Ziua Logo
  09:17, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-12-12
George-Felix (...@yahoo.com, IP: 132.195.96...)
2005-12-12 12:27
pe de o parte, pe de alta parte



Pe de o parte, ceea ce spune Grosan e corect: americanii au fost prinsi complet in fundu' gol cand cu 11 sept., cand cu Katrina, samd. Democratii dau vina pe Bush, verzii americani dau vina pe sistem, republicanii dau vina pe cine s-o nimeri:)) etc.., cert este ca "nu a functionat"

Ori ce dovedeste asta? Ca americanii nu sunt infailibili, ca fac greseli, ca sistemul american nu este perfect, si ca greselile, la scara Americii, au consecinta uriase. Pai stiam asta demult.

Daca insa compar cu modul de a gestiona greselile in alte parti ale lumii, la Moscova de exemplu, sau la Bucuresti:) constat ca americanii au sanse mai mari sa isi repare din mers erorile.
Chestiunile se discuta, se dau demisii, se analizeaza ce a mers prost.., samd. Minoritatea din Congress se suie pe majoritate:) si amandoua cauta sa faca in asa fel incat greseala asta sa nu se mai repete (sigur, o sa faca greseli noi:))) Si din doi in doi ani, au loc alegeri.

Asadar concluzia lui Grosan imi pare nelalocul ei. Politica nu e aproape niciodata alegerea intre ceva evident bun si ceva evident prost, ci e cautarea "celei mai putin proaste solutii", e o problema de "minimax" - minimizei pagubele si maximizezi castigurile.
DIn acest punct de vedere, alianta cu SUA imi pare o alegere buna. Secondata de o buna integrare in UE. Pe drumul pe care merg Polonia, balticii ..,


Felix




     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00927 sec.