Ziua Logo
  10:18, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-05-11
Justitiarul de Bucuresti din Bucuresti (...@creditinfo.ro, IP: 82.76.161...)
2006-05-11 10:48
Adevaratele probleme ale Bucurestiului

Desi sunt impotriva acestor cladiri turn de sticla, total nepotrivite cu stilul arhitectonic al Bucurestiului, atrag atentia asupra altui lucru! Vad ca impotriva acestei constructii se urnesc forte uriase – desi catedrala Sf Iosif nu se afla pe nici o artera importanta, ea fiind practic invizibila, iar zona in care se afla deja este inconjurata de cladiri moderne. In schimb spatiile verzi ale Bucurestiului sunt asaltate intr-un mod extrem de barbar, si nici o societate civila din Bucuresti nu vad sa protesteze – nici catre autoritatile romane nici in strainatate! Sunt cunoscute deja aspectele legate de distrugerea parcului Bordei – pentru salvarea caruia nu exista nici o petitie, pentru salvarea caruia nici un parlamentar nu a solicitat expropierea si pentru salvarea caruia nu militeaza nici o asociatie a “Societatii Civile”. 7 ha din Herastrau deja sunt proprietate privata (inconjurate de un gard urias) si acolo se va face un cartier de lux. Parcul Floreasca e in pericol de a fi redus cu 2 ha si umbrit de un bloc turn si mai mare. Parcul Izvor (unde cel mult ar trebui doar refacuta manastirea Mihai Voda) e trecut in proiecte a fi mall si blocuri (turn evident) pentru birouri. La Opera Romana, o parte a parcului de langa Opera (o oaza de verdeata cu arbori seculari) este deja inconjurata cu un gard de sarma (o posibila retrocedare – si un posibil viitor bloc turn, fara ca nimeni sa ceara exproprierea terenului sau protejarea parcului). Si practic peste tot pe unde sunt spatii verzi – parcuri, sau doar zone cu verdeata – apar zeci de astfel de terenuri inconjurate de gard – viitoare blocuri turn ce vor musca si mai mult din putina verdeata ramasa in Bucuresti. Fondul Proprietatea are o valoare de peste 3 miliarde euro – de ce nu sunt despagupiti proprietarii de terenuri cu verdeata din Bucuresti (la valoarea reala a terenului, evident) cu actiuni la acest fond? De ce nu se ofera terenuri in alte zone – terenuri cu valoare egala? De ce catolicii din Bucuresti nu solicita si protejarea verdelui orasului in care ei traiesc? Catedrala e in mijlocul orasului – sa intelegem ca ei (catolicii) stau in provincie si vin in Bucuresti doar in pelerinaj? O catedrala in inima unei capitale sufocata de poluare (tonele de praf si plumb au fost recunoscute chiar de catre primarie) nu va fi deteriorata mai mult decat va fi de aceasta constructie? E stiut de mult ca poluarea aerului distruge monumentele vechi intr-un ritm accelerat!
De ce pentru salvarea acestor parcuri si zone cu verdeata nu exista nici o petitie, pentru salvarea carora nici un parlamentar nu a solicitat expropierea si pentru salvarea carora nu militeaza nici o asociatie a “Societatii Civile”.
De ce aceasta asa-intitulata societate civila protesteaza atat de vehement doar pentru oprirea constructiei de langa catedrala (justificat protest) si nu protesteaza de loc pentru salvarea zonelor verzi ale capitalei (situatie la fel - daca nu mai grava)? Pe cand o petitie si demersuri ale societatii civile si a cultelor care au enoriasi in acest oras agresat, care sa solicite o lege a protejarii spatiilor verzi ale capitalei?
Videanu a promis ca va solicita o lege sau ordonanta de urgenta care sa simplifice exproprierile pentru pastrarea si crearea de parcuri! Daca aceste asociatii (asa-zisa “Societatea Civila”) si culte (BOR, Biserica Catolica, etc) ar fi fost mai zgomotoase in a cere protejarea Bucurestiului in ansamblul sau, poate ca acum aveam deja ordonanta care sa salveze parcurile si zonele verzi ale Capitalei – si poate ca atunci, si noi, Bucurestenii eram mai receptivi fata de problemele individuale ale bisericilor din Bucuresti! Dar cand vedem ca plamanii verzi ai capitalei noastre sunt distrusi fara a protesta nimeni – parca nu prea ne mai pasa de o catedrala ce se plange acum ca nu va mai fi vazuta – dupa ce i sa refuzat in prealabil unu/doua etaje...cerute dintr-o slabiciune a monseniorului Robu si o “necitirie” a hartiilor pe care le-a semnat!
Domnule Robu – spalati-va pacatele solicitand alaturi de oprirea constructiei si salvarea parcurilor si gradinilor Bucurestene – ca cei ce vin la slujba dvs locuiesc tot in acest oras!

ionion din Ulan-Bathaar (...@hotmail.com, IP: 88.100.199...)
2006-05-11 11:09
Eu propun ca pe o raza de 1 km in jurul acelei biserici sa fie daramate toate cladirile existente


ca Sfintii Iosif sa iasa la iveala !

Justitiarul de Bucuresti din Bucuresti (...@creditinfo.ro, IP: 82.76.161...)
2006-05-11 11:17
Re: Eu propun ca pe o raza de 1 km in jurul acelei biserici sa fie daramate toate cladirile existente

ionion din Ulan-Bathaar (...@hotmail.com, IP: 88.100.199...)
2006-05-11 11:34
toate "alea" pe care le-ai amintit sunt spanac in comparatie cu catedrala catedralelor ! da se poate ... !? se poate ! n

Justitiarul de Bucuresti din Bucuresti (...@creditinfo.ro, IP: 82.76.161...)
2006-05-11 11:42
Re: toate "alea" pe care le-ai amintit sunt spanac in comparatie cu catedrala catedralelor ! da se poate ... !? se poate ! n


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00672 sec.