Ziua Logo
  13:25, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2006-06-13
Justitiarul de Bucuresti din Bucuresti (...@creditinfo.ro, IP: 82.76.161...)
2006-06-13 11:30
Ce nu inteleg eu

De ce nu protesteaza nimeni fata de blocul de 90 metri ce se ridica, tot in centrul istoric, langa Biserica Armeneasca - blocul e aproape gata, szi este o adevarata monstruozitate ce distruge din punct de vedere estetic intreaga zona....dar, de...Armenii nu au banii catolicilor.
De ce nu protesteaza nimeni fata de acapararea parcurilor capitalei, si impotriva proiectelor imobiliare ce tind sa distruga aceste parcuri? Gradina Bordei e inconjurata de un zid de tabla inalt si este defrisata salbatic, 8 ha din Herastrau deja au fost impremuite si exista o tabla uriasa care spune"Proprietate Privata', zeci de parcuri mai necunoscute din diverse cartiere deja sunt in plin proces de defrisare si de distrugere....
Zeci de imobile "moderne" de sticla sunt ridicate langa cladiri istorice din Bucuresti - unele chiar langa biserici ortodoxe mult mai vechi decat catedrala...nimeni nu protesteaza impotriva acestor mutilari - sunt sigur ca catolicii nici nu cunosc asemenea cazuri din Bucuresti - insa solicita ajutorul, in gura mare a fratilor ortodocsi....
De ce nu protesteaza nimeni impotriva pasajului Basarab, care va trece, la nici 5 metri (!!!!!!) de biserica ortodoxa de pe bulevardul Titulescu! La nici cinci metri!!!! Si cu toate aceseta nici un Bucurestean - catolic sau ortodox - nu sare in apararea acelei biserici!
Toti solicita transformarea santierului in "parc" - acel teren este proprietate privata! sau Biserica catolica are aroganta de a se crede interes national si a solicita exproprierea terenului (pretul acelui teren este de ordinul zecilor de milioane de euro - eventual platibili de noi contribuabilii....), solicitand poporului roman sa suporte cheltuielile? De ce nu face biserica catolica o oferta reala constructorilor? de ce nu cumpara terenul respectiv? Sunt impotriva acelei constructii monstruoase (daca ar fi fost un imobil "normal" pentru acea zone - adica maxim 8-9 nivele eram de acord cu proiectul) insa sunt si mai mult impotriva suportarii de catre noi - contribuabilii romani - a costurilor greselilor lui Robu!
Si pe deasupra nu agreez ipocrizia acestei biserici - care cand isi vede propriul interes urla ca din gura de sarpe, insa nu face nimic altceva pentru a salva si restul Bucurestiului (oras in care se afla totusi) de multele agresiuni. Daca Vaticanul are atata putere de ce nu intervine impotriva tuturor acestor mutilari ale unui oras ce are totusi o populatie catolica destul de numeroasa? Sau sunt doar niste interese ...ceva mai lumesti....tare mie ca daca biserica catolica devine proprietara terenului in loc de parcul Ioan Paul al II-lea vedem blocul catolic Ioan Paul al II-lea....

enzo din Bucuresti (...@pcnet.ro, IP: 82.76.6...)
2006-06-13 12:06
Re: Acestea ar trebui sa fie lectii pentru urbanistii bucuresteni

Ceea ce s-a construit la Armeneasca este intr-adevar monstruos si obtureaza Biserica. Cel putin la Catedrala, trei sferturi ramane vizibila, blocul fiind spre spatele acesteia. Dar ar trebui revizuite legile, planul urbanistic general si posibilitatile de incalcare ale acestuia.
In mod corect, urbanistii urbei noastre ar trebui sa stabileasca pe harta locuri in care se pot construi buildinguri cu multe etaje, iar restul sa fie lasat in pace. La ora actuala, planul urbanistic general al Bucurestiului, care are caracter de lege, poate fi incalcat prin intocmirea unui plan urbanistic de zona. Prin acest artificiu se poate incalca legea, ratiunea subtila fiind aceea de a da firmelor de arhitectura de lucru (un PUZ costa ceva bani si spaga).
Dupa parerea mea, cei mai vinovati sunt cei care au facut si au votat aceste legi.

achile din Romania (...@spymac.com, IP: 89.33.139...)
2006-06-13 13:25
Re: Ce nu inteleg eu

the din Galia de Sud (...@hotmail.com, IP: 82.224.139...)
2006-06-13 14:54
pentru enzo - in afara subiectului, dar nu de tot ...

N-am apucat sa-ti multumesc zilele trecute pentru mesajul despre Cismigiu, o fac acum. Odihneasca-se in pace !
Mi-a fost profesor la Mincu, unde m-a dat cu capul de Mecanica structurilor :)) pana am asimilat-o cum trebuie. Ne-am revazut ulterior in multe ocazii si l-am stimat intotdeauna. Iar la subiect, sunt de aceeasi parere cu tine la toate paragrafele ...
Toate cele bune !

DanBruma (...@yahoo.fr, IP: 130.79.97...)
2006-06-13 15:12
Re: Ce nu inteleg eu...Justitiarului

enzo din Bucuresti (...@pcnet.ro, IP: 82.76.6...)
2006-06-13 15:52
Re: pentru the - in afara subiectului, dar nu de tot ...

Toate bune si din partea mea. Eu sunt structurist si am colaborat cu Cishu la o lucrare de importanta deosebita. Era un meserias desavarsit. L-am revazut de vreo cateva ori si am discutat cu el cu un an inainte de a muri pe la un congres.

Justitiarul de Bucuresti din Bucuresti (...@creditinfo.ro, IP: 82.76.161...)
2006-06-13 16:01
Re: Ce nu inteleg eu...Justitiarului


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00704 sec.