Ziua Logo
  17:24, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-08-30
Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2006-08-30 10:02
Ba se laudau! Si inca cum!!


Ca babacu' lor era securist. Sau ca macar unchiu'. Sau cumnatu'. Sau macar nasu'. Aveai un securist in famelie, apai inseamna ca ai protectie. Ca la o adica se putea ca sa se intervina ptr tine - sa fii avansat, sa fii pus pe lista de case cu 5 pozitii mai sus decat aveai dreptu', ca macar cand cautai un bilet la mare pe la oficiile ONT cineva te va recomanda si vei pune mana pe ultimul bilet la Neptun.. Ca la moda devenise de prin 80 Neptunu, ca acolo se ducea Pingelica sa-si plimbe cateaua , asa ca hop si ei!
Si gagica cea mai inabordabila suferea o transormare rapida cand auzea soapta stii taticu meu e colonel de securitate! Nu-mi cereti amanunte ca oricum as fi cenzurat ptr incalcarea moralei .... Te mirai ca Mery brusc isi parasea logodnicul (tip bine situat de perspectiva, famelie buna) si in 3 saptamani facea nunta cu altu. Explicatia : e-hehehe s-a maritat c'un ofiter de securitate! Sau Ady, gagica bine dar care ptr motive de ordin social era privita mai de sus brusc castiga respectul cercului, serviciului. Ati ghicit, era acum sotie de securist!
Si numai ele? Pai Sandu, gagiu bine cu facultate, baiat destept, cu perspective, capabil, prezentabil isi parasea haremu si se-nsura cu una mai stearsa, chiar nasulie , plata ca scandura de calcat cu o voce de sticla zgariata, ciufuta, afurisita care nu stia nici sa fiarba o cafea. Da, dar avea o mare calitate: fiica de securist!
Ma rog nu tipau chiar in gura mare sau pe strada, dar intelegi si voi: nu aveau de ce! Se multumeau cu invidia cunoscutilor (eu nu i-am invidiat, asa ca mi-au ramas si acu'infifiderenti)
Iar aia care nu aveau rude securiste prin famelie se laudau cu securistii pe care-i cunosteau, real sau nu.
Puilor, sa ne intelegem: asta era lumea, asta era societatea. Securist insemna gagiu bine, de viitor , bani, prioritate la apartamente in centru, relatii samd. Daca nu ma credeti pe mine credeti-l pe Dinescu.
Si o ultima remisniscenta. Uneori ma amuz imbracandu-ma in mod corect. Adica costum , cravata asortata (nu in genul ciudateniilor purtate de Moliceanu si Nascase!) si ... ei da, imi plac palariile. Reactia alaora trecuti de 40 de ani: arati ca un securist! Acu' ia ziceti credeti ca se rusina fr'unu ca-i copil de securist amu 20 de ani?!


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00572 sec.