Ziua Logo
  10:23, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-05-11
Alexandru Mihnea MOUCHA din Praga (...@moucha.ro, IP: 81.31.22...)
2006-05-11 13:54
Random, random si iar random

Uitati-va pe acest link: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=Bucharest,+Romania&t=k&om=1&ll=44.427474,26.087079&spn=0.003869,0.010482 - este Bucuresti vazut din satelit. Puteti descoperi un plan urbanistic ? Poate o ordonare arhitecturala ?

"Bucuresti" este un cuvant la plurat venit probabil din intentia de subliniere a faptului ca aceasta asezare nu este un singur oras, ci o aglomerare urbana a mai multor asezari, fiecare independenta dpdv "arhitectural", geografic, economic, social si cufundata in alta perioada istorica.

Exista un "centru istoric" care e populat de cine e populat (nu fac comentarii referitoare la flora si fauna), dar exista un centru modern, o zona deschisa afacerilor si comertului ? Nu.

Avem uriase cartiere dormitor fara nici o posibilitate de agrement: doar blocuri unde oamenii stau cand nu au unde sa se duca sau ce sa faca la serviciu, blocuri chiar fara magazine la parter, cutii de chibrituri suprapuse unde oamenii dorm. Cartiere cuseta: 4 paturi pe-o parte, 4 pe alta, 15 cusete / vagon ca sa intre mai multi. Clasa a doua sau pe priciuri.

Singurul care s-a ridicat ca sa faca ceva in acest oras a fost Ceausescu. Insa cum ? Cu niste planuri extrem de costisitoare, grandomanice si fara sustenabilitate sau necesitate economica. A sters tot ce insemna istorie si a inlocuit-o cu cladiri reci, urate, mari si in mare parte inutile. Noi nu avem continuabilitate, dezvoltarea capitalei este in boom-uri, exact ca mersul unui troleibuz in care soferul are doar 2 pedale - acceleratie si frana.

3 probleme ale Bucurestilor:

1) Metroul - din tunelele de metrou se pompeaza zilnic mii de tone de apa. Panza freatica este atat de sus si stratul argilos impiedica scurgerea apei in adancuri. Sunt rauri subterane: de ce credeti ca la Unirii 2 in statie se aude cum curge apa ? De ce statia de langa Dambovita se numeste Izvor ? De ce la Dristor 1 statia nu a putut fi imbracata cu travertin ? Raspunsul este apa - pretutindeni. Nici nu e de mirare pentru ca Romania a fost fund de mare in trecutul sau geologic.

2) Presiunea freatica - Asadar o constructie masiva creaza presiune in acest labirint de izvoare nevazute creind mari probleme din cauza presiunii si a infiltratiilor osmotice in cladiri situate la sute de metri distanta.

2) Cutremurele - Cladirile masive si rezistente reflecta undele seismice dand nastere la noduri si ventre prin suprapunerea undelor mecanice incidente pe cele reflectate. Unde au fost construite cladiri mamut ? Exact in zonele vechi: Casa Poporului, Teatrul National, Intercontinentalul, Mall-urile (exceptie cel din Drumul Taberei). Efectele suprapunerii undelor mecanice sunt greu - daca nu imposibil de simulat insa cert este un lucru: o cladire masiva si rezistenta condamna la moarte oamenii aflati in alte cladiri subrede - vezi Magheru. Cutremurele nu omoara oameni, cladirile sunt de vina !

ionion din Ulan-Bathaar (...@hotmail.com, IP: 88.100.199...)
2006-05-11 14:19
pt Moucha : mesaj deplasat impotriva intereselor bucurestenilor - este un mesaj ipocrit !

Construieste tu un campus cu corturi si gata socoteala !

Alexandru Mihnea MOUCHA din Praga (...@moucha.ro, IP: 81.31.22...)
2006-05-11 14:36
Re: pt Moucha : mesaj deplasat impotriva intereselor bucurestenilor - este un mesaj ipocrit !

Eu nu am nici pregatirea necesara si nici resursele ca sa construiesc nici chiar macar un campus de corturi. Dar nu uitati un lucru, eu nu lucrez pt dvs. Primarii si toti functionarii mai mari si mai mici care dau autorizatii de constructie sunt platiti din buzunarul dvs, domnule ionion. Dvs dati bani pt ei - lor cereti-le, nu mie.

Cat despre problema catedralei, eu unul sunt IMPOTRIVA acelei constructii de langa catedrala, insa nu trebuie sa fim partinitori. Primarul Videanu pe care tot dvs bucurestenii l-ati votat (nu spun nici ca e rau sau bun, nici corupt nici curat, nici frumos nici urat), Videanu asadar - sustine ca are un act semnat de parohia catolica. Eu unul sunt catolic dar ma intreb cine a semnat acel act ? Daca este un fals, este lovit de nulitate, dar daca actul a fost semnat pe bune, pai atunci actul reprezinta un contract valid pe ceea ce este mentionat in el, deci asta e - trebuie respectat.

Daca acel act a fost semnat in cunostinta de cauza si fara presiuni de catre vreun superior al bisericii, asta e, sa si-l agate de rasa si sa umble cu el prin Bucuresti. Nici chiar Papa nu are dreptul sa se bage dpdv legal intr-un contract, iar din cate stiu eu contractele se fac la autoritati desemnate, nu pe strada, nu in bserica si ele sunt valabile nu prin binecuvantari.

Tot ce am exprimat a fost STRICT in situatia in care se va dovedi ca actele au fost incheiate corect, iar pentru ele sa fie trasi la raspundere semnatarii care s-au razgandit intre timp.

Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.237...)
2006-05-11 19:09
Re: Random, random si iar random -Ei, Bucur!

Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.237...)
2006-05-11 19:10
Re: pt Moucha : mesaj deplasat impotriva intereselor bucurestenilor - este un mesaj ipocrit !

Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.237...)
2006-05-11 19:11
Re: pt Moucha : mesaj deplasat impotriva intereselor bucurestenilor - este un mesaj ipocrit !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00710 sec.