Ziua Logo
  12:23, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-11-17

Comentarii: 27, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

gili
2006-11-16 23:16:45

A aminat-o doar ...


" Prima alternanta la putere in Romania post-decembrista a stopat consolidarea definitiva a dominatiei aparatului PCR reciclat. Daca Ion Iliescu ar fi castigat la 17 noiembrie, el ar fi castigat definitiv batalia pentru continuitate. "

A aminat-o doar , nu a si stopat-o.
Regimul instalat dupa Constantinescu a continuat acapararea puterii de catre bolsevicii securei la toate nivelele , iar la prezent Ba'secu face tot posibilul sa definitiveze misia primita de Ilici de la oculta securista-comunista.
Vai de mamele noastre !...

Serlan Dinus
2006-11-17 00:33:56

Dintre toti presedintii ROMANIEI a fost cel mai performant!

Personal nu am castigat nimic, nici macar cele 29 de ha agricole si forestier pe care mi le-au "blocat" primarii comunistii de stanga sau de dreapta , exista si comunistii de dreapta , mai ales in ROMSILVA . . .

Lambert
2006-11-17 00:36:04

Cele mai multe hotii

Cele mai multe hotii le-au facut securistii in perioada Constantinescu. Tzapul a fost un escroc corupt de nici USA nu l-a primit in NATO in 1997. Imi pare asa ca si Constantinescu asta era ceva pe la Secu ca prea a avut grija de ei sa faca bani.
"A amanat" ce furati voi, ca avea grija ce sa aibe ce fura ai lui.

Ratacitul
2006-11-17 01:39:32

Categoria Nostradamus

"Prima alternanta la putere in Romania post-decembrista a stopat consolidarea definitiva a dominatiei aparatului PCR reciclat. Daca Ion Iliescu ar fi castigat la 17 noiembrie, el ar fi castigat definitiv batalia pentru continuitate."

Ratacitul
2006-11-17 01:43:32

Categoria Kashai-Baci

"Cooperarea romano-maghiara, reforma administratiei locale, a sistemului de invatamant si a institutiilor de cultura au corectat deficitul de democratie. Din tara-problema, Romania a devenit un model de rezolvare a problemei minoritatilor."

K' asha-i romanul...

Vasco da Gama
2006-11-17 02:38:49

Iliescu nu s-a straduit prea tare

Daca Iliescu ar fi castigat iar, credibilitatea lui + Nastase et co, sifonata de la bun inceput, ar fi fost complet terminata. Asa, cu pretul unui mandat in opozitie, dar pastrand ferm controlul esalonului 2, si-au castigat legitimitate atat in ochii vestului cat si la electoratul din tara. Nu erau prosti ca pentru inca un mandat sa fie blocati de europeni cum il blocheaza pe Lukashenko. Unde-si mai facea Dana cumparaturile, la Phenian? Nu se poate, si sa mai si stea la coada la viza ca toti mutufanii.

Constantinescu va fi avand si oaresce merite, cum ar fi proprietatea privata, Cozma etc., dar nu alternanta la putere.Sau, altfel, a impiedicat consolidarea PCRului, favorizand consolidarea Securitatii.

A, da, aia cu alegerile libere nu sta in picioare, in Romanica (mai ales rurala si semi-rurala) PSDul avea toate parghiile de manevra, si lipsa de scrupule in care au excelat mereu. Daca chiar se mobilizau PSDistii ramaneati la catedra, si tu si geologu', iar Petre JR se juca pe Pentium I Made in China, ca fraieru', in loc sa stea la Cotroceni, sa se joace pe PC adevarat, si sa urle la telefon la sclavetii de pe la ministere.

In rest, generalli au fost trecuti nu in rezerva, ci in business, si cu pensii obraznice. Tot in business si restul de smecheri de pe la Secu, PCR etc. Presedintia OCSE a fost facuta cu oamenii altora, si in interesul altora, corifeii vostri au fost proxy, poate se supara alde Chebeleu si incepe sa povesteasca, ca tot e pus pe liber... De NATO nu mai zic nimic, prima dintre ultimele... Mentionarea Tigaretei II in context e tupeu nebun. Mi-aduc aminte si de un scandal cu o o susa pe numele ei Copii Romaniei..Minerii au primit ceva bani pesin cand au fost pusi pe liber, ceea ce a sprijinit micii importatori de televizoare si bauturi alcoolice din Valea Jiului. Asta a fost marea strategie si reforma.

Si ce frumos a urmat mandatul 2000-2004, cand s-a consolidat si legitimat mafia pentru deceniile ce va sa vina, si s-au pus bazele concordiei inter-partide de acum - s-au trasat in mare liniile de demarcatie intra gasti, ce se face si ce nu se face, etc. Dupa care a venit omul providential, si a inceput re-trasarea zonelor de influenta, spre surpriza old boys-ilor PSDisti, si deliciul natiunii care urmareste cum marineru' lupta cu sistemul ticalosit mai ceva ca Fat Frumos cu zmeul. Dar lasa ca vine generatia asteptata, cu Ponta, Diaconescu, Maior si glasnost + perestroika care vine de la Cluj, eventual ca His Majesty's Loyal Opposition, dar mai constructiva opozitia, mai prietenoasa, asa...

Asta e, doamna Zoe, mostenirea reala a lui Emil. Nu e vina lui, atata a putut, dar nici sa-l facem erou acuma. A doua sansa (dupa 89), a fost ratata magistral, si cine stie cate generatii de romani irosite, si in tara si afara. Majoritea celor din categoria mea de varsta au plecat in timpul presedintiei lui Emil, cand vazandu-i echipa si performantele au realizat ca nu mai e speranta.

haritina
2006-11-17 08:28:28

Datoria de Presedinte

MOTTO: Datoria este necesitatea de a savarsi o fapta din respect pentru legea morala.

A vedea in departare este ceva, insa a ajunge acolo este cu totul altceva.
Romania a avut si are multi conducatori pentru ca ei si-au dus oamenii acolo unde au vrut ei sa fie. A vut insa si lideri printre care poate fi considerat si
Emil Constantinescu. De ce? Pentru ca ne-a dus acolo unde trebuia sa fim aratand clar si ferm directia:NATO si UE. Fara schimbarea vointei politice de acum 10 ani si faptele concrete ce i-au urmat nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil. Si, cel mai important, a fost un presedinte care si-a facut datoria.
Una e sa crezi in ceea ce nu exista si altceva sa pui la indoiala ceea ce este evident.

haritina
2006-11-17 09:49:58

Datoria de presedinte!

MOTTO: datoria este necesitatea de a savarsi o fapta din respect pentru legea morala.

Sa vezi in departare este ceva, insa sa ajungi acolo, este cu totul altceva.
Clarvazatori care ne-au spus unde trebuie sa ajunga Romania au fost si sunt multi, putin sunt aceea care au stiut sa si faca ceva pentru a ajunge unde trebuie.
Romanii au avut Conducatori si au, dar ei i-au dus acolo unde vor ei, lideri au fost putini. Unul dintre ei a fost presedintele Emil Constantinescu pentru ca ne-a dus acolo unde trebuie: in NATO si UE. A fost acela care, odata cu castigarea alegerilor, prin vointa politica , a convins in afara tarii ca Romania trebuie sa fie acolo unde ii este locul. Si-a facut din plin datoria de presedinte.
Romanii ar trebui sa-i fie recunoscatori, nu sa-l huleasca, chiar daca au avut si vor avea de suferit. Totul se face cu sacrificiu. Si Emil Constantinescu a platit si domnia sa: pretul platit de toti si un pret politic (in acest caz a fost singurul).
Emil Constantinescu a reprezentat si reprezinta pe invingatori nu pe aceea care se lamenteaza in neputinta. Ori poporul roman a fost si este un popor de invingatori, nu-i asa?!

Ghita Bizonu'
2006-11-17 10:08:22

Care Emil?

Ce Ilici nu a stat la putoare 17 ani neintrupti? Ca asa ma asigurau unii care sarbatoreau victoria lu Traian asupra hidrei comuniste. A mintit cumva ala din Canada care tipa lu Ilici ca el (canadocu adica) a emigrat in 98 sa scape de Ilici si acu Ilici venea dupa el?!

lucid
2006-11-17 11:44:05

Doamna Zoe: ce e aia "presedintele constantinescu"?

Ca nici macar o dara ca de melc nu se mai vede azi in Romania de la el.

Ghita Bizonu'
2006-11-17 12:28:24

Re: Nu fii rau. A fost cel mai bun

Gabriel Preda
2006-11-17 13:22:18

Constantinescu

Constantinescu: Curaj, viziune, verticalitate.
Iliescu + Basescu = love

Vasile Bleaga
2006-11-17 13:53:00

Emil Constantinesc...cel care a adus Romania din Rusia

si a reusit s-o bage in NATO si Europa!

arthur
2006-11-17 14:38:35

Ar mai fi de spus...

..ca a fost vorba de un guvern de coalitie in care CDR avea sub 50% ! Restul = UDMR +USD(PD+PDSR) asa ca programul celor 200 zile si cei 15.000 "specialisti" a fost adaptat la alianta! Si cu un Basescu in fruntea sabotorilor din PD a fost cam greu sa spui ca functioneaza "regimul Constantinescu"! De altfel se vede azi de ce se declara multi dezamagiti de Constantinescu: ei ar fi dorit ca acesta sa actioneze ca Basescu sa calce legile (ca suntem la putere),sa dea afara oameni fara temei legal,sa-si plateasca din greu colaboratorii sa aresteze "dusmanii" ,sa calareasca guvernul etc. El nu a vrut sa faca asa iar "democratii" au fost dezamagiti! Si au ramas si acum cand il au pe Basescu "om de incredere" Vai de capul "intelectualului" roman!

gili
2006-11-17 14:42:03

Re: Doamna Zoe: ce e aia "presedintele constantinescu"?

La 2006-11-17 11:44:05, lucid a scris:

> Ca nici macar o dara ca de melc nu se mai vede azi in Romania de la
> el.
>
Pai ceva net diferit de mascariciul de la Cotroceni , dom' Ba'secu si de tovarasul Iliescu , asta ie "presedintele Constantinescu" , n'asa?

Gargantua
2006-11-17 14:52:36

Re: Cele mai multe hotii

Ghita Bizonu'
2006-11-17 15:48:30

Re: Emil Constantinesc...cel care a adus Romania din Rusia

Ghita Bizonu'
2006-11-17 15:51:04

Re: Ar mai fi de spus...

Adrian v.D.
2006-11-17 16:17:17

Re: Doamna Zoe: ce e aia "presedintele constantinescu"?

doctorul
2006-11-17 17:21:35

17 noembrie

Profesorul a fost de departe cel mai bun conducator care l-a avut tara noastra dupa cumplita robie in care ne-am dus,generatia mea,marea parte din viata.Pacat ca o parte din "sfetnici"au fost de-o calitate mizerabila.Sa fie doar o intamplare? George Calalb

baciul_cibiniensis
2006-11-17 18:14:40

dar d-l Constantinescu a facut si greseli semnificative !

D-l Presedinte Constantinescu ne-a lasat "moshtenire" o pletora de neavenitzi (poate ca Domnia Sa nu stia asta, dar a semnat pentru asta) carora le-a acordat, cam cu toptanul, medalii de merit, cei mai multzi neavind vreun merit remarcabil. Eu, unul, resimt si acuma efetul peste timp al acestei actiuni, prosteshti in fond, de a umple Roamnia de decoratzi (nu de decoratzii !), cred ca peste o mie de persoane (!!) fara merite. Ce-o fi avut in ginad Presdintele cind a facut asta ? Oricum, nu este o fapta de politician exersat, ci de amator !

Apoi, retragerea Domniei Sale din cursa electorala a fost un gest rushinos fara precedent. Un Presedinte reprezentant al fortzelor cu adevarat democrate - asha cum vrea sa sugereze doamna profesoara - TREBUIA sa lupte PINA LA CAPAT, mai ales ca shtia (dupa cum s-a plins ulterior) ca lupta cu fortzele securitatzii. Daca n-a facut-o, n-avem de ce sa-l privim ca pe un presedinte "performant" !

Ceea ce spun aici nu anuleaza meritele D-Sale reale, dar a facut prea multe gresheli de neiertat, asa incit, cu toata simpatia pe care o am pentru lupta sa de a impune judecarea penala a unor fapte din trecutul politic recent al Romaniei, ma tem ca nu are cum redobindi aura pe care i-am acordat-o intizial, atunci cind l-am votat. Pacat !

Giculica zbanghiul-turbat
2006-11-17 18:36:37

Re: dar d-l Constantinescu a facut si greseli semnificative ! / Greseala cea mai mare e ca te-ai

Giculica zbanghiul-turbat
2006-11-17 18:39:49

Re: Doamna Zoe: ce e aia "presedintele constantinescu"? / Ce e aia ''lucid'' care e total lipsit de

Giculica zbanghiul-turbat
2006-11-17 18:45:43

Ai dracului paduchi sa adunara gramada peste tot sa-l judece pe presedintele E. Constantinescu, pa

colo pa unde i se rostii numele.

Nu stiuii ca si paduchii pot judeca si critica, halal!

Giculica zbanghiul-turbat
2006-11-17 18:48:56

Re: 17 noembrie / Asa-i!

simiondan
2006-11-17 19:49:30

emil constantinescu si sansa intelectualului

de dreapta care intra in politica romaneasca , mai constituie inca problema cheie a intregii politici de dupa 89 . de fapt e problema cea mai complicata a romanilor. tot arsenalul cu care se bate un altfel de personaj, a fost si este ucigator. emil constantinescu n-a avut nici o sansa! cred ca a realizat tarziu acest lucru. a facut foarte bine ca a abandonat. a facut foarte bine ca a candidat.
prin castigarea alegerilor , sistemul a inteles ca nu-i de neinvins. toti super securistii , politruricii, oportunistii , patriotii de parada si nostalgicii comunismului au simtit in constantinescu pericolul.au atacat si denigrat cu tot ce-au avut la indemana.
dusmanul era clar, tinta bine conturata ,miscarile lui previzibile - razboiul cu constantinescu se putea desfasura fara probleme si cu reguli clare. abandonul lui constantinescu cred ca nu tine de lasitate.cred ca tine de neacceptarea compromisului. lucru care in politica se plateste .
ce este mult mai interesant e altceva. acest sistem, abia acum are mari probleme. basescu va fi un dusman cu mult mai abil . va juca in permanenta la doua capete. puternicii sistemului incep sa se toarne intre ei. se tem . nu stiu daca prietenia de astazi cu basescu este si maine o certitudine. dusmanul de astazi , maine poate sa fie aliat. este imprevizibil .acest gen de politician nu va pieri decat de mana lui. sistemul inca puternic , nu-l poate elimina.
nu-si pot face planuri concertate pentru atac pentru ca regulile se schimba din mers. astazi prieten cu sistemul maine il faulteaza fara rezerve. face compromisuri , stapaneste stiinta manipularii si diversiunii. pentru acest gen de politica - cred ca emil constantinescu n-a avut abilitati. in plus situatia romaniei din 96 fata de 2004 era cu mult mai complicata.

Giculica zbanghiul-turbat
2006-11-17 22:19:20

Re: emil constantinescu si sansa intelectualului / Asa-i, ai dreptate!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00696 sec.