Ziua Logo
  17:20, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-09-12
CALUGARUL (, IP: 208.4.152...)
2006-09-12 17:41
Scremutul

Ad.Sev. are constipatzie ... de idei. El crede, prin editorialul de fatza, ca l-a prinds pe Doamne-Doamne de picior, folosind aceasta comparatzie dintre divin, preotzi si politica, politicieni. Gaselnitza nu e chiar asa de rea, numai ca musiu Severin se pierde in prostii si prostioare atit politice cit si divine.

Toata gilceava editorialului lui Severin se invirte in jurul corifeilor moralisti ai intelectualitatii romane de azi, care, in ideea severineana, sunt personificate in chipul unor preotzi. Teribil de prostesc mod de a jigni divinul dindu-le moralistilor societatii romanesti, titlul de preotzi.

Ca nu-i reuseste nimic in analiza, se vede de la o posta. De ce nu-i reuseste ? Simplu : divinul nu se preteaza la omenesc.

Si spune nea Severin :

<<O pace care insemna mai mult decat absenta razboiului, implicand noroc, bunastare, izbanda in lupta, o soarta buna, impacare cu sine, cordialitate.>>

Lasind la o parte logica be Gaga a domnieisale : or e pace or izbinda in lupta !!?? (izbinda in ce, daca e pace ?), dar, tocmai in asta consta diferenta dintre divin si uman. Daca omul spera, nazuieste, tinjeste dupa pace (ceea ce nu este deloc adevarat ) atunci de ce ne rugam pentru pace si razboiul dintre noi ?, la fiecare Liturghie ? Starea de pace nu exclude razboiul. Pacea inseamna doar si numai doar neprezentza unor cimpuri de lupta si soldati. Asta nu inseamna ca nu poate fi razboi in toata regula pe timp de pace. Si in cele mai calme timpuri au existat razboaie. Razboi pate fi numit chiar si acest forum. Contradictia, oricare ar fi ea, inseamna razboi. Indiferent ca se poarta cu armele decentzei sau cu injuria. Tot un drac e, pentru ca in spatele contradictziei sta si-si freaca miinile razbunarea, ura, cruzimea, dorinta de desfiintare a competitorului, a oponentului. Nu exista pace pe planeta asta !

Prin cuvinte intortocheate si fara noima, Severin nu doreste sa spuna nimic altceva, decit ca : ,,bai, acestia, ce-am facut noi (fesenistii si pedeseristii) a fost perfect in conformitate cu asteptarile natziei, si de aceea am fost si vom ramine legitimi, indiferent de criticile elefantzilor moralitatzii romanesti". Or, aici incepe razboiul cel dintre noi, nene Severine. Pentu ca nu ai cum sa fii perceput ca fiind legitim, atita timp cit majoritatea descopera ca aceluia caruia i-a acordat legitimitatea s-a dovedit a fi fals, neinteresat de binele comun, incompetent.

Un popor poate fi prostit dar nu poate fi corupt ! Or, peste acest minum moralia nu atzi putut trece voi comunistii pedeseristi. Vremurile v-au ,,calcat" precum taurul pe Joiana. Acum nu tzi-a si nu v-a mai ramas decit sa bocitzi pe la coltzuri si sa va rugatzi ca uitarea sa va salveze din haznaua neputintzei. N-avetzi alta shansa decit sa asteptatzi la coltzul nemultzumirii sociale, cu facaletzul pregatit gata pentru a lovi. Pina atunci ? Pina atunci ar trebui sa tacetzi milc si sa va curatzatzi haznaua de gindaci si sobolani.

Editorialele dumitale nu sunt altceva decit mieunari de cotoi in calduri fara perspectiva unei cozi in sus.

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.35.183...)
2006-09-12 18:45
atunci de ce le mai citesti, esti cumva masochist ?! vezi-ti de treaba si nu

mai produce postari kilometrice, cu care cred ca nu impresionezi nici un forumist mai slab de inger.


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00587 sec.