Ziua Logo
  10:28, miercuri, 24 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2004-04-15
internautul (, IP: 193.231.237...)
2004-04-15 14:57
Cand nu ai argumente si vrei sa eviti disputa corecta, etichetezi - 1

Asa am ajuns in randul "talibanilor". Ma asteptam sa fiu contrazis punctual: Mitropolitul Banatului n-a colaborat cu securitatea, Doinas n-a turnat la respectiva institutie represiva si poate fi dat ca exemplu de autoritate morala etc. Observatia mea privitoare la metoda contrafacerilor trase de par pentru a sustine niste lucruri incriminatoare la adresa BOR, romanilor in general s.a. ar fi fost astfel demontata. Lucru care nu s-a intamplat, din pacate pentru corectitudinea dezbaterii, concluzia mea fiind ca flagrantul e demonstrat chiar si numai prin aceasta atitudine.
Metoda etichetarii e una la indemana oricui (v. "boule" din limbajul copiilor), mai ales atunci cand e folosita ca sa incrimineze ocolind dovedirea incriminarilor.
Daca m-a mai luat valul limbajului si atitudiniilor de pe forum si am folosit expresii mai tari imi cer scuze tuturor. N-am facuto cu rautate. Am vrut mai mult sa incit la dezbatere. Fac exceptie cele afirmate despre Gabriel Andreescu, un element dizolvant prin excelenta de care e bine (consider eu) sa ne ferim.

internautul (, IP: 193.231.237...)
2004-04-15 15:44
Cand nu ai argumente si vrei sa eviti disputa corecta, etichetezi - 2

"Nasului" roadrunner ii multumesc ca a declansat o serie de luari de pozitie prin postarea sa, chiar daca mia atarnat steaua galbena de haina (etichetat) rapid, cazand in capcana unei fraze special amplasate. Stiam ca cei care nu simt si nu gandesc romaneste reactioneaza negresit la insiruirea Biserica Ortodoxa Roana-natiune romana-interes national.
Chiar daca ati venit cu un citat dintr-un film comunist, incercand prin juxtapunere sa ma definiti ca atare, va asigur - onest - ca n-am facut parte din odioasa organizatie chiar daca au existat niste costuri pentru aceasta optiune. Cat despre teoria conspiratiei, la care va referiti implicit, sa stiti ca nu e bine sa o tratam cu ironie. Gasca lui Lenin prin ceea ce a uneltit si executat a generat cel mai mare numar de victime ale vreunui regim dictatorial din toate timpurile - i-a depasit chiar si pe nazisti, care, sa nu uitam, tot de la o societate secreta si o conspiratie au pornit.
In rest, sa auzim numai de bine si va asigur ca ortodoxia pe langa teama de Dumnezeu inseamna iubire.

internautul (, IP: 193.231.237...)
2004-04-15 16:15
Cand nu ai argumente si vrei sa eviti disputa corecta, etichetezi - 3

Mi se pare mai bine inscris in mersul unei dispute care se doreste a fi corecta ultima postare a d-lui lucid. Spune niste lucruri pe care le si sustine (pe ici, pe colo) si reuseste sa nuanteze putin - de exemplu aminteste ca si preotii celorlalte culte primesc salariile de la stat, ca sunt preoti ortodocsi care fac opere de caritate s.a. Vorba reclamei: "Da, domnule, e complexa!"
Chestia cu concubinajul BOR-PSD cade. N-am timp acum sa intru in subiectul acesta dar o parte dintre motive le gasiti chiar in diversele postari anterioare.
Amintiteste, ca si altii, de "buimacul nostru popor". Atrag atentia ca poporul nu prea are ce alege! Ce comportament ii propuneti? Clasa politica fiind in cvasitotalitatea ei o patura prepusa (cf. Eminescu - daca suportati), ce-i recomandati? O formatiune politica anume?

roadrunner din Toronto (...@yahoo.ca, IP: 142.154.112...)
2004-04-15 16:31
Re: Cand nu ai argumente si vrei sa eviti disputa corecta, etichetezi - 2

La 2004-04-15 15:44:23, internautul a scris:

> In rest, sa auzim numai de bine si va asigur ca ortodoxia pe langa
> teama de Dumnezeu inseamna iubire.

Se si vede...

internautul (, IP: 193.231.237...)
2004-04-15 17:18
Cand nu ai argumente si vrei sa eviti disputa corecta, etichetezi - 4

Salut atitiudinea d-lui Santa. A reusit in perioada Pastelor sa se abtina de la a face comentarii rautacioase. Domnule, spre deosebire de noi, esti la inaltime!
Pentru toni - "Mi se pare ca exact asta inseamna Drepturile Omului . Fiecare sa aiba dreptul de a avea o opinie , fara a suferi abuzuri pentru opinia sa." Aveti dreptate, asa speram si eu.
D-le American Number One (ce-i asta, un fel de superman? - ma umfla rasul, dar mai sunt si alti hatri pe forum), daca eu sunt etichetat taliban, dumnevoastra cum puteti fi numit daca ati raspuns cum ati raspuns la intrebarea d-lui laur? Va citez "Ca un terorist ce era". Intrebarea era:
"La 2004-04-15 05:17:40, Paul din Ohio a scris:
legiunea a facut asasinate.
da de asasinarea liderilor ei care au precedat aceste asasinate ce zici ?
ale erau bune , legitime si necesare ?
vorbind la concret stii cum a murit Corneliu Zelea Codreanu ?"
Nu am avut printre rude legionari, de aceea mai multe despre Miscarea Legionara am aflat abia dupa 1989 si am fost surprins sa aflu la ce brutalitati si nedreptati au fost supusi tinerii aceia de catre oamenii politici "onorabili" si de catre statul "democrat" (care ni se da acum ca un exemplu de democratie de referinta din istoria Romaniei). Dar am ajuns la stupefactie cand am aflat ca elevii si chiar si copii de gradinita erau dusi obligatoriu in pietele centrale ale oraselor romanesti pentru a vedea cadavrele legionarilor executati ca sa li se dea un exemplu de neuitat. Cum a fost posibil asa ceva in Romania, in tara aceast pe care o iubesc sincer pentru ca aici a vrut Dumnezeu sa ma nasc si sa traiesc?!
Dincolo de extremismul oricarei grupari radicale, mai frica imi e de extremismul de stat. E orgnizat, finantat si poate folosi toate mijloacele de care dispune in scopuri criminale. Evreii au patit-o cu nazistii iar noi cu comunistii (si nu numai). Una e sa foloseasca teroarea o grupare si cu totul alta un stat. Fiecare persoana acuzata ar trebui sa aiba dreptul unei judecati oneste si nici o tara n-ar trebui sa foloseasca asasinatul sau amenintarea cu asasinarea ca politica de stat. Asa vad eu democratia.


VERITAS (...@harringtonbrassworks.com, IP: 66.167.19...)
2004-04-15 17:49
Re: Cand nu ai argumente si vrei sa eviti disputa corecta, etichetezi - 1

La 2004-04-15 14:57:14, internautul a scris:

> Asa am ajuns in randul "talibanilor". Ma asteptam sa fiu
> contrazis punctual: Mitropolitul Banatului n-a colaborat cu
> securitatea, Doinas n-a turnat la respectiva institutie represiva si
> poate fi dat ca exemplu de autoritate morala etc. Observatia mea
> privitoare la metoda contrafacerilor trase de par pentru a sustine
> niste lucruri incriminatoare la adresa BOR, romanilor in general s.a.
> ar fi fost astfel demontata. Lucru care nu s-a intamplat, din pacate
> pentru corectitudinea dezbaterii, concluzia mea fiind ca flagrantul e
> demonstrat chiar si numai prin aceasta atitudine.
> Metoda etichetarii e una la indemana oricui (v. "boule" din
> limbajul copiilor), mai ales atunci cand e folosita ca sa incrimineze
> ocolind dovedirea incriminarilor.
> Daca m-a mai luat valul limbajului si atitudiniilor de pe forum si am
> folosit expresii mai tari imi cer scuze tuturor. N-am facuto cu
> rautate. Am vrut mai mult sa incit la dezbatere. Fac exceptie cele
> afirmate despre Gabriel Andreescu, un element dizolvant prin
> excelenta de care e bine (consider eu) sa ne ferim.

Contrar celor afirmate de tine, mi se pare ca articolul lui Gabriel Andreescu e foarte bine conceput, e foarte bine documentat si are logica bunului simt. Faptul ca tu nu esti de acord cu el nu e neaparat un semn ca "ar trebui sa ne ferim" de Andreescu. Totul e o chestiune de perceptie. Sa analizam pe rand fazele metodei analitice: Ti se pare ca Andreescu prezinta undeva faptele sau citatele in mod diferit decat sau spus sau s-au petrecut in realitate? Daca nu, atunci care e problema ta cu articolul de fata? A doua faza a metodei analitice e "interpretarea". Ben Laden e convins ca face un lucru bun omorand oameni nevinovati pentru ca isi are motivatiile lui filosofice si religioase. Tot asa si Ananania (fara al comapara inca cu Ben Laden), el crede ca faptele si afirmatiile lui sunt juste. Lumea libera civilizata nu e de acord cu ceea ce face sau spune Ben Laden. Acelasi lucru se aplica si in cazul lui Anania. Interpretarea unora dintre noi a faptelor si a spuselor lui Anania coincide cu opinia domnului Andreescu. De ce? Pe motiv de logica si bun simt. Nu e exclus ca intr-o buna zi Anania sa realizeze eroarea din gandirea sa. De aceea avem nevoie de cei care ca Andreescu aplica o analiza obiectiva, detasata a unor eveniment publice. Unii dintre noi, de exemplu, credem ca BOR si cei ca Anania se afla in opozitie fata de pricipiile enuntate candva de Iisus si ca astfel BOR si liderii ei se plaseaza in opozitie cu adevaratul inteles al cuvantului Dumnezeu. Ce te faci daca e asa? Faptele, asa cum apar ele in documentele istorice de pana acum ne fac sa credem ca biserica a avut mai intotdeauna o influenta nefasta, sau, in cel mai bun caz, niciuna, referitor la progresul civilizatie umane. E dreptul ei sa existe si e dreptul nostru sa observam si sa analizam implicarea ei in viata societatii. Nimeni nu e mai presus de Dumnezeu, nici chiar Anania si BOR.
> 

internautul (, IP: 193.231.237...)
2004-04-15 18:37
Cand nu ai argumente si vrei sa eviti disputa corecta, etichetezi - 5

Domnule Paul, as fi bucuros sa primesc informatii despre infiltrarea si manipularea Miscarii Legionare de catre NKVD. Informatiile referitoare la acest subiect sunt foarte rare sau nu stiu eu unde sa caut.

Pt dl manix: da. Cea noua a fost prezentata si in Ziu in perioada lansarii.
"Rezultat al unei munci de peste zece ani a IPS Bartolomeu Anania, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului, editia jubiliara a Bibliei, revizuita, redactata si comentata, va fi lansata astazi la Palatul Patriarhiei, de la orele 13.00. Revizuita conform normelor limbii romane contemporane, cu numeroase note si comentarii lamuritoare ale textului sfant, actuala versiune a Sfintei Scripturi are ca izvor de plecare Septuaginta".

Domnule Scorilo, ma tem ca subscrierea la postarile mele atrage automat etichetarea ca taliban - asa era si in comunism, foarte usor deveneai dusman al poporului. Sau faceti parte dintre cei trei pomeniti de dl. roadrunner? Cum procedam in aceasta trista situatie? Ca Golanii din PIata Universitatii, schimbam eticheta in renume?!
Nu, nu sunt un infumurat, va rog sa ma credeti, chiar daca roadrunner nu ma crede nici macar sincer...
Ma bucur ca am intalnit pe forum si oameni dusi la Biserica.

Scorilo din TNSI (...@yahoo.com, IP: 160.36.29...)
2004-04-15 19:35
Re: Cand nu ai argumente si vrei sa eviti disputa corecta, etichetezi - 5 ->Internautul

D-le Internaut,

La 2004-04-15 18:37:37, internautul a scris:

> Domnule Scorilo, ma tem ca subscrierea la postarile mele atrage
> automat etichetarea ca taliban -

Eu nu sunt etichetat "taliban" de azi de ieri. D-ta esti novicele in "tagma"... Bun venit in "randurile noastre".

> asa era si in comunism, foarte usor
> deveneai dusman al poporului. Sau faceti parte dintre cei trei
> pomeniti de dl. roadrunner?

Bineinteles.

Cu roadrunner am avut si eu cateva interactiuni mai dure, al caror rezultat este ca am convenit asupra unui armistitiu: nu ne mai atacam personal si cu violenta verbala. Intepaturile ocazionale nu sunt excluse, totusi. Sa vedem cat dureaza.

> Cum procedam in aceasta trista situatie?
> Ca Golanii din PIata Universitatii, schimbam eticheta in renume?!

Cred ca pana la urma acolo vom ajunge... Desi ar fi o pervertire nemaipomenita.

> Nu, nu sunt un infumurat, va rog sa ma credeti, chiar daca roadrunner
> nu ma crede nici macar sincer...
> Ma bucur ca am intalnit pe forum si oameni dusi la Biserica.
 
Mai sunt destui. Cu rabdare ii veti descoperi. Mai cititi si din urma pe la subiecte religioase, daca va permite timpul...

Numai bine,
Scorilo


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00609 sec.