Ziua Logo
  10:21, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2005-09-27
Umorul Negru (, IP: 71.64.28...)
2005-09-27 11:14
Cum naiba-i gasiti pe astia, mey?

Credeam pana astazi ca va fi imposibil de gasit un aiurit mai mare decat Chiraq, insa m-am inselat. Franta are resurse inepuizabile cand vine vorba de zevzeci.

Articolul din Ziua este indulcit. Financial Times de ieri da mai multe detalii despre spusele lu' Sarko:
http://news.ft.com/cms/s/5ac11fe2-2e00-11da-aa88-00000e2511c8.html

Sarko: "We must open the French-German couple to four other big European countries, which among them represent 75 per cent of Europe's population". Este incredibil cata importanta-si da asta. Cum adica "WE MUST open..."? Pai pana acum ce-a fost UE? O afacere franco-germana platita de alte tari?

Mai mult: "Mr Sarkozy said this G6 - France, Germany, the UK, Italy, Spain and Poland - should make collective proposals to other EU leaders. The other members could accept or reject these proposals, but THEY SHOULD NOT BE ABLE TO PREVENT THE G6 FROM PURSUING THEM. " Curat democratic! Cu siguranta cele 19 state lasate pe dinafara vor aplauda asa ceva. Nici nu-mi pot imagina cat de bucurosi vor fi olandezii sa aibe o moneda (euro) pe care sa n-o poata controla deloc, fiind in afara G6. Ce-i si mai haios ii ca UK, un membru G6, nici macar nu a trecut la euro, da-l va putea influenta, pe cand Olanda nu. Makes perfect sense!

Alte bazaconii: "Europe must invent humane globalisation", (Sic!) "Europeans must buy european goods" (din ciclu' io export la tine da' tu nu exporti la mine), "the British budget rebate is an anomaly that has to be suppressed" (desi UK da mai multi bani decat Franta cu tot cu rebate)... etc.

Si io care credeam c-o sa-mi lipseasca Chiraq dupa 2007... insa nu trebuie sa-mi fac griji. Vine Sarko, care-i chiar mai tare decat Chiraq. Abia astept!

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2005-09-27 13:37
Re: Cum naiba-i gasiti pe astia, mey? pt Umorul Negru

> Credeam pana astazi ca va fi imposibil de gasit un aiurit mai mare
> decat Chiraq, insa m-am inselat. Franta are resurse inepuizabile cand
> vine vorba de zevzeci.

Oricine are zevzeci doar ca sharko nu prea e. Ce il strica pe el e doar "nevasta" deh.

> Sarko: "We must open the French-German couple to four other big
> European countries, which among them represent 75 per cent of
> Europe's population". Este incredibil cata importanta-si da
> asta. Cum adica "WE MUST open..."? Pai pana acum ce-a fost
> UE? O afacere franco-germana platita de alte tari?

Pai nu sti cum sunt "integrati" francezii si nemtii de exemplu la asigurari si au inceput sa o faca si in sanatate + pensii si nu numai. E momentul sa se integreze si altii la fel de "bine" asta iti spune.

> Mai mult: "Mr Sarkozy said this G6 - France, Germany, the UK,
> Italy, Spain and Poland - should make collective proposals to other
> EU leaders. The other members could accept or reject these proposals,
> but THEY SHOULD NOT BE ABLE TO PREVENT THE G6 FROM PURSUING THEM.

Pana cand ajung si ei sa se integreze la fel de mult. Nu prea vad nici eu integrarea UK dar ma rog astia sunt cu "curul in doua luntrii" mereu.

> " Curat democratic! Cu siguranta cele 19 state lasate pe
> dinafara vor aplauda asa ceva. Nici nu-mi pot imagina cat de bucurosi
> vor fi olandezii sa aibe o moneda (euro) pe care sa n-o poata controla
> deloc, fiind in afara G6.

Pe politica monetara imi pare rau sa-ti spun ca numai banca europeana o poate controla si nicidecum cei "25" nici macar in acest moment. De exemplu italienii au pierdut foarte mult la turism prin "nedeprecierea" monedei pe timpul verii asta fiind pe vremea "lirei" una din politicile lor. Pe trichet au boala cam "toti" ca nu a scazut dobanzile cand trebuia si cat trebuia de exemplu si astfel europenii au platit din plin "cresterea" americana etc.

> Ce-i si mai haios ii ca UK, un membru G6,
> nici macar nu a trecut la euro, da-l va putea influenta, pe cand
> Olanda nu. Makes perfect sense!

E vorba de "bani" si cine si cand da in esenta.

> Alte bazaconii: "Europe must invent humane globalisation",
> (Sic!) "Europeans must buy european goods" (din ciclu' io
> export la tine da' tu nu exporti la mine), "the British budget
> rebate is an anomaly that has to be suppressed" (desi UK da mai
> multi bani decat Franta cu tot cu rebate)... etc.

Teoria cu cumpararea de marfa produsa "loco" exista de multa vreme, la nemti a "tinut" ca altfel industria de automobile a lor nu ajungea la nivelul actual(un exemplu). Referirea la uk este vizavi de "importul" si "reexportul" marfurilor pe pietele europene si care nu e controlabil. Uk importa destul de mult din al lor Common Wealth si exporta la europeni "cu certificat de EURO" adica fara taxe. Problema e veche si a explodat cu "vaca nebuna" si cu "obligativitatea" impusa englezilor de a cumpara "carne" de la nemti in acel moment si nu din noua zeelanda(scandal mare).

> Si io care credeam c-o sa-mi lipseasca Chiraq dupa 2007... insa nu
> trebuie sa-mi fac griji. Vine Sarko, care-i chiar mai tare decat
> Chiraq. Abia astept!

Iti zic eu "mai sapa" la sharko ca s-ar putea sa ajungi sa-l "indragesti" comparativ cu chirac.

Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2005-09-27 15:01
shadow, turismul si euro

"De exemplu italienii au pierdut foarte mult la turism prin "nedeprecierea" monedei pe timpul verii asta fiind pe vremea "lirei" una din politicile lor", ai scris tu.

Nu numai la turism de la "poama de euro, shadow, si alte sectoare au plonjat in jos, pe care nici nu ti le mai enumar ca tu le stii deja', sunt sigura.
Te asigur ca turismul merge f. prost si in Grecia, nu ca numar de turisti ci la calitatea de turisti ce merg in Gr, charters pline de englezi modesti care beau pina se fac critza peste tot. Pare ca a mers bine... Croatia.

La noi tzin inca bine japonezii, americanii, si in ultimul timp charters pline de... chinezi ! oui oui, burgezia chineza vina sa vada turnul Pisa, Galeriile de arta de la Firenze, Domul din Milano, toata Roma, etc, etc.
La mare )mai ales pe Adriatica) tzin nemtzii, desi mai putin fata de alti ani, se stie ce criza este in Germ., in Sardegna lumea fina, de standard elevat, idem in Liguria pina la Insula Elba.

Unde mai pui ca se stie de vreun an, ca Italia e un target pt atentate teroristice, deci daca eu ar tb. sa programez o vacanta intr-o tara unde risc, schimb programul, merg in Antille, or la Santo Domingo


La 2005-09-27 13:37:05, Shadow a scris:

> 
> 

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2005-09-27 16:07
Re: oriana, turismul si euro

> Nu numai la turism de la "poama de euro, shadow, si alte sectoare
> au plonjat in jos, pe care nici nu ti le mai enumar ca tu le stii
> deja', sunt sigura.

Am spus doar de turism pt ca era vorba de o politica monetara nu discutam de agricultura(da, da Italia e mare producator agricol sau era) sau industrie (siderurgica in particular), etc.

> Te asigur ca turismul merge f. prost si in Grecia, nu ca numar de
> turisti ci la calitatea de turisti ce merg in Gr, charters pline de
> englezi modesti care beau pina se fac critza peste tot. Pare ca a
> mers bine... Croatia.

Nu am mai fost de cativa ani in Grecia, inainte era bine :-), asa cum si in Spania era sau poate inca mai e.

> La noi tzin inca bine japonezii, americanii, si in ultimul timp
> charters pline de... chinezi ! oui oui, burgezia chineza vina sa vada
> turnul Pisa, Galeriile de arta de la Firenze, Domul din Milano, toata
> Roma, etc, etc.

Si aici chinezi "en gros" si la "punga grosi". Am vazut un documentar despre turismul chinezilor prin Europa si cel putin la Paris erau unii de se pregateau si chiar reuiseau sa "sparga"(ca nu pot sa spun altfel) cate 20.000 de euroi pe parfumuri, toale, vinoase, etc. Ca pe muzeuri oricat s-ar fi chinuit nu reuseau sa o faca in 2-3 saptamani. :-)

Mai sunt si americanii usor de identificat pt ca vorbesc tare si rad in hohote, japonezii care merg "in turma" :-) cu "flashul" in continua "miscare".

> La mare )mai ales pe Adriatica) tzin nemtzii, desi mai putin fata de
> alti ani, se stie ce criza este in Germ., in Sardegna lumea fina, de
> standard elevat, idem in Liguria pina la Insula Elba.

Pe Adriatica (coasta Italiana) am fost eu anul asta, la Sud de Rimmini (Riccione) si pot sa spun ca m-a dezamagit foarte mult. Odata ca nu prea gaseai "mancare italieneasca adevarata" :-), in al doilea rand prea mare aglomeratia pe plaja(umbrele foarte apropiate). Deci prefer inca Napoli, Capria, Ischia, Procida, costiera amalfiteana cu Amalfi, Ravello etc. Sardegna e super "scumpa" ca de obicei :-) dar foarte frumoasa. Iar din nord marile lacuri cu localitatile "salba" din jurul lor. Apoi Toscana cu linistea ei si nu in ultimul rand Venezia in care insa deranjante pot fi doar "cele doua McDo" :ppp si "pretul" de pe "scontrino" la "itemul" muzica platibil de toata lumea intre 2 si 100 de ani :-).

Mai sunt multe de vazut in Europa, Croatia merita din plin ca si Slovenia, o "reintoarcere" prin Spania nu face rau la nimeni :-), zona Balatonului in Ungaria, Praga, etc, etc.

Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2005-09-27 21:34
shadow, le vrai connaisseur des vacances

m-ai uns pe suflet, o vioara esti - sunt locuri pe care le cunosc perfect, tare m-a mirat ca nu ti-a placut Riccione, dar shadow, se merge la Riccione pt. discoteci, nu de stat la plaja ! Tu ce faceai noaptea, iti puneai fesul pe cap si faceai nanna ??? ei, pe asta n-o mai cred !

Croatia te asigur merita s-o vezi, e pitoreasca, daca ai prieteni care au barca, profita, ai sa-ti amintesti de vorbele mele, unde mai zici ca in Croatia se maninca cele mai bune vongole, ii bat pe greci ! Lumea e un pic shovinista, dar cordiali cu turistii, si inca nu smecheritzi ca in alte parti.

In Slovenia se merita de dus la skiat, or cand sunt campionate de iarna, lume fina, impecabila.

La Balaton de mult nu mai merg, mai sunt atatea locuri minunate de vazut, shadow, uite programam o vacanta in grup in Australia, pt la iarna (la ei e vara), sunt convinsa ca o sa iasa perfect ca alte vacante.
Pt. Sardegna, cauta un club de tip Ventaglio, pacat sa pierzi asa o vacanta, or daca ai prieteni ce pleaca cu barca - si nu suferi mal di mare ! - profita sa mergi.
In Spagna prefer in mod absolut insulele, Ibiza, Lanzarote pt ca sunt tineresti, dupa stilul meu de viata. La Canarie merg pensionatii, mai am mult pin-atunci !

*

La 2005-09-27 16:07:36, Shadow a scris:

> > Nu numai la turism de la "poama de euro, shadow, si alte sectoare
> > au plonjat in jos, pe care nici nu ti le mai enumar ca tu le stii
> > deja', sunt sigura.
> 
> Am spus doar de turism pt ca era vorba de o politica monetara nu
> discutam de agricultura(da, da Italia e mare producator agricol sau
> era) sau industrie (siderurgica in particular), etc.
> 
> > Te asigur ca turismul merge f. prost si in Grecia, nu ca numar de
> > turisti ci la calitatea de turisti ce merg in Gr, charters pline de
> > englezi modesti care beau pina se fac critza peste tot. Pare ca a
> > mers bine... Croatia.
> 
> Nu am mai fost de cativa ani in Grecia, inainte era bine :-), asa cum
> si in Spania era sau poate inca mai e.
> 
> > La noi tzin inca bine japonezii, americanii, si in ultimul timp
> > charters pline de... chinezi ! oui oui, burgezia chineza vina sa vada
> > turnul Pisa, Galeriile de arta de la Firenze, Domul din Milano, toata
> > Roma, etc, etc.
> 
> Si aici chinezi "en gros" si la "punga grosi". Am
> vazut un documentar despre turismul chinezilor prin Europa si cel
> putin la Paris erau unii de se pregateau si chiar reuiseau sa
> "sparga"(ca nu pot sa spun altfel) cate 20.000 de euroi pe
> parfumuri, toale, vinoase, etc. Ca pe muzeuri oricat s-ar fi chinuit
> nu reuseau sa o faca in 2-3 saptamani. :-)
> 
> Mai sunt si americanii usor de identificat pt ca vorbesc tare si rad
> in hohote, japonezii care merg "in turma" :-) cu
> "flashul" in continua "miscare".
> 
> > La mare )mai ales pe Adriatica) tzin nemtzii, desi mai putin fata de
> > alti ani, se stie ce criza este in Germ., in Sardegna lumea fina, de
> > standard elevat, idem in Liguria pina la Insula Elba.
> 
> Pe Adriatica (coasta Italiana) am fost eu anul asta, la Sud de Rimmini
> (Riccione) si pot sa spun ca m-a dezamagit foarte mult. Odata ca nu
> prea gaseai "mancare italieneasca adevarata" :-), in al
> doilea rand prea mare aglomeratia pe plaja(umbrele foarte apropiate).
> Deci prefer inca Napoli, Capria, Ischia, Procida, costiera amalfiteana
> cu Amalfi, Ravello etc. Sardegna e super "scumpa" ca de
> obicei :-) dar foarte frumoasa. Iar din nord marile lacuri cu
> localitatile "salba" din jurul lor. Apoi Toscana cu
> linistea ei si nu in ultimul rand Venezia in care insa deranjante
> pot fi doar "cele doua McDo" :ppp si "pretul" de
> pe "scontrino" la "itemul" muzica platibil de
> toata lumea intre 2 si 100 de ani :-).
> 
> Mai sunt multe de vazut in Europa, Croatia merita din plin ca si
> Slovenia, o "reintoarcere" prin Spania nu face rau la
> nimeni :-), zona Balatonului in Ungaria, Praga, etc, etc.
> 
> 


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00724 sec.