Ziua Logo
  14:34, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-11-17
Vasco da Gama (...@hotmail.com, IP: 202.22.16...)
2006-11-17 02:38
Iliescu nu s-a straduit prea tare

Daca Iliescu ar fi castigat iar, credibilitatea lui + Nastase et co, sifonata de la bun inceput, ar fi fost complet terminata. Asa, cu pretul unui mandat in opozitie, dar pastrand ferm controlul esalonului 2, si-au castigat legitimitate atat in ochii vestului cat si la electoratul din tara. Nu erau prosti ca pentru inca un mandat sa fie blocati de europeni cum il blocheaza pe Lukashenko. Unde-si mai facea Dana cumparaturile, la Phenian? Nu se poate, si sa mai si stea la coada la viza ca toti mutufanii.

Constantinescu va fi avand si oaresce merite, cum ar fi proprietatea privata, Cozma etc., dar nu alternanta la putere.Sau, altfel, a impiedicat consolidarea PCRului, favorizand consolidarea Securitatii.

A, da, aia cu alegerile libere nu sta in picioare, in Romanica (mai ales rurala si semi-rurala) PSDul avea toate parghiile de manevra, si lipsa de scrupule in care au excelat mereu. Daca chiar se mobilizau PSDistii ramaneati la catedra, si tu si geologu', iar Petre JR se juca pe Pentium I Made in China, ca fraieru', in loc sa stea la Cotroceni, sa se joace pe PC adevarat, si sa urle la telefon la sclavetii de pe la ministere.

In rest, generalli au fost trecuti nu in rezerva, ci in business, si cu pensii obraznice. Tot in business si restul de smecheri de pe la Secu, PCR etc. Presedintia OCSE a fost facuta cu oamenii altora, si in interesul altora, corifeii vostri au fost proxy, poate se supara alde Chebeleu si incepe sa povesteasca, ca tot e pus pe liber... De NATO nu mai zic nimic, prima dintre ultimele... Mentionarea Tigaretei II in context e tupeu nebun. Mi-aduc aminte si de un scandal cu o o susa pe numele ei Copii Romaniei..Minerii au primit ceva bani pesin cand au fost pusi pe liber, ceea ce a sprijinit micii importatori de televizoare si bauturi alcoolice din Valea Jiului. Asta a fost marea strategie si reforma.

Si ce frumos a urmat mandatul 2000-2004, cand s-a consolidat si legitimat mafia pentru deceniile ce va sa vina, si s-au pus bazele concordiei inter-partide de acum - s-au trasat in mare liniile de demarcatie intra gasti, ce se face si ce nu se face, etc. Dupa care a venit omul providential, si a inceput re-trasarea zonelor de influenta, spre surpriza old boys-ilor PSDisti, si deliciul natiunii care urmareste cum marineru' lupta cu sistemul ticalosit mai ceva ca Fat Frumos cu zmeul. Dar lasa ca vine generatia asteptata, cu Ponta, Diaconescu, Maior si glasnost + perestroika care vine de la Cluj, eventual ca His Majesty's Loyal Opposition, dar mai constructiva opozitia, mai prietenoasa, asa...

Asta e, doamna Zoe, mostenirea reala a lui Emil. Nu e vina lui, atata a putut, dar nici sa-l facem erou acuma. A doua sansa (dupa 89), a fost ratata magistral, si cine stie cate generatii de romani irosite, si in tara si afara. Majoritea celor din categoria mea de varsta au plecat in timpul presedintiei lui Emil, cand vazandu-i echipa si performantele au realizat ca nu mai e speranta.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00680 sec.