Ziua Logo
  17:12, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-06-03
meditare (...@hotmail.com, IP: 172.179.116...)
2006-06-03 14:44
"despre ce reconciliere e vorba"?

Intre mine si vecinii mei romani sigur nu e nevoie de nici o reconciliere caci suntem vecini sau chiar prieteni prea buni pentru asa ceva . Insa din pacate sunt foarte multi romani si maghiari care in ciuda multor tratate romano-magiar tot se uita la celalalt ca la un dusman. Si ceea ce mi se pare mai interesant: cei mai infocati "dusmani" sunt cei care cunosc pe celalalt numai din televizor sau ziare, nu si din viata de zi cu zi.
Nu multi ani in urma pe lista pericolelor vauzute de romanul de rand
"pericolul maghiar" figura pe loc "de cinste" (bine ca nu mai e asa). In anul trecut cei mai multi dintre oamenii intrebati in Budapest geseau ca
pe lista color mai "neiubite popoare" (care se intalneau pe strazile Budapestei ca turist, sau ca locuitor temporar) se aflau romanii si sarbii.
Deci dl. DAMIAN, chiar ca nu avem nevoie de vreo reconciliere?
Astfel de editoriale partase, unde numai nedreptatile si extremistii unui parti sunt aratate si "scoase din context", fara a aminti cel putin de nedreptatile si extremistii celeilalte parti, nu prea sunt profesionale sau bine documentate, si nici nu ajuta la vreo reconciliere. In general nu sunt de acord cu cei 18, in general gasesc ziarul Ziua destul de echilibrat, si totusi limbajul si corectitudinea multor ziaristi sau editoriali de aici lasa de dorit.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00587 sec.