Ziua Logo
  13:13, luni, 8 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-10-24
ezehieldaniel (, IP: 194.105.28...)
2006-10-24 22:39
Nu va este rusine dle. cioroianu?

Urmarind finala Mari Romani,am avut impresia in momentul in care cioroianu acuza ca un comisar sovietic pe Maresalul Ion Antonescu,condamnandu-l la moarte din nou,ca asist la o judecata a tribunalului poporului care condamna Mari Romani,printre care Iuliu Maniu si cei din asa zisul lot de tradatori de tara.
Imi venea sa vomit auzindu-l pe cioroianu prezentand lista acuzatiilor aduse Maresalului,fara sa prezinte nicio fapta pozitiva.Daca Romania este azi asa cum este se datoreaza si acestui om care a fost singurul care a avut curajul sa-si asume conducerea tarii in acele momente cumplite.A trait si a murit cu demnitate,cum nu a fost niciunul pana la el.
Daca s-ar publica documentele istorice adevarare despre Ion Antonescu ar fi fost votat ca si cel mai mare Roman! Si asta pentru ca a avut demnitate, nu a fost o carpa ca multi altii.
cioroianu s-a descalificat definitiv ca istoric prin prestatia lamentabila de la TVR.Rusine TVR si lui cioroianu.
Faptele armatei romane trebuie asumate de intreaga natiune si nu trebuie permis nimanui sa ne culpabilizeze ca popor.De ce in manualele de istorie contrafacute de insi alde cioroianu nu se prezinta faptele vitejesti ale armatei rosii care a ocupat Romania timp de 16 ani?
Intr-adevar s-au petrecut fapte grave in Basarabia si Bucovina,dar era razboi si atunci cand este razboi nu mai sunt reguli.Uitati-va acum ce se intampla in Irak, mor zilnic peste 100 de oameni si totul devine o stire cotidiana ca si accidentele rutiere.Cand a fost razboiul din Vietnam atrocitatile au depasit orice inchipuire.
Inainte ca evreii sa tot acuze in stanga si dreapta, amintesc cateva fapte din vechiul testament: Avram a exterminat locuitorii unor triburi vecine,luandu-le pamantul,femeile si animalele;Iosua omoara toata populatia Ierihonului cu exceptia familiei care ii gazduise iscoadele ;
IOSUA cap.8 v. 24:Dupa ce a ispravit Israel de ucis pe toti locuitorii din Ai,in camp si in pustie ,unde ii urmarisera ei ,si dupa ce toti au fost trecuti in totul prin ascutisul sabiei,tot Israelul s-a intors la Ai si a trecut cetatea prin ascutisul sabiei.
v.25:In totul au fost douasprezece mii de insi ucisi in ziua aceea,barbati si femei,toti oameni din Ai.
v.26.Iosua nu si-a tras mana pe care o tinea intinsa cu sulita,pana ce toti locuitorii au fost nimiciti cu desavarsire.( deci inclusiv copiii si batranii)
v.28.Iosua a ars cetatea Ai si a facut din ea pentru totdeauna un morman de darimaturi,care se vede pana in ziua de azi.
Cititi cu atentie Vechiul Testament si veti vedea faptele de vitejie ale israelitilor care exterminau populatiile pe care le ocupau pentru a se instala ei in locul lor.Asta pana au aparut asiro-babilonienii si roata se intoarce definitiv,urmand apoi celelalte ocupatii pana in timpul romanilor.Oare se aseamana cele petrecute atunci cu cele ce se intampla azi? Poate ca mult mai mult decat vrem sa vedem si sa intelegem.Anii de robie petrecuti la Babilon acum 2700 de ani se pastreaza si acum in memoria colectiva a urmasilor,poate de aici inversunarea impotriva Iranului,Irakului(erau un singur stat candva pana au ajuns englezii pe acolo).
Nu trebuie sa ne fie rusine de faptele inaintasilor,caci fara ei nu am fi fost azi,aici.Altora nu le este rusine si le prezinta prin cartea cea mai editata din toate timpurile!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00774 sec.