Ziua Logo
  12:33, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2006-08-26
alwis46 (, IP: 86.121.162...)
2006-08-26 09:02
BOR: Preotii nu turnau..............(?)

Replay :
"In replica la declaratiile lui Iorgulescu, in ceea ce-i priveste pe preotii turnatori, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica, a admis faptul ca au existat clerici care au devenit informatori ai Securitatii, dar a respins ideea ca aceasta colaborare presupunea dezvaluirea secretului spovedaniei."

In replica la declaratiile purtatorului de cuvant al Patriarhiei, preotul (ca parinte nu pot sa-l numesc) Constantin Stoica nu pot sa admit ca acesta ne crede idioti.
Pai de unde si ce sa raporteze popii ceva decat din cele aflate din spovedaniile celor care veneau sa li se confeseze ?
Daca ne gandim ca lumea preoteasca este una destul de inchisa iar relatiile lor in afara bisericii erau destul de restranse atunci de unde sa culegi informatii ?
Doar din spovedanii puteau afla ceva, ca doar ei nu stateau la cozi la paine, lapte, oua, hartie igienica, vata si alte alea la care ne tasam coloana si articulatiile asteptandu-le, nu circulau cu mijloacele de transport in comun fiindca de obicei casa lor (parohiala) era de multe ori in curtea bisericii sau in imediata vecinatate si nu stateau la taclale cu enoriasii si enoriasele la sfestaniile sau slujbele facute la repezeala prin casele romanilor pline cu oameni la botezuri sau priveghiuri.
Este clar ca popii care au turnat la securitate au incalcat sfanta taina a spovedaniei. Pentru ca inainte de a fi parinti sufletesti acesti popi au tinut cont doar de faptul ca trebuie sa-si umple matele cu mancare, sa-si asigure mai mult decat aveau nevoie si sa acceada la functii mai inalte sau parohii mai bogate. Cum ? Turnand fara mila pe amaratele si amaratii care veneau la spovedanie nestiind ca veneau la un turnator ordinar si odios totodata, popa culegand astfel aprecierea si ajutorul "organului" si implicit construindu-si un dosar "beton" de slujbas slugarnic in constructia socialismului victorios in sate, orase si biserici.
Unii au calcat pe vieti si au omorat romani nevinovati pentru a ajunge in frunte, popii au mutilat cea ma intima parte a omului, sufletul, vanzandu-si constiinta Raului.
Negarea acestei vanzari nu este altceva decat o atitudine de solidaritate de breasla, o tentativa de albire a unor suflete negre, mai negre chiar decat culoare sutanei, fiindca sutana ascundea de fapt un Satana.
Vade retro !




toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 194.50.7...)
2006-08-26 10:31
Re: BOR: Preotii nu turnau..............(?)

toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 194.50.7...)
2006-08-26 11:15
alwis46


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00684 sec.