Ziua Logo
  14:15, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-08-14
Artistul2007 din US (...@hotmail.com, IP: 172.150.248...)
2006-08-14 02:49
DE ce trebuie sa credem in Dumnezeu I

Este o intrebare foarte importanta. De ce trebuie sa credem? Exista indicii actuale ale puterii ceresti? Da, exista indici actuali ai puterii cresti. Exista minuni dupa minuni.Tot asa cum aurul nu se gaseste in copaci aceste minuni nu se gasesc in cartea de geografie, in nebuniile filozofice, in cartile de dragoste, la facultatile tehnice si in cariera. O sa dau exemple concrete ale adevarurilor biblice si ale minunilor care exista.Dar inainte de asta este ceva mult mai important de spus. Daca o sa fi convins de existenta lui Dumnezeu dupa ce citesti articolul sa nu dezdajnajduiesti gandindu-te la pacatele tale. Nu fi ca furnica care s-a crezut buldozer si care a ajuns la disperare pentru ca nu avea nici o zecime din forta buldozerului. Furnica nu e buldozer si tu nu esti perfect si indiferent de cate eforturi ai depune exista foarte multe sanse de a pacatui. Dumnezeu stie ca oamenii nu sunt perfecti , stie ca pacatuiesc usor si de aceea a lasat o posibilitate de a sterge pacatul si anume spovedania. Asta nu insemna sa pacatuiesti voit pentru ca exista spovedania, asta nu inseamna sa te lasi dezamagit de faptul ca nu esti perfect si sa spui ca nu conteaza ce faci pentru ca ceea ce faci conteaza insa insemna ca daca ai pacatuit poti sterge pacatul. Va veni timpul cand fiecare va da cel mai important examen din viata sa, examenul pentru obtinerea vietii vesnice. Asa cum pentru un concurs de maraton exista reguli, asa cum pentru maraton nimanui nu ii trece prin cap sa nu afle regulile exacte si din greseala sa incerce sa concureze cu bicicleta, masina, avionul sau troleibuzul , si la concursul pentru obtinerea vietii vesnice sunt reguli de concurs pe care trebuie sa le respecti. Tot asa cum la maraton nu zici , eu am alergat bine 29 metri si nu cred ca trebuie sa ma mai interesez cat se alearga la maraton Daca la maraton cei ce vor sa concureze afla regulile exacte si le respecta, daca la maraton se antreneaza oamenii ani de zile , fac eforturi uriase pentru o cununa de frunze, cat de intelept ar fi ca la un concurs in care omul primeste o cununa a vietii vesnice de o infinitate de ori mai importanta sa nu caute regulile exacte si sa mearga dupa ureche si sa nu depuna eforturi nu uriase , pentru ca eforturile necesare obtinerii vietii vesnice nu sunt uriase odata ce le-ai inceput ci sunt pentru posibilitatile celui mai slab om. La sfarsitul articolului o sa mai discut de ceea ce am aflat despre regulile obtinerii vietii vesnice dar acuma la treaba cu dovezile despre credinta.
1.Lumina de la Ierusalim.
La Ierusalim, in locul in care IIsus a inviat s-a realizat o biserica. In aceasta biserica numita Biserica Sfantului Mormant, in ziua de inviere sau de Pasti, in fiecare an la ora 12 dupa amiaza apare lumina intr-un mod in care uimeste sufletele crestinilor. In Sambata de pasti, la pranz , Patriarhul Ortodox sau episcopul Ortodox recita rugaciuni speciale si ramane in asteptare. La un moment dat Sfanta Lumina apare din adancul Sfantului Mormant intr-un mod supernatural si aprinde lampa de ulei de masline pus la coltul ei.Apoi lumina merge dintr-o parte a bisericii in alta . Intra cteva capele din biserica si aprinde mici lampi cu ulei. De asemenea aprinde lumina din lampa catorva pelerini. De fapt sunt cativa pelerini foarte piosi care au observat ca lumanarile pe care le tineau s-au aprins de fiecare data de la sine.
Este mai mult in acest miracol. Lumina are o culoare albastruie si spre deosebire de lumina obisnuita nu arde in primele doua minute. Pelerinii isi spala fata cu aceasta lumina.
Este si mai mult in acest miracol. Pe vremea cand Imperiul Otoman controla Ierusalimul, alti crestini au cerut ca sa intre ei in Biserica Sfantului Mormant sa pimeasca lumina. Ortodocsii au fost lasati sa astepte afara. Insa dupa ce rugaciunile au fost spuse lumina a aparut nu in biserica ci unde erau ortodocsii spargand un stalp .
Cate ceva despre istoria acestei lumini. Primele datari scrise despre sfanta lumina sunt din secolul 4 , dar autorii scriu despre evenimente care au loc in secolul 1.Astfel Sfantul John din Damasc si Grigorie din Nissa povestesc cum Apostolul Petru a vazut sfanta lumina in Sfantul Mormant dupa Invierea lui IIsus."Miracolul poate fi gasit in multele excursii in Tara Sfanta de-a lungul secolelor ." Daniel din Rusia , in descrierea excursiei sale scrisa in anii 1106-07, prezinta miracolul Sfintei Lumini . El aminteste cum patriarhul merge in Capela Sfantului Mormant cu 2 lumanari. Patriarhul ingenuncheaza in fata pietrei in care a fost asezat IIsus dupa moartea sa si se roaga, iar la un anume moment miracolul are loc.. Lumina vine din cetrul pietrei , o lumina albastra, indefinita care dupa catva timp aprinde lampa de ulei si lumanarile Patriarhului. Lumina este "Focul Sfant" e la toti oamenii din Biserica. Ceremonia din jurul "Miracolului Focului Sfant" poate fi cea mai veche si continua fara intrerupere ceremonie din lume. Din secolul 4 pana in timpurile nostre , sursele amintesc acest eveniment. Din aceste surse este clar ca miracolul a fost celebrat in acelasi loc, in aceeasi zi, in aceeasi zi de post, si in acelasi mod de-a lungul secolelor.

Virgil Ciuca din Jacksonville (...@yahoo.com, IP: 71.125.199...)
2006-08-14 03:26
Re: DE ce trebuie sa credem in Dumnezeu I Care Dumnezeu ?

jack_black din 1Deva (...@yahoo.se, IP: 64.229.199...)
2006-08-14 05:15
Re: DE ce trebuie sa credem in Dumnezeu I

Artistul2007 (, IP: 172.133.149...)
2006-08-14 10:10
Re: DE ce trebuie sa credem in Dumnezeu I

Dragii mei,

Eu sunt un fagarasan plecat din tara, prea tanar insa pentru a fi securist . Stiu ca ceea ce am scris nu corespunde topicii articolului dar in acelasi timp cred ca titlul pe care l-am pus arata asta, fara a mai fi nevoie sa fie citit articolul. E adevarat ca ortodocsii nu sunt oameni perfecti, insa ar trebui sa fie pentru noi o lupta puternica pentru mai bine. Eu am venit cu o veste buna, ca IIsus a inviat si ca exista Dumnezeu si viata fara de moarte. Am venit si cu o alta veste buna ca exista o relatie speciala intre Dumnezeu si ortodocsi, relatie aratata de lumina sfanta din Ierusalim. Pentru aceasta veste buna nu am fost platit cu nimic ci am facut-o din proprie initiativa , iubindu-i pe oameni inclusiv pe dumneavostra si incercand sa arat ca exista o cale dreapta la capatul careia urmeaza o cununa a vietii vesnice. E adevarat ca Romania participa cu trupe aiurea dar asta sa nu uitam ca nu e hotararea Bisericii Ortodoxe. O fi adevarat ca au existat preoti care au colaborat cu securitatea pentru ca asa au crezut ei ca e mai bine si ca pot mentine credinta in randul oamenilor cum tot asa de adevarat e ca au existat martiri ai credintei din randul preotilor si calugarilor, martiri ce vor primi cununa vesniciei. Nu vreau eu sa judec lumea ca sa nu fiu judecat. Ce vreau sa spun e ca exista iertare pentru toti ce au gresit , iertare ce se poate obtine prin pocaire si spovedanie . Nu cred ca a fi patriot insemna sa te lupti cu ceea ce are mai de pret neamul tau, respectiv credinta ci inseamna sa aperi in primul rand credinta si sa aduci cat mai multi oameni la care tii la credinta. Nu cred de asemenea ca a ajuta oamenii si a face bine oamenilor inseamna a le pune un blid in plus in fata si ai indeparta de la credinta ci din contra de ai apropia de credinta si de viata vesnica si daca dupa aia se poate aduce un blid in plus e OK . Dar tu omule, daca ai gresit, nu te dezdajnajdui ci du-te si te spovedeste si incepe o viata noua, o viata mult mai buna, o viata de crestin adevarat. Chiar si tu cel ce nu ai gresit si esti curat, bucura-te ca Dumnezeu te-a aparat de greseli si continua sa duci o viata in credinta. Pace la toata lumea si numai bine.
Iar acum o poveste.
A fost odata un imparat cu trei slugi. La fiecare le-a dat un talant care reprezenta cam in jur de 500 000$ azi si le-a spus sa aiva grija de el si sa-l inmulteasca. Cand s-a intors imparatul l-a intrebat pe primul ce a facut cu talantul. El i-a raspuns ca l-a inmultit si ca are acum 5 talanti. IMparatul l-a laudat foarte. Apoi l-a intrebat pe al doilea ce a facut cu talantul. El a raspuns ca l-a inmultit si ca are acum 3 talanti. Si el a primit lauda. Dupa aia al treilea a fost intrebat ce a facut cu talantul. El a raspuns ca l-a pastrat de frica sa nu-l piarda si a fost admonestat de imparat.
Talantul pe care e l-a primit fiecare om si pe care l-am primit si noi e suflatul nostru pe care trebuie sa-l paastram in dreapta credinta si pe care nu trebuie sa-l pierdem in idolatrii ca yoga sau sa-l pierdem judecandu-i pe altii. Mai mult suntem chemati sa aducem si pe altii la credinta , adica sa inmultim talantul pe care il primim.

Artistul2007 din US (...@hotmail.com, IP: 172.162.168...)
2006-08-14 15:19
Re: DE ce trebuie sa credem in Dumnezeu I

O alta dovada a existentei lui Dumnezeu sunt minunile pe care le-au putut face apostolii minuni pe care IIsus le-a promis fiecarui credincios .


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00732 sec.