Ziua Logo
  19:29, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-06-05
Octav M din Suedia (...@bredband.net, IP: 83.226.218...)
2006-06-05 10:51
Alte adaugiri






Problema a fost mediatizata si in mediile suedeze sugerind ca parca
am fi la capatul Pamintului cu zeci de ani in urma. Problema care se pune este cam in felul urmator: dreptul lor la parada gay este aparat de politicieni.
Acest lucru nu inseamna NICIDECUM ca ceilalti oameni care si-au intemeiat o familie bazata pe dragostea dintre un barbat si o femeie nu au dreptul la "PARADA". Am pus in ghilimele cuvintul incluzind in el nu numai dreptul de a expune public optiunile ci si simpozioane, conferinte, emisiuni la televizor etc. din care sa reiasa importanta familiei. Dar de ce nu o face nimeni? Frica de ce? De cine?
In Romania Biserica curatata de influentele din mediul trecut (comunist si ateist) poate avea un cuvint greu de spus in aceasta problema, putind aborda acest punct intr-un mod civilizat. De altfel am citit ca Angela Merckel, Cancelarul Germaniei, doreste sa faca referiri la valorile crestine in Constitutia Europei. Problema este ca acesti oameni, si ma refer la adeptii familiei traditionale, nu prea sint promovati in mass media de teama ca altii sa nu se simta lezati. Au fost demonstratii in Suedia la care am vazut pancarte cu textul "Incetati lobby-ul pentru homo", dar si mai multe parade gay.
Carola, reprezentanta Suediei la Eurovision, a declarat ca homosexualitatea se poate trata la psihiatru. A fost obligata in urma campaniilor din presa sa retracteze cele spuse.
Este in Suedia o persoana pe nume Jonas Gardell, care este foarte intelligent si amuzant (trebuie sa recunosc), si care a publicat multe carti. Impreuna cu partenerul lui Mark au adoptat un copil.
Participa la fel de fel de simpozioana si face turnee in toata Suedia. El este, repet, foarte intelligent si popular. Intr-un interviu spunea ca la spectacolele lui vin in fiecare seara peste o mie de spectatori ( la unele 2-3 mii chiar).Si continua in sensul ca are mai multi spectatori in fiecare seara decit Teatru Dramatic sau de Comedie. Bravo lui!
Dar ce ii impiedica pe aparatorii familiei clasice sa-si exprime optiunile lor in Romania sau in celelalte tarii?
In Showurile lui Jay Leno din America se pune des problema lor din punct de vedere mai traditionalist. Imi amintesc ca unul din invitatii lui spunea à propos de parazile Gay ca mass media ii prezinta cind se saruta ca si cind 24 de ore din 24 ar face permanent acest lucru.

Problema este foarte complexa.
Trebuie sa avem o Biserica ortodoxa tare si curata, toleranta si aparatoare
a vietii si a familiei. Asa cum actualul Papa (la origine neamt si care a facut
parte din organizatiile de tineret naziste, fapt recunoscut si regretat) si-a cerut scuze in vizita din Polonia pentru Holocaust) tot asa si Biserica Ortodoxa
poate sa isi rezolve trecutul (ma refer la preoti colaboratori (de voie sau de nevoie) sau la preoti legionari). In Europa de azi multi oameni se tem sa spuna ca sint crestini. In Constitutia Europei nu se poate gasi cuvintul CRESTIN.
In acelasi timp se face totul pentru ca alte religii sa aiba libertatea necesara (este corect). Dar de aici pina la a nu intreprinde nimic de teama de a nu supara sau altii sa se sesimta lezati este o cale lunga.
Alte aspecte:
- Romania a atras atentia lumii dupa Revolutie prin scandalurile cu copiii strazii. In acele timpuri au venit din Vest multi oameni normali si corecti, dar si multi pedofili care sub masca ajutorarii au profitat de saracia crunta, abuzind acesti copii. De ce nu a facut Romania publica chestia asta la forurile internationale? Trebuia facut mult caz pe seama acestor incidente.

- Trebuie protestat in mod civilizat si nicidecum cu preotii sau maicutele aruncatoare de oua, care fac o lumina nefavorabila si este redat in mediile occidentale ca ceva anancronic si chiar salbatic (vezi Tanacu).

- E trist ca Noua Dreapta si-a facut prezenta la aceasta manifestare. Antonescu este perceput in Occident negativ care a contribuit la uciderea multor evrei la fel ca si Miscarea Legionara (care l-a asasinat pe Iorga).
De altfel cred ca adeptii acestei miscari nu sint in numar mare. Poate doar
oameni in virsta care au apucat in tinerete acele vremuri. Ne putem iubi tara fiind crestini dar fara a fi legionari sau extremisti si xenofobi.

- De ce contramanifestatie cu oua si huiduieli? Cind EI evolueaza pe o parte a strazii, pe partea cealalta sa se adune familiile traditionale (care sint mult mai multe), cu copii si bucuriile lor si sa demonstreze in acelasi timp, dar pasnic.



Numai bine
Octav M.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00731 sec.