Ziua Logo
  15:23, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-04-01
Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.116...)
2006-04-02 06:13
Cronica optimistului diarist intim

Cronica optimistului diarist intim

Trebuie sa recunosc ca astept cu sufletul la gura sa citesc editorialul semnat de capul Academiei Romane. Aproape de fiecare data, opera ziliera a lui Eungeniu IS pune in circulatie cite o perla demna de bacalaureatii scolii nationale. Asa incit, inca inainte de a incepe lectura, ma strabat fiorii la gindul ca voi avea placerea de a citi un nou savantlic emanat de gogomania sa.
Ce ne serveste astazi eminentul savant care este fala si mindria Academiei Romane – cel mai inalt for de stiinta si cultura a tarii?
Ei bine, perla de astazi se refera la turnatorul Benjamin Constant si Noua Guinee. Scuza molustei academice precum ca trebuie sa-i acordam circumstante atenuante pentru ca ceea ce se gaseste intre cochiliile sale il poate amagi prin dubiu, este neacceptabila. Sustin lucrul acesta deoarece este un fapt cunoscut ca Benjamin Constant a fost un om politic si scriitor francez, si deci era imposibil ca victima turnatoriei sale sa-si fi sfirsit viata in exil trimis tocmai in Noua Guinee care era la vremurile acelea o posesiune britanica. A, daca era vorba de celalalalt Benjamin – de data aceasta Disraeli – si el om politic si scriitor – mai treaca mearga. In realitate, povestea se refera la trimisul in Guineea franceza aflata pe continentul African – si nu Noua Guinee aflata in mijlocul Oceanului Pacific si populata de papuasi canibali.
Sa revenim acum la substratul destainuirilor facute public de catre savantul de renume mondial, academicianul Eungeniu IS. Domnia sa isi manifesta pesimismul negru deoarece intelighentia bastinasa din Bizantul de dupa Bizant, muscalicita cu obiceiuri muscalo-balcanice, in rindurile careia se numara si capul Academiei Romane, iese umilita de pe scena istoriei din motiv de car cu rateuri.
Din acest punct de vedere, nu pot decit sa-mi manifest optimismul, si sa a sper ca, odata ce intelighentia careia ii plinge de mila venerabilul savant de renume mondial Eungeniu IS este sub capac la lada de gunoi a istoriei, o noua si onesta intelectualitate romaneasca, cu valori adevarat europene va lua fiinta pe meleagurile tarii.
Ar mai fi de adaugat doua subiecte in legatura cu vrajile practicate de eminenta sa Eungeniu IS. Primul subiect se refera la faptul ca Curtea Constitutionala a decis ca prevederile noii Legi a sanatatii sunt in conformitate cu prevederile Constitutiei. Drept urmare a deciziei acestei inalte institutii de justitie ai carei membri au fost numiti de catre fostul director al Editurii tehnice, si mecena al savantului literaro-artistic Eungeniu IS, se dovedeste ca toata galagia facuta de primusul Academiei a avut efectul unei cepe degerate emanate de academicianul multilateral dezvoltat autodeclarat specialist si in dreptul stingului sau stingul dreptului.
Al doilea subiect este unul ceva mai fierbinte si se refera la evenimentele ce vor avea loc odata cu aniversarea bombardamentului din 4 aprilie. Citind cu atentie pe site-ul http://www.acad.ro/ Kommunikatele si stirilii aparute in Buletinul informativ scos de Augiaspress-ul institutiei din Podu Mogosoaiei aflata in pastorirea si sub cirja preasfintului Eungeniu IS, aflam niste lucruri tulburatoare. Astfel aflam ca, la recentele alegeri de membri plini si de membri corespondenti ai lacasului din Podu Mogosoaiei, au fost alesi nemuritori plini, ori cu jumatate de norma, unii care nici macar nu au fost propusi drept catindati pentru a fi alesi. Faptul ca unii care au fost propusi nu au fost alesi este un lucru normal, dar sa fie alesi unii care nu au fost propusi dovedeste ca este ceva putred in Podu Mogosoaiei. Faptul ca au existat si nepropusi pusi la vot in aeropagul Podului Mogosoaiei este confirmat si de informatia aparuta in presa conform careia colega de meserie a lui Eungeniu IS, Nicholas Manolunesco, exilatul la Paris, nu a intrunit voturile necesare alegerii printre nemuritori si trebuie sa se multumeasca cu calitatea de corespondent voluntar peste hotare. Citind din scoarta-n scoarta electronica buletinul informativ Augiaspress, nu am gasit nicaieri pomenit printre catindatii propusi la nemurire numele celui dezertat de la datorie si presh al breslei scriitorilor romani.
Sper ca la bombardamentul ce va avea loc la 4 aprilie mamaliga sa explodeze, iar capul Academiei, drept omagiu al natiunii recunoscatoare pentru meritele sale post-lovilutionare, sa zboare direct in vecinatate, cocotzat taman in virful tzepei lui Ghildus. Unde esti tu Tepes Doamne?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00607 sec.