Ziua Logo
  11:26, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2006-06-13
Katty (...@home.com, IP: 83.252.166...)
2006-06-13 23:13
antiohus

"ha ha ha !! surse neutre,gen alexe?

in enciclopedia orientului scrie negru pe alb ca arafat s-a nascut la ierusalim...si asta-i sursa neutra,nu-i asa?

apropo arafat,ce scrie despre locul nasterii in enc.sverige? "



Uite ca Vladimir Alexe spune corect ca Arafat s-a nascut la Cairo.


"Liderul palestinian Yasser Arafat este de fapt un egiptean nascut la Cairo
Yasser Arafat a sustinut intotdeauna ca s-ar fi nascut la Ierusalim, unde dorea sa fie si inmormantat. "Acesta este orasul meu! Aici m-am nascut!", afirma plin de patriotism Yasser Arafat despre Ierusalim. "The Concise Columbia Electronic University Press" sustine cu totul altceva: Yasser Arafat - pe numele sau adevarat Mohammed Abdel Rahman Abdel Rauf Arafat Al Kudwa Al-Husseini - s-a nascut la 4 august 1929, la Cairo (Egipt), ca al cincilea din cei sapte copii ai unui bogat negustor egiptean, numit Abdul Rauf Al Kudwa Al-Husseini. Ucis de israelieni 20 de ani mai tarziu. Mama lui Yasser Arafat era insa palestiniana, descinzand dintr-unul din cele patru clanuri bogate palestiniene, Husseini.
Angela Johnson, in "The Guardian" din 14 august 1998, precizeaza ca familia lui Arafat s-a mutat din Palestina in Egipt in anul 1920, cu noua ani inainte de nasterea celui de-al cincilea fiu al familiei, Yasser Arafat. Asadar, familia lui Arafat nu poate fi socotita nici una de exilati, nici de refugiati.
Ca adolescent, Arafat a locuit o vreme la rudele mamei din Vechiul Oras al Ierusalimului. Dupa al doilea razboi mondial, a renuntat la numele de Al-Husseini, datorita asemanarii cu cel al Marelui Muftiu al Ierusalimului - Amin Al-Husseini -, colaborator al lui Hitler, caruia i-a solicitat, in mod repetat, "curatarea Palestinei de evrei". Doi autori, Christophe Boltanski si Jihan El-Tahri - autorii cartii "Les sept vies de Yasser Arafat" ("Cele sapte vieti ale lui Arafat") din 1997 -, au solicitat la Universitatea din Cairo fisa de inregistrare pe numele studentului Mohammed Abdel Rauf Al-Kudwa Arafat, de la "School of Civil Engineering", din 1956, si au descoperit ca avea pe atunci adresa 24A, Baron Empain Street, Heliopolis (Egipt), mentionandu-se ca era nascut la "4 august 1929, in Cairo". Cu aceasta informatie in mana, cei doi autori francezi au mers la Registrul de Stat al Egiptului, unde au descoperit certificarul de nastere al lui Arafat, care confirma data nasterii (4 august 1929) si locul (Cairo).
Pana la varsta de 28 de ani (1957) Yasser arafat a avut domiciliul stabil la Cairo, avea pasaport egiptean si, in consecinta, se prezenta drept ceea ce era: "cetatean egiptean". Mai mult, prima afiliere politica a lui Arafat a fost la o organizatie egipteana, strans legata de cauza palestinienilor. In 1948, Arafat a incercat sa creeze in Egipt o organizatie care sa lupte contra Israelului, stat abia fondat in mai 1948.
Yasser Arafat si-a satisfacut stagiul militar intr-o unitate egipteana, avea grad in armata egipteana si - ca activist de stanga - a fost racolat de MGB/KGB in 1948, din Egipt. El va face la Moscova, la inceputul anilor '50, mai multe stagii de pregatire in domeniul militar, al terorismului si tehnicii de dezinformare.
La recentele funeralii, Egiptul a tinut sa-i faca lui Arafat un ceremonial strict militar, confirmand gradul inalt al lui Arafat din armata egipteana.
Masacrul de la Deir Yassin l-a marcat pe viata pe Arafat"


http://www.ziua.ro/prt.php?id=164125&data=2004-12-04&ziua=8a9b6461d3d8418cfdda5613472deb56


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00655 sec.