Ziua Logo
  09:31, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2006-06-09
Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.105.93...)
2006-06-09 09:20
Jandarmeria dormea, sau il pazeau pe Videanu ?!

Am vazut ce bine bat acum fortele de ordine, cat s-au perfectionat, dar nici daca s-ar uni cu toate fortele iadului nu vor reusi sa-i apere pe Videanu si camarila lui de pedeapsa lui Dumnezeu pentru magaria pe care o comit fata de biserica romanao-catolica.

iancu ion din bacau (...@hotmail.ro, IP: 83.216.38...)
2006-06-09 13:53
Re: Jandarmeria dormea, sau il pazeau pe Videanu ?!

O poveste mai veche cu dedesubturi si vena securista DOVEDITA. Am asistat la o conferinta unde au luat parte ceangai destul de intelctuali, clerici (din Bucuresti, Ardeal, si Ungaria), istorici, folcloristi si cercetatori de tot felul. Dosarele deschise ale securitatii dovedesc clar spatiul politic in care sa nascut teoria "dumitru martinasteana". Dumitru Martinas a fost colonel in securitate, mai precis la serviciul de dezinformare nr.: 0544. Iosif Constantin Dragan, Ion Coja si Dumitru Snagov sunt cercul bine stiut care au luptat pentru a nascocii aceasta teorie teribil de instabila si neacceptata de nici un organism, decat biserica catolica din Moldova si ce-a ce apartine de Bucuresti. Insusi Ceausescu stia ca este o gogonamie, de aceea a impulsionat actiunile ''Trotus'' si ''Siret'', (actiune de acaparare de proti in randurile securitatii atee, dar cu teluri nationaliste clare - actiune acceptata de conducera bisericeasca catolica (insusi Petru Gherghel apare intr-o declaratie al agentului ''Preda'' cand din greseala il aminteste ca ''colonelul'' pe Dumitru Snagov. Petrica Petrica...)). Este clar ca am fost mintiti si impinsi intr-o directie de dezradacinare a neamului nostru. Nu e frumos, nu e omenos si morala crestina ne indeamna sa ne cautam si sa ne cunoastem adevarul. E dreptul nostru si tuturor oamenilor simpli, de a ne cunoaste trecutul. Avem valori extraordinare si am reusit sa pastrim si din tezaurul romanesc si de asta le este frica multora, cum de o alta etnie a putut sa aduca cu timpul valori din folclorul romanesc. Este extraordinar de interesant pentru cei ce se ocupa din inima (curata) de acest trecut, dar trebuie pus la o parte orice principiu unilateral si sufocant. Problema trebuie tratata cu atentie si dragoste, asa precum unul din delegatii bisericii catolice o spunea. Unul Petreaca Vladimir parca. A dat o nota de optimism, a promis ca se va ocupa si va cauta rezolvare cat mai omeneasca a problemei. Nu este extraordinar, sa auzim si un cuvant bun de la cei ce ne-a fost frica ca ne toarna? Ne-am spovedit cu retinere pentru ca stiam ca ne toarna la securitate. Au fost vremuri oribile si tensionate. Nu stiam cine ne toarna. Acum am aflat si suntem pe drumul cel bun, de a afla tot adevarul, cu toata filiera Iasi-Bucuresti-Vatican. Vaticanul este influentat in continuare precum sufla cei de la Iasi. Daca iasul are putin simt, recunoaste toata gogomania de pe acum si nu o sa fie nevoita sa deie vina pe Iosif M. Pal sau pe Martinas sau stiu eu ce ''istorici''.
Apropos! Aceste stiri nu ajung acolo in Neamt la dumneavoastra si pe alte cai? Eu trebuie sa va fac iluminarea?

iancu ion din bacau (...@hotmail.ro, IP: 83.216.38...)
2006-06-09 16:15
Scuze Raquel, am uitat sa scriu: pentru un subiect mai vechi, special pt. Raquel

De la: Raquel (...@hotmail.com)
Data: 2006-05-12 12:30:28 , IP: 86.105.93...

Pentru cel care posteaza mereu mesajele "ceangai",

si care sigur va scrie si azi si oriunde apare ceva despre biserica romano-catolica, ii recomand din toata inima mea sa consulte un psihiatru. Nu numai ca nu-l baga nimeni in seama, dar inventia lui ca ceangaii ar fi persecutati de catre romani este o gogomanie la fel de umflata si imaginara ca si cea cu persecutarea ungurilor.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00490 sec.