Ziua Logo
  14:29, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-11-27
CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2006-11-27 14:51
Un editorial absolut extraordinar !

Acest editorial ar trebui incrustat cu litere de aur, iar monumentul sa fie implantat in mijlocul Bucureshtilor ca sa vorbeasca de pohta ce-am pohtit-o noi romanii dintr-u inceputuri pina la apausul veacurilor.

Credintza ortodoxa nu este, nu trebuie perceputa doar ca un cult, doar ca o manifestare, ceva acolo care sa ne umple timpul, eventul liber, pe care-l mai avem. Cedintza ortodoxa trebuie sa ne fie insashi viatza noastra. Trebuie sa ne batem pentru ea asha cum ne batem pentru insashi viatza noastra.

Cind oengishti de peata unuia ca andreescu ne imporoashca cu balele lui veninoase antiromaneshti shi antictreshtine trebuiesc imediat sa rasara milioane de ronceishti, ca sa fim precum iarba deasa care nu lasa sa rasara in ea nici o buruiana ateista, protestanta sau mai shtiu eu de ce alta aiureala.

Domnule Roncea, de aproape o luna suntetzi unul dintre cei mai reputatzi editorialishti ai presei romaneshti. Suntetzi printre putzinele, daca nu chiar singurul nume care ma face sa mai citesc acest ziar.

Va transnmit cele mai calde shi romaneshti felicitari. Sa nu ,,muritzi" domnule Roncea. E nevoie de o samintza ca d-stra !

floricel din Orsova (...@yahoo.com, IP: 89.37.34...)
2006-11-27 16:43
Re: Un editorial absolut extraordinar !

La 2006-11-27 14:51:49, CALUGARUL a scris:

> Acest editorial ar trebui incrustat cu litere de aur, iar monumentul
> sa fie implantat in mijlocul Bucureshtilor ca sa vorbeasca de pohta
> ce-am pohtit-o noi romanii dintr-u inceputuri pina la apausul
> veacurilor.
>
> Credintza ortodoxa nu este, nu trebuie perceputa doar ca un cult, doar
> ca o manifestare, ceva acolo care sa ne umple timpul, eventul liber,
> pe care-l mai avem. Cedintza ortodoxa trebuie sa ne fie insashi viatza
> noastra. Trebuie sa ne batem pentru ea asha cum ne batem pentru
> insashi viatza noastra.
>
> Cind oengishti de peata unuia ca andreescu ne imporoashca cu balele
> lui veninoase antiromaneshti shi antictreshtine trebuiesc imediat sa
> rasara milioane de ronceishti, ca sa fim precum iarba deasa care nu
> lasa sa rasara in ea nici o buruiana ateista, protestanta sau mai
> shtiu eu de ce alta aiureala.
>
> Domnule Roncea, de aproape o luna suntetzi unul dintre cei mai
> reputatzi editorialishti ai presei romaneshti. Suntetzi printre
> putzinele, daca nu chiar singurul nume care ma face sa mai citesc
> acest ziar.
>
> Va transnmit cele mai calde shi romaneshti felicitari. Sa nu
> ,,muritzi" domnule Roncea. E nevoie de o samintza ca d-stra !
>
Credinta ortodoxa o fi "insasi viata ta",sa fii sanatos,eu cred in Dumnezeu,ce zici,mai am nevoie si de un "LACAS"al lui?
Daca sta la o garsoniera?
CALUGARE,poarta-l in suflet si nu te mai erija atat de aprig in aparator al credintei,m-am cam lamurit de mult cu astia de-si fac o MARE cruce cand trec pe langa biserici....
Si-ar fi bine sa fii ("DACA" esti in stare...)mai deschis si la alte opinii.
Iti respect suferinta vis-a-vis de sotia ta,dar nu fi asa de convins de mantuirea sufletului,stii cumva de vreun MANTUIT si noi nu?N-am auzit sa vina vreunul DE-ACOLO sa ne zica si noua cum e....
Respectele mele,floricel.

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2006-11-27 18:33
Re: Un editorial absolut extraordinar !

La 2006-11-27 16:43:23, floricel a scris:

-am auzit sa vina vreunul DE-ACOLO sa ne zica si noua cum e....


_____


Ba da, dragutza mea. Acela a fost Lazar, cel inviat de Domnul a patra zi dupa ce murise. Lazar, dupa ce a fost readus la viatza, a povestit, dupa cum ne spune Sfinta traditzie, ce-a vazut ,,dincolo", fapt pentru care a fost pedepsit de Dumnezeu luindu-i-se graiul shi devenind mut. El a apucat sa spuna ca vederea, numai, a pacatelor celor de dincolo te omoara.

In rest ?, despre cele spuse de tine ? Cam aiuristic pui problema, dragutza mea. Credintza ortodoxa este INSASHI viatza. Dar asta nupentru totzi, bineintzeles, decit pentru cei ,,chematzi", care, dupa cum ne spune shi Scriptura, putzini vor trece din cei multzi chematzi.

Ca nu eshti o buna creshtina se vede din modul cum pui problema emitzind aceleashi baloane de sapun, binecunoscute celor fara credintza in Dumnezeu, care spun ca pe Dumnezeu trebuie sa-L ai in inima shi ca sa ai, auzi !, o relatzie initima shi personala cu El. Aiureli. Abureli. Prostii. Timpenii. Cei care gindesc asha nu au nimic de-a face cu credintza, cu Dumnezeu. De la prima pagina a Sfintei Scripturi si pina la ultima, Dumnezeu este propovaduit ca fiind al universului, al tuturor shi nu unul personal, al cuiva. Dumnezeu este comunitar, in comuniune. Dumnezeu trebuie sa fie simtzit de fiecare prin fiecare shi NU de fiecare pentru el. De aceea au aparut sectele, din cauza unui timpit ce-a crezut ca numai credintza lui e cea buna. Nu. Credintza lui Dumnezeu, virful credintei, Legea Legilor este, dupa cum ne-a spus-o insushi Dumnezeul Iisus, de atzi iubi aproapele, adica de a crede in Dumnezeu prin cel de linga tine. Un dumnezeu personal este un dumnezeu facut de mintea noastra, dupa nevoile noastre, pentru noi, care nu are nimic de-a face cu Dumnezeul cel Viu, care este al tuturora prin totzi.

Iar cei care-shi fac cruci mari cind trec pe ling o biserica ? De unde shtii tu ca sunt falshi prin gestul lor ? Cine tzi-a dat tzie dreptul sa-i judeci ? Aud ?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00824 sec.