Ziua Logo
  13:21, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2006-06-13
Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.105.93...)
2006-06-13 10:26
Mai lipseste "Ceangaul" care sa peroreze impotriva episcopilor catolici,

si care debiteaza numai minciuni sfruntate. Nu stiu care este explicatia, dar sunt cenzurata oridecate ori raspund atacurilor lui nedrepte, mai ales ca minte cu o nerusinare greu de catalogat ca ceanagii sunt discriminati si ca sufera din cauza romanilor.

iancu ion din bacau (...@hotmail.ro, IP: 83.216.38...)
2006-06-13 13:03
Aici sunt!

Hei! Mai incet cu presupunerile. Eu dau tot timpul izvoare plauzibile concluziilor mele. Adevarul e ca biserica catolica, pentru ca sa scape de suferintele securitatii, si pentru a putea sustine pozitia in societate a intrat in cercul vicios al aparatului de stat (securitatea) si a trecut apoi la lucruri murdare. Noi cei care cunoastem adevarul concubinajului, nu dorim decat o recunoastere al acestui mariaj rusinos. Dosarele securitatii arata clar, ca fiecare al patrule preot a luat parte activ intr-un program de derutare a populatiei maghiare -asa numite ceangaiesti- din Moldova. Ceva ce este clar: nu mai poate fi taraganat, decat din motive ori ultranationaliste, ori negandite, ori platite din miezul activ al fostului aparat secret. O organizatie functioneaza aici la Bacau cu numele unui colonel activ in securitate, condus de fosti activi si incearca sa ne deruteze si aztazi cu acelasi patos de netarmurit. Este inadmisibil, intr-un stat de drept si intr-o democratie postcomunista, postsecurista. Alti au platit cu viata (vezi Ceausescu) pentru genocid, iar urmasii lor ramin pe redute cu aceleasi arme pe care le folosesc cu o nesabuinta obraznica si indreptata impotriva neamului lor. Ceangaii merita sa stie adevarul despre cursa care le-a fost trasa. Cel putin cei invatati. Preotimea nu poate fi luat in seama din punctul acesta de vedere, deoarce au fost si sunt infratiti cu acelasi organism deavolicesc si ateu. La noi, multi au trecut la elte religii mai tari precum penticostalii sau adventii si martorii lui Iehova. Dece? Pentru ca si-au pierdut increderea in biserica catolica. Li (ni) se pare prea corupta. Mergem la biserica din obisnuinta si nu din dragul de ai asculta pe cei ce beau vin si predica apa. Exact asa spun oamenii. Batrinii mai rabda ca nu mai au mult, iar daca reprosa ceva, nu mai sunt inmormantatii precum se cuvine, decat cu predici aiurea si injositoare. Sunt multe, multe cazuri cand preotii s-au folosit de altar pentru a injosii oamenii. Ii considera tarani prosti. Uita de unde au plecat, crezand ca teologia ia imbracat in haine de judecator. Din fericire cunosc printre preotii tineri dorinta de a reforma aceasta stare. Le tin pumnii si stiu ca oamneii vor tine cu ei si ii vor sprijinii cand va venii timpul. Nu vom astepta mult si in prezenta ipapei se va face o schisma, dupa cum spun ei. Asteapta totusi un semn de pornire de la Dumnezeu. Caci semne de imbarbatare au primit si pina acum. Asa ca Raquel, puneti o esarfa in buzunar si foloseste-o cand iti va ramine gura cascata.

Pt Raquel mai includ si una din scrierile mele anterioare pentru reimprospatarea memoriei, sau pentru cazul in care a trecut cu vedera:
Pt. Raquel O poveste mai veche - ceangaii

O poveste mai veche cu dedesubturi si vena securista DOVEDITA. Am asistat la o conferinta unde au luat parte ceangai destul de intelctuali, clerici (din Bucuresti, Ardeal, si Ungaria), istorici, folcloristi si cercetatori de tot felul. Dosarele deschise ale securitatii dovedesc clar spatiul politic in care sa nascut teoria "dumitru martinasteana". Dumitru Martinas a fost colonel in securitate, mai precis la serviciul de dezinformare nr.: 0544. Iosif Constantin Dragan, Ion Coja si Dumitru Snagov sunt cercul bine stiut care au luptat pentru a nascocii aceasta teorie teribil de instabila si neacceptata de nici un organism, decat biserica catolica din Moldova si ce-a ce apartine de Bucuresti. Insusi Ceausescu stia ca este o gogonamie, de aceea a impulsionat actiunile ''Trotus'' si ''Siret'', (actiune de acaparare de proti in randurile securitatii atee, dar cu teluri nationaliste clare - actiune acceptata de conducera bisericeasca catolica (insusi Petru Gherghel apare intr-o declaratie al agentului ''Preda'' cand din greseala il aminteste ca ''colonelul'' pe Dumitru Snagov. Petrica Petrica...)). Este clar ca am fost mintiti si impinsi intr-o directie de dezradacinare a neamului nostru. Nu e frumos, nu e omenos si morala crestina ne indeamna sa ne cautam si sa ne cunoastem adevarul. E dreptul nostru si tuturor oamenilor simpli, de a ne cunoaste trecutul. Avem valori extraordinare si am reusit sa pastrim si din tezaurul romanesc si de asta le este frica multora, cum de o alta etnie a putut sa aduca cu timpul valori din folclorul romanesc. Este extraordinar de interesant pentru cei ce se ocupa din inima (curata) de acest trecut, dar trebuie pus la o parte orice principiu unilateral si sufocant. Problema trebuie tratata cu atentie si dragoste, asa precum unul din delegatii bisericii catolice o spunea. Unul Petreaca Vladimir parca. A dat o nota de optimism, a promis ca se va ocupa si va cauta rezolvare cat mai omeneasca a problemei. Nu este extraordinar, sa auzim si un cuvant bun de la cei ce ne-a fost frica ca ne toarna? Ne-am spovedit cu retinere pentru ca stiam ca ne toarna la securitate. Au fost vremuri oribile si tensionate. Nu stiam cine ne toarna. Acum am aflat si suntem pe drumul cel bun, de a afla tot adevarul, cu toata filiera Iasi-Bucuresti-Vatican. Vaticanul este influentat in continuare precum sufla cei de la Iasi. Daca iasul are putin simt, recunoaste toata gogomania de pe acum si nu o sa fie nevoita sa deie vina pe Iosif M. Pal sau pe Martinas sau stiu eu ce ''istorici''.
Apropos! Aceste stiri nu ajung acolo in Neamt la dumneavoastra si pe alte cai? Eu trebuie sa va fac iluminarea?

Coga din xxx (...@yahoo.com, IP: 134.146.0...)
2006-06-13 13:05
Re: Mai lipseste "Ceangaul" care sa peroreze impotriva episcopilor catolici,

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.105.93...)
2006-06-13 13:14
Hei, nenea "Ceangau", inca nu te-au anutat pretenii ca a aparut cuvantul-cheie "catolic" pe forum ?!

Ca si serviciile din Anglia cand apare oriunde(telefon, corespondenta clasica si electronica, etc.) cuvantul "irlandez" si derivatele lui, asa reactionezi si tu la "catolic". Pot sa te mai compar - fara intentia de a te jigni - si cu cainele lui Pavlov. Uneori reactionezi cu intarziere de cateva saptamani, dar asta cu un plan anume(stii tu).
Eu vreau sa-ti spun un singur lucru : nu mi-e teama de tine si campania ta defaimatoare, pentru ca ai intarziat cu cateva decenii, baby, catolicii sunt romani, sange din sangele nostru si carne din carnea noastra ! Faci zgomot, dar "predici in desert", NIMEENI nu te asculta si sustine. HASTA LA VISTA, BABY !!
P.S. - rog moderatorii sa-mi lase acest mesaj, sa nu-l mai cenzureze.

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.105.93...)
2006-06-13 13:21
Ti-am raspuns anticipat, "Iancule"(dar nu Avram) si sper sa treaca,

nu-mi scrie kilometric, caci nu am rabdare sa citesc, dar m-ai convins de adevarul proverbului "nu spune hop, pana nu sari groapa". Orice ai spune, orice ai face, nimeni nu te asculta si nimeni nu te crede. Ai intarziat PUTIN, doar cu cateva decenii....Iubesc ceangaii, mai putin unul...ghici ciuperca cine-i...

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.105.93...)
2006-06-13 13:33
Bravo, Coga,

bine ca nu-i canti in struna lui Iancu-discrimnatul-si-oropsitul-de-romanii-majoritari ! Inseamna ca ai bun simt si-ti place adevarul.

iancu ion din bacau (...@hotmail.ro, IP: 83.216.38...)
2006-06-13 13:36
Re: Hei, nenea "Ceangau", inca nu te-au anutat pretenii ca a aparut cuvantul-cheie "catolic" pe forum ?!

> NIMEENI nu te asculta si sustine.

Greseti precum multi o fac, precum si eu. Ca nu mai raspunde lumea pe forum ci in privat la ce scriu nu este un lucru de mirare. Sunt sustinut. Nu-ti face griji. Faptul ca ai o anume simpatie pentru episcopul de Bucuresti ma bucura, pentru ca si eu il simpatizez. Avem ceva in comun, dar problema ceangailor a fost o nascocire securista. Un cerc de dezinformare a avut grija sa te dezinformeze si pe mataluta. Nu e de mirare si poti sa-ti sustii parerea. De aceea exista forum, sa ne scriem parera si pozitiile fata de un subiect sau de o institutie, sau de vre-o persoana. Eu imi apar copii de dezinformare, iar ceeace sa gresit se poate indrepta. Chiar in problema de fata (catedrala), ne rugam sa ni se deie dreptate. Miscam advocatii in apararea dreptului nostru, pentru ca suntem putini si in continua defensiva. Punem un ban sa mearga totul legal si normal, puterea civica sa sustina dreptatea. Ori ranile istoriei chiar daca sau cicatrizat, se vad. Nu putem fi orbi. Sunt ranile neamului nostru. Iar daca lasam sa ni le deschida continuu, atunci avem dureri. Poporul vrea nu numai pastila de calmare, ci si operatia in sine. Scriu in acest fel pentru ca sa ma percepeti si sa intelegeti problema. Nu bagatelizam, pentru ca atunci nu are rost sa aparam o cauza, daca o aparam in doar ce ne este simpati. O aparam in intregul ei.

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.105.93...)
2006-06-13 13:50
Iancule, am o senzatie ciudata cand citesc ce-ai scris :

parca traduci din alta limba. Plus ca ai - ciudat ! - in vocabular multe arhaisme.
Cine-ti canta in struna pe forum sau in particular, nu a fost discriminat in viata lui, sa vezi numai ce-mi povestea bunicul meu evreu si ti s-ar face parul maciuca, parol ! cum sarea in picioare cand intra un roman in incapere, de crezi ca actiunea celebrului roman "Coliba unchiului Tom" s-a petrecut pe spatiul mioritic. Nu mai dau exemple, ca ma cenzureaza, plus ca nici eu insami nu vreau sa-mi amintesc ce-mi povestea.

iancu ion din bacau (...@hotmail.ro, IP: 83.216.38...)
2006-06-13 14:13
Re: Iancule, am o senzatie ciudata cand citesc ce-ai scris :

Credema draga, ca nu nascocesc nimic din burtica. Daca ai avea ocazia sa citesti ceva din dosarele trecutului glorios, ai afla cum a fost bunicul meu persecutat pentru ca nu a putut sa se apere, pentru ca nu stia pe romaneste. Nu au fost scoli la tara pe vremea aceea si nici nu i sa dat traducator in fata militiei. Adunari conspirative inca mai sunt, pentru ca inca mai sunt secrete ce nu se divulga. Si pe de-asupra suntem injusiti la primarii, politie dar si de preoti. Preotime a devenit pentru noi raul de care avem nevoie. Avem nevoie de credinta ca de aer. Avem nevoie de mangaiere sufleteasca, de aparare a valorilor nostre crestinesti. Altii se arunca in aer pentru credinta lor, sunt fanatici prin extravaganta. Noi avem launtrul nostru ce vrem sa-l tinem cat mai alb, si suntem fanatici, dar luptam cu ochii realismului si prin prisma invataurii lui Cristos Domnul nostru, ce ne-a invatat sa fim pasnici, dar daca trebuie sa ne curatam ''templele'' interioare, atunci sa ne folosim de nuielele dureroase: sa tine post, sa batem in usi ca sa ni se deschida, sa aducem jertfe si sa nu ne fie frica de munca, chiar daca este ea silnica. Avem limitele largi de suferinta. Am aratat tot timpul ca munca ne ridica si ne sustine. Suntem prezenti in Italia, Spania, Ungaria, Israel. Ducem faima romaniei, iar banii sunt cheltuiti in Romania, pentru ca suntem cei ce vorbesc limba in frumusetea ei clara, suntem cei ce dorim ca Romania sa prospere in multiculturalitatea ei desavarsita. Hai sa ne lasam de goange si sa luam in serios pe cei in durere, pe cei cu dorinta de a lupta pentru o cauza, pe cei ce duc faima acestei tari, pe cei ce au curajul sa se ridice din praful nestiintei si lasatile aripile. Am reusit putin sa fiu melancolic si afect. Cu toate ca de felul meu sunt dur. Dar la durere oricine se inmoaie. Durerea slabeste si descurajeaza. Deocamdata atat...

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.105.93...)
2006-06-13 14:19
Iancule, Nu mai am o senzatie ciudata, stiu

exact de ce scrii impotriva romanilor, dar as fi cenzurata daca ti-as "spune" verde-n fata ! Poate faci o legatura cu tocmai pomenita culoare...

iancu ion din bacau (...@hotmail.ro, IP: 83.216.38...)
2006-06-13 15:32
Nu-nteleg de nici o ''culoare''...

Nu scriu contra romanilor draga. Scriu contra celor cu palmele inca colorate, minjite de singele celor care pentru ei au alta culoare. Cei mai buni prieteni ai mei sunt romani getbeget. Mai am si basarabieni deportati prin banat, dar au ajuns prin diferite detasari in Moldova. Si ei si-au pierdut glasul, dar si-l dreg acum cu paraful de pe dosarele ce se deschid rand pe rand. Si sa mai spuna cineva ca nu sunt minuni pe lumea asta. Poate mai reusesc sa prind vreo cateva, in cat mi-a mai rams pina la ziua cea din urma. Am ceva sanse, nu?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00695 sec.