Ziua Logo
  12:22, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-08-11
Machiavelli din Italia (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2006-08-11 04:45
Cine Coordoneaza Deconspirarea

Din informatiile aparute in mass-media pana acum exista o probabilitate destul de mare ca:

(1) Activitatea de deconspirare a politicienilor (si eventual a marilor oameni de afaceri) sa fie coordonata "din umbra" de conducatorul statului pentru ca acesta sa-si asigure re-alegerea in 2009.

Procedura este bine cunoscata in istorie si documentata de Machiavelli astfel: "Un conducator care cauta sa castige bunavointa unui popor de curand eliberat si ostil lui, ar trebui mai intai sa afle ce vrea cu adevarat poporul si va afla ca acesta vrea doua lucruri: primul, sa-i pedepseasca pe toti aceia din cauza carora a avut de suferit si al doilea, sa traiasca in libertate."

(2) Aceasta activitate a conducatorului statului este sprijinita de NATO si UE pentru ca atitudinea de prietenie a poporului Roman fata de acese organizatii va creste daca ele vor fi percepute ca au ridicat nivelul de trai prin distrugerea coruptiei cauzata de oamenii care au fost loiali vechiului regim.

Acesti oameni, scrie Machiavelli, trebuie anihilati: "Oricine va guverna un stat de curand eliberat fara ca sa-i elimine pe cei care se opun noiilor oranduieli, nu va sta la conducere prea mult timp. Pentru ca acesti dusmanii al noului stat sunt putini la numar, un conducator poate usor sa-i elimine pe acestia fara sa-si faca mari probleme, pe cand daca acesta isi atrage ura maselelor de oameni, nu va putea niciodata sa le supuna; si cu cat se poarta mai rau cu ele cu atat mai repede isi pierde autoritatea fata de ele; si deci, cea mai buna solutie este sa-i elimine pe dusmanii noului stat si sa incerce sa-si castige bunavointa poporului."

(3) Constitutia actuala va fi, fie inlocuita cu o noua Constitutie, sau modificata prin amendamente probabil inainte de alegerile din 2009. Aceasta se va realiza la presiunea UE (si NATO) pentru ca multi dintre politicienii europeni fac legatura dintre coruptia generala din Romania si Constitutia noastra ineficienta.

Legatura dintre coruptie si constitutie este descrisa de Machiavelli astfel: "Voi considera cazul extrem in care coruptia e atat de general raspandita ca nici legile si nici institutiile statului nu o mai pot stavili. Pentru ca asa cum oamenii se comporta corect datorita unor legi bune, asa si legile, ca sa fie respectate, e nevoie ca oamenilor sa le fi intrat in sange acest lucru. Experienta istorica demonstreaza ca acest cerc vicios se poate rupe prin schimbarea constitutiei acelui stat; pentru ca eradicarea coruptiei generale necesita legi radical diferite de cele care se pot face respectand constitutia existenta, deci aceste noi legi care sa distruga coruptia daca s-ar fi facut inainte de schimbare ar fi fost neconstitutionale."

Principiile pe care se bazeaza o constitutie a unui stat bine organizat sunt urmatoarele:

a) Executiv singular (un presedinte fara prim-ministru) ales prin vot popular.

b) Deputati alesi din districte prin vot popular; un deputat ales dintr-un district de de circa 30.000 de alegatori. In felul acesta fiecare deputat va reprezinta interesele poporului din district, nu al unui partid. Deputatii vor avea mandat de 2 (doi) ani; in felul acesta fiecare este stimulat sa tina legatura stransa cu alegatorii din districtul sau.

c) Senatori alesi prin vot popular, cate doi din fiecare judet. Mandatul senatorilor va fi de 6 ani ca sa invete cum se scriu legile.

d) Descentralizare administrativa si financiara la nivel de judet. Consilieri judeteni alesi din districte, ca si deputatii, ca sa reprezinte interesele alegatorilor sai. Consiliul judetean va numi seful politiei, inspectorul invatamnatului, directorul spitalelor, etc din judet pe un termen de un an care poate fi reinoit de 8 ori. TVA-ul incasat in fiecare judet va ramane in judet si va fi folosit la finantarea serviciilor prestate de judet (politie, scoli, spitale, etc)

Vezi o Propunere de Constitutie (in lucru) la: http://journals.aol.com/machiavelli2020/constitutie/

cosor ion din SUA (...@msn.com, IP: 24.22.37...)
2006-08-11 06:07
Re: Cine Coordoneaza Deconspirarea

Gargantua (...@hotmail.com, IP: 212.146.94...)
2006-08-11 11:57
Re: Cine Coordoneaza Deconspirarea

Machiavelli din Italia (...@aol.com, IP: 205.188.116...)
2006-08-11 18:06
Multumesc Gargantua si Cosor Ioan


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00756 sec.