Ziua Logo
  14:26, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2005-12-23
+ (...@web.de, IP: 62.180.144...)
2005-12-23 09:28
Intrebari pentru echipa de zgomote a lui Nicolaescu

1. Este spitalul Elias al MS sau al Academiei Romane si al Fundatziei Elias + Comunitatea Evreiasca Din Romania ?
2. Este Academia Romana subordonata guvernului deci implicit MS ?
3. Este Fundatzia Elias subordonata si ea guvernului ?
4. Daca este sa se prezinte public de catre MS actul juridic care reglemmmenteaza cazul !
5. Daca nu este , are dreptul MS sa numeasca conducerea ?
6. Daca este al Fundatziei Elias si al Academiei , sunt astia obligatzi sa efectueze actul medical gratuit ? sau trebuie sa plateasca MS serviciile medicale ?
7. Daca MS nu vrea sa plateasca , atunci sa nu se trateze nici un bolnav pentru care plateste Casa de Asigurari ci numai dintre cei ce au bani si platesc singuri ???
8. De ce nu prezinta ZIUA actele referitoare la situatzia juridica a spitalului ? Sau atunci cand familia Elias a facut cadou spitalul testamentul era bun iar acum cand trebuie si respectat nu mai e bun ?
9. Credetzi ca un spital trebuie sa realizeze profit si daca da prin ce mijloace ?
10. Daca da, cat trebuie sa fie ? 10, 20, 30 sau 40% din " cifra de afaceri ?

Tzepelica (...@yahoo.com, IP: 82.208.174...)
2005-12-23 10:30
Re: O singura intrebare, pentru cealalta echipa de zgomote

+ (...@web.de, IP: 213.7.107...)
2005-12-23 11:00
Re: O singura intrebare, pentru cealalta echipa de zgomote

La 2005-12-23 10:30:32, Tzepelica a scris:

> Cine finanteaza activitatea spitalului Elias, MS sau Academia+fundatia
> ?
> Si daca finantarea este mixta, care sunt ponderile ?

Dat fiind faptul ca sunt tratatzi bolnavi i din Romania, Casa de Asigurari la finantzeaza tratamentul in limita legii. Daca erau din Congo plateau aia din Congo. Solutzia e simpla: Romania zice ca nu are nevoie de Spitalul Elias , MS interzice bolnavilor sa mai mearga acolo si uite asa nu mai e nevoie sa plateasca nici un tratament.
Sau se introduce aprobarea prealabila: bolnavul ramane in salvare, doctorul sau asistententul iau cerearea , merg cu ea la Nicolasecu si daca el aproba atunci il interneaza la Elias. Daca nu merge cu el unde zice Nicolaescu. Si uite asa aia vor intra in faliment , spitalul va devenii service auto pentru Citroen si Yamaha iar onor Nicolaescu marcheza inca un punct in razboiul cu sistemul ticalosit.
Multzumit ???

Tzepelica (...@yahoo.com, IP: 82.208.174...)
2005-12-23 11:19
Re: Se pare ca nu ai inteles o chestie : ala care da banii (MS) are dreptul sa-si numeasca gestionarul lor.

Davidescu vasile din Bicaz (...@k.ro, IP: 80.97.25...)
2005-12-23 11:21
MAI SUBTILULE


Cuiva,in studentia mea,unul care avea facultatea muncitoreasca i s-a spus ca este subtil.
Nestiind ce este,el a devenit agresiv si spunand:eu subtil ma(urmeaza o injuratura) si i-a dat 2 palme celui care pretindea el ca l-a insultat.

Subtilitatea dumnetale este de tipul FACULTATII MUNCITORESTI

Spitalul Elias este intretinut din banii publici si deci nu are nici un privilegiu.El este al fundatiei Elias dar teoretic.Daca vrea sa-l administreze sa-l faca privat si numeste director si pe iliescu si pe Oprescu.Fundatia Elias nu poate obliga staul roman sa plateasca si sa conduca cine vrea comunidtii Academiei si Oprescu.

Mata ce ai zice daca eu as zice ca sunt proprietarul casei dumnetale in care pot face ce vreau cand mata platesti totul.

Deci se respecta,din respect testamentul fundatiei Elias dar cat timp cheltuielile le da Ministerul sanatatii(deci noi toti),statul,ministrul are dupa lege obligatia si dreptul de a asigura managementul si de a respecta si testamentul Elias,adica de a trata acolo membrii comunitatii evreiesti,membrii academiei si cine or mai fi.

Dar cine plateste isi administreaza banii.

Scurt

Nu-i asa ca subtilitatea Dv.este de tipul FACULTATII MUNCITORESTI,iar Oprescu,comunist de linai 2-a,membru al unui partid criptocomunist (PSD)a fost infiat de Elias pentru a conduce.

Sa dea banii academia si sa-si conduca spitalul,eu ca cetatean nu vreau sa dau banii si sa conduca Oprescu

+ (...@web.de, IP: 213.7.107...)
2005-12-23 11:38
Re: MAI SUBTILULE

De ce te enervezi ? Asa am banuit si eu : mata nu vrei sa mai dai bani . Bun. Nu mai dai si gata. Dar Spitalul tot al Academiei si al Fundatziei ramane. Sa se duca Nicolaescu sa-l dea afara cu politzia daca stie ca are dreptate ! Cine-l opreste ????? Eu in nici un caz .

+ (...@web.de, IP: 213.7.107...)
2005-12-23 11:44
Re: Se pare ca nu ai inteles o chestie : ala care da banii (MS) are dreptul sa-si numeasca gestionarul lor.

La 2005-12-23 11:19:18, Tzepelica a scris:

Mister Tzepelica : faci varza notziunile : MS nu da banii, MS plateste serviciile prestate. La fel ca dumneata cand mergi la croitor platesti pentru costum. Daca nu-tzi convine cum lucreaza mergi la altul, dar nu potzi schimba croitorul din atelierul lui pentru ca vrei mata sa-tzi comanzi un costum. MS renuntza la serviciile de la Elias si nu mai trebuie sa dea nici un ban.
Ei, da chestiile astea si carnea de porc sunt lucruri grele de digerat.

Tzepelica (...@yahoo.com, IP: 82.208.174...)
2005-12-23 11:53
Re: Am inteles, " MS nu da banii, el doar plateste..." Ha, ha, ha ! Esti tare, stimabile!

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2005-12-23 12:33
Re: Se pare ca nu ai inteles o chestie : ala care da banii (MS) are dreptul sa-si numeasca gestionarul lor. lasa vrajeal

Ideea e ca tu "subtil" cum te cunosc faci un adevarat "bors cu varza" din notiuni. MS da banii la Elias nu numai pt serviciile prestate ci si pentru investitii in aparatura, in renovari etc. Academia "bat-o vina" nu da "nimicutza" ca deh "nu e bani". Singurii care mai dau ceva sunt evreii.

In caz ca nu ai aflat inca spitalul Elias nu este proprietatea lui oprescu si nici nu a fost "oferit" spre conducere "pe viata" acestuia. Asa cum nu e proprietatea lui simion marele academician care "cica" nu se amesteca in politica.

La spitalul Elias nu poate "merge" oricine. Si asta e tot un "obicei". In general doar "cadrele de nadejde" au acces. Oricum din "basica umflata" a lui oprescu si a colegilor matale care sunt "lipiti de scaune" (mi-a placut prestatia lui nastase cu privilegiile parlamentare - curat constitutional coane fanica) pot suferi doar bolnavii din spital si tembelii de medici care au fost "mintiti" ca "isi pot alege singuri" seful.

Tot "varza" este cand "compari" activitatea medicala cu activitati de prestari servicii.

Mai lupta tatuca ilici contra "clasei"? Am vazut ca s-a cam basicat si "sincer" acuma tratamentul sau la Elias a fost "cam scump" ca sa mai trebuiasca "repetat". Mai calmati-l si voi ca ramaneti "fara". Ai cumva o idee cat la suta dintre cei suferinzi precum ilici au sanse de a obtine acelasi tratament ca el in Romania?

Davidescu vasile din Bicaz (...@k.ro, IP: 80.97.25...)
2005-12-23 12:35
Re: MAI SUBTILULE,TEPELICA,S-A REZOLVAT,OPRESCU A PLECAT


Tepelica,
Pana si Oprescu are mai multa onoare ca tine.A plecat,l-am vazut la TV.

Daca Academia sau Comunitatea evreiasca vrea sa puna in aplicare testamentul Elias sa-si privatizeze spitalul si sa-l aduca pe Iliescu,Oprescu,Nastase ca directori sau medici chirurgi.

Cand se face o fundatie,aceasta nu da un UCZ testamentar ci asigura prin ceva intretinerea institutiei fundate.La noi in sat Candiano Popescu a facut o scoala de agricultura si a inzestrat-o cu 100 Ha.pamant pentzru intretinere.

Fundatia Elias a facut doar spitalul dar nu a asigurat financiar institutia.Este meritoriu ceea ce a facut dar cine intretine institutia cu bani are dreptul sa si-i administreze.

Este suficient ca se respecta faptul ca spitalul conform testamentului asigura asistenta medicala celora carora Elias le-a destinat institutia,la care se adauga si cei doriti de Minister

Dle TEPELICA nu mai fi subtil,ia exemplu de la Oprescu care a cedat in fata evidentei.

Cu bine si speranta cum spune englezul:

Lat wisedom guide us

Tzepelica (...@yahoo.com, IP: 82.208.174...)
2005-12-23 13:03
Re: MAI SUBTILULE,TEPELICA... Stimabile, ai gresit adresa, citeste inca o data ce am scris...


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00521 sec.