Ziua Logo
  07:59, sambata, 15 iunie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Justitia si societatea

2007-01-16

Comentarii: 2, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Dan a lui Alexandru
2007-01-17 21:12:41

Revolutia, urmatorul raport! Oamenii "Ei", putini in strada.F.multi la televizor plini de "capra ...

Domnul C.D. in comentariul "Revolutie, aderare, integrare" spune multe si, cat de bine! Felicitari! Dar semneaza... anonim.
Stimate domn, un mare invatat din antichitate spunea: "Nu suntem lasi pentru ca viata este grea, ci viata este grea pentru ca suntem lasi!"
Sunt unul dintre luptatorii care am avut curajul de a ne legitima actiunea de Atunci, din decembrie 1989. Nu am avut drept avantaj, decat oprobiul public!Acelasi public care, pana in decembrie 1989, ma arata cu degetul si arunca anatema asupra mea, pentru imensa vina de a fi purtator de plete si barba! Si aceasta, nu o facea doar "clasa muncitoare" ci, si asa zisii intelectuali - cu sau fara titluri academice - din pacate, chiar si membrii propriei familii. Indobitocirea a fost totala si, de aceea astazi, traim ceea ce traim. Actorii "Teatrului Mic",l-au scos cu "picioare spate jos" pe dinu sararu din directorat, in decembrie 1989 ; iar, aceiasi actori au tacut malc cand, dupa cativa ani, acesta a fost numit directorul Teatrului National Bucuresti! adrian paunescu, vadim tudor...senatori care ne rad in continuare in nas si noi, tacem malc si suntem demni...cu "capra vecinului" drept stindard! Cum crezi ca ii poate ghida cineva pe cei tineri, cand noi cei mai in varsta, nu suntem in stare de a ne "ghida" pe noi. Incerc de ani de zile a strange in jur Oameni si, nu descopar decat, micime sufleteasca si o imensa avaritie. Si aceasta, la oameni in care credeam si, am avut impresia ani de zile, ca suntem pe aceasi "lungime de unda". M-am intrebat adesea: Cum de frauda se uneste si isi intinde mana, chiar si in puscarie; iar oamenii cinstiti se invidiaza, se barfesc, nu odata se scuipa...? Oare nu-i anacronic a zice unor astfel de oameni: cinstiti?!
Nu educatia pe care o dam tinerilor este de vina, ci exemplul practic pe care-l descopera ei la noi: lasitatea! Lasitate, pe care au folosit-o cu brio stapanii nostri de pana la Revolutie si, si dupa!, - minus sincopa celor cateva zile din decembrie 1989.
Dan Alexandru Crisan
E-mail: crisandalexandru@yahoo.com

ariadna florescu
2007-01-28 18:44:08

comentariu la comentariu la comentariu

"Capul ce se pleaca, sabia nu-l taie"... asa spun compatriotii nostri, domnule DAC. Am reprodus initialele dumneavoastra...nimic nu este intamplator. De aceea traim cum traim, indiferent de ce parte a baricadei suntem. De curand am explicat unor cunostinte care se lamentau cu privire la viata noastra, a Romanilor si la lipsa de perspective, ca sunt direct responsabili atat fata de ei insisi cat si fata de noi, cei care ne batem fara sa putem inclina balanta, fiind putini. Mai mult decat sa le spun ca isi merita soarta, nu pot face, dar din pacate "altii" imi fac si mie soarta, si nu de azi de ieri...Nu am putea sa ne amintim alte versuri, mai glorioase...."O lupta-i viata, deci te lupta...DAF


« Sumar blogs

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00504 sec.