Ziua Logo
  12:19, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-09-11
AVP din ro (...@yahoo.fr, IP: 88.158.65...)
2006-09-10 23:49
Exempli gratia...

Doamna tanara de care vbesti domnia ta dixit: "Cand iei pozitie fata de o problema sociala si cand te consideri un intelectual intransigent, cu atitudine civica, nu te exprimi pe la colturi, in snoave si sarade, ci vorbesti clar, direct, iti asumi public un punct de vedere."

Permite-mi, dle editorialist, sa-i ofer doamnei noastre un egzemplu de astfel de vorbire clara, directa, in care auctorul isi asuma public un punct de vedere, n-asa...? Mai mult, vorbirea acestui auctor a fost atat de clara si de directa incat - din aceasta cauza - nimeni n-a mai auzit de el pana azi (cu exceptia, desigur, a prietenului Dorin Tudoran si a altor 3-4 rumani responsabili, in nici un caz a doamnei sau domnisoarei noastre, helas...) :

http://www.avp-online-one.blogspot.com/

Tot doamna care crede ca nimeni, pe vremea cand toti erau la fel de vinovati, n-asa?, n-a avut "un punct de vedere clar si direct", mai zice : "Altfel, sigur, si bufonilor de la curtile regale li se permitea uneori sa spuna in gluma adevaruri suparatoare." Dar iata ca si unii colegi mai batrani ai domniei sale s-au gandit sa reproseze colegilor lor amatori de "snoave sau sarade pe la colturi" egzact aceleasi lucruri, in urma cu aproape 20 de ani... :

http://www.avp-online-five.blogspot.com/2005/12/061188.html

Insa sa nu disperam, DT-ule...! Nu toti tinerii din ziua de azi sunt atat de lipsiti de reverentza si de intelegere fata de confratii lor mai varstnici, care si ei - ca grosul plutonului - prin Iepoca de KK au trecut, dar n-au tacut, asa cu doamna noastra suparata o fi crezut... Cei mai eminenti reprezentanti ai tinerei generatii chiar inteleg ce s-a-ntamplat, cine e vinovat si cine mai putin vinovat... De-un paregzamplu...:

http://www.freeforum101.com/forum/viewtopic.php?p=365&mforum=avp#365

Hai pa, my freind


Agentura din Bucuresti (...@yahoo.co.uk, IP: 86.104.97...)
2006-09-10 23:55
Re: Dar cine e doamna?

Cu cine se cearta, de fapt, Dorin Tudoran?

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2006-09-11 19:17
Re: Salve AVPule!

Bizonu' te saluta!
Ma tii minte? Cititorul tau cel mai atent. Desi te-am suparat rau.
Nu-ti mai aduc aminte de observatiile mele, sper ca daca ai redacta textul astazi ai avea grija sa nu cazi in aceleasi greseli (de ex sa stii ca nu doar in zona noastra viata urbana a decazut dupa prabusirea Imperiului Roman, ci si in Vest..). Oricum nu stiu cine ti-a mai citit apelul cu creion in mana si adnotari ca mandea ( fii linistit fara sa ma plateasca nimeni,, si in timpul meu liber).
Dar altu-i motivu ptr care te inoportunez: "vorbirea acestui auctor " . Auctor , auctorele e cam o caracteristica a "stilului" meu de n-ar mai fi, dar fie ....
Dar <paregzamplu> ?! corect dragul meu literat este <pardegzamplu>.
Oricum nu stiu de ce le folosesti. Io din cauza nicului...

Bizonu'
(recmomand din nou cartile lui Braudel. Si Chanu. V si le Goff ptr o mai buna untelegere a evului mediu)


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00693 sec.