Ziua Logo
  12:18, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-09-09
Cristina_Iosef (, IP: 69.156.6...)
2006-09-10 18:02
Kto Kovo?

Dle Pacepa,

Citind datele istorice prezentate de catre dvs, imi tot vine in minte povestea lui Sir Walter Raleigh, care fiind inchis in London Tower s-a apucat sa scrie celebra <History of the World>. Surprinzator fata de titlu, cartea se refera numai la epoca romana si cea greaca. Intrebat fiind de ce nu-si spune punctul de vedere si despre secolele XV-XVI, in care traia, Raleigh raspunde ceva de genul: <whosoever in writing a modern history, shall follow truth too near the Heels, it may happily strike out his teeth>

Parca asta vi se intampla si dvs. Ne-ati adus pretioase opinii si date despre isoria anilor 60-70, dar mai nimic despre ce ni s-a intamplat dupa 78, de cand ati plecat.
---De ce a trebuit sa mai induram inca 10 ani de teroare ceausista?
---Cum de nu au fost penalizati international comunistii cu fatza umana, care au jefuit RO timp de 16 ani ? De multe ori in touch cu arabimea terorista.
---Ce interes are acum politia politica sa culpabilizeze intreaga populatie, ca turnatori si colaboratori la crimele lor ? ce interes au cei cativa straini care sustin cu impertinenta ca, de fapt, comunismul si politia politica au fost chiar dorite si nu numai acceptate de catre romani?!
---De ce se incearca discreditarea tuturor celor care au oferit rezistenta politiei politice si lui ceusescu? Nu cumva tocmai acum li s-a facut frica de disidenti?

Fac o paranteza spunandu-va ca ma amuza uneori, naivitatea celor care va considera un simplu general de securitate, sau un biet spion plecat cu bocelutza in batz peste ocean. Vezi Doamne, n-ati fi in stare sa raspundeti la aceste intrebari. Intr-un fel va inteleg ca nu puteti raspunde. E suficient sa-mi aduc aminte cat de incantat a fost David Rockefeller de Yeltsin, dupa primul sau discurs in NY at Foreign Relations Council. Daca nu ma insel, l-a declarat public: <a charming and impressive person, who is clearly a highly skilled politician>. Noroc ca P Hendrickson de la Wash-Post a mai temperat aceste laude reamintind ca Yeltsin era totusi un fost bolshevik, avand numai sharmul alcoolicului. Asa ca, ma intreb , vorba lui Lenin : <Kto kovo?> In mana cui sta puterea in Romania de azi? Cine pe cine bate? sau mai simplu, care pe care, pana la urma?

Revenind la Sir Raleigh, viata lui este o buna pilda pt oamenii de stat eminenti. El a adus la vremea sa multa glorie coroanei britanice si nu numai. Dar omul de stat curajos, oricat de mult bine ar face natiei sale, in final tot nu-i este recunoscuta contributia. Parca este o lege perversa a naturii umane, sa-l discreditezi pe cel bun si brav. Unul ca Raleigh a ramas eminet pana in ultimul moment. Inainte sa fie decapitat s-a uitat la secure, apoi la calau si-a sfidat totul zicand: <This is not only a sharp medicine but also a physician for all diseases, however, everybody knows i'm not a sick person. Therefore, in future, you will have to cure yourself of shame for this inappropriate treatment>

Pana si ultimele cuvinte ale lui Raleigh au fost o pilda, pe care imi permit s-o imprumut si sa intreb : Cum sa facem ca decapitarea sa fie intr-adevar o solutie terapeutica in RO? Cine trebuie sa fie calaul si care capete trebuie sa cada mai intai, ca sa nu ne umplem de rusinea lumii? Nu cumva eternii nostri calai, fac acum pe medicii natiunii ? Eu cam asa cred. Oricum, daca nu aveti solutii, macar dati-ne un raspuns-prognoza la intrebarea lui Lenin. <Kto kovo?>, dle Pacepa ?

Giculica zbanghiul-turbat din Lumea de Apoi, acolo unde merg sufletele dupa moartea trupului. (...@yahoo.com, IP: 81.180.13...)
2006-09-10 18:58
Re: Kto Kovo?// Politia politica are interesul sa atraga atentia de la crimele ei multe culpabilizind intreaga populatie

Arogantu' din Convertiti cu AKM-ul (...@k.ro, IP: 82.78.83...)
2006-09-10 21:18
Re: Kto Kovo?

Intrebarile tale sint cit se poate de pertinente - dar comiti o eroare fundamentala. Asa cum bine ai observat la un moment dat - este vorba de subiecte "fierbinti" inca; fac si eu o paranteza - imi imaginez ca ai observat frecventa cu care apar pe forum mesaje mustind nu numai de nostalgia anilor negri, ci si de dorinta de revansa. Revin - afirmind ca nu putem pretinde ca altcineva sa dea raspunsuri - atunci cind foruri europene reprezentative ezita (a se citi: REFUZA !) sa condamne crima care s-a numit COMUNISM ! Europa - nu-i asa ? - este casa noastra comuna, de la Atlantic si pina la Urali (brrrr ! ) si ne place sa batem toba strigind asemenea slogane. Cind - insa - vine vorba de a limpezi trecutul apropiat care a fost pentru unii din viitorii "colocatari" foarte vitreg - brusc incepem sa privim in stinga si-n dreapta, dar cel mai adesea "peste girla", in speranta ca se va gasi cineva sa "rupa pisica".
Nimeni nu o va face in locul si in numele nostru ! Iar primii carora ar trebui sa le spuna ceva pilda pe care ai dat-o - sint si cei care ascund cu mai multa indirjire trecutul sub perdele de fum si sub lacatul zecilor de ani pus peste arhivele miseliilor si ale miseilor !
Asta ar trebui sa arate, inca o data, ce diferenta uriasa exista intre statura morala a englezului si piticaniile care ne-au condus si inca mai vor s-o faca !
La 2006-09-10 18:02:57, Cristina_Iosef a scris:

> Dle Pacepa,
>
> Citind datele istorice prezentate de catre dvs, imi tot vine in minte povestea lui Sir Walter Raleigh, care fiind inchis in London Tower s-a apucat sa scrie celebra <History of the World>. Surprinzator fata de titlu, cartea se refera numai la epoca romana si cea greaca. Intrebat fiind de ce nu-si spune punctul de vedere si despre secolele XV-XVI, in care traia, Raleigh raspunde ceva de genul: <whosoever in writing a modern history, shall follow truth too near the Heels, it may happily strike out his teeth>
>
> Parca asta vi se intampla si dvs. Ne-ati adus pretioase opinii si date
> despre isoria anilor 60-70, dar mai nimic despre ce ni s-a intamplat
> dupa 78, de cand ati plecat.
> ---De ce a trebuit sa mai induram inca 10 ani de teroare ceausista?
> ---Cum de nu au fost penalizati international comunistii cu fatza
> umana, care au jefuit RO timp de 16 ani ? De multe ori in touch cu
> arabimea terorista.
> ---Ce interes are acum politia politica sa culpabilizeze intreaga
> populatie, ca turnatori si colaboratori la crimele lor ? ce interes
> au cei cativa straini care sustin cu impertinenta ca, de fapt,
> comunismul si politia politica au fost chiar dorite si nu numai
> acceptate de catre romani?!
> ---De ce se incearca discreditarea tuturor celor care au oferit
> rezistenta politiei politice si lui ceusescu? Nu cumva tocmai acum li
> s-a facut frica de disidenti?
>
> Fac o paranteza spunandu-va ca ma amuza uneori, naivitatea celor care va considera un simplu general de securitate, sau un biet spion plecat cu bocelutza in batz peste ocean. Vezi Doamne, n-ati fi in stare sa raspundeti la aceste intrebari. Intr-un fel va inteleg ca nu puteti raspunde. E suficient sa-mi aduc aminte cat de incantat a fost David Rockefeller de Yeltsin, dupa primul sau discurs in NY at Foreign Relations Council. Daca nu ma insel, l-a declarat public: <a charming and impressive person, who is clearly a highly skilled politician>. Noroc ca P Hendrickson de la Wash-Post a mai temperat aceste laude reamintind ca Yeltsin era totusi un fost bolshevik, avand numai sharmul alcoolicului. Asa ca, ma intreb , vorba lui Lenin : <Kto kovo?> In mana cui sta puterea in Romania de azi? Cine pe cine bate? sau mai simplu, care pe care, pana la urma?
>
> Revenind la Sir Raleigh, viata lui este o buna pilda pt oamenii de stat eminenti. El a adus la vremea sa multa glorie coroanei britanice si nu numai. Dar omul de stat curajos, oricat de mult bine ar face natiei sale, in final tot nu-i este recunoscuta contributia. Parca este o lege perversa a naturii umane, sa-l discreditezi pe cel bun si brav. Unul ca Raleigh a ramas eminet pana in ultimul moment. Inainte sa fie decapitat s-a uitat la secure, apoi la calau si-a sfidat totul zicand: <This is not only a sharp medicine but also a physician for all diseases, however, everybody knows i'm not a sick person. Therefore, in future, you will have to cure yourself of shame for this inappropriate treatment>
>
> Pana si ultimele cuvinte ale lui Raleigh au fost o pilda, pe care imi permit s-o imprumut si sa intreb : Cum sa facem ca decapitarea sa fie intr-adevar o solutie terapeutica in RO? Cine trebuie sa fie calaul si care capete trebuie sa cada mai intai, ca sa nu ne umplem de rusinea lumii? Nu cumva eternii nostri calai, fac acum pe medicii natiunii ? Eu cam asa cred. Oricum, daca nu aveti solutii, macar dati-ne un raspuns-prognoza la intrebarea lui Lenin. <Kto kovo?>, dle Pacepa ?
>
>


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00651 sec.