Ziua Logo
  17:21, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-09-12
laur (, IP: 219.133.150...)
2006-09-12 05:52
si bine si rau

E bine ca cineva in tzara asta cineva a inceput sa citeasca si altceva decat dogmele sterile amerloce cu care nu se impuie acu capul in scoala la fel ca si uneori de catre aceaisasi omeni care ne turnau materialismul dialectic si istoric ca drept singura si suprema dogma filozofica

E bine ca cineva citeste si Chomsky atunci cand are un background in political science, pentru ca doar asa poate sa intzeleaga si sa discerana acolo unde Chomsky exagereaza folosind licentze poetice le locurile unde are dreptate 100% si principiile enuntzate de el pot fi verificate pe numere si fapte .

E rau ca aceasta lectura a folosita trunchiat si de-a valama in actuala razboi intern impotriva "talibanilor" parasutatzi in majoritate din America ca vatafi de spirite in lagarul muncii fortzate in lohn numit si Romania

E rau pentru ca nu duce nicaieri
Nici nu deligitimeaza preotzimea seculara uzurpatoare
Nici nu cladeste o preotzime seculara legitima

Ceea ce ii lipseste ‘bursucului veninos ’ este o lectura critica a unui eseu scris de Drukner pe la 1995 numit “Can the Democracy win the peace”

L-am citit de curand , deh un priten a cumparat o carte cu eseuri de Druckner pentru probelme se serviciu si tzop si eu ca tzopul .

Si acolo in clar , negru pe alb am vazut spusa fraza :
Tarile care au esuat in tranzitzia la democratize tarile care au intrat in descompounere ca urmare a lipsei unei societatzi civile Polonia Romania, Bulgaria, Rusia .

Asta era situtzia asa cum o vede Drukner la 1994-1995 .

Motivel lui pentru ce Polonia si nu Cehia ca societatzi decazute si intrate in putrefactzie ? Pentru ca Cehia avea o traditzie a societatzii civila pe cand Polonia nu avea .

Vetz-iI zice ca nu e asa ca si Polonai si Cehia aveau o traditzie a unor " societazi civile anticomuniste" . Si da amandoua au avut o istorie a rezistentzei intelectuale la communism .

Din nefericire cand taticul managementului se refera la societate civila el nu se refera la cateva gastici de cafenea anticomuniste ci mai degraba la asociatzii benevole ale meseriasilor calificatzi priceputzi si plini de bunavointza care vora ca sa “pastreze felul bun de facere a lucrului bun “ cei care ii pot spune senin si relaxat lui Hitler, Stalin, Mao, Al Capone vorba lui Lascar Catargiu “aista nu se face .

Pentru el este mai "societate civila" o breasla a macelarilor care stabileste norme si principii de realizare a carnatzilor de calitate si impune un mod in care sa recunoastem valoarii in de mizeria cotidiana care discerne carnea de de tocatura de oase chiar si iin cranatzi . Si aste nu un numele justetzei cauzei “moralae antocomuniste” a preotzilor seculari ci al mandriei meseriasilor pentru lucul lor bine facut .

Ori Romania ca si Polonia ca si Bulgaria aici e deficitara, ele au nevoie de stat ca proptea pentru ca oameni sa poate recunoaste calitatea lucrului bine facut . Romania ca si Polonia nu are o societate civila autentica, un corp de meseriasi autentici preocupatzi de recunosterea si promovarea valoroii in domeniul lor de competentza.

Iar cata vreme singurii scormonitori prin gunoaie dupa legitimitatea valorii va fi doar preotzimea laica parasutata sau ce deportata din alte arii de expertiza Romania va avea nevoie de propteala birocratziei bruxeleze ca sa operasca prabusirea continua in haosul lui merge s-asa .

Ori societatea civila nu este nici gasca Palaer – Cristoiu & CTP si nici gasca Liiceanu – Mungiu & HRP + TRU ci este mai degraba ansamblul de societatzii si comitzii , grupuri si grupuscule de tipul Asociatzia Romana a Producatorilor de Carne (na ca am si eu o problema cu carnea da putetzi alege voi o alta ) iar cata vreme intersul acesteia in recunosteresa si promovarea valorii si descurajarea imposturii si minciunii in domeniul ei de expertiza va fi nul ne meritam dictatura jegoasa a unor impostori pseudo-morali .

Si este jegoasa nu pentru ca respectivii ar fi niste mizerabili soiosi si plini de paduchi ci pentru ca nu e generatoare de progress si prosperitatea ci doar instigatoare la saracie si reglare de conturi mafiote .

Si este impostura pentru ca oricare dintre cei enuntzatzi mai sus au trebuit sa puna odata si odata in cariera lor “interesul general”mai presus de adevar si sa spuna sau san u spuna anumite lucrurui care le-au vazut si le-au stiut ca doar job-ul lor e de entertainer si nu de profetzi totusi.

Si este impostura pentru ca intotdeuna mai binele lor are la baza mai raul altora si nu poate realize un mai bine pentru totzi. Ei nu sunt si nu isi doresc sa fie niste artisti ai consesului in progress ci niste caini de lupta ai unui cavaler care de mult nu mai catadicsseste sa apara pe campul de bataie si isi trimite doar lacheii si heralzii sa sa ii faca trebile murdare pentru el cate vreme el isi petrece timpul cu curtezanele de la “Opera”

Este impostura pentru ca desi ei se revendica, ei nu sunt constructoarii lumii de maine , ei sunt doar demolatorii lumii de ieri . Si pana una alta contructorii sunt lipsa la apel .

Si pentru asta intarea in UE e necesara pe moment nu pentru promisiuniel economice ce le deschide sau inchide si pentru propteaua de structura si “aiasta asa se face si nu altfel” care o faca cu de-a anasana pe gat Romaniei .

Asta pana cand o societatea civila reala , vie, active si eficienta va matura actuala impostura din zona de prim plan al parghilor facatorilor de norme mai mult sau mai putzin morale despre ce e de accepta si ce nu e de acceptat pentru Romania .

Caci daca weldfare state e mort si in faliment ca si statul keyns-iansit atunci cineva trebuie sa se ridice din cenusa si sa adminIstreze respectivul faliment pentru binele nostru comun si nu pentru binele lui .

Si pentru ca e binele NOSTRU CLAR, VIZIBIL SI CONCRET si nu al LUI si al GASTII LUI si de aceea se chema SOCIETATEA CIVILA pentru ca ea realizeaza consensul si nu partide politice care si vad de intersele lor de club.

ALTMINTERI DA VIITORUL POLITIC E IN MAINILE CELOR DE TIPUL TRAIAN BASESCU SAU GIGI BECALI SAU DE CE NU AL VIITOAREI GENERATZII DE FRIPTURISTI DIN PSD CURATZI SI USCATZI PE MODELUL NASTASE N-SPE CASE SAU D.I.P. MULTE CONTURI .

V-ATZI LASA VOI VIITORUL COPIILOR VOSTRI PE MANA PRICEPERII SAU INAPETENTEZI ACESTORA PENTRU FURT , MINCIUNA SI SCANDAL ?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00552 sec.