandesc la violentele pe care le-au suferit din partea nemtilor, nu la bietele animale, dar trecem peste aspectul asta.

Legat de confruntarea cu Pa-cur-aras, nu m-am simtit cu nimic lezat, pentru ca sunt multi tampiti pe forum si trebuie sa-i iei ca atare. Eu am spus ce doream sa transmit si nu ma intereaza comentariile altora, decat in mica masura. Mai important era ce am spus eu. Iau exemplu de la un sef de-al meu (pe care il banuiesc ca ar lucra pt americani de multa vreme), caruia poti sa-i spoi in fata tot ce vrei (chiar sa-l injuri) si el se face ca nu aude si isi vede de treburi.

Pink Panther
2008-08-01 14:03:40

Re: CAM FANTEZIST URSU !

La 2008-08-01 12:20:26, UNFORGIVEN a scris:

> ".....Ursul a incercat sa-l ingroape dar nu a putut si l-a lasat
> acolo...." Ce sa intelegem dintr-o asemenea afirmatie ?!? Ca ursul era
> un bun crestin sau ca ursul a fost OM, iar accidentul o crima!!!
>
Cine stie...poate a vazut ca a tinut faza asta cu Elodia, iar acum incerca sa copie exemplul.

Pink Panther
2008-08-01 14:10:34

Re: Un urs mort

La 2008-08-01 12:37:24, Eufrosin a scris:

> Trebuie degraba organizata o grupa de vanatori care sa aduca
> pielea ursului pe batz.
> Aparatorilor "drepturilor animalelor" le-ar trebui o doza de
> urs pe pielea lor ca sa renunte la asemenea fantezii nocive urgent.
> D-le M-D-L, daca te-ai gasi in situatia barbatului acelui,
> Dumnezeu sa-l ierte, spune-mi, ai vrea sa ai o pusca incarcata in
> maini, sau un telefon cu care sa chemi politia?
>
Eufrosine, ia-i pe Tiriac si Nastase de manuta si mergeti la casapit animale, ca si asa sunt prea multe. Nu te gandesti putin ca animalele astea ataca din disperare? Din cauza ca minunatul guvern al Romaniei, in colaborare stransa cu cetateni romani foarte bogati, are grija sa defriseze orice coltisor verde fara sa se gandeasca la ceilalti colocatari ai nostri pe acest pamant. Si ei exista, si moartea nu e o solutie, doar pentru ca asa vrem noi sa pedepsim ceea ce ni se pare prost si rau facut; in plus, daca esti cu adevarat om cu frica lui Dumnezeu, ar trebui sa stii ca nimic nu se intampla fara voia si ingaduinta Lui, absolut nimic, cu atat mai putin moartea unui om.

Eufrosin
2008-08-01 14:38:42

Re: Un urs mort

La 2008-08-01 13:58:14, M_D_L a scris:

> Eu am vorbit de ce trebuie sa faca statul, prin institutiile sale, nu
> despre autoaparare in cazul in care te ataca ursul.

Mentalitate tipic socialista : Sa faca guvernul!

Mentalitate barbateasca: Iau pusca si ma duc in padure, mama lui de urs! Au si facut-o vanatorii locali, spre cinstea lor.


>Nu sunt de acod cu
> ucidera animalelor salbatice sub nici o forma, pentru ca au ramas
> extrem de putine si sunt pe cale de disparitie. In general nu agreez
> violenta, nici macar contra animalelor. Consider ca vanatoarea nu mai
> este o activitate "normala" in ziua de azi si numai persoanele cu
> anumite probleme psihice pot simti o placere prin uciderea unor
> animale care nu se pot apara.

Adevarul este altul si daca bine-mi amintesc, am mai purtat odata discutia asta :
Vanatoarea este nu numai un sport, ci si o unealta de gestionare a faunei, care lasata la voia intamplarii, poate fi decimata de iernile lungi, de inanitie, tuberculoza si alte boli. Numarul de animale permise pt. vanatoare este determinat stiintific, de cater biologi experti in aceste chestiuni. Pe baza acestui numar, se acorda licentele de vanatoare.
Faptul ca D-ta simti altfel, nu schimba datele problemei.
Pe langa asta, e clar ca nu putem vorbi despre animale fara aparare atunci cand omul devine vanatul, ca si in cazul de fata.
"Bietul" urs care a prins odata gustul carnii de om, e o bestie periculoasa pe care sigur n-ai vrea s-o intalneasca copiii d-tale in timp ce culeg fructe de padure. Singura solutie cu un urs care a mancat odata om, este exterminarea.
Vrei sa afli ce a patit un iubitor de ursi salbatici care si-a pus sentimentele inaintea gandirii logice si-a bunului simt?

http://www.yellowstone-bearman.com/Tim_Treadwell.html>Iau exemplu de
> la un sef de-al meu (pe care il banuiesc ca ar lucra pt americani de
> multa vreme), caruia poti sa-i spoi in fata tot ce vrei (chiar sa-l
> injuri) si el se face ca nu aude si isi vede de treburi.


Vezi, asta-i diferenta dintre noi care explica multe:
Pe mine n-ai apuca sa ma injuri a doua oara, caci ai avea de suferit niste scatoalce pt. asta.
Mai bine ia-ti examenul de vanator, chiar fara arma la inceput, du-te in padure cu grupa la o vanatoare si vezi cu ochii matale ce atmosfera de camaraderie autentica este acolo. Ai sa gasesti ca nu din sadism sunt vanate animalele, ci din cu totul alte motive, greu de inteles din teorie.

M_D_L
2008-08-01 15:42:40

Re: Un urs mort

Tatal meu a avut arma de vanatoare, cand eram eu mic. Se lauda ca era foarte bun tragator, mai ales la rate salbatice. Cand venea de la vanatoare impusca cainii pe ulita satului. Eu m-am nascut intr-o comuna din judetul Dolj, situata la malul Dunarii, pentru ca parintii nu gaseau unde sa se angajeze (anii '50) si s-au mutat cativa ani la tara. A avut tot felul de arme, pentru ca a prins razboiul si se puteau procura usor.
Desi nu sunt superstitios, cred ca actioneaza o lege a compensatiei si cei care fac rau la oameni sau animale nu mor bine. Tatal meu a tras de un cancer, la pat, timp de patru ani, cu metastaze la oase, cu chin mare. Mai stiu si pe altii, "mari vanatori", care au patit-o.
Cand lucram ca profesor la liceu, eram prieten cu un profesor de istorie care avea arma de vanatoare si care era pus sa raspunda de depozitul de arme cu calibru redus, cu care faceau tragerile elevii (la PTAP).
Pe timpul vacantei, cand nu era nimeni prin curtea scolii, se ducea la sala de arme, care era situata la parterul unui camin de elevi, si impusca gainile care intrau in curtea liceului. Langa liceu era o unitate de pompieri si ofiterii de acolo cresteau gaini. Era in anii '80, cand nu se gasea mancare. Profesorul folosea cartuse de calibrul 5,6mm, mai scurte decat cele normale si care nu faceau zgomot. Scotea virful tevii prin crapatura ferestrei si impusca gainile care se plimbau printre caminele elevilor (care era goale si nu exista riscul sa impuste pe cineva din greseala).Pe mine ma punea sa stau la coltul caminului, cu o sacosa mare, si dupa ce impusca gaina ma duceam sa o iau. Desi trecea glontul prin ele, gainile nu mureau pe loc. Se pitulau sub gardul viu si zaceau acolo. Asta se intampla dimineata, cam pe la ora 10 - 11. Pe la ora 14 ma chema la pomana gainii, pe care o gatea singur, fara sa stie nevasta-sa. In timpul mesei imi povestea tot felul de intamplari sadice de la diverse vanatori, cum impusca caprioarele in ochi, ca sa moara pe loc, etc. Eu nu eram de acord cu el in privinta vanatorii, dar in rest era un tip de treaba, spre deosebire de majoritatea celorlalti colegi, care erau niste jigodii puse numai pe afaceri.
Am auzit ca si el a murit rau, a facut stop cardiac in mijlocul strazii.

Eufrosin
2008-08-01 17:47:46

Re: Un urs mort

Te cred! Doar ca ce-ai descris, nu e vanatoare.
Cine n-are bani o face cu gaini, cine are, cu mistreti, dar e tot aia. Ai sa vezi cum o vor sfarsi A. Nastase si cu Tiriac. De-ar fi astea singurele lor pacate!La 2008-08-01 15:42:40, M_D_L a scris:

> Tatal meu a avut arma de vanatoare, cand eram eu mic. Se lauda ca era
> foarte bun tragator, mai ales la rate salbatice. Cand venea de la
> vanatoare impusca cainii pe ulita satului. Eu m-am nascut intr-o
> comuna din judetul Dolj, situata la malul Dunarii, pentru ca parintii
> nu gaseau unde sa se angajeze (anii '50) si s-au mutat cativa ani la
> tara. A avut tot felul de arme, pentru ca a prins razboiul si se
> puteau procura usor.
> Desi nu sunt superstitios, cred ca actioneaza o lege a compensatiei si
> cei care fac rau la oameni sau animale nu mor bine. Tatal meu a tras
> de un cancer, la pat, timp de patru ani, cu metastaze la oase, cu chin
> mare. Mai stiu si pe altii, "mari vanatori", care au patit-o.
> Cand lucram ca profesor la liceu, eram prieten cu un profesor de
> istorie care avea arma de vanatoare si care era pus sa raspunda de
> depozitul de arme cu calibru redus, cu care faceau tragerile elevii
> (la PTAP).
> Pe timpul vacantei, cand nu era nimeni prin curtea scolii, se ducea la
> sala de arme, care era situata la parterul unui camin de elevi, si
> impusca gainile care intrau in curtea liceului. Langa liceu era o
> unitate de pompieri si ofiterii de acolo cresteau gaini. Era in anii
> '80, cand nu se gasea mancare. Profesorul folosea cartuse de calibrul
> 5,6mm, mai scurte decat cele normale si care nu faceau zgomot. Scotea
> virful tevii prin crapatura ferestrei si impusca gainile care se
> plimbau printre caminele elevilor (care era goale si nu exista riscul
> sa impuste pe cineva din greseala).Pe mine ma punea sa stau la coltul
> caminului, cu o sacosa mare, si dupa ce impusca gaina ma duceam sa o
> iau. Desi trecea glontul prin ele, gainile nu mureau pe loc. Se
> pitulau sub gardul viu si zaceau acolo. Asta se intampla dimineata,
> cam pe la ora 10 - 11. Pe la ora 14 ma chema la pomana gainii, pe care
> o gatea singur, fara sa stie nevasta-sa. In timpul mesei imi povestea
> tot felul de intamplari sadice de la diverse vanatori, cum impusca
> caprioarele in ochi, ca sa moara pe loc, etc. Eu nu eram de acord cu
> el in privinta vanatorii, dar in rest era un tip de treaba, spre
> deosebire de majoritatea celorlalti colegi, care erau niste jigodii
> puse numai pe afaceri.
> Am auzit ca si el a murit rau, a facut stop cardiac in mijlocul
> strazii.
>

M_D_L
2008-08-01 20:16:15

Re: Un urs mort

La 2008-08-01 17:47:46, Eufrosin a scris:

> Te cred! Doar ca ce-ai descris, nu e vanatoare.
> Cine n-are bani o face cu gaini, cine are, cu mistreti, dar e tot aia.
> Ai sa vezi cum o vor sfarsi A. Nastase si cu Tiriac. De-ar fi astea
> singurele lor pacate!
>
>
>

Eu nu m-am rederit la ce facea profesorul respectiv, cu care eram prieten, ca la o vanatoare. Era o gainarie, dar impusca ganile altor gainari mai mari, ofiterii de la unitatea de pompieri, care mancau pe banii statului si ardeau gazul degeboaica. Lucrurile s-au petrecut prin anii '80 (cred ca prin 83-84)
Dar am spus ca omul impusca si caprioare prin padurile din apropiere si ca ce-mi povestea legat de modul cum murea bietele animale nu mi-a facut placere. Tipul nu era rau, dar se daduse pe vanatoare si avea boala armelor.
Tot acolo era si un grup de braconieri (medici, securisti, directori de intreprinderi), care isi facusera la Cugir o arma cu amortizor (evident ca ilegal), cu care plecau pe rand la braconaj (astia aveau ce manca si se "distrau"). Asa se povestea prin oras. Poate ca este folclor si nu este adevarat. Cica la un moment dat, unul din grup a plecat cu motocicleta pe o serpentina si s-a rasturnat. Cand au venit altii sa-i acorde primul ajutor i-au gasit arma pliata la spate, sub pufoaica. Treaba s-a musamalizat, pentru ca daca afla Ceausescu ii lua dracu pe sefii de la securitate.

M_D_L
2008-08-01 20:19:16

Re: Un urs mort

Scuze pentru greseli, dar deja nu mai vad bine la ora asta. Nu vad decat cu un ochi, pentru ca ma-m lovit la celalat, si obosesc seara.

Eufrosin
2008-08-01 20:39:12

Re: Un urs mort

Vezi ce-ai patzit daca ai luat apararea ursului criminal ?


La 2008-08-01 20:19:16, M_D_L a scris:

> Scuze pentru greseli, dar deja nu mai vad bine la ora asta. Nu vad
> decat cu un ochi, pentru ca ma-m lovit la celalat, si obosesc seara.
>

george nemteanu
2008-08-02 01:50:49

Re: "Autoritatile locale sustin ca nu pot lua prea multe masuri pentru ca ursii sunt animale proteja

La 2008-08-01 10:56:41, M_D_L a scris:

> Sunt tampiti ! Sa mute ursii la zeci de km distanta fata de oras si sa
> le asigure o parte din hrana. Cea mai proasta solutie ar fi sa-i
> omoare, dar sper sa nu-i lase cei din UE si organizatiile pentru
> protectia animalelor. Sa ceara fonduri si de la UE, ca de asta se dau
> eropenii mari iubitori de natura si de animale salbatice.
>
Ai dreptate. Chestia asta este ceva gen "drobul de sare ".


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Karadzici, lucrat de americani (1661 afisari)
 Liz Taylor la un pas de moarte (1629 afisari)
 CFR jefuit de sefi (1624 afisari)
 Monstrul energetic scartaie (988 afisari)
 Grupul de la Cluj refuza fotoliile PSD (873 afisari)
 Mereu tanara: Sue Ellen, din Dallas, arata senzational la 67 de ani! (2705 afisari)
 EXCLUSIVITATE: Stefan Andrei, despre cum a pierdut Gheorghiu Dej o evadare pentru ca s-a imbatat Gheorghe Maurer (2497 afisari)
 Canada: Decapitat in autocar de vecinul de scaun (1779 afisari)
 Deh, varsta! Michael Douglas adoarme pe umarul sotiei, Catherine Zeta Jones, in timpul unei cine cu prietenii  (1640 afisari)
 Rusia se remilitarizeaza si formuleaza o noua doctrina militara (1507 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01227 sec.