Ziua Logo
  12:16, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-06-30
Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2006-06-30 09:55
Entropia conduce Romania !!!

Ieri primul sinistru arborand in sfarsit o cravat decenta - de ce? ca aia rosu-pionier ar fi fost mai potrivita ptr eveniment - a anuntat ex abrupto , mai ceva decat incepu prima catilinara , retragerea trupelor romanesti din Irac. Sinistrul de la paparare iese si el pe sticla si zice ca are dreptul de a propune asa ceva.
Dreptul lor. Dar exercitarea dreptului nu inseamna automat si folosirea lui in mod prostesc! Daca se gandeau la asa ceva era cazul sa bage niste aluzii la urechea Axei ceva timp in urma; in afara ca vezi dom'le ca trebe sa ne restrangem din cauza italienilor care ne asigurau logistica sa mai bage un oftat ca totusi paraua, ca renumeratie dupa buget mica coane Fanica si fregatele ne cam costa si ne-a sarit presa (si grupurile voastre civice!) in cap. Sa le dea timp sa se obisnuiasca cu ideea. Si mai ales sa zica ca eh, mare lucru boieri dvoastra nici un regiment complet - si ala cu ARO! - DAR va asiguram ca asta inseamna lipsa putirintei noastre si nu faptul ca schimbam capu' compas al politichiei . Poate ar fi putut sa bage o stamba in plus -stiti cu ultimu mort avem dificultati sa strangem volintiri (SUA stiu despre ce-i vorba!) mai ales ca suntem doar 22 milioane din care 2,5 plecati aiurea peste granita sa nu moara de foame! Si alte texte care sa pregateasca sufleteste pre marii nostri aliati (cat or fi ai nostri, ca aliati ne erau si la Ialta!).
Sa nu mai zic ca niste tipi destepti ar fi bagat niste strambe de muult , si ar fi vizat niste parai - ajutor de inmormantare, supliment de hrana, benzina si diurna. Ca dupa cate stiu noi nimic si Grecia care n-are trupe-n Irac primeste aproape 1 mld $ anual ca ajutor de aparare (impotriva cui?). Sau macar niste plati in natura - niste Stinger pe de-a moaca, Sea Sparow pe fregate, macar pe Marasesti, poate inca 4 Hercules ( ca Cargomaster ar fi totusi cam exagerat) cu combustibilu si revizia asigurate pe 15 ani samd (sa nu mai zic de o donatie de M1911 din stocurile US Army , fie S&W Combat Master Piece de la USAF, catre politia romana) . Ca frate frate dar telemeau-i pe bani.
Dar nu, nimic din toante astea, Decizie brusca , ne retragem! Ca sa castigam ce?
Posibila ostilitate a neoconsilor. Si nici un pic de speranta in bunavointa dimacratilor, care dupa ce s-ar instala la Coliba varuita s-ar purta precum emblema lor considerand ca am prejudiciat pre Uncle Sam. cateva aplauze anemice in Eropa, iute stinse de obisnuitele plansete la adresa minoritatilor sexuale asuprite din Romania. Si ferma convingere ca pe aici pe malurile Dambovitei chiar cu aer conditionat in birouri pe vreme de canicula creieriele functioneaza aleatoriu. Consecintele pe termen lung? Mi-e groaza sa le enumar. Voi chiar credeti ca Ilici a murit de placere sa trimita trupele in Irac?
Si in plus puteti fi siguri ca se vor gasi bastinasi sa zbiere despre tradare. Despre influente moscovite si dorul nostru de Kremlin. Si sa dea asigurari ca ei ar fi mai buni, mai uscati si mai pe gratis. Ca asta e una din marile noastre hibe : pe gratis! Sau in cel mai bun caz pe o pereche de ciorapi (unu in prima seara, al doilea in seara urmatoare!). Asta imi aduce aminte ca atunci cand furam invitati in NATO a aparut la nu stiu ce temebliziune un anaL ilst de cca 30-34 ani, gras, lucios ca o Satana proaspat unsa cu smoala , care cu veselie zbiera Romania sa invete sa nu mai tradeze! Oare azi ce zice ala?!
Si in final - unii zic ca miscarea Moliei e populista. macar de-ar fi! N-o sa-i aduca poplaritate, decat cateva declaratii de simpatie pe forumuri si atat (cat la suta din electorat? 0,000X-1). Caci desi nimeni nu se bucura de prezenta noastra in Irac, nu-i chiar preocuparea de baza. Ca si pe mine parca ma intereseaza mai mult scumpirile de peste 2 zile!


Pacuraras (, IP: 85.120.2...)
2006-06-30 14:38
Re: Entropia conduce Romania - CORECT !!!

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2006-06-30 15:15
Re: Entropia conduce Romania - CORECT !!!

Virgil Ciuca din Jacksonville (...@yahoo.com, IP: 71.246.123...)
2006-06-30 23:00
Re: Entropia conduce Romania - CORECT !!!


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00731 sec.